Şimdi Ara

Turkcell T10 a.k.a Huawei u8110 Kullanıcıları (Cihaz hakkında herşey)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.175
Cevap
5
Favori
190.616
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar konuyu buraya toplayalım, birlikten kuvvet doğar.

    Ben kendi izlenimlerimi ve tecrübelerimi paylaşıyorum cihazla ilgili.


    Öncelikle;

    Kurulum aşamalarını dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım.

    1- İlk aşama telefonun bilgisayara bağlanması ve usb sürücülerinin kurulması.

    Telefonu bilgisayara bağladığınız zaman sanal bir cdrom oluşturur ve buradan usb sürücülerini yükleyebilirsiniz.

    Dikkat edilmelidir ki, usb sürücüleri doğru yüklenmediyse kurulum aşaması başlamamakta.

    Usb sürücülerini yüklediğimize emin olduktan sonra Aygıt Yöneticisi üzerinden hata veren Android 1.0 gibi bir isimli sürücü olmadığını teyyit etmeliyiz.

    Linkteki dosyalar hafıza kartına doğrudan (extract edilmeden en üst klasöre kopyalanmalıdır.)
    TCT_JIT_update.zip (Performans arttırımı)
    TCT_NoJIT_update.zip (Uygulamalarınızla sorun yaşarsanız ilk yazılımı kaldırmaya yarar)
    TCT_tmo_u8110_update_2.zip (Sinyal ve Gps yaması)
    TCT_RLS3.zip Rom'un kendisi

    Bu rom'un geliştirici adresinden de temin edebilirsiniz.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=8518133#post8518133

    Başlamadan önce, her rom yükleme işlemi gibi bu işlemin de risk içerdiğini belirteyim. Cihazınızda oluşabilecek hasarlarda ben mesul değilim !
    Hafıza kartındaki kişisel bilgilerin yedeğini almayı unutmayın !

    Şarjınızın yükleme sırasında bitecek seviyede olmamasına dikkat edin, rom yükleme esnasında piliniz biterse cihazınız açılmayabilir.

    2- Aşama olarak cihazı recovery moduna geçirip yazılım atmamızı sağlayacak AmonRa yazılımını kurmaktır.

    Uygulamayı burdan indiriyoruz

    http://www.mediafire.com/download.php?wmwmjwwbecj

    Bunun için cihazı bootloader moduna geçiriyoruz.

    Telefon kapalıyken ses kısma tuşu + no tuşu + açma kapama tuşuna basıyoruz.

    Android yazısı gelecek ve ekranda kalacak, bu aşamada kabloyu takıyoruz ve AmonRa yazılımı içerisindeki install-recovery-windows dosyasını çalıştırıyoruz.
    (Windows dışında çalıştıracak arkadaşlar install-recovery-linux ya da install-recovery-mac dosyalarına chmod +x vermeyi unutmasınlar )

    Birkaç saniye kurulum yapıyor, daha sonra telefonu bootloader modunda açıyoruz.

    Bu kısımda, Turkcell orijinal rom'un yedeğini alıyoruz, unutursanız geçmiş olsun. (Nandroid ile alabilirsiniz)

    Yedek aldıktan sonra bir üst menüye dönmek için ses kısma tuşunu kullanıyoruz.

    Burada

    Flash zip from sdcard seçeneğini tıklayıp, TCT_RLS3 dosyasını gösterin. Kurulum birkaç dakika sürecektir.

    Kurulum bittikten sonra wipe seçeneği ile cihazda önceki romdan kalan bütün dosyaları silin.

    Herhangi bir sorun yaşamadıysak telefonun açılmaması için bir nedenimiz yok.

    İlk kez açıp biraz kurcaladıktan sonra işlemlerimize devam ediyoruz.

    3- Telefonu tekrar kapatıp, ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma kapama tuşuna basıp, recovery mode'a geçiyoruz.

