Şimdi Ara

Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun ) (75. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (2 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.889
Cevap
129
Favori
1.607.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar an itibariyle hiçbir acı çekmeden tuvalet ihtiyacımı giderdim..Kantaron Yağı ve Mantazol krem bu işin çözümü oldu bende..Tavsiye ediyorum..
  • Bende de eğer dışkılamamı kontrol edebildiğim surece cok ağrıtmıyor. Yani kendimi kabiz olmaktan hep korumak durumunda kaliyorum. Dışkı yumusak olunca ağrida çok olmuyor. Buaralar keten tohumuna sardım. Sabahlari atiyorum ağzima iki çay kaşığı ve iyice çiğniyorum sonra bol su sanki kabizliktan koruyor gibi. Bilgilerinize
  • Herkese rabbim şifalar versin. Amin

    Bu iki ilacı devamlı kullanın.

    Kabızlık önleyici.

    Anestol pomad her tuvalette sürün.

    Yanlız magatın içine daha fazla sürün

    Dışında çamaşır emiyor ve tedavi gecikiyor.

    Sabah ve akşam azda olsa zeytinyağı için.

    Tuvalettede sık nefes alıp verin ki kendinizi rahatlatın

    ZORLAYIP KASMAYIN YANİ.



     Anal Fissür - Makat Çatlağı ( makatını seven okusun )
  • GnCfNrLi kullanıcısına yanıt
    Dostum bekunis duphalaca göre daha sağlam bir ilaç ve ishal yapıyor yani direk en azından bende öyle bir etki gösterdi..Duphalac daha sakin daha faydalı olur bence..
  • luzengor L kullanıcısına yanıt
    Doğrudur.

    Benim demek istediğim 2 ilacında faydası oldu

    Çok şükür.

    Her bünyede farklılık gösteriyor.

    Bekunis bende ishal yapmadı mesela.
  • 6 senedir bu eziyeti çekiyorum, henüz cerrahi müdahele yaptırmadım.

    Konuyu bugün gördüm tam 75 sayfa, memleketin yarısının makatı çatlakmış vay arkadaş...
  • Yarısı derdini foruma yazanlar öbür yarısıda yazmayanlar
  • Selam arkadaslar 2 gundur yururken veya hareket ederken makatta batma hıssedıyorum baya acı veren hateketımı sınırlayan bır batma.



    Bu acının aynısını 5 6 sene once lısede tekrar yasamıstım doktor basur falan değil merak etme dedı 2 krem verdı (biri fıtıl denıluuor sanırım :)) 1 haftaya gectı.



    Sanırım catlak mevzusu..





    Ama en onemlı belırtılerden olan tuvalet sonrası agırıyı yasamıyorum. Durumun basında olduğum ıcınmı acaba cunku basur veya kıl donmesı belırtısı değil. Catlak olarakta sadece yururken batma belırtısı var.



    Elıme gelen bır cıkıntı uc yok.



    Ne onerırsınız obk lı bır manyak olduğum için taktım ve gunluk yasantım berbat.



    O makata sokulan ılac kabusum oldu 2 gundur yıne mı kullanacam dıye
  • Arkadaşlar merhaba bende bu hastalıkla geçtiğimiz yıl ocak civarı tanışmıştım sanırım 1 ay gibi bir süreçte tamamen atlatmıştım. Malesef ki kendi hatam sonucu şiddetli bir kabızlık dolayısıyla tekrar nüksetti fakat kanama olmadı 2-3 saat sızlanma hissettim hemen doktora gittim yarayı tahriş etmişsin diyerek kremlere ve oturma banyolarına devam et ve uzunn bir süre diyet uygula hatta bunu alışkanlık edin dedi bu hastalık genelde kış aylarında yenilen ağır yemeklerinde etkisiyle daha çok görülüyormuş. Benim merak ettiğim bu hastalığın kronikleşmesiyle aradan 1 yıl geçince nüksetmesi durumu aynı şeymi şuan benimki kronik mi olmuş oluyor ? ve ben doktora sorduğumda kronikleşme durumu en az 2-2.5 ay boyunca tedavi edilmeyen ve çeşitli sebeplerle (önemsemeyen-utanma durumu-yanlış tedaviler) yarayı derinleştirenlerde olur senin ki nüksetmiş ama bir süre sızlanma ve ağrıların olur hayatını düzene sok geçicektir henüz gençsin toparlarsın ameliyatlık durumun yok dedi bende burdaki deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istedim çünkü wc sonrası birkaç saat ağrı ve sızlanma hissediyorum ama şiddetli değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 6 Mart 2018; 14:43:42 >
  • SıradanÇinkoKarbonPil kullanıcısına yanıt
    Yürürken batma olunca hafiften makat ıslanıyor mu yani akıntı geliyo mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1rex1

