Şimdi Ara

Evdeki Modeme Telefonum İle Bağlanamıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
4
Favori
218.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Modemimdeki şifre Wep mi Wpa mı nasıl öğrenebilirim? Wep'se wpa yapmak istiyorum. Telefonumla evdeki modemden nete giremiyorum (başka yerlerden girebiliyorum), wep'se sıkıntı çıkarabilir Wpa yap diyorlar nasıl yapabilirim? Modem marka: Exper



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 26 Aralık 2010; 14:14:43 >



  • bilgisayardan bağlanabiliyorusan wirelles network connection durumu panelinden kablosuz özelliklerine girerek güvenlik sekmesinden bakabilirsin. Ancak buradan bu modu değiştiremezsin sadece wireless şifreni ve şifreleme yöntemini görebilirsin. Şifre modunu değiştirmek içinse modem yapılandırma sayfasına girmen gerekir. (genelde browsera 198.162.1.1 yazınca çıkar) buradan güvenlik ayarlarından şifreyi ve şifreleme metodunu değiştirebilirsin.
  • Teşekkür ederim yardımınız için, dediğiniz yere girdim bi kaç ayarıda değiştirdim fakat ayarları kaydettikten sonra bilgisayarlada nete girememeye başlayınca modeme reset attım mecburen. Sonuç olarak hala telefonumla evden nete giremiyorum, tekrar başa dönmüş oldum yani.
  • resetten sonra şifre koymadıysanız şu an şifresiz kullanıyor olabilirsiniz.Eğer tarayıcıdan modem arayüzü çok karışık geliyrsa modemin kolay kurulum için kullanlan programını web adresinden indirin ve oradan şifre türü ve ayarlarını yapın.Bilgisayardan bağlanıp telefondan bağlanamama durumu ise şifre türünden farklı olarak modemin sinyal türünden de kaynaklanabilir.Wireles N türündeki sinyallerde bazı telefonlar sorun yaratabiliyor.Bunu çözmek içinde modemin arayüzünden sinyal türünü karma yada G şeklinde değiştirebilirsiniz.
  • Fabrika ayarlarına aldıktan sonra modemde herkes ve her cihaz kablosuz olarak bağlanabilir. Eğer telefon bu durumda bile bağlanamıyorsa sorun telefondadır.
  • Fabrika ayarlarındayken telefon bağlandı modeme fakat modemin internet ışığı yanmıyordu o yüzden nete giremedi, modemin kolay kurulum programını çalıştırdım, ineternet ışığı yanmaya başladı bilgisayarlada girebiliyorum nete fakat telefon bağlanıyor diyor en son bağlanılamadı wlan bulunamadı diyor, bağlanmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SmH_20

    resetten sonra şifre koymadıysanız şu an şifresiz kullanıyor olabilirsiniz.Eğer tarayıcıdan modem arayüzü çok karışık geliyrsa modemin kolay kurulum için kullanlan programını web adresinden indirin ve oradan şifre türü ve ayarlarını yapın.Bilgisayardan bağlanıp telefondan bağlanamama durumu ise şifre türünden farklı olarak modemin sinyal türünden de kaynaklanabilir.Wireles N türündeki sinyallerde bazı telefonlar sorun yaratabiliyor.Bunu çözmek içinde modemin arayüzünden sinyal türünü karma yada G şeklinde değiştirebilirsiniz.



