Şimdi Ara

CANON MP280 PİXMA Kartuş Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
61.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese forumda yeniyim umarım doğru yere konuyu açmışımdır arkadaşlar... Bir iki ay önce canon mp 280 aldım tabi bu işlerden hiç anlamazdımşekline baktık aldık... Sonra kartuş bitmek üzere uyarısı geldikçe netten kartuş fiyatları araştırdım ve makinadan daha pahalı idi PG510 PG511 daha pratik çözümlerle kartuş dolum kiti aldım forumdaki bir satıcıdan. Şimdi sorularım şunlar yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

    1. Kartuşa dolum yaptıktan sonra makine tanımıyor ama çıktı veriyor kartuşu tanıtmak mümkün değil mi? (Çeşitli yöntemler denedim tabi çipini silgiyle silmek gibi)
    2. Renkli kartuşu nerdeyse hiç kullanmadığım halde kendi doldurduğum siyah kartuşla beraber tükeniyor neden???( Ayarlar kısmında sadece siyah kartuş kullan dememe rağmen)
    3. Böyle giderse Renkli kartuşumda bitince kendim doldursam bile makine hiç çıktı vermeme ihtimali var gibi duruyor ne yapabilirim?
    4. Kartuş dolum setlerinin makineye zararı var mı?
    5. Sizce sıfır bir kartuş alıp kartuş dolum setini elimden çıkarmalımıyım?



  • First power off the printer. Next, while holding STOP/RESET button, power on the printer.
    While holding POWER button, release STOP/RESET button. Then push STOP/RESET button twice.
    Wait about 20-30 second until the LED shows “0″. Then push STOP/RESET button four times.
    Finally push POWER button twice. Last step is to turn off the printer by pressing the POWER button one last time.

    Buda yabancı siteden Canon MP 280 resetleme ama çeviremedim lütfen yardım edin ???

    Kaynak:http://resetcanon.com/reset-canon-mp280-pixma-inkjet-all-in-one-printer/
  • Hata mürekkep kartuşları (Hata E5) düzgün yüklü değil

    First power off the printer. Yazıcı Öncelikle güç. Next, while holding STOP/RESET button, power on the printer. Gelecek, STOP / RESET düğmesine, yazıcı güç tutarak.
    While holding POWER button, release STOP/RESET button. POWER düğmesini bırakın STOP / RESET düğmesine tutarken. Then push STOP/RESET button twice. Sonra da iki kez STOP / RESET düğmesine basınız.
    Wait about 20-30 second until the LED shows “0″. LED "0" gösterir kadar yaklaşık 20-30 saniye bekleyin. Then push STOP/RESET button four times. Sonra STOP / RESET dört kez düğmeye basın.
    Finally push POWER button twice. Sonunda iki kez GÜÇ düğmesine basın. Last step is to turn off the printer by pressing the POWER button one last time. Son adım ise son bir kez POWER düğmesine basarak yazıcıyı kapatın etmektir.
    How to Reset waste ink counter (Error E16) Nasıl (Hata E16) atık mürekkep sayacı sıfırlama

    Unplug power and USB cable. güç ve USB kablosunu çıkarın.
    Open door and hold power button. Açık kapı ve basılı tutun güç düğmesine basın.
    Connect power. güç bağlayın.
    Close door, then release power button. Yakın kapı, daha sonra güç düğmesini bırakın.
    This printer uses the following ink cartridges Bu yazıcı aşağıdaki mürekkep kartuşları kullanır
    umarım işine yarar bende bu yazıcıyı bugün araştırıyordum sorun ciplimi diye tesadüfen gördüm umarım senin işine yarar
  • Çip değiştirilmeyen kartuşlar görünmüyor ama kullanılıyor.
    2. soru ise malesef renkli kartuş olmadan siyahbeyaz baskı yapamıyorsun. hatta bende tarayıcılı modeli var tarama dahi yapmıyor. Geçen yıl ebay'dan denemek için çipli muadil kartuş almıştım iyi çıktı artık dolum yapmıyorum ebay'dan alıyorum.

    http://stores.ebay.com/PrintCartridges
  • Arkadaşlar cevaplarınız için tşk ederim... Merak ettiğim bir konu da şu diyelim ki renkli kartuşumda bitti(zaten kullanmadığım halde siyah çekim yaparken tükeniyor...) bende dolum seti ile doldurdum yazıcı bu kartuşuda görmesse hiç çekim yapamayacakmıyım... Yapamassam o zaman bu kartuş dolum setleri sahtekarlıkdan başka birşey değil bu sitede satan arkadaşı ve bizi yönlendiren arkadaşı kınıyorum o zaman...

