Şimdi Ara

**Günlük Doğalgaz Tüketiminiz Kaç Metreküp** (222. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.033
Cevap
137
Favori
570.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dış isi sabit olmadığı için bu denemeler oldukça kaba bilgiler verir, dış isi 4 ila 5 derece azalınca en az 1m3 tüketim artıyor, dış isiyi sabit tutma şansımız olmadığına göre çok kasmamak en iyisi. Geçen ben de merak ettim, manuele aldım termostadi gene 23 derece sabit, etkilenme olmmamasi için 22 ile 7 30 arası denedim. Dış isi 5 derecede iken 9.5 saatte 2.5 M3 tüketim varken dış isi 0 olunca 3 M3 e çıktı, güne vurulunca 1 M3 den fazla tüketim artısı var demek, o nedenle tüketiminiz makul ise çok takmayin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • selamlar.
    Bi soru sormak istiyorum. Kombiyi şu sıcaklığa ayarladım diyen arkadaşların verdiği değer,kontrol panelinde yapılan değermi,yoksa ,kombi su ısıtmaya başladıktan sonra ,yükseldiği en yüksek sıcaklık değeri mi.
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    PARAMETRELERİ BELİRLEYEMEDŞİĞİMİZ İÇİN ORTALAMA BİR ŞEY BULMAYA ÇALIŞIYORUZ
  • kombi üzerinden kalorifer tesisat su sıcaklığını ayarladığımız değerden bahsediyoruz. Kombisine göre ayarlalan değerden biraz fazlasına çıkabilir, ayrıca bu değer servis menüsünden ayarlanabilir, benim buderus gb012 de 5 derece üstüne kadar çıkabiliyor. yani 50 ye ayarladığımda 55 dereceye kadar çıkabiliyor.
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

    Yalnız, bendeki atromixte ,çevirmeli düğme ile kazan suyu sıcaklığını istediğiniz bi değere atayabiliyorsunuz. Isıtmaya başlayınca da ,bu ayarlanan değeri zaten geçiyor. Belli bi dereceye kadar yükseltip duruyor.

    Sizin kombinizde ,parametre derken,farklı bi ayar şekli mi var,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 20 Aralık 2018; 14:14:3 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Sormak istediğim soru buydu.Servis menüsü ,sizin kontrol edebileceğiniz bi ayar şeklimi.
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Dış sıcaklık sabit olmadığı için evin iç ısısı duruma göre çok değişebileceğinden sürekli oynamak lazım, zaten bunları yapmamak için OT kullanıyoruz. Dış ısıya göre çalışacak dış hava sensörü takılabilen kombilerde en iyisi DHS takmak, yoksa her gün hava sıcaklığına göre kazan sıcaklığı ayarlamak zorunda kalınır. Eskişehir gibi günlük değişimlerin çok olduğu bir yerde pratik değil.
  • Merhaba arkadaşlar, kombim Airfel Digifel 20000'lik yoğuşmasız ev 145 m*2 4 petek ve bir havlupan açık kombiyi genelde 55 derecede çalıştırıyorum, Diyarbakır'da şu ana kadar eksiye düşmedi gece, gündüz de 9-12 derece bu şartlarda günlük ortalama 7-7.5 metreküp tüketim olmuş, ot yok petek boyları maalesef kısa 6 mt bile değil toplamda sizce bu tüketim normal mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    O DA MANTIKLI AMA BENİM TAKILDIĞIM YERDEN ISITMA SİSTEMİ
    PETEKLİDE SÖYLEDİKLERİN DOĞRU
    YERDEN ISITMA SİSTEMNİNDE SİSTEMİN TAMAMEN KAPANMASI MI YOKSA SÜREKLİ SUYUN DEVİR DAİM ETMESİ Mİ ?
  • Servis menüsüne girilebiliyor, mesela benim GB 012 için 1.3 C kısmına girilip 0 ila 10 arasında ayarlanabiliyor, her birim 1 dereceye karşılık geliyor, fabrika ayarı ise 5. Yoksa kombi kazan sıcaklığı bizim cihazlarda 35-82 derece arasında 0.5 derece aralıklar ile ayarlanabiliyor.
  • Kombici_Olduk K kullanıcısına yanıt
    Bunun çok farkedeceğini düşünmüyorum, su ister devir daim etsin ister dursun üç aşağı beş yukarı aynı zamanda aynı miktarda ısı transferi yapacak. BEn bunu peteklerde çok test ettim kombi pompayı kapatsa da ısı transferi devam ettiği için petekler 15-20 dk gibi bir sürede soğuyor, kombi brülörü kapatıp sistemdeki suyu döndürdüğü zaman ise dönüş suyu devir daim ettiği için petekler daha hızlı soğuyor gibi olsa bile o suyun enerji değeri aynı. Sistem kapalı bir sistem ısı boşa gitmiyor sadece ev içine daha hızlı yayılıyor, Yerden ısıtmada da çok değişeceğini sanmıyorum, tam aynı durum olmasa bile benim mutfak yarı yerden ısıtma gibi mobil sistemin tüm boruları burdan geçtiği için tahmini 100 metre boru geçiyor(bu nedenle peteği tam kapalı) boru geçiş güzergahları iste kombi dönüş suyunu devir daim etsin, ister komple pompayı kapatsın en az 3 saat sıcak kalıyor.




