Şimdi Ara

mahkeme sonucu ne olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2009 0cak 1 de kaza yaptım. polis tutanak tuttu ve iki tarafta yeşilde geçtiğimizi beyan ettiğimiz için mahkemelik olduk. kaza esnasında trafik sigortam yanımda değildi. aracım parka çekildi. ertesi gün 31.12.2008 tarihinde başlamış olan trafik sigortamı karakola beyan ederek aracımı parktan aldım. mahkeme sonucu her iki tarafa da beraat kararı verildi. 2 yıl sonra karşı taraf kaza esnasında benim aracımın trafik sigortası olmadığını iddia ederek bana tazminat davası açmış. halbuki ben o an yanımda olmayan belgeyi ertesi gün polise ibraz ederek parktan almıştım. mahkemeyede bu belgeyi dilekçemle beraber sundum. bu arada o zaman benim aracımın hem kaskosu hem trafik sigortası vardı, karşı tarafın kaskosu yoktu trafik sigortası vardı. karşı tarafın bu durumda benden tazminat isteme hakkı sanırım hukuken olmamalı. yoksa neden her iki sigortayı da yaptırıyoruz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolpassenger -- 9 Ocak 2011; 22:19:05 >



  • Oncelikle sunu bilmek gerekir: Birinci mahkeme sonucunda kusur kimde bulundu ve araclarin hasarini kim odedi? Polis nasil bir rapor yazdi? Hic gorgu tanigi yok muydu?

    Sizin aracin trafik sigortasi olup olmamasi karsi tarafi ilgilendirmez ki yani size tazminat davasi acamaz. Hadi adam bilmiyor da buna on ayak olan avukat da mi bilmiyor? Ne acayip insanlar var bu memlekette.

    Eger trafik sigortaniz gercekten olmasaydi ve kazada kusur sizde olsaydi karsi taraf dava acarak hasarini sizden tahsil edebilirdi. Bu durumda hasar olustugu gun uzerinden hasarin tutari dava sonuclandigi gun itibariyle yasal faiziyle ve ayrica dava masraflari + kaza yuzunden olusacak muhtemel isgucu kaybi icin ekstra maddi tazminat olarak sizden fazlasiyla para cikar.

    Sunu da belirteyim ki, trafik sigortanizin olup olmamasi kazadaki kusur oranlarini etkilemez. Ancak karsi taraf polis cagirdiginda ciddi miktarda ceza yiyeceginiz icin olay genelde bir sekilde tatliya baglanabilir ama kesinlikle kazadaki kusur oranlariyla alakasi olmamasi gerekir.
  • catalys arkadaşın dediği gibi. Sizin sigortanız olup olmaması karşı tarafı ilgilendirmez. Hatta araba çalıntı bile olsa kaza sonucuna etkisi olmaz. Sigortasız araçla veya çalıntı araçla gezmenin cezası başka. Kazaya sebep olacak durum başka. Kel alaka.
  • sizin hasarı kim ödedi ve kazadaki kusur oranı dağılımı nasıl
  • siz 31 aralıkta poliçe kestirmişsiniz 1 ocaktada kaza yapmıssınız, bu gibi durumlar sigorta şirketleri için oldukça şüphe uyandırıcıdır, belki sizin sigortanız adama ödeme yapmamıstır, adamda size dava acmıstır zararının ödenmesi için
  • kaza sonrası polis kusur dağılımı yapmadı ve mahkemeye sevk etti. açılan kamu davası ise beraatle sonuçlandı. yani suçlu bulunamadı. karşı taraf tazminat davası dilekçesinde benim zorunlu trafik sigortam olmadığını iddia ederek tazminat talebinde bulunmuş. halbuki ben belge ile aksini mahkemeye sundum. poliçem 31 12 2008 de bittiği için yenisi doğal olarak o tarihte başladı. hemenm ertesi kaza olması ise şanssızlık işte. sizce sonucu ne olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    kaza sonrası polis kusur dağılımı yapmadı ve mahkemeye sevk etti. açılan kamu davası ise beraatle sonuçlandı. yani suçlu bulunamadı. karşı taraf tazminat davası dilekçesinde benim zorunlu trafik sigortam olmadığını iddia ederek tazminat talebinde bulunmuş. halbuki ben belge ile aksini mahkemeye sundum. poliçem 31 12 2008 de bittiği için yenisi doğal olarak o tarihte başladı. hemenm ertesi kaza olması ise şanssızlık işte. sizce sonucu ne olur?