    Ve ne yaptıysam bir türlü resetleyemedim makineyi kpss için deneme test ve döküman basıyordum anlaşılan bu kartuş dolum işi iş değil yeni kartuşlar almaktansa( ki en ucuz 55 e buldum ikisini pg510 ve pg 511) sizce kolay dolum yapılan ve sorun çıkarmayan bir makine mi almalıyım ve bu makine en ucuz hangisidir???
  • kardeş sana tavsiyem aynı modele devamlı mürekkep besleme sistemi kurmandır.İstersen Makinanı bize yolla sistemi kurup hazır çalışır vaziyette sana geri gönderelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Ayhan

    Arkadaşlar cevaplarınız için tşk ederim... Merak ettiğim bir konu da şu diyelim ki renkli kartuşumda bitti(zaten kullanmadığım halde siyah çekim yaparken tükeniyor...) bende dolum seti ile doldurdum yazıcı bu kartuşuda görmesse hiç çekim yapamayacakmıyım... Yapamassam o zaman bu kartuş dolum setleri sahtekarlıkdan başka birşey değil bu sitede satan arkadaşı ve bizi yönlendiren arkadaşı kınıyorum o zaman...

    Ve ne yaptıysam bir türlü resetleyemedim makineyi kpss için deneme test ve döküman basıyordum anlaşılan bu kartuş dolum işi iş değil yeni kartuşlar almaktansa( ki en ucuz 55 e buldum ikisini pg510 ve pg 511) sizce kolay dolum yapılan ve sorun çıkarmayan bir makine mi almalıyım ve bu makine en ucuz hangisidir???


    Sistemi öyle bir ayarlamışlarki yazıcı siyah beyaz baskıda sadece siyah mürekkebi değil az da olsa diğer renklerden de kullanıyor.
  • piskopat doktor ne kadara patlar bu beslemeli sistem malum kpss ye hazırlanıyoruz iş güç yok şuan pahalımıdır bu işler...???
  • Cmldrs evet kardeşim adamlar sırf kartuş alalım diye siyah bdeyaz çıktılarda bile renkli kartuştan yiyorlar ... Yazıcı ayarlarından sadece siyah kartuşu kullan dememe rağmen renkli kartuştan yiyor yinede çok üçkağatçı olmuş millet ..;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bay Ayhan

    piskopat doktor ne kadara patlar bu beslemeli sistem malum kpss ye hazırlanıyoruz iş güç yok şuan pahalımıdır bu işler...???

    Kardeş boş sistem 49 lira mürekkep tankları ve hortumlar ayrıca işte sabitleme aparatlarıyla birlikte 49 lira ama montaj size ait.Eğer Tanklar mürekkeple dolu şekilde isterseniz 99 lira ve montajını biz yapıyoruz.Kaba tabir hesap yaparsak.

    Tanklar 100 ml olmak üzere toplam 400 ml mürekkep oluyor dolu sistemde.kartuşların hesabınıda yapalım.Siyah kartuş 13 ml renkli kartuş ise her renk 9 ml toplam 27 ml mürekkep içerir.Yani orjinal kartuş içindeki mürekkebin yaklaşık olarak 10 katı bulunmakta tanklarda.Ayrıca tanklardaki mürekkep bitince doldurması çok kolay.100 ml mürekkep fiyatı 10 TL dir.İnanılmaz tasarruf sağlarsınız.Sayfa başı maliyet 1 kuruş altına düşer.
  • Pckopat doktor şimdi benim merak etiiğim kartuş dolum seti ile doldurduğum ve makinenin tanımadığı bu kartuşlara bu sistemi bağlarsam çalışırmı yoksa birde yeni kartuşlar alıp üzerine bu sistemi mi kurmalıyım... ????
  • Dostum eğer daha önce dolum yaptıysan o kartuşlara bu sistemi kuramazsın.Yeni kartuş alıp kullandıktan sonra boş kartuşlara takılabiliyor bu sistem.Eğer sistemin kartuşlarını tanımıyorsa reset atman lazım.Tanıyor fakat boş gösteriyorsa cancel tuşuna 15 saniye basılı tuttuktan sonra çıktı alabilirsin.
  • Dolum yaptım ben kartuşlarıma ve makine tanımıyor o zaman yeni kartuş alacaz desene ... Yada boş kartuş bulmak lazım tahminen kartuşlar ve bu sistemi bana kurulu yollaman kargo ne kadara patlar yada ben ankaradayım bayiniz varmı burda ???
  • Kardeş yarın ben genel merkeze bi sorayım.Sana haber veririm.Ama öncelikli tavsiyem yazıcına bir reset atmayı dene.İstersen sana reseti anlatayım.