  • 6 8 10 o gün hava nasıl ise ona göre tüketiyor şuan 0 4 derece ortam ve 10 rahat tüketiyor, 186 birim tüketime 297 tl geldi..
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Doğal olan da bu zaten, asıl tüketim belirleyicisi dış hava şartları, soğudukça tüketim artar ısındıkça azalır, Bu nedenle çok kasmaya gerek yok diyorum, sonuçta ısınamayacak derecede tutup paramızla rezil olmaya gerek yok. İyi yalıtımlı bir ev olduktan sonra tasarruf önlemleri belki yüzde 10 farkeder (aynı ısı derecesinde), Ancak genel tasarruf bilinci ile en ekonomik ve konforlu nasıl kullanabileceğimizi düşünmek lazım, ben ekonomi ve konfor için her gün kombi derecesi ile oynayacağıma iç ısıyı termostat ile ayarlarım, gerisini, ona bırakırım, yoksa sabah derece arttır, akşam azalt her gün en az 2 kez kombinin yanına git, o derece olmadı üşüdük biraz arttıralım, veya bu fazla geldi kısalım bana mantıklı gelmiyor. Ben gece ve gündüz konfor derecemi belirleyip termostadımı programlamışım, günlük 1 m3 az yakmış veya 1 m3 fazla yakmış onunla uğraşmak istemem.Onun yerine gereksiz harcamalarımı kısarım, mesela Iphone değil xiaomi kullanırım, kombinin yapacağı tasarruftan çok daha fazlasını yaparım. Sıfır km yerine 2. el ve tutulmayan araç alırım belki sıfırına göre 20 yıllık doğalgaz parasını tasarruf ederim.




  • Fayyildirim F kullanıcısına yanıt
    Cevap verebilecek biri yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fayyildirim F kullanıcısına yanıt
    bence gayet iyi değerler o şartlara göre.
    millet 8-9 metre petekle, yoğuşmalı-modülasyonlu teknolojik donanımları üst seviyede kombilerle, oda termostatlarıylai senin tüketim değerlerine ulaşmak için daha ne yapabilirim diyor. daha taasrruflu olmasını istiyorsan oda termostatı kullan derim ama boşver. bu seferde konforun azalacak. 1 m3 fazla yak için ısınsın
  • Fayyildirim F kullanıcısına yanıt
    Ev yalıtımlı ise fazla, yok yalitimsiz ise öp başinin üzerine koy, ama ortalama olarak fena değerler değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Seviden gelenler zor açıyor kapağı ben hiç açıp kapatamam. Serviscilerden biri kapağı iyi kapatmadi da kombi zinlama yaptı yine çağırdık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Yalıtımlı ama müteahhit işi yalıtım çok iyi olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coolomar C kullanıcısına yanıt
    Açıkçası gayet iyi ısınıyor petek boylarına göre evde bebek olduğu için hiç kapatmıyorum da 24 saat açık bir oda dışında bu değerlerin altına düşmyecekse termostat almaya gerek yok bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fayyildirim

    Merhaba arkadaşlar, kombim Airfel Digifel 20000'lik yoğuşmasız ev 145 m*2 4 petek ve bir havlupan açık kombiyi genelde 55 derecede çalıştırıyorum, Diyarbakır'da şu ana kadar eksiye düşmedi gece, gündüz de 9-12 derece bu şartlarda günlük ortalama 7-7.5 metreküp tüketim olmuş, ot yok petek boyları maalesef kısa 6 mt bile değil toplamda sizce bu tüketim normal mi?
    aynı olcude benim daire var .40 derecede 15 gunde 100 m3 yaktı airfel tam yogusmalı kombi. senin değerler iyi.55 derecedeyse kombin
  • 
Sayfa: önceki 220221222223224
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.