    Tekrar Flash zip from sdcard seçeneği ile JIT güncellemisini yapıyoruz. (Performans güncellemesi ancak bazı programlarla çakışabiliyormuş, bence değer yüklemeye)

    4-Opsiyonel - TCT_tmo_u8110_update_2.zip güncellemesini yapmadan önce bende gps çalışmamıştı, bu dosya gps güncellemesi olarak yazılım güncellemesinden sonra gps çalışmıyorsa bu uygulamayı kurun.

    5- Ve artık büyük yol kat ettik, en azından işletim sistemimiz güncellenmiş ve android markete kavuşmuş olduk.
    Cihaz eski rom ile 528 Mhz hızında çalışıyordu, güncelleme ile bunu varsayılan olarak 600 Mhz'e geliştirmiş olduk.

    Cihaz overclock yapılabiliyor, geliştiricinin sitesinde yer alan paketleri aynı recovery mode yöntemiyle cihazınıza atıp hızını arttırabilirsiniz.
    Kişisel kanaatim, 652-691 Mhz hızlarının benim cihazında daha iyi çalıştığı yönünde. Forumlarda bazı şanslı kişilerin 729 Mhz'de stabil çalıştırdıklarını gördüm.
    Denemeye değer.

    6-A2SD - Yani uygulamaları hafıza kartına kurma ve hafıza kartında çalıştırma. Bu yöntemi kullanmak istiyorsanız, hafıza kartını üç parçaya bölmeniz gerekiyor.
    Ayrıca, cihaz açıkken hafıza kartını çıkaramıyorsunuz, IPhone gibi sabit kalacaksa cihaz üzerinde bu yöntemi kullanın. Swap alanı ve uygulama alanını hafıza kartına taşıyoruz.

    Cihazı tekrar kapatıp recovery mode'da açıyoruz. (Ses açma + arama tuşu (yeşil) + açma tuşu)

    Partition sdcard seçeneğini tıklıyoruz.

    Swap alanı olarak 32-64 Mb değerlerinden birini seçiyoruz. Ben 64 Mb kullanıyorum. Uygulamaların kurulacağı alan olarak 512 Mb yeterli olacaktır.
    Hafıza kartınızın geri kalan kısmını kullanıcı verilerine ayırıyor ilk iki kısmı sistem için kullanıyor. Örneğin 8 Gb hafıza kartınız var ise artık telefonunuz 8192 - (512+64) =7620 Mb olarak görecektir kartınızı.

    Hafıza kartınızı biçimlendirdikten sonra ext2 to ext3 seçeneğini seçiyoruz. ext3 dosya sisteminin daha performanslı olduğunu görmüş geliştirici.


    Telefonumuzu açıyoruz ve kendimiz için en uygun ayarlar ve uygulamaları aramaya başlıyoruz birkaç kere çökertiyoruz ama keyfimizi kaçırmıyoruz.

    Yöntemler bana ait değildir, sadece ilgili sitedeki yapılacaklara dikkat ederek cihazımı güncelledim ve bu kurulum dökümanını oluşturdum.

    Yanlış yerde açtıysam, ilgili tarafa taşırsanız sevinirim. Resimli anlatacak arkadaş, sadece resimlerini çekip yazıların arasına eklerse çok daha iyi bir dökümanımız olur.

    Bu arada froyo 2.2 için de çalışmalar var Turkcell T10 için, bekleyip göreceğiz.


    Cihazın çalışmasını izleyin, güncellemeye değer mi siz karar verin.
















    quote:

    Orijinalden alıntı: knightrider862


    GPS Sorunun ve GPRS-Wap Bağlantı Çözümü:

    Merhaba arkadaşlar, öncelikle konuyu açan akinarcak arkadaşa teşekkür ediyorum kendisinin bayağı bir yardımı dokundu. Ben telefonumu arkadaşın anlattığı şekilde, xda forumlarından da yararlanarak güncellemesi yaptım. Hız güncellemelerini de yaptım şu an telefon 691 MHZ hızla stabil bir şekilde çalışıyor(Akşam bir kez telefon kapanıp açıldı ama onun dışında bi problem yok) Ancak bu forumda okuduğum ve benimde karşılaştığım GPS ve GPRS-Wap olayında çok büyük sıkıntı yaşadım. Normal u8110_update2 yamasını yapmadan GPS çalışıyor ancak çok zor uydu buluyor, bazen bulamıyor, bulursa da 1 ya da 2 adet uydu buluyordu. Update i yaparsanız da bu kez GPS hiç çalışmıyordu. Ayrıca telefon üzerinden internete girememek de epey bir canımı sıkmıştı(Telefonu asıl alma amaçlarımdan biri mobil olarak anlık epostalarımı okuyabilmekti) Yaklaşık 1 hafta kadar sorunu araştırma ve telefonu onlarca kez flashladıktan sonra en sonunda mükemmel olarak GPS'i ve interneti çalıştırmayı başardım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar orjinal ROM u yüklemeden ya da yükletmeden önce dikkatle okusunlar umarım bu sorun onlarda da aynı şekilde çözülür.

    Akinarcak arkadaşın anlatımını biraz karışık buldum ve bu anlatımla yaptığım zaman karşılaştığım sorunlar oldu o yüzden kimsenin kafası karışmasın diye olabildiğince adım adım ve ayrıntılı anlatacağım.

    1- Öncelikle akinarcak arkadaşın anlattığı gibi telefon güncellemesini yapmamız lazım.
    2- Telefonu kapatıp arama(yeşil)+ses açma+power düğmelerine basarak telefonu bootloader modunu açalım.(Tabi AmonRayı nasıl kurcaksınız ou anlatmıyorum çünkü AmonRa kurulumunda bir problem yok.) Öncelikle Turkcell ROM'un yedeğini alın. Ben sadece Nand backup aldım ancak bunu geri yüklediğimde telefon açılmadı. Bunun olmaması için Nand+Ext seçeneğini kullanın(Sanırım hem NAND hem de dosya sistemi yapısının yedeğini alıyor). Nand backup işlemi bittikten sonra alt seçeneklerde ne kadar backup seçeneği varsa hepsini seçin ve ne var ne yok hepsinin yedeğini alın.(Bu işlemlerin çalışıp çalışmadığını bilemiyorum. Ben sadece NAND backup aldım ve şuan Turkcell ROM u geri yüklediğimde telefon Android yazısında kalıyor ve açılmıyor.)
    3- Turkcell ROMU ve diğer herşeyi yedekledikten sonra herhangi bir ayar karışıklığı olmasın diye güncellemeleri yapmadan , telefon bootloader modundayken (AmonRA ile bu anlattığım) öncelikle Wipe seçeneğini seçin ve ardından fabrika ayarları seçeneğini seçin ve onaylamak için Dpad e basın.
    4- Telefon wipe işlemini tamamladıktan sonra tekrar wipe seçeneğinde bu kez Dalvik-cache tıklayıp burayı da wipe edin(Bunu yapmasanızda olur ama biraz araştırma yaptım çoğu forumda bir sorun yaratmayacağını yazmışlar ben yaptım bende bir problem olmadı). Şu an ROM da ki tüm verileri silmiş olduk.
    5- Daha sonra SDCard a atmış olduğunuz Custom ROMu (yani akinarcak arkadaşın linklerini vermiş olduğu ROM RLS3) yükleyin.
    6- Yükleme işlemi bittikten sonra wipe seçeneğini seçip fabrika ayarlarına tekrar döndürmeden telefonu yeniden başlatmayın.(Her ihtimale karşı...)
    7- Yükleme bitip wipe işlemini de yaptıktan sonra isterseniz telefonu açabilirsiniz. Yükleme sırasında bi sorunla karşılaşmadıysanız telefon sorunsuz açılacaktır. (Açılırken boot animation olarak “system powering up with 528 MHZ yazması lazım. Ardından Please Wait seçeneği geliyor.”)
    8- An itibariyle Turkcell ROM un yerine bir adet U8110 Custom ROM yüklemiş olduk.
    9- Daha sonra isterseniz 528 MHZ standart hızda olan işlemci saat frekasını yine akinarcak arkadaşımızın linkini vermiş olduğu JIT update i yükleyerek 600 MHZ olarak ayarlayabilirsiniz. Bu JIT update işleminden sonra eğer isterseniz xda forumlarında ki farklı saat frekansları barındıran update leri yükleyerek işlemci hızını artırabilirsiniz.(Benimki 691 MHZ de şuan)
    10- Kesinlikle tmo_U8110_update2 yi yüklemeyin. O update bizim T10 lar için uygun değil.

