Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
27
Favori
327.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TD-W8961N
    TD-W8961ND
    TD-W8961NB

    Farkları nedir? Kablosuz çekim gücü çok iyi olan bir modem almam lazım.
  • Orijinalden alıntı: oasisngn

    bakin ortak bir paydada bulusuyoruz aslinda.
    - simdiye kadar denediginiz/kullandiginiz 8-9 modemin yeri ayni diyorsunuz, belki, telsiz telefon degil ama bir PC nin guc kaynaginin uzerinde ise bu yer bu bile bir etkilesime neden olabilir ya da pasif sogutulan bir cihazi bu tur isi kaynaginin uzerine koymak omrunu kisaltip calismasini etkileyebilir.
    evet cidden sonunda birbirimizi anlamaya baslıyoruz ama siz hala evdeki pc nin guc kaynagı diyosunuz,evde 3 laptop var sadece yazmıstım bunu evde jenerator de kullanmıyorum

    - 2.4 ghz 150 mbit demek degil aslinda. karmasa var terimlerde. 20/40 Mhz sayesinde 300 mbit hiz alabilirsiniz, ama sizdeki intel chipsetli dongle muhtemelen baska cihazlardan etkilesimi en aza indirmek icin 2.4 ghz'de sadece 20mhz destekleyecek sekilde limitlenmis ( ya da advanced ayarlarda bu ayar mevcut ama default'u 20 mhz) bu yuzden 150 mbit goruyorsunuz. modemden 20 mhz'e dusurun channel bandwidth ayarlarini madem hiz cok sorun degil sizin icin.
    farkli kanallari deneyin belki faydasi olur. bu arada bina yapi malzemesi cok fark ettiriyor, betonun gecirgenligi %80 iken kartonpiyer %50 diye birsey hatirliyorum. kartonpiyer mi duvarlar? ya da ev 400-500 m2 felan mi? :)
    150-300 ü artık takmıyorum,sadece ceksin yeterli.evet ev beton ve kartonpiyerden olusuyor ama bu modemden onceki modemlerde evdeki duvarları değiştirmedim400-500 m2 mi:))) bırak 400-500m2 yi diyorum ya modemle aramda 1,5metre var(engelsiz)boyleyken bile 4 diş cekiyor. yokta arkadaslar saka bi yana sırf muhalefet yada laf cambazlıgı icin yazmıyorum cidden deli edecek bu cihaz beni.hatta eski modemimi salona koyup onu ap olarak kullanabilirmiyim diye dusunmeye basladım.size saka gibi geliyor ama cidden 2+1 odalı 90m2 evde modemin bulundugu odanın dısına cıkınca wifi sinyali direk 1e düsüyor hatta kopuyor.dedigim gibi onceden sırasıyla;inca-zyxel-airties rt 211-geek-us robotics-asus-linkys wag54gp2-edimax AR7284WnA 150Mbps-airties rt 206 gibi kullandıgım modemlerin hicbirinde yasamadım bu sorunu.bu saydıgım modemleri hepsinde wifi modu "g" oldugu icin sanırım.fakat bu cihazda only g only b gibi secenekleri tek tek denedigim halde cekim mesafesinde 1 cm bile fark olmuyor inanın.

    ana konuda 5 ghz desteklememektedir, kolay sekilde (web arayuzde) connected clients ve max bandwidth kapasitesi gorulemiyor diye de editleyip ekleyecegim.
    tskr ederim,alacak kisinin bilmesinde fayda var diye dusunuyorum bunları.gerci connected clients bandwidth falan benim gibi ingilizce bilmeyenler anlamayabilir ama basit olalım ingilizcesini kimse anlamaz,bizim dilimizce söyluyorum;modeme girenleri gorememe ve hattınız alabilecegi en yuksek adsl band genişligi diyelim