    Yürürken batma olunca hafiften makat ıslanıyor mu yani akıntı geliyo mu ?

    Akıntı olmuyor hocam,dun doktora gıttım bu arada, cıddı bırseyın yok dedı kabız olmussun dedı bırde acı falan yeme dedı bu ara baya acı bıber yemıstım.



    Krem ve fıtıl verdı kullanıyorum. Fıtıl igrenc bırsey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Anal fissür için DAFLON kullananlar varmış, üstteki mesajlarda yazıldığına göre... Daflon, hemoroid için etkili arkadaşlar. Anal fissürde pek bir işe hatta hiçbir işe yaramaz.



    Duphalac bildiğim kadarıyla şurup şeklinde. İçimi kolay fakat gaz problemi yaptığı oluyor. Bekunis bir süre sonra ve her bünyede aynı etkiyi göstermiyor diye duymuştum.



    Magnesie Calcinee diye toz bir ilaç var. Dozunu bünyenize göre ayarlayarak, dışkınızı yumuşatabilirsiniz. Ama içimi aşırı derecede rahatsız edicidir.



    Hap olarak da boncuk şeklinde DULCOLAX diye bir dışkı yumuşatıcı var. Etkilidir, rahatsız etmez. İçimi çok kolaydır. Boyutu neredeyse bulgur tanesi kadar.



    Dışkılamadan korktuğunuz için yemek yememezlik yapmayın. Mümkünse lif takviyesi de alabilirsiniz. Eczanelerde gıda takviyesi olarak bulunur.



    Korhan Taviloğlu, anal fissür için botox yaptığı hastalarına Gıda takviyesi olarak Lif yazıyordu. Bir de GotuKola diye ismi troll gibi olan:)) bir yara iyileştirici gıda takviyesi de veriyordu. Ayrıca bizzat kendim sordum, Magnesie Calcinee adlı ilacı 1 ay kullanabilir hastanız demişti.



    Fakat ne olursa olsun, dışkı yumuşatıcı ilaçları sürekli kullanmayın.



    Son olarak, bu hastalık tekrar edebiliyor ameliyat olsanız da. Bu yüzden bir süredir tuvalete çıkmıyorsanız ya da dışkınızın çok sert olduğunu hissediyorsanız, parmağınızla dikkat ederek makat ağzındaki sert dışkıyı parçalamaya çalışın. Sonrasında gelen dışkı zaten yumuşak olacak ve tekrar anal fissüre neden olmayacaktır.



    Yazdıklarım bilgi amaçlı olup, gözlemlere ve duyumlara dayalı tavsiyelerdir. Dikkate alıp almamak sizin insiyatifinizdedir.





