Şimdi Ara

SES SİSTEMİNİ BAĞLAMA İÇİN APARAT YARDIMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • elimde fotoğraftaki kablo gibi 3 jaklı çıkışı olan bir 5.1 dolby dijital ses sistemi var. televizyonun ses girişi sadece optik bağlantı. bu nedenle sistemi bağlayamıyorum. sadece kulaklık girişine sterio jak takarak normal ses alıyorum, dijital değil. fotoğraftaki aparat ile bu 3 jakı birleştirerek SAMSUNG c650 lcd nin kulaklık girişine takarsam 5.1 dijital ses almam mümkün olabilir mi? lcd tv nin de dts özelliği var çünkü. fikri olanlar paylaşırsa memnun olurum.

     SES SİSTEMİNİ BAĞLAMA İÇİN APARAT YARDIMI



  • ne yazık ki bu ses sistemiyle TV ' nizden 5.1 ses alabilmeniz mümkün değil.

    Eğer bu sistemi laptopunuza resimdeki gibi bağlıyorsanız oradan da 5.1 ses alamıyor olmalısınız.
  • Sayın Uraltay fotoğrafta gördüğüm değiştirme aparatının adı nedir ve nereden aldınız? Tam olarak böyle bir parçaya ihtiyacım var. Teşekkürler.
  • bu aparat elimde yok. ama elektronikçilerin çoğunda bulunuyor. 3-5 lira bir şey.
  • Sayın @uraltay, sizin probleminizi playvision decoder çözer. Bu cihazı kullanarak LCD TV nizin optik çıkışından dijital gerçek 5.1 DTS ses alabilirsiniz. C serisi samsunglarda zaten DTS sesi ham olarak optikten verebiliyor. Forumda bu amaç ile decoderi kullanan çok arkdaş var.

    Cihazın linki:www.playvision.com.tr
  • evet playvision dan haberim var. ama satış fiyatı çok fazla. özellikle ülkemize yeni giren bir cihaz olması nedeniyle fırsatçılık yapılıyor kanısındayım. peşin 185, taksitle filan 200tl olan cihazı bağlayacağım sistem 100tl etmez. ederi daha yüksek amfileri, sistemleri olanların alıp kullanmaları belki bu parayı çıkartır ama yine de fiyat çok abartılı. başka bir şey diyeceğim ama forumda olmaz.
  • meraba bişey sorucam..benimde ora 5,1 ses sistemim var.daha önce dvd de baglıydı simdi bilgisayarıma baglamak istiyorum..fakat 3 adet çıkışı var ve benim bilgisayarımda bir adet giriş var...bunu resimdeki aparttan alarak halledebilirmiyim işe yarar mı ?
  • surround ses alamasan da her hoparlörden normal ses alıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uraltay
    surround ses alamasan da her hoparlörden normal ses alıyorsun.

    peki normal olarak nasıl baglarım.yani iyi ses almak icin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uraltay

    evet playvision dan haberim var. ama satış fiyatı çok fazla. özellikle ülkemize yeni giren bir cihaz olması nedeniyle fırsatçılık yapılıyor kanısındayım. peşin 185, taksitle filan 200tl olan cihazı bağlayacağım sistem 100tl etmez. ederi daha yüksek amfileri, sistemleri olanların alıp kullanmaları belki bu parayı çıkartır ama yine de fiyat çok abartılı. başka bir şey diyeceğim ama forumda olmaz.


    Hocam LCD TV nizden dijital ses almak için tek alternatifiniz optik veya varsa koaksiyel çıkışı kullanmak. Onun dışındaki bağlantılar analog olacaktır ve 5.1 ses değildir.

    Benim şuan evde kullandığım sistem VESTEL HT-728DT ve 4 ay önce 90 TL ye almıştım. WD TV de film izlerken ve PC de oyun oynarken kullanıyorum. Koaksiyel çıkışınıda uydu alıcısına bağladım. Sonuçta performansından gayet memnunum. Analog bağlantıda yüzüne bakmayacağınız sistem özellikle DTS filmlerde canavar kesiliyor. Benim için parasını sonuna kadar çıkartıyor. Emin olun, forumda bu cihazı kullanan arkadaşların ses sistemleri de çok pahallı sistemler değil. Aşağıdaki mesaja bir bakın mesela...

    Bu cihaz çıkmadan önce ikinci el olan 4-5 yıllık creative decoderleri 200-250 TL ye satıyorlardı. O da satan bulursanız tabi...

    http://forum.donanimhaber.com/m_43750393/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45759850
  • sayın yekucur tamamen size katılıyorum. ilaç gibi bir şey bu playvision ve benzerleri dekoderler. dert ettiğim sadece fiyatı. ve bu cihaz bu fiyatı haketmiyor. yeterli donanıma sahip olanlar için alınırsa belki kurtarır. benim ps3üm, dijital kanal izleyebileceğim veya bağlayabileceğeim bi pc gibi cihazım yok. sadece tv ye bağladığım hdd ile ac3 destekli film izlemek için 200 tl veremem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furi1923


    quote:

    Orijinalden alıntı: uraltay
    surround ses alamasan da her hoparlörden normal ses alıyorsun.

    peki normal olarak nasıl baglarım.yani iyi ses almak icin?


    yekucurun tavsiye ettiği dekoder sistemini alabilirsin. bunun dışında ben de bir şey bulamadım. bana oldukça pahalı geldi, kızdım almadım.

    veya ses sistemini değiştireceksin. optik giriş-çıkışlı bir sistem alacaksın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uraltay

    sayın yekucur tamamen size katılıyorum. ilaç gibi bir şey bu playvision ve benzerleri dekoderler. dert ettiğim sadece fiyatı. ve bu cihaz bu fiyatı haketmiyor. yeterli donanıma sahip olanlar için alınırsa belki kurtarır. benim ps3üm, dijital kanal izleyebileceğim veya bağlayabileceğeim bi pc gibi cihazım yok. sadece tv ye bağladığım hdd ile ac3 destekli film izlemek için 200 tl veremem.


    Haklısınız hocam. Cihaz fiyatı biraz yüksek. Bu tip cihazların Ebay üzerinden alınması riskli ve garantisi olmamasına rağmen Ebay'da dahi 120 - 130 TL aralığında satılıyor. Gördüğüm kadarı ile bunun sebebi DTS ve Dolby sesleri çözen çiplerin fiyatından kaynaklanıyor biraz. Bu sebep ile piyasada optik girişli ve DTS-Dolby çözen ses sistemi bulunmuyor. Büyük markalar bu işi daha ucuza hallediyor sanırım ama onlarda kopmle sinema sistemi satıp fiyatı yüksek tutuyorlar. İnşallah ileride bu tip cihazlar biraz daha ucuzlar ve herkez alır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekucur -- 11 Ocak 2011; 10:01:31 >
  • merhaba ekte fotoğraflardaki gibi tv ve 2 +1 ses sistemi var ara aparat hangisini oneririsiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  SES SİSTEMİNİ BAĞLAMA İÇİN APARAT YARDIMI
     SES SİSTEMİNİ BAĞLAMA İÇİN APARAT YARDIMI

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.