    802.11b ye de getirir misiniz aklima gelmisken ayarlari. max kapsama alani icin.
    Beacon Interval(ms) icin 500
    RTS/CTS Threshold 2347
    Fragmentation Threshold(bytes) 2346
    DTIM(ms) 1
    bendeki degerler.
    işte burası cok önemli bence,zira birbirimize muhalefet olmaktansa bi cözüm bulmak icin bildiklerimizi paylasmaya calısıyoruz ve bu yazdıgınız cözüme giden bir adımdır,tskelr.
    bu bolum wifinin ince ayar bolumu,onceki msjımda rts cts degerlerini degiştirip denedigimi fakat sonuc alamadıgımı soylemiştim ama sizdeki beacon degeri dikkatimi cekti.bendeki ve normalde cogu modemde default olarak gelen deger 100ms bu deger ne kadar dusuk olursa modemin wifi sinyali verme süresi o kadar kısalıyor diye biliyordum ama yinede deneyecegim.
    RTS- CTS ve Fragmentation ile bilgim ise default ayar olan 2346 ve 2347 yi ikisinide 2304 olarak degiştirirsek modemin wifi gucunu tam performans olarak artıyormusuz.(yanlısım olabilir,cisco linkys servisinin yalancısıyım)

    kaynak:
    http://documentation.netgear.com/wn802tv2/enu/202-10415-01/WN802v2_RM_11Sept08-06-09.html

    ayrıca birde beacon degerinin optimizasyonuyla ilgili şöyle bi kaynak buldum.

    If you wish to make your beacon most efficient, choose a prime number from this list:
    •1-2 wireless clients: 197 199 211 223 227 229 233 239 241
    •3-5 wireless clients: 149 151 157 163 167 173 179 181 191 193
    •6+ wireless clients: 97 101 103 107 109 113 127 131 137 139

    yani burdaki hesaba gore modeme wifiden 1 yada 2 pc baglıysa beacon degeri 197-199-211...vs vs gibi olmalıdır diye.yani sizdeki beacon 500ms normal yada default degil gibi gorunuyor.

    kaynak;
    http://www.dslreports.com/forum/remark,14241618

    wireless client sayisi konusunda, wii, 2 laptop , 2 cep telefonunu ayni anda baglayip download yaparak bir test yapanbilirim ilerki gunlerde, sirf etkisini gormek icin ama onun yerine siz de 3 yerine 1 clienti aktif hale getirip ping suresi degisiyor mu bakabilirsiniz.
    yine onceden de yazdıgım gibi yanlız ben baglandıgımda modeme attıgım pinglerde sorun yok ama 2 yada 3 laptop aynı anda baglandıgımızda modem resmen cıldırıyor,sanki şişiyor.



    çözüm adına suan bişeyler daha deniyorum bi sonuc alırsam sizinle de paylasırım.
    iyi niyetinize ve ilginize cok tskr ederim.

    @Kraven
    routerin iyiligine kotulugune bişey demedim,sadece degişkenler cok.yani markası,wifi gücü,wifi modu,çipseti,wifi kanalı vs vs vs gibi verileri farklı oldugu icin bu konudaki modemle sizin cihazınızı karsılastırırken doneler aynı olmadı icindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 27 Nisan 2011; 1:33:44 >




  • Zaten wifi gücünü ve çekim kalitesini karşılaştırdım kullanımım neticesinde ve aynı ortamda routerdan daha iyi çekim sağlıyor onu belirtiyorum. Ayrıca önceden Avatar 1080p 3d filminde dlna üzerinden ileri geri yapamazken bu modem ile yapabiliyorum. Kısacası ben kendi deneyimlerim sonudunda ortaya çıkan neticeleri belirtiyorum ortadaki değişkenleri hesaba katarak ve routera göre daha iyi performans aldığımı söylüyorum.
  • @dedektif
    TD-W8961N
    TD-W8961ND
    ayni bilgidim kadariyla ama NB serisi yeni cikti. deneyen kullanan birini bulmak lazim ve speclerine bakmak lazim.

