Şimdi Ara

2010'un Taçsız Kralları Dosya Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
26.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Bu oyunları hala oynamadınız mı ? O zaman 2010'a dönüyoruz!

         Video oyun dünyası, özellikle son yıllarda yakaladığı yükseliş sayesinde hem popülerlik hem de ekonomik yönden eğlence sektöründe (bu sektörle ilgilenmeyen şirketlerin ve hatta hükümetlerin bile) pek çok firmanın ilgisini artık daha fazla çekiyor. Eminim siz de bir yerlerde, bir zamanların bu "çocuklara özgü" eğlence kalıbının artık sinema ve müzik sektörünü cebinden çıkartacak bütçe ve güce sahip olduğunu mutlaka işitmişsinizdir.

         Bu basmakalıp benzetmemden ötürü mazur görün ancak işi şu meşhur "pastadan pay alma" muhabbetine getireceğim. Milyon dolarların döndüğü, yapımcı firmaların paylaşılamadığı, üniversitelerin artık "oyun yapımcısı" öğrenciler eğittiği ve hükümetlerin yapımcı firmalarına maddi destek sağladığı video oyun dünyası; her yıl artık daha ciddi, göz kamaştırıcı, dev bütçeli ve ilgi uyandırıcı ya da bunun aksine özensiz, acelece hazırlanmış ve sırf raflarda yer almış olmak adına boy gösteren kabarık oyun listeleriyle karşımıza çıkıyor.

    ''



         Keza geride bıraktığımız 2010 yılı da her platformdan yığınla oyuna ev sahipliği yaptı. İsim yapmış oyunlar veya oyun serileri zaten beklenen ilgiyi fanlarından görüyor ve beklenen satış rakamlarına ulaşıyor; FIFA, Call of Duty, Assassin’s Creed…. Sıralamaya gerek var mı ? Bir de diğerleri var. Yeni IP’ler veya riskli devam oyunları. Bu makalemizde, 2010 yılında piyasada yer etmiş başarılı ancak gerek satış rakamları, gerek oyuncular arasında gördüğü ilgi, gerekse konsol fanatizmiyle derbeder olmuş oyunlara yakından göz atacağız.

         Bioshock 2
     
         Bioshock, oyun endüstrisinde “sanat eseri” tanımlamasını başarıyla göğsünde taşıyan oyunlardan biriydi. Üstelik bunu FPS türünde bir yapım olarak başarıyor; görselliği, oyun işleyişi ve hepsinden öte hikâyesiyle sanırım unutmamızın mümkün olmadığı bir deneyimi yaşatıyordu bizlere. Devam oyunu duyurulduğunda sanırım hepimizde az-çok bir şüphe uyanmıştı. Nasıl bir oyunla karşı karşıyaydık? Hikâye nereye sürüklenecekti? Riskli bir devam oyunu olarak raflarda yerini aldığında başarılı satış rakamlarına ulaşıyordu ulaşmasına ama oyuncu yorumlarında birşeylerin eksik olduğu, oyunun daha çok bir ek paket gibi işlediği vurgulanıyordu.

    ''



         Bioshock 2’yi olumsuz olarak etkileyen etkenlerin başında ilk oyunun büyük bir başarı yakalamış olması geliyor. Yapımcı 2K Marin’in de kabullendiği bu durum, onlara göre Bioshock 2 için bir lanetti. Rapture’un büyük sırrı açığa çıkmıştı ve gizem havasını yitirmişti. Ancak Bioshock 2 de kendi hikâyesini başarılı bir şekilde aktarıyordu. İlk oyun gibi gizemli değildi, daha çok hüzünlüydü. Zaten başarılı olan oyun mekaniklerini koruyan Bioshock 2 hackleme sisteme getirdiği yenilik, plasmidlere eklediği güç seviyeleri ve hepsinden öte Rapture’un sivil savaş dönemini multiplayer moduna aktarmayı başararak noktaladığı Rapture hikâyesi yapımın tasarımcısı Kevin Levine’in de içine sinen bir veda havası taşıyordu.