    Restten sonra kolay kurulum programını çalıştırmıştım dediğiniz gibi, şifresiz kullanmıyorum yani. Dediğiniz ayarları yapabilecek kadar bilgi sahibi değilim bu konuda zaten ayar değiştirince internete giremez oluyorum, bilgisayardan, anlayan birilerine modemi götürsem telefonla girebileceğim şekilde ayarlayabilir mi acaba?
  • Modeminizin modeli ve telefonunuzun modeli nedir?Ayar konusunda yardım alabileceğiniz biri olabilir fakat internet kullanıcı adınızı ve şifrenizi kimseyle paylaşmayın.
  • Modem; Exper EWM-01
    Telefon; Nokia N8
    Uyarınız için çok teşekkürler, sorsalar ne olacak ki diye söyleyebilirdim yani.
  • Modemde N sinyal desteği yok o yüzden sinyal kaynaklı sorun değil.
    Sorunun çözümü için:
    Önce telefonunuzda modeminiz varsayılan erişim noktası olarak ayarlıysa o kaydı silin.N8 menüsü farklı mıdır bilmiyorum ama Telefon ayarlarından >bağlantı > hedefler > internet altında olması gerekiyor.
    Telefon ilk başta yeni gördüğü ağda wpa da olsa nedense wep anahtarı girin şeklinde menü çıkartıyor.Bu yüzden modeminize önce wep türünde geçici şifre verin.Sonra telefonla modeme bu wep anahtarı üzerinden bağlanın ve kullanılabilir erişim noktası olarak kaydedin.zaten otomatik kaydediyor olması lazım hatırladığım kadarıyla.
    Sonra tekrar modem ayarlarından kablosuz ağ ismini değiştirmeden(burası önemli) wpa yada wpa2 türünde şifre verin.
    Tekrar telefon ayarlarından >bağlantı > hedefler > internet altında ağ bağlantınızı seçip seçeneklerden wlan güvenlik modunu wpa/wpa2 olarak değiştirin.alttaki wlan güvenlik ayarlarından ön paylaşımlı anahtar seçili olsun hemen altından da ağa verdiğiniz anahtarı girin ve çıkın.Bu noktada telefondan bağlantı sorununuz kalmamış olması gerekiyor.Biraz uzun karışık oldu gibi aynı sorun bende de olmuştu bu şekilde çözdüm.belki daha kısa yolu vardır ama ben bilmiyorum.
  • Modemin şifresini wep yapmak için 192.168.1.1 sayfasından modem ayarlarına giriş yapmama gerekli değil mi?
    Buraya girdim, kablosuz altındaki güvenlik kısmına girdim ama şifreleme seçeneklerinde wep yok.
    Bunlar var;
    Açık
    Paylaşımlı
    802.1X
    WPA
    WPA-PSK
    WPA2
    WPA2-PSK
    WPA2/WPA
    WPA2/WPA-PSK
  • evet ordan yapabilirsiniz. açık ya da paylaşımlıyı seçince hemen altta wep etkin-etkin değil şeklinde seçenekler çıkması lazım.etkin yapıp şifre verin tamamdır.
  • Şifreyi wep yaptım artık telefonla nete girebiliyorum hatta bu mesajıda telden yazıyorum ama şimdide bilgisayardan nete giremiyorum. Ben bu modem ayar sayfasında ne zaman değişiklik yapsam bilgisayarda net gidiyor. Kablosuz bağlandı diyor ama sayfa yüklemeye çalışınca web sayfası kullanılamıyor diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crn_knk -- 27 Aralık 2010; 0:32:49 >
  • Tamam şimdilik açılmasın pcden sayfalar.siz önceki mesajımda anlattığım adımları yapıp deneyin sorun kalmaması lazım.
  • Dediklerinizi yaptım ve şu an hem pc'den hem telefonda nete girebiliyorum.
    Size nasıl ve ne kadar teşekkür edeceğimi bilemiyorum.
    Bu sorunda muzdarip olan sadece ben değilim başka bir çok arkadaş var forumda, hepsine konunun linkini vereceğim, sadece bana değil başka bir çok kişiye daha yardım etmiş oldunuz.
    Yedi sülalalenizin sağlığına duacıyım valla
  • İşe yaradığına sevindim. Dediğiniz gibi wlan ağı bulunamadı durumundan gerçekten birçok kişi muzdarip malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SmH_20 -- 27 Aralık 2010; 3:11:13 >
  • vara olduysa siz bitanesiniz nokiayı arayıp size birşey hediye etmesini isteyeceğim:))akşam olsunda gidip hemen deneyeyim:))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakalll

    vara olduysa siz bitanesiniz nokiayı arayıp size birşey hediye etmesini isteyeceğim:))akşam olsunda gidip hemen deneyeyim:))

    Yok ya hediye falan istemez. Ama illaki birşeyler vereceklerse '04 m3 csl falan ayıp olmasın diye geri çevirmem tabi.(Mümkünse siyah olsun)
  • şunu daha iyi anlatabilirseniz sevinirim. modem ayarlarını tamamen bozdum yahu...
  • yaptım dün akşam tam oldu derken bir baktım yine ağ bulunamadı hatası verdi bende aynı moda başladım nokia senin kaynanı taa derken:))bir yerden anımsadım karma baglantıyı 11g yapın diye sonkez o ayarı yapınca duzeldi:)dun akşam girdim bu sabahta denedim oldu sanırım cözduk bu işi:))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakalll -- 28 Aralık 2010; 9:13:26 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.