Şimdi Ara

Araç hasar sorgulama yardımınız lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
21.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir araba alacağız araç gerçekten temiz gözüküyor satıcı hasar boya yok diyor ancak cep telefonundan sorgulattığımda 2 adet hasar gözüküyor e-devlet şifresi olanlar varsa sorgulayabilir mi ? iki arada kaldık plaka 52 k 4494



  • nereden bakılacak ona linkini belirtirseniz bakarım.
  • e-devlet şifrem var nereden bakıyoruz söylersen bakabilirim
  • Araç Bilgileri

    Plaka No
    52K4494
    Marka
    ISUZU
    Model
    2003
    Sahiplik Belge Tarihi
    17/12/2010
    Tescil Birimi
    FATSA
    Renk 1
    KIRMIZI
    Renk 2
    BİLİNMİYOR
    Cinsi
    KAMYON
    Çalıntı mı?
    HAYIR
    Hak Mahrumiyeti
    YOK

    hasar işlemlerinehttp://www.tramer.org.tr/ buradan bakılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 31 Aralık 2010; 18:55:55 >
  • teşekkürler arkadaşlar satan kişi eski sahibine sorup tampondan hasar aldığını söyledi kamyon olduğu için fazla önemsemedik araç ısuzu npr
  • ya bende bi araç almak istiyorum ve onun hasar durumunu merak ediyorum.

    ancak sadece plakayı biliyorum. sanırım bu yeterli olmuyor...http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

    başka bir yolu var mı acaba?
  • Var!

    TRAMER DEN ARACINIZIN KAZA GEÇMİŞİNİ SORGULAMA
    http://forum.donanimhaber.com/m_27934169/tm.htm

    quote:

    Orijinalden alıntı: barisozyurt

    Bi de Türkcell'in böyle bir hizmeti var. Hasar yazıp boşluk bırakıp plakayı yazıyorsun 5664'e gönderiyorsun cevap geliyor. Avanatjı sadece plakadan sorgu yapılabiliyor.

    Örnek : HASAR 34XX1234 --> 5664'e gönder.

    http://www.mcssoft.net/index.php?McsSayfa=gunlukdetay&id=10&TkvmAy=08&TkvmYil=2009

    Şasi no olmadan sorguladığı için, eğer araba kaza yapmış sonra plaka değişmiş ise doğru sonuç gelmez ama piyasada ikinci elde satılan arabalar çok eski model değillerse genelde plaka değişimi çok olmuyor.

    Paylaşayım dedim.


    TRAMER 'den yeni hizmet : *SMS 5664* (19.08.2009, 07:49)

    Buna göre vatandaşın, beğendiği arabayı almadan önce bir mesaj atması yeterli olacak. hasar yazıp boşluk bırakacak ve aracın plakasını girdikten sonra TURKCELL 5664’e kısa mesaj olarak gönderecek. Araçla ilgili tüm bilgiler, plakası değişmiş bile olsa birkaç saniye içinde cep telefonuna gelecek. Söz konusu hizmetin bedeli ise 7 SMS yani 14 kontör.

    TRAMER Müdürü Mehmet Üst, bu uygulama sayesinde ikinci el oto alımında vatandaşın gerçek bilgiye ulaşımının sağlandığını söyledi. Üst, “Oto pazarında vatandaşın arabanın kaza yapıp yapmadığını anlaması için tamirci aramasına gerek kalmayacak. Kısa mesajla alacağı aracın geçmişi anında cebine gelecek” dedi.

    Kusur oranı da mesajla

    TRAMER, hasarların yanı sıra kaza tespit tutanakları raporlarının sonuçlarının da bir mesajla öğrenilmesini sağladı. Bunun için de kaza yapan araç sahibinin KAZA yazıp, boşluk bıraktıktan sonra araç plakasanı girerek yine TURKCELL 5664’e göndermesi yeterli olacak. Aynı şekilde kaza raporunun çıkıp çıkmadığı, çıktıysa kusur oranları bu mesajla cep telefonuna gelecek. Böylece kaza yapan sürücünün sigorta şirketinden bilgi almak için uğraşmasına gerek kalmayacak. Bunun bedeli 5 SMS yani 10 kontör.

    Poliçeniz var ama unuttunuz

    Zorunlu trafik sigortası ya da kasko poliçelerinin yürürlükte olup olmadığı; kasko poliçelerine uygulanan hasarsızlık indirimi gibi konularda da vatandaş mesajla bilgi alabilecek. Bunun için de trafik ya da kasko yazıp boşluk bıraktıktan sonra aracın plakasını girerek aynı mesaj numarasına göndermek yeterli olacak.

    Mehmet Üst, “Örneğin bir sürücü tatile çıkarken zorunlu trafik sigortası poliçesini yayına almayı unuttu ama trafik polisi de kendisini durdu. Hemen bir mesaj atarak polise poliçesinin geçerlilik süresinin dolmadığını ispatlayabilir” dedi.

    Mağdurlara müjde

    Merkezin bir diğer hizmeti de trafik kazası mağdurlarına yönelik. Bunun için de trafik kazası mağdurunun hasarı hangi sigorta şirketinden alacağını öğrenmek için MAĞDUR yazıp; boşluk bırakarak TC Kimlik No’sunu girdikten sonra TURKCELL 5664’e gönderebilecek.

    quote:

    Orijinalden alıntı: delpiero77

    ya bende bi araç almak istiyorum ve onun hasar durumunu merak ediyorum.

    ancak sadece plakayı biliyorum. sanırım bu yeterli olmuyor...http://www.tramer.org.tr/ktt/kttPublicSorguQuery.mxx?c=query&nS=E

    başka bir yolu var mı acaba?




  • Orijinalden alıntı: Taner Göde

    Var!

    Teşekkürler...
  • arkadaslar ,
    otomobil almak istiyorum ve haliyle yogun sekilde 2.el sitelerine bakıyorum..Sadece Plakadan hasar tespiti için 5664 mesaj merkezi haricinde ;kullanabilecegimiz ucretsiz internet sitesi yok mu?
  • maalesef hocam sadece tramerden bakılıyor 5664
  • Selamlar. www.tramerhasarkaydi.com sayfasında tüm detaylarıyla hasar sorgulamasını yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.