    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız






  • metro gerçekten 2010'un Taçsız Kralları tam bu lafa oturmuş.bu oyundkai atmosfer,grafik,aksiyon gerçekten tek kelime ile mükemmeldi..2034 bekliyorum büyük bir sabırsızlıkla.

    Not=Tek kötü yönü yüksek sistem ihtiyacı olmasıydı,ki saten bunun zararınıda gördü insanlar kasarak oynadıkları için çıkıp oyunu kötülediler :))
  • Çok güzel konu Darksiders ve Alan Wake tam taçsız kral :)
  • Nerede Castlevania?
  • Alan Wake, Bioshock 2, Darksiders, Metro 2033 bunlar gerçekten taçsız krallar
  • Metro 2033 ve Darksiders bu oyunlar tam anlamıyla taçsız kral,2 defa bitirdiğim Metroyu unutamıyorum bi türlü
  • Alan wake,Darksiders ve Metro 2033 Gerçekten tam yerinde oyunlar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JOSEPH_STALin

    Metro 2033 ve Darksiders bu oyunlar tam anlamıyla taçsız kral



    Katiliyorum. Bence her ikiside 2010'un en guzel oyunlari idi !!!
  • Taçsız kral Metro 2033! . Umarım 2034 sağlam bir taç giyecek bir oyun olur
  • Blur zaten kötü bir oyundu. Mario Kart ile karşılaştırılmış yazıda ama inanın Mario Kart daha iyi özellikle birde online oynuyorsanız maximum eğlence sunuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emulert

    Taçsız kral Metro 2033! . Umarım 2034 sağlam bir taç giyecek bir oyun olur

    PC'ye indiriyorum şimdi o oyunu, bakalım neymiş
  • Metro oyununu bir türlü oynayamadım ya gerçekten içime oturdu . En kısa zamanda deniyeceğim .
  • Darksider'ın demosu bile harikaydı bırak oyunu konu tam yerinde olmuş gerçekten.
  • Liste güzel olmuş pek adı geçmeyen oyunlar zaten hepsinin puanı 80 üstü ya da 80'e yakın yani siteler ve dergiler de kalitelerini tescilledi bu oyunların..Demon's Souls zaten PS3'ün en iyi Exc.lerinden birisidir..Yalnız bir iki nokta var değineceğim..

    Birincisi küçük bir ayrıntı..Metro 2033'e başarılı sayılabilecek grafikler demişsiniz, ama çok iyi bir PC'de oyunun grafikleri çok başarılı gerçekten..Yani ortalamanın üstünde grafikler yeterliden ziyade..2. olarak bu listeye girmesi gereken bir oyun daha var: Singularity..Eskiden sağlam FPS oyunları olan Raven bence oynanış ve konu olarak gayet iyi bir oyuna imza attı..Ama o da pek beklenen ilgiyi görmedi..
  • blur gayet başarılı bi oyundur. kaldıki split second dan daha iyi dinamikleri olan çok daha uzun ömürlü bi oyundur. zaten daha fazla da satmıştır. modern carfare ünvanını muhteşem multiplayer özellikleri sayesinde kazanmıştır.
  • blur gayet başarılı bi oyundur. kaldıki split second dan daha iyi dinamikleri olan çok daha uzun ömürlü bi oyundur. zaten daha fazla da satmıştır. modern carfare ünvanını muhteşem multiplayer özellikleri sayesinde kazanmıştır.
  • Demon's Souls yılın oyunu bile olabilirdi. O kalitede bir oyun.
  • blur gayet başarılı bi oyundur. kaldıki split second dan daha iyi dinamikleri olan çok daha uzun ömürlü bi oyundur. zaten daha fazla da satmıştır. modern carfare ünvanını muhteşem multiplayer özellikleri sayesinde kazanmıştır.
  • Araştırmadığım hatta isminden bile habersiz olduğum fakat oynayınca bayıldığım ve hemen bitirdiğim nadir oyunlardandır Enslaved
  • Bence Spider-man Shattered Dimensions ta taçsız kral. Hiç bi yerde adını duymadığım halde dövüş dinamikleri ve boss kapışmaları (14 tane boss 'akbaba,kraven,electro...') gerçekten çok güzel bir oyundu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.