    Hiç bir şey olmaz. Saçmalık. mahkeme lehinize karar verecektir. Asıl karardan sonra siz o fırsatçı herife maddi manevi tazminat davası açın da dava nasıl açılır, görsün.
  • Arkadaşlarında söylediği Size dava açılması çok saçma. Sizin sigortanızın olup olmamasından dolayı hiç bir suretle dava açamaz. Zararın tanzimi için dava açar o ayrı bir şey. Yalnız Mahkeme her ikinizide suçsuz bulmuş.
  • birde aracıma ihtiyati tedbir koydurmuş. aracı satmaya gitmiştim tesadüfen öğrendim bunu da. böyle bir şeye hakkı olabilir mi? davalı olarak kaldıramıyormuşumda ben. aracı satamıyorum şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    birde aracıma ihtiyati tedbir koydurmuş. aracı satmaya gitmiştim tesadüfen öğrendim bunu da. böyle bir şeye hakkı olabilir mi? davalı olarak kaldıramıyormuşumda ben. aracı satamıyorum şu an.


    bence bir tazminat davası açma hakkı size doğmuş.
    aracınızı satamadığınız için mağdur durumdasınız.
  • Tekrar söylüyorum. Sigortasız veya çalıntı bir araçla kaza yapsanız bu diğer tarafı ilgilendirmez. Sigortasız araç kullanmak devlete karşı işlenmiş bir suçtur. Kişilere karşı değil. Siz zaten sigortasız kullanılan bir araç için devlete ceza ödersiniz. Diğer tarafı zerre kadar ilgilendirmez. Gereksiz bir dava olmuş. Adalet sistemini gereksiz yere meşgul ediyor. Asıl siz arabanızı satamadığınız ve bu yüzden maddi kayba uğradığınız için karşı tarafa maddi ve manevi tazminat davası açmalısınız. Belki siz de bir şey kazanamazsınız ama o da anlasın mahkemenin nasıl bir uğraş olduğunu.
  • sayın topaz 42; karşı taraf kendi aracındaki hasarı benim trafik sigortam olmadığını iddia ederek yaptıramadığını söylüyor ve bunun için benden tazminat istiyor. ama benim trafik sigortası var sadece kaza anında aracımda değildi, ki ben cezamı ertesi gün karakola ödedim. bana değil sigorta şirketine dava açması gerekmez mi? bu durumda hak talebi olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coolpassenger

    sayın topaz 42; karşı taraf kendi aracındaki hasarı benim trafik sigortam olmadığını iddia ederek yaptıramadığını söylüyor ve bunun için benden tazminat istiyor. ama benim trafik sigortası var sadece kaza anında aracımda değildi, ki ben cezamı ertesi gün karakola ödedim. bana değil sigorta şirketine dava açması gerekmez mi? bu durumda hak talebi olur mu?


    Poliçenin yanınızda olup olmamasının burda önemi olduğunu zannetmiyorum. Poliçeniz 31.12.2008 de başlıyor. Siz bir gün sonra kaza yapıyorsunuz. Yani resmi evrak yönünden siz sigortalısınız. Karşı taraf bu zararını sizden değil, sigortadan almak zorunda.

    Bence bu davadan bir şey çıkmayacak. Adamın yaptığı mahkeme masrafları yanına kar kalacak.

