Şimdi Ara

Sel Hasarlı Araç Hakkında bilgi ? Ustalar bir yardım .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
49.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • S.a.

    Arkadaşlar sell hasarlı bir araç bulduk yapılmış bütün parçaları değişmiş vziyette.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a8-audi-a8l-dogus-cikisli-36652152/detay/

    araç ilanda görünen araçtır. emsallerine göre 50 milyar ucuz bir fiyatı war.

    Satıcı ile görüştüm. söyledikleri şu şekilde

    Elektronik aksam değişti

    torpidoya kadar su geldi. pert kaydı yok . doguş çıkışlı. parçaların çogu kendi servisinde kalanı özel servisten temin edildi (çıkma olabilir bilmiyorum)



    Ustalar araç hakkında neler bilmeliyim neler sormalıyım? Biraz akılverirseniz çok sevinirim.
    Ayrıca sell hasarlı araçlara kasko olmuyormuş diye bir söylenti war aslı nedir acaba ?

    Veya bir usta öneriniz warmı aracı göstermemiz için.? Satıcı aracına güveniyor . Aileye danıştım babamda " oğlum bizde anlamayız bu hasar işlerinden " dedi :)


    Cevaplarınızı belkiyorum arkadaşlar.
    ilginize şimdiden teşkkür ediyorum.







  • Okadar param var diyorsan %100 bulaşmam ben sel hasarlı araca.Üzebilirde üzmeyebilirde riske girmeye değermi dersen kesinlikle değmez.
  • hiçmi değmez hocam ? yani temiz yapılmış olma ihtimalidemi yok ?
  • 145 bin tl lik bi risk hemde sorun çıkarma yüzdesi 20 bin tlye alabileceğin bir dacia logandan daha yüksek
  • anladım yai parçaların değişmiş olmasıda birşey ifade etmez diyorsunuz. aslında mantıklı geliyordu . 6 ay kullanıcagımız için. ömürlük düşünmüyoruz yani.
  • bence pahalı bir macera olur.forumda sel hasarlı aracı düzen tutturamayan konular vardı.her tarafı elektronik ve onarımı pahalı bir araç.şahsen (param olsa) ben almaya cesaret edemezdim.
  • hocam onarım konusunda haklısınız . benim merak ettiğim aracın tüm su alan bölgesinin değişmiş olması. yani servisin değiştirmesi.

    böyle büyük meblağlı araçların kasgosu olur. kasoda agır bir hasarda pert edebilir aracı. Hasar kaydını sordugumda pert görünmüyor su hasarlı görünüyor dedi.

    ayrıca belirtmekte isterimki macera yaşıyacak parada yok yani. ucuz diye almak istedik uzun zamandır a8 kolluyoruz. tek tük düşüyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mult!_61 -- 16 Aralık 2010; 0:26:41 >
  • parça değişimi şaibeli gözüküyor kurutup takmışda olabilirdler fön makinesiyle ee burası türkiye benim gibi laz çok
  • :D:D ozamn ben değişen parçaların faturasını istiyeyim çogu yetkili serviste değişmiş. araçta pert değil orasıda ilginç.
  • 20-25 yıl öncesinin, buna benzer araçları belli onarımlarla 0 araç gibi olurdu..
    Ama günümüz araçlarının,elektronik aksamı düşünüldüğünde A8'den çok alt sınıfta araçlarda bile sel hasarı ciddi tahribat yaratır..
  • FULL ELEKTRONİK BİR ARABA ZATEN BİDE SELE GİRMİŞ 20 BİNE VERSELER BİLE ALMA
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.McRae

    20-25 yıl öncesinin, buna benzer araçları belli onarımlarla 0 araç gibi olurdu..
    Ama günümüz araçlarının,elektronik aksamı düşünüldüğünde A8'den çok alt sınıfta araçlarda bile sel hasarı ciddi tahribat yaratır..