    Buraya kadar her şey normal zaten çoğu kullanıcı buraya kadar yaptığını düşünüyorum. Şimdi GPS’ i ve GPRS’i çalıştımaya geldi.
    1- Öncelikle
    http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=427525&d=1288137234
    adresinden orijinal modifiye edilmemiş kütüphane dosyalarını indiriyoruz. (Bunun için xda foruma üye olmanız gerek. Buraya dosyayı attach edemedim kusura bakmayın. Eğer inmezse akinarcak arkadaşın vermiş olduğu xda formunun ilgili konusuna giderek yorumların 15. Sayfasında hexion111 isimli kullanıcının attach ettiği stock_libs dosyasını indirebilirsiniz.)
    2- Bilgisayarınıza stock_libs diye bir dosya inecek. Bu dosyayı öncelikle rar dan çıkarın.
    3- Rardan “libloc_api-rpc.2.so” ve “ libloc_api.2.so” dosyaları çıkacak. Bu dosya isimlerini “libloc_api-rpc.so” ve “ libloc_api.so” olarak değiştirin(Aynı dosyalar tmo_u8110_udate2 dosyası içinde de var. Bu update in içinde ki bu dosyalar ile stock_libs dosyası içinde dosyaların boyutlarını tek tek karşılaştırın. Stock_libs dosyası içindeki dosyaların boyutlarının biraz daha büyük olduğunu göreceksiniz). Daha sonra Root Explorer uygulamasını indirin (telefon için bir uygulamadır ve sizi yetkilendirme ve kopyalama komutları ile uğraştırmadan sistem dosyaları üzerinde değişiklik yapmanızı sağlar. Android Markette bu uygulama yok söyleyeyim.)
    4- Root Explorer uygulamasını telefona kurduktan sonra “libloc_api-rpc.so” ve “ libloc_api.so” dosyalarını SDCard a kopyalayın(Nereye kopyaladığınız önemli değil)
    5- Daha sonra Root Explorer açın. Eğer bu programı kullanmak için root yetkiniz olmanız gerekmektedir yetki veriyor musunuz? Diye sorarsa evet deyip yetki verin. Daha sonra SDCard klasörü içine girip kopyalamış olduğunuz dosyaları seçip kopyala deyin.
    6- Bir üst dizine çıkın ve buradan "system" klasörünü bulun ve bu klasöre tıklayarak klasörün içine girin.
    7- Bu klasördeyken ekranın üst kısmında “Remount as R/W” seçeneğini tıklayarak system klasörünü Okunabilir/Yazılabilir olarak yeniden mount edin.(Xda forumlarında bu işlemleri ADB arayüzü kullanarak tamamen komutlarla yapıyorlar. Ben onları beceremedim bu yöntemi kullandım.)
    8- Daha sonra system klasörü altında yer alan “lib” klasörüne girin ve kopyalamış olduğunuz dosyaları yapıştır deyin.
    9- Herhangi bir şekilde dosyalar değiştirilsin mi diye sormadı bana program sanırım hemen değiştirdi.

    İşlem bu kadar. Telefonunuzu yeniden başlatın. Eğer internet ayarlarınız yapılmışsa GRPS-Wap erişiminiz ve GPS erişiminiz geri gelecektir.
    Son bir kaç bir şey daha eklemek istiyorum. Bu işlemi yaparken telefonda Vodafone hattım takılıydı ve vodafone hattım ile internet çıkışı alamadım.(Belki de telefonumu açıp kapatmadım tam hatırlamıyorum belki çalışıyordur vodafone hattım ile daha sonra deneyeceğim.) Daha sonra Turkcell hattımı taktım internet aylarını yaptım. Şak diye sistem çubuğunda E işareti yanıp sönmeye başladı. Ayrıca Custom U8110 ROMunu kurduğunuzda da GPS çalışıyordu ancak çok zor uydu buluyordu(1 bilemedin 2 tane). Şimdi 7-8 tane uyduyu 10-20 sn içinde bulabiliyor. Marketten GPSTest ya da GPS Test uygulamalarını(hayır iki kere aynısını yazmadım) indirerek kendiniz de test edebilirsiniz.