    Merhaba hocam siz bu konuda deneyimlisiniz eski yorumlarınızıda okudum. Benimde 1 senenin ardından şiddetli kabızlık geçirmem sonucu(kendi ihmalim yüzünden) nüksetti kanama yok dışkılama esnasında da ağrı ve acı minimum düzeyde ama gün içinde sızlanma oluyor ben makatı sürekli sıcakta tutmaya çalışıyorum kasın gevşek durması için. Diş iltihabım yüzünden 1 hafta antibiyotik kullandım ve kabız etti normalde diyet yapmasamda dışkım hep yumuşaktı 1 yıldır birşey olmamıştı tabiri caizse taşı yesem eriticek gibi sindiriyorum dışkım yumuşak çok şükür ama bu dışkı yumuşatıcıyı kullanmak yinede şartmı ?
  • Bandidas22 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,



    Yara iyileşene kadar şart. Aslında şöyle bir durum var. Bu rahatsızlığı yaşayanlar, aynı acıyı tekrar yaşamamak için tuvaleti erteliyorlar. Erteleyince de dışkıdaki su vücut tarafından zamanla emiliyor ve dışkı sertleşiyor. Dışkının sertleşmesi de maalesef çatlağa zarar veriyor. Bu yüzden bir süre dışkı yumuşatıcı kullanmak zorunlu hale geliyor.



    Zamanla vücudunuzun dışkı yumuşatıcıya karşı verdiği tepkiyi öğrenirsiniz. Mesela Magnesie kullanıyorsanız, diyelim 3 ölçek içtiniz dışkınız su gibi çıkar ve ishal şiddetli olabilir. Bu da yaraya zarar verir. Fakat 2 ölçek kullanırsınız, dışkınız sıvımsı bir halde çıkar ve 1-2 gün magnesie içmeseniz de dışkınız kolay kolay sertleşmez.



    Mümkünse her tuvaletten sonra leğene oturun. Günde 3 kez çıkıyorsanız, 3 kez oturun. Tabi dediğim gibi eğer mümkünse... Çok fazla sıcak su tedavisi uygulamayanlar da sıcak su torbası kullanabilirler. Amaç kasılı olan kası gevşeterek, yaralı bölgeye kan akışı sağlamak ve yaranın iyileşmesini hızlandırmak.



    Anal fissür tedavisine hızlı çözüm için, sofranızdan nohut yemeği eksik olmasın. Acınızı hafifletmek için anestol pomad, yaranın hızlı iyileşmesi için nitrogliserinli krem kullanmalısınız.



    Ameliyat dahi olsanız, bu rahatsızlığın nüksetmesi maalesef mümkün. Ama hayatınızı ve beslenmenizi düzene sokarsanız senelerce bu rahatsızlığı yaşamazsınız.



    Kabız olmamak için bol bol nohut. Elbette dışkıyı yumuşatan gıdalar var, ıspanak gibi ama dışkılamayı tetikleyen en önemli gıda NOHUT. Bağırsak otobansa, dışkı da taşıtsa, nohut da yakıttır tabiri caizse :)



    Bir de vücudunuzu tuvalete alıştırın. Her sabah 8’de giriyorsanız ya da her akşam mutlaka bu saatlere uyun.
  • Bandidas22 kullanıcısına yanıt
    Bu arada bepanthol müdür bepanthen midir neyse :) o krem de anal fissüre iyi geliyor diyorlar. Vücuttaki çatlakların tamamına iyi geliyor herhalde :) Bilginize...

    Bir de hocam, sanırım siz dışkı yumuşatıcılardan bıkmışsınız artık, şart mı diye sorduğunuza göre :) Dulcolax diye bir dışkı yumuşatıcı var, internetten biraz araştırıp yorumlara bakın. Kullananlar içiminden de etkisinden de epey memnunlar, yan etkisi de yok gibi bir şeymiş ama detaylı araştırmadım. Siz bir bakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 7 Mart 2018; 23:31:15 >
  • Arkadaslar bu fıtıl denen seyı ılla yatarak mı kullanmak lazım.

    Ben comelerek uyguluyordum bır soruna yol acar Mı?
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim benim yaptıklarım şunlar;

    Günde 3-4 kez oturma banyosu yapıyorum.

    Müsait olduğum durumlarda sıcak su torbasına oturuyorum sıcak ve gevşek dursun diye.

    Sabahları ilk kalktığımda su içiyorum ardından da çorba içiyorum öğlenleri dediğiniz gibi nohut ,kuru fasülye, yeşil fasülye ya da bezelye yemeği gibi yemekler yiyorum(bu arada ekmek 1 dilim bile yemiyorum)

    Yediğim her yemeğin ardından kuru kayısı yiyorum.