    @yorfa
    -aslinda advanced ayarlari yazmak istemiyordum cunku, cogu kisi o ayarlari degistirmiyor bile ve yanlis deger vererek kalici olmasa da bazi sorunlar yasayabilirler ve bu ayarlardan oldugunu bilmedikleri icin urun problemli diye dusunebilirler. bu aynı windows'un registry ayarlari ile oynamak gibi ya da tcp stack parametrelerini degistirip sonra paketlerim neden kayboluyor demek gibi bir durum dogurabilir.

    - pc kasasi ornekti. siz su modemi oldugu yerden 2-3 metre uzaklastirsaniza demeye calisiyorum.
    - ilk sayfadaki incelemeyi zaten editlemistim, oldukca bir turkce yazmaya calistim merak etmeyin, ozellikle dikkat ediyorum anlasilir olmasina ana konudaki yazinin.

    - bahsi gecen 3 laptop ayni marka mi? maximum power saving durumunda degil degil mi aletler? wifi adaptorun gelismis ayarlarindaki guc kullanimi (hareket halinde oldugunuzda genelde elektrige takili olmaz ve pil icin ayri profil vardir eger windows 7 kullaniyorsaniz, yani pil'e gectiginizde wifi adaptorun gucunu kisiyor olabilir isletim sistemi.
    modemin yerinden degil.. peki, laptoptan degildir muhtemelen bunlari kontrol etmissinizdir... peki. modemin antenlerini birer birer cikarip ayni durum mu oluyor bakabilir misiniz belki temassizlik ya da lehimlerden kaynakli bir kisa devre olabilir. ev nasilsa modem coplugune dönmüş :) cikabilen baska anten vardir kesin, o antenlerle denemek de sorunun nereden oldugunu bulmakta yardimci olabilir..... birden fazla client baglandiginda sorun yasiyor olmaniz ile tek clientta kapsama alani sorunu bence ayni kaynakli, neden derseniz iki wifi alici da ayni frekanstan sinyal yolluyor ve modeme ulasana kadar birbirini etkiliyor diye dusunuyorum....ilginc bir sorun sizinkisi.... wirelessmon screenshot'u paylasanabilir misiniz , modem'e 1-2 metre yakinken. bir de wirelessmon'u acik birakmayin, o da performansi ve ping surelerini etkiliyor ( her 3 pinden biri 2 saniye gecikiyor bende wirelessmon acikken)... belki baskalarinin aklina daha iyi bir fikir gelir...
    kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasisngn

    @yorfa
    -aslinda advanced ayarlari yazmak istemiyordum cunku, cogu kisi o ayarlari degistirmiyor bile ve yanlis deger vererek kalici olmasa da bazi sorunlar yasayabilirler ve bu ayarlardan oldugunu bilmedikleri icin urun problemli diye dusunebilirler. bu aynı windows'un registry ayarlari ile oynamak gibi ya da tcp stack parametrelerini degistirip sonra paketlerim neden kayboluyor demek gibi bir durum dogurabilir.


    haklısınız,o bolumdeki deger degişligi paket kayıplarına sebeb olabilir.ama dedigim gibi o kadarda acemi kullanıcı degilim,yani bu hatayı o bolumden duzeltebilirmiyiz diye o bolume yogunlastım.bu arada deminki msjımı editleyip duruyorum son halini tekrar okursanız Beacon degeriyle ilgili biseyler ekledim.

    quote:


    - bahsi gecen 3 laptop ayni marka mi? maximum power saving durumunda degil degil mi aletler? wifi adaptorun gelismis ayarlarindaki guc kullanimi (hareket halinde oldugunuzda genelde elektrige takili olmaz ve pil icin ayri profil vardir eger windows 7 kullaniyorsaniz, yani pil'e gectiginizde wifi adaptorun gucunu kisiyor olabilir isletim sistemi.