    Telefon güncellemesini yapmış ve Data ve GPS’te sorun yaşayan arkadaşlar varsa eğer, benim yöntemimi deneyip sonuçları paylaşabilirler mi acaba? Şuan ben 691 MHZ hızında Market ve FM Radio uygulamaları açılmış olan, Google Navigasyonu çalışan, Data ve GPS iletişiminde sorun olmadan Turkcell T10 marka telefonumu kullanabiliyorum. Umarım aynı sorunu yaşayan arkadaşlarda da işe yarar bizimde bir katkımız olmuş olur.

    Moderatöre not: Eğer bu procedür herkeste işe yararsa ve sorun yaşayan arkadaşların sorunlarını çözerse benim yanıtımı daha bulunabilir ve ulaşılabilir bir yere taşıyabilir misiniz acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinarcak -- 12 Aralık 2010; 0:52:39 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: se(dd)at

    Huawei U8110 ROMu atınca Fm Radyo ve otofokus geldi mi?




    market geldi problem yok, radyo geldi ama rds özelliği yok sanırsam. çok problem değil radyo olsunda.
    şu an standart klavyesi ile yazabiliyorum, muhteşem değil ama yazılıyor. kelimeleri yanlışta yazsanız devamından bulup doğru kelimeleri listeliyor.
    klavye seçeneklerini değiştirip, dilerseniz dikey kullanımda standart numara kombinasyonu ve t9. Dikeyde ise qwerty kullanabiliyorsunuz.

    swype diye bir program var, onu inceleyin klavye için.



    quote:

    Orijinalden alıntı: besadamm

    face de video izleyen arkadaşlar ben bikaç kez denedim izleyemedim. siz nasıl izliyorsunuz;ayrıca youtube de de video izlemek istiyorum başka bir sayfaya yönlendiriyor o sayfa da görüntülenemiyor. skyfire fln yüklemeyi düşünüyordum bende.siz kendi tarayıcısından mı izliyorsunuz.
    gnc play uygulamasında şifre soruyor buraya da gnctrkcll şifremi yazdım olmadı.
    yardımcı olursanız sevinirim.




    kendi yazılımı ve rock player kullanarak izliyorum ben flash videoları.

    videonun üstüne tıklayınca program açılıyor.
    skyfire, Türkiye'ye desteğini çekti. Çalıştırabilmeniz için telefonunuza proxy kurmanız gerekiyor.




    quote:

    Orijinalden alıntı: Feat.35

    peki Otofocus geldimi ?




    autofocus sonradan gelebilecek birşey değilki, cihazın lensinde mekanizma olması gerekiyor donanımsal olarak.
    gördüğüm kadarıyla bu cihazın lensi sabit.


    ayrıca değineyim; bu telefonu resim çekmek için alıyorsanız hiç almayın.
    kamerası iyi değil.



    quote:

    Orijinalden alıntı: berden

    rom attıktan sonrada türkçe mi kalıyo telefon?



    quote:

    Orijinalden alıntı: berden

    rom attıktan sonrada türkçe mi kalıyo telefon?




  • Konuyu açıp değerli bilgilerini paylaşan "akınarcak"a teşekkürler
    Kullanıcılara hayırlı olsun, alacaklarada hayırlı olsun
  • rica ederim, bilgi paylaştıkça artar. sizlerin de değerli bilgilerini bekliyorum.
  • Almak nasip olursa seve seve
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xFeeL

    Almak nasip olursa seve seve

    Rezerved
  • Telefon o fiyata göre çok güzel bence, böyle daha da güzel olmuş. 2.2'nin bu kadar hızlı çalışabileceğini sanmıyorum ama çalışırsa çok güzel olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