    Öncelikle kartuşlarını yazıcıdan çıkar.Güç düğmesine bas.Basılı tutarken Reset düğmesine bas.Sonra reset düğmesine basılı tutarken güç düğmesinden elini çek.sonra elini reset düğmesinden çek.sonra 2 kez daha reset düğmesine bas çek bas çek.30 saniye bekle.yazıcı ekranında 0 yazacak.sonra reset düğmesine 4 kez üstüste bas.sonra 2 kez güç düğmesine bas.İşlem tamam.Şimdi güç düğmesine basarak yazıcıyı kapat.Açıp kartuşlarını tak ve kullanmaya başla.

    Eğer adımlarda bir yanlışlık yapmadıysan ve işlem olmadıysa karrtuşları çıkarmadan dene.Yine olmazsa yazıcı kapalıyken dene.

    Sonuçlarını bekliyoruz.
  • Kardeşim kartuşları çıkartıp dediğin işlemi yaptım ama herhangi bi değişiklik olmadı sonra kartuşlar takılı denedim bu seferde led ekran 0 olmadı resetleme yarıda kaldı yazıcı kapalıyken dene demişsin o kısmı anlayamadım zaten kapalıyken başlamıyormusun bu işleme ...;)
  • Kardeş Şimdi yazıcını aç kapağını kaldır.Kartuşlar ortaya gelecek çıkarman için kartuşları çıkar ve yazıcını kapatmadan direk yukarıda anlattığım işleme başla.
  • Her şekilde denedim ya ben beceremiyorum bu işi dediklerinizin aynısını yaptığım halde yada bu kartuşlar bi işe yaramaz olmuş (Kartuş dolum seti sayesinde)...
  • dostum.istersen bi tamirciye göster.Eğer kartuşlar bozulduysa hiç uğraşma çünkü kartuşlar 100 tl yazıcı 100 tl.Sana sistem kurulmuş bi mp280 göndereyim.Eğer boş kartuş bulabilirsen sistem kuralım.
  • canon mp280 üzerindeki kendi kartuşlarını şırınga ile kendimiz doldurabilir miyiz? sanki bir videoda bi arkadas dolduruyordu da...???

    ve pckopat arkadaş, boş bitmeyen kartuş tüplerinden alsak(sanırım 49 tl), bunları kendimiz doldurduğumuzda canon otomatik olarak bu yeni sistemi algılıyor mu? videosu mevcut ancak o videoda sadece tüplerin dolumları anlatılmış, canon'a bağlantısı anlatılmamış, muhtemelen basittir ancak, sıkıntı yaşayabilir miyiz bağlantı hatlarında?

    ve mürekkep konusu, kaliteli sorun çıkarmayan mürekkepi nasıl bilicez. canon mürekkepler mevcut sanırım ancak sanmıyorum ki o 100 ml lik canon tüpler orijinal canon mürekkebi olsun. muhtemelen canon, kartuş şeklinde orijinalini satıyordur. o yüzden kaliteli mürekkebi nasıl anlayabiliriz ?

    teşekkürler
  • Dostum birincisi o kartuşlar doldurulabilir.Ama sürekli tak çıkardan dolayı 3-4 dolumdan sonra yazıcı kartuşları tanımaz hale geliyor.İkincisi boş sistemi tabiki yazıcına kurabilirsin fakat bu işlemi kimse sana anlatmaz çünkü hani derlerya meslek sırrı diye.Kurulum kolay bir iş değil.Çünkü kartuşlarını delmek zorundasın ve 0.5 milim bile büyük delsen hortumlar küçük kalır ve artık o kartuşun telafisi yok. Ayrıca boş sistem alıp kendi imkanlarınla doldurmaya uğraşmak yerine çünkü mürekkepte alıcaksın zaten.99 Tl ye sistemi kurulu vaziyette almak bence daha mantıklı.Son soruna gelirsek hiçbir yerde canon mürekkep bulamazsın çünkü canon orjinal mürekkepleri satmaz.Piyasada satılan mürekkepler canon mürekkeplerinin özellikleri ve yoğunlukları hesap edilerek üretilmiş muadil mürekkeplerdir.Biz BK OSSE İNK mürekkeplerini ithal edip hem kurduğumuz sistemleri bu mürekkeple dolduruyor hemde kullanıcılara ayrıca satışını yapıyoruz.Genel anlamda olumlu yorumlar alıyoruz.Ama hala geliştirmeye devam ediyoruz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.