    tüm elektronik aksam direk değişilmiş :S sanırım iyibir ustaya göstermek lazım
  • 2009 yılı sonbaharında, İstanbul Avrupa yakasının belli bölgelerini ciddi şekilde etkileyen selde Silivri' deydik..Sel in ardından, yetkili servisler birer otomobil mezarlığına dönmüştü.Kaskosu bulunan araçların, tamamına yakını pert oldu.Olmayanlarda, bu şekilde tamir edilerek makyajlandı ve muhtemelen birçoğu satıldı..Babamın toyota servisinde tanıdığı bir ustanın, çoğu b veya c sınıfı araç için yorumu kısa ve netti.."Bundan sonra Silivri' den araba alınmaz.."

    Sen A8 gibi bir araçtan ve tüm elektronik aksamının değiştirildiğinden bahsediyorsun.
    Kusura bakma ama, bu sınıfta bir araç için bu kolay kolay mümkün değil..
  • hmm. böylebir aracın kaskosunun olmaması imkansız bence ilk olarak bunu sorayım adama ben. eğer kasko pert etmemişse hasarı az görmüştür sanırım.

    türkiyedeki tek 2009 doğuş çıkışlı a8l bu araç. 2008 lerin motoru 2009 lara göre biraz daha kötüymüş. 2009 daha verimli . biraz sicak bakmamın nedenlerinde bunlarda war.
  • %100 sel içinde kalan aracın bütün elektronik aksamı zarar görmüştür.Hepsini değiştirmeye kalkarsan zaten araba ederinin 3 katına çıkar mantıksız hile vardır bu işte bakmaya gitme bile aklına şeytan girer o anlık hevesle alırsın.
  • sorun cıkarma olasılığı %99 diyebilirim, aynı şekilde bi A6nın yaklasık 25-30 cm suda kalarak bütün elektronik aksamın yetkili serviste değiştigini ve arabanın bi daha düzen tutmadıgını (yolda giderken stop etmeye varıncaya kadar) biliyorum, bahsettigim arac olay oldugunda 4 aylık falandı, yazık oldu resmen, yok pahasına satıldı alan adamda napmıstır artık bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chevymel1

    sorun cıkarma olasılığı %99 diyebilirim, aynı şekilde bi A6nın yaklasık 25-30 cm suda kalarak bütün elektronik aksamın yetkili serviste değiştigini ve arabanın bi daha düzen tutmadıgını (yolda giderken stop etmeye varıncaya kadar) biliyorum, bahsettigim arac olay oldugunda 4 aylık falandı, yazık oldu resmen, yok pahasına satıldı alan adamda napmıstır artık bilmiyorum



    bu çok etkileyici oldu teşkkür ediyorum. aklımdan bi ustaya göstermek war ama kimse destek çıkmadıgına göre boş verelim:D
  • kardeşim chery alia sel hasarlı araç aldı beyin ve ilgili elektronik parçaları değiştirdi şimdilik ufak tefek mekanik sorunlar var bilya paslanması hoparlör vb gibi. ama bu araç a8 ise her tarafından sensör vardır ve arıza verme olasılığı yüksek olur kanaatindeyim. ben girmeyin derim canınızı sıkar, az para vermiyorsunuz sonuçta...
  • Saolasın hocam.
  • Yoksa bu araba Mustafa Albayrak'ın servisinde kalan araçlardan biri mi. Oradaki araçları da 2009 yılındaki sel mahvetmişti. Araçlar galeride ve serviste tavanına kadar su içinde kalmıştı. Yanılmıyorsam onlarda wolksvagen ve skoda'nın araçlarına hizmet veriyor.

    Tavanına kadar suya batmış 1985 doğan alınır. Anadol alınır. Çünkü çoğunluğu mekanik aksam. Ama bunun gibi neredeyse tamamı elektronik araba alınmaz (bence) Vitesi bile otomatik. O bile etkilenmiştir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.