    Telefon o fiyata göre çok güzel bence, böyle daha da güzel olmuş. 2.2'nin bu kadar hızlı çalışabileceğini sanmıyorum ama çalışırsa çok güzel olur.


    android 2.2 froyo'nun donanım gereksinimleri 2.1 den pek te farklı değil.

    o yüzden daha kararlı ve full flash destek sunan 2.2 işimize yarayacak bitirebilirlerse.
  • Şarj 1 günü geçmiyor buna yapacak birşey varmı?
    Bir de bu Rom u yükleyince mobiltv vs izlememizde sorun çıkarmı(malum beleş 60 saat mobiltv var)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scaen

    Şarj 1 günü geçmiyor buna yapacak birşey varmı?
    Bir de bu Rom u yükleyince mobiltv vs izlememizde sorun çıkarmı(malum beleş 60 saat mobiltv var)



    cihazı downclock yapmak mümkün, droid overclock yazılımı ile varsayılan hızının altında çalıştırabilirsiniz,

    advanced task killer ya da automatic task killer gibi bir program ile altta çalışan uygulamaların kapalı olmasını sağlayabilirsiniz.

    ayrıca 3g şebekesi her zaman fazla güç tüketir. internet erişimine ihtiyacınız yokken, ayarlar->kablosuz özelliği ve ağlar->mobil ağlar kısmından

    Veri servisi ve daima açık mobil verileri kapatın ve Yalnızca 2g ağları kullan seçeneğini etkinleştirin.

    ne yaparsanız yapın bu pil ve bu donanımla cihazı telefon özelliği dışında kullanırsanız 1-1.5 günü geçeceğini sanmıyorum. Bkz. Iphone (Kullanan bütün arkadaşlarım sürekli usb den şarj ediyorlar cihazlarını)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: scaen

    Şarj 1 günü geçmiyor buna yapacak birşey varmı?
    Bir de bu Rom u yükleyince mobiltv vs izlememizde sorun çıkarmı(malum beleş 60 saat mobiltv var)

    o hattınızla ilgili.mesela hattınızı t10dan çıkarıp 3gli başka telefona taksanız gene syredersiniz.onda problem olmaz.ama mobiltv programını atabilirmisiniz bilmem.bide modem olarak kullanılıyormu bi baksanız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16


    quote:

    Orijinalden alıntı: scaen

    Şarj 1 günü geçmiyor buna yapacak birşey varmı?
    Bir de bu Rom u yükleyince mobiltv vs izlememizde sorun çıkarmı(malum beleş 60 saat mobiltv var)

    o hattınızla ilgili.mesela hattınızı t10dan çıkarıp 3gli başka telefona taksanız gene syredersiniz.onda problem olmaz.ama mobiltv programını atabilirmisiniz bilmem.bide modem olarak kullanılıyormu bi baksanız ?



    turkcell mobil tv .apk dosyasına sadece kendi rom'u ile çalışmak üzere bir mekanizma yerleştirmediyse mobil tv yi izleyebilirsiniz.

    ben hali hazırda turkcell müşterisi olmadığım için ihtiyacım yoktu.

    telefon modem olarak kullanılabiliyor. (Bkz. tethering) pdanet, easy tether tarzında bir uygulama kurarsanız modem olarak kullanabilirsiniz. (Kendi yazılımı da yapıyor ama bu tür programlar ile bluetooth üzerinden bilgisayarınızı kablosuz çıkarabiliyorsunuz)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: akinarcak


    quote:

    Orijinalden alıntı: l3ortacine16


    quote:

    Orijinalden alıntı: scaen

    Şarj 1 günü geçmiyor buna yapacak birşey varmı?
    Bir de bu Rom u yükleyince mobiltv vs izlememizde sorun çıkarmı(malum beleş 60 saat mobiltv var)

    o hattınızla ilgili.mesela hattınızı t10dan çıkarıp 3gli başka telefona taksanız gene syredersiniz.onda problem olmaz.ama mobiltv programını atabilirmisiniz bilmem.bide modem olarak kullanılıyormu bi baksanız ?