    Gün içinde 2.5 lt suyu rahat içiyorum

    Arada elma yiyorum ya da komposto

    Akşamları yine öğlen saydığım yemeklerden birini yiyorum bazende yanında bulgur pilavı yiyorum pişerken içine dereotuda atıyorum az bişey

    Krem olarak hametan ve anestol kullanıyorum

    Geceleride zeytinyağı sürdüğüm oluyor ama birazda yakıyor.



    Hocam ben dışkı yumuşatıcı hiç kullanmadım ama dışkım hiç sert olmadı bu yüzden merakımdan sordum bu olmadan da iyileşmiyor mu diye. Hergün 11-12 arası wcye gidiyorum zaten ekmek yemediğim için dışkı kıvamımın yumuşadığını ve miktarınında azaldığını farkettim bugün ama yaparken acı hiç yok benim tek sıkıntım gün içinde bazen ara ara sızı ve batma yapıyor iyileşiyor diye düşünüyorum. Kusura bakmayın çok uzun yazdım

    Edit: konuyu incelerken probiyotik almanın hastalığa iyi geldiğini söyleyenler olmuş sanırım benim bu hastalığa yakalanma sebebim antibiyotik kullanımıydı malesef ki dişim yüzünden makatı zedeledik



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bandidas22 -- 8 Mart 2018; 12:39:11 >
  • Allah aşkına birisi makata sürülebilen antibiyotik bir krem ismi yazabilir mi ?! Lütfen...

    7-8 gün bayağı bol acı yedim, çıkış kanallarını acı ile tahriş etmişim biraz. Ufak bir apse-sivilce (dış tarafta) oluştu biraz su topladı ve bu gün patladı bayağı rahatladı.

    Ama sonuçta anüs, bakteri kaynıyor o bölge ve mikrop kapsın istemiyorum. Sigortam olmadığı için doktorada gidemiyorum. Gitsem de bu merhemlerden birini yazıp gönderecek zaten.

    1 saattir google'da bakılmadık site bırakmadım. Yok anal fisür, yok hemoroid, yok hayatınız bitti, doktolar her yerde kendi özel hastanelerinin reklamını yapmışlar, adamın makatında karnabahar resimleri ...

    La Allah aşkına altı üstü bir tane antibiyotik krem (ev parasına alınanlardan değil basit bir antiseptik) arıyorum, birde makata sürülebilir olacak, o bölge hassas olduğu için her kremin sürülmesi doğru olmayabilir diye düşündüm.

    Yok mu yardımcı olacak birisi ?
  • Eczaneye gidin bi tane versinler alın gönül rahatlığı ile sürün rahatlayın zaten siz malı patlatmış sınız. Zaten o kremlerin genel içeriği aynı firmalar farklı.
  • Ameliyat yada botoks yaptirmayi dusunenler iyice arastirmadan olmayin kesinlikle, botoks yaptirdim pismanim hayatim kaydi resmen diski kacirma problemi oldu evden cikamiyorum uyku zaten yok geceleri iyice cesme gibi oldu. En acisida bunun geri donusu yokmus anladigim kadariyla etkisi gecene kadar cekmeye mecburum tabii o zamana kadar kafayi iyicene siyirmassam bu arada surekli temizlemek zorunda oldugunuz icin olan tahrisi de soylemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür


    quote:

    Orijinalden alıntı: tacimmüdür

    Sicak su banyosuna tuz koymanın faydasi olur mu

    Ameliyatimin 26. Günü oldu biraz tuz koydum legene.
    Gunun ilerleyen saatlerinde otururken yanma ve islqklik hissi verdi
    Sicak suya tuz koyarak iyimi ettim kotu mu ettim bilemedim

    hocam yazılarınızı okudum meliyat olalı 3 yıl olmuş durumunuz nedir acaba tamamen geçtimi
  • 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.