Şimdi Ara

12 volt ısıtıcı fan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. 12 volt 180 amper oto aküsü ile çalışabilecek 1000 watt gücünde ısıtıcı bir fan yapmak istiyorum. Laf olsun diye degil ciddiyim. Fan kısmı sorun degil. Rezistans kısmını deneme yanılma tarzında ugraşmak istemiyorum. Aracımın motoru hava sogutma sistemi oldugundan vebasto var buda uzun süreli kullanımda müthiş mazot yakıyor. 1000 watt hayalmi, akünün gücü yetermi bilemiyorum.





















    typing games, youtube







  • Daha pahalıya gelir.Mazota göre
  • 1000W/12V=83A 12v to 220v inverter 1000wlık kullanırsan tolerans v.s. 90A gibi bi akım çeker bu da 180AH lık akünün 2saat dayanması demektir tabi aynı aküyü şarj etmek oldukça kolay değil ve sadece bu sistemi besliyor olması gerek eğer aracın aküsüyse aracın farı v.s. bunla beslenemez haricen bir aküye daha ihtiyacın var.. 1000w lık ısıtıcı olarak da direk elektrikli soba bağlayabilirsin artık inverter çıkışına (:
  • Teşşekkürler. Bir hayal daha boşa gitti











    screensavers, youtubeteş
  • Karavan ve deniz araçları için 12v 300watt ısıtıcı fanlar piyasada satılıyor. Araçların çakmak soketine takılıyor. Biz bunun gücünü biraz daha güçlü olanını yapamazmıyız. Akümüz zaten büyük. Araç sabah 6 dan gece 1 e kadar çalışıyor, sürekli şarz ediyor.












    play poker, youtube























    free movies, youtube




  • Bu tip hava soğutmalı motorlarda ısınmak gerçekten bir dert. Elektrikli ısıtıcıyı yapsanız bile 1000w ile kış günü arabayı ısıtmak yine zor olacaktır. Bir zamanlar dolmuş şoförlüğü yaptığım için halinizi iyi anlıyorum :) Magirüslerin hepsi aynı dert.
    Bende çok çektiğim için şöyle bir projem vardı ; Eksozun motora yakın kısmının dışına bakır boru dolayacaksınız. 1m genişliğie kadar dolamak lazım. Aracın içinede çorum kaloriferi denen kaloriferi koyacaksınız. Suyun devirdaim yapması içinde 12V ile çalışan küçük bir su pompası koyacaksınız. Böylece eksoz ısısı ile suyu ısıtıp kabin içindede suyun ısısı ile içeriyi ısıtacaksınız.
    Projem çok zahmetli ama devamlı araç içinde totosu donan için yapılamayacak birşey değil. :) . Bu arada eksozu sakın hafife almayın. Özellikle manifoldun çıkış kısmı cayır cayır sıcak. Bu ısıyı kullanmak lazım.




  • Eyvallah. Teşşekkürler.























    car racing games, youtube
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.