    turkcell mobil tv .apk dosyasına sadece kendi rom'u ile çalışmak üzere bir mekanizma yerleştirmediyse mobil tv yi izleyebilirsiniz.

    ben hali hazırda turkcell müşterisi olmadığım için ihtiyacım yoktu.

    telefon modem olarak kullanılabiliyor. (Bkz. tethering) pdanet, easy tether tarzında bir uygulama kurarsanız modem olarak kullanabilirsiniz. (Kendi yazılımı da yapıyor ama bu tür programlar ile bluetooth üzerinden bilgisayarınızı kablosuz çıkarabiliyorsunuz)

    N79da kullandım bakmama gerk yok.denedim 100mblık net paketiyle




  • klavye kullanımı, radyo ve el feneri kullanımını da video'ya aldım.

    Yüklüyorum şu an, ilk mesajdaki videolara ekleyeceğim.

    tek elde kamera varken mesaj yazmak resmen ölüm oldu. tabi aynı zamanda kadrajı koruyup hemde telefona yazmaktan bahsediyorum kamera için tripodum yok sabit tutamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akinarcak

    klavye kullanımı, radyo ve el feneri kullanımını da video'ya aldım.

    Yüklüyorum şu an, ilk mesajdaki videolara ekleyeceğim.

    tek elde kamera varken mesaj yazmak resmen ölüm oldu. tabi aynı zamanda kadrajı koruyup hemde telefona yazmaktan bahsediyorum kamera için tripodum yok sabit tutamıyorum.

    kamerayı masaya falan koysaydınız ? telefonu onun hizasında tutardınız.emekleriniz için teşekkürler.
  • Baba ikna ediliyor... Loading... Please Wait...
    Status : %80



    Yarın Forum Mersin'e gidip Turkcell'e bakıcaz büyük bi ihtimal. Duruma göre alıcam bekledikçe daha fazla alternatif çıkıyor ve işin içinden çıkamıyorum bu sefer.
  • Yarın ben de TİM'e gidebilirim eğer orada bulursam bende orijinal yazılımından ufak bir video çekebilirim.
  • yarın telfonu almaya gidicem . ama içimden keçke 150 lriam daha olsada lg gt540 alsam diyorum. babama iknsa etmeye çalışıyom ama 500 lira diyince olum yarım milyar çok felan diyo. yaff baba diyom bunu alırsan 2 senee sonra başka telfefon alcan aynı şey fln diyom . bi türlü ikna edemiyom.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akinarcak

    klavye kullanımı, radyo ve el feneri kullanımını da video'ya aldım.

    Yüklüyorum şu an, ilk mesajdaki videolara ekleyeceğim.

    tek elde kamera varken mesaj yazmak resmen ölüm oldu. tabi aynı zamanda kadrajı koruyup hemde telefona yazmaktan bahsediyorum kamera için tripodum yok sabit tutamıyorum.

    hala yüklenmedimi bende ara sıra gelip bakıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

    yarın telfonu almaya gidicem . ama içimden keçke 150 lriam daha olsada lg gt540 alsam diyorum. babama iknsa etmeye çalışıyom ama 500 lira diyince olum yarım milyar çok felan diyo. yaff baba diyom bunu alırsan 2 senee sonra başka telfefon alcan aynı şey fln diyom . bi türlü ikna edemiyom.



    Yorumu okuyunca bi an ben yazdım sandım
    Şuanda aynı durumdayız LG GT540'ın üzerinde o kadar durdum ki T10'u 2 gün önce gördüm o kadar.
    Yarın MediaMarkt'a da bakarım GT540 varmı diye ordanda TeknoSA'ya geçerim (Hiç içimden gelmiyor TeknoSA ama yapacak bişey yok) baktım olmuyor ordan da Gold'a geçerim

    Vatan'da yok sanırım ? Göremedim sitede geçen gün vardı sanki

    Bende para hazır bayadır biriktiriyorum da bi anda verince içime oturmasın diye zorlamıyorum
    Muhtemelen babamın işinede gelebilir kredi kartının asgari ödeme tutarını kart'a yatırıp taksitle alırsak bide hesap kesim tarihine felan denk gelirse tadından yenmez




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.