    Şahit olduğum bir olay. Adam arabasıyla kaza yaptı. Ruhsatı yanında yoktu. Polis geldi. Adam ruhsatı dükkanında unuttuğunu söyledi. Birini gönderip ruhsatı getirtti. Polis ceza bile yazmadı.

    Yine ben ruhsatsız yakalandım. Florya'daki polis okulunun önünde. İşyerine telefon ettim. Hemen ruhsatı getirdiler. Polis ceza yazmadı. İnsanlık hali. İnsan unutabilir.

    Sizinki de tam olarak buna uyuyor. Poliçeyi de mahkemeye sundum diyorsunuz. Hiç bir şey olmaz. Boşverin.
  • Aracı satamadığınız için herhangi bir zarara uğradıysanız bence karşı dava açın. Adamın yaptığı resmen terbiyesizlik. Menfaat elde etmek istiyor resmen.
  • O adama deyin ki: Burası Türkiye. Burda kabuklu yemiş yenmez. Böyle eften püften, kıldan tüyden meseleler için tazminat kazanılmaz. Tazminat kazanmak istiyorsanız defolun gidin ABD'ye diyin siz ona. Zira ABD'de bindiğiniz bir ticari taksinin şoförü yellense beni gazıyla taciz etti diyip tazminat kazanmanız bile söz konusu. O kadar yani.

    Hadi yallah ABD'ye diyin o görgüsüze.
  • arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler. araç üzerindeki ihtiyati tedbirin en kısa sürede kaldırılması için değerli bilgilerinizi de paylaşırmısınız. duruşma 2 şubatta ve yeni araba aldım ancak şu an kullandığımı takas yapamıyorum ve araç bayii de bekliyor. benim aracıda tedbir kalkmadan almıyor satamam diye. alıyor aslında ama bana yeni arabayı vermiyorlar.mahkeme sonuçlansın karşı dava zaten açıcam.
  • Davacı karşılanmayan zararını sizden talep etmiş.. Eğer kaza anında sigortalı idiyseniz ve bir şekilde sigorta şirketi ödemede bulunmadıysa, siz tazminata mahkum edilseniz bile sigorta şirketine rücu hakkınız doğacaktır. Fakat bunun yerine davayı sigorta şirketine ihbar edebilirsiniz. Hatta sigorta şirketini yanınızda dahili davalı yapabilirsiniz. Bu hususu cevap dilekçenizde mutlaka ama mutlaka belirtin.. Bunun yanında tedbirin kaldırılmasını da talep edin dilekçenizde gerçi kaldırılacağını zannetmiyorum..Geçmiş olsun..
  • Trafik kazalarında genelde araca tedbir konulur.. Bunu kaldırmak için başka bir teminat gösterebilirsiniz.. Belki yeni alacağınız araca tedbir koyabilir mahkeme.. Bu husuları da dilekçenizde veya ek bir dilekçe ile mahkemeye bildirin.. Hakimle de görüşebilirsiniz belki..
  • ben dilekçemde hasarın sigorta şirketince karşılanması , araç üzerindeki ihtiyati tedbirin ivedilikle kaldırılması vs ayrıntılı belirttim. şimdi karşı taraf demişki yasal olmayan şekilde zorunlu trafik sigortası olmadığı için aracımın hasarını sigorta şirketinden alamadım. sanırımm benim trafik sigortam olmadığını zannediyor. halbuki adım sanım telefonum kaza tutanağında yazıyor. arayıp benden poliçe numarasını öğrenebilirdi.tamamen işgüzarlık.
  • Siz kaza anında sigortalı olduğunuzu buna ilişkin belgelerinizi de ekleyerek bildirin, bir tazminat alacağı varsa öncelikle sigorta şirketinin muhatap olduğunu beyan edin, dosyadaki mevcut delil durumuna göre ihtiyati tedbirin kaldırılmasına karar verilebilir.. Böyle bir karar verilirse zaten davayı da muhtemelen davacı kaybedecektir.. Saygılar..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.