    degil.
    daha oncede yazmıstım,2 tane atheros cipset(ar 9285 bg n draft) alıcılı netbook ve 1 tane intel cipsetli (4969 agn) var,hepsinde de driverleri duzgun ve stabil calısan win7 işletim sistemi kuruludur.
    dedginiz dogru,güc seneceklerinden yaptıgımız secim bile wifi sinyali kalitesini belirliyor.hatta hem guc seceneklerinden hemde wifi kartın gelişmis seceneklerinden güc tasarruf modlarının kapalı olmasına özen gösterdim.diyorum ya modlanmıs wifi driverleri bile denedim.ne yaptımsa alıcılardan cözemedim sorunu.hala verici olan modemden süpheleniyorum.
    quote:


    modemin yerinden degil.. peki, laptoptan degildir muhtemelen bunlari kontrol etmissinizdir... peki. modemin antenlerini birer birer cikarip ayni durum mu oluyor bakabilir misiniz belki temassizlik ya da lehimlerden kaynakli bir kisa devre olabilir. ev nasilsa modem coplugune dönmüş :) cikabilen baska anten vardir kesin, o antenlerle denemek de sorunun nereden oldugunu bulmakta yardimci olabilir..... birden fazla client baglandiginda sorun yasiyor olmaniz ile tek clientta kapsama alani sorunu bence ayni kaynakli, neden derseniz iki wifi alici da ayni frekanstan sinyal yolluyor ve modeme ulasana kadar birbirini etkiliyor diye dusunuyorum....ilginc bir sorun sizinkisi.... wirelessmon screenshot'u paylasanabilir misiniz , modem'e 1-2 metre yakinken. bir de wirelessmon'u acik birakmayin, o da performansi ve ping surelerini etkiliyor ( her 3 pinden biri 2 saniye gecikiyor bende wirelessmon acikken)... belki baskalarinin aklina daha iyi bir fikir gelir...
    kolay gelsin.

    cidden insanı pes ettiren bi sorunmus degilmiben bosamı diyorum ne yaptıysam düzeltemedim hatta kırasım var diye.asıl işin en sinir bozan tarafı ne biliyormusunuz?yazarken bile sinirden gülüyorum ama bu kac gundur tartıstıgımız,kafa yordugumuz,sayfalarca yazılar yazdıgımız sorunun evdeki ttnetin verdigi dandik airties rt 206 da hic birinin olmaması.ne cekim sorunu,ne ısınması,ne şişmesi,ne ping sorunu inanın ki o modemi takınca hic bir sorun olmadan aralıksız kullanıyorum.gelde cıldırma.o kadar para verdim kalitelisini kullanayım diye ama begenmedigimiz dandik airties bile daha sorunsuz suan.

    antenle ilgili olarak,söküp yerlerini degiştirdim ve azda olsa boslugu kalmıstır diye iyice sıktım.hatta erkek SMA nın ucu tam temas etmiyordur belki diye dişi SMA nın icine sıgacak sekilde ince ve kücükce bir bakır tel kablo monte ettim.
    elimde maalesef baska anten yok.demiştim 8-9 modem degiştirdim diye,haybeden degilmiş degilmi
    halada aklıma geldikce deminki msjıma ekliyorum.saolsun ttnetle baglantı sorunlarım yuzunden kac kere modem satıp modem aldım ben bile unuttum.
    wifi-mon programını wifi kartım desteklemedigi icin kullanamıyorum ama benzeri inssider diye bi programdan aldıgım SS i ekliyorum.

    burdaki gavur_osman benim ağ gördugunuz gibi tek wifi agı benimki.
    ağın adı neden gavur osman derseniz,bu model modemi almam için ısrar eden bi arkadasın adını koydum
    ona sitemimdir
    programda daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş o yuzden degerler sınırlı.
     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F6021464 -- 27 Nisan 2011; 2:22:04 >




  • Benim bir sorum olucaktı.Karşılıklı iki apartman dairesinden birine bu modemi alsak her iki dairede packard bell tm98-jn-027tk modelli notebooklarla sorunsuz bir şekilde bağlanabilirmiyiz yoksa çekim gücü için başka cihazlarama ihtiyacımız olur.Kusura bakmayın teknoloji ile pek aramız yok o yüzden ayrıntılı bir şekilde ne yapmamız gerektiğiini anlatırsanız iyi olur.
  • incehesap'tan 81 liraya aldım. Airties miyadını tamamlamıştı. @oasisngn arkadaşa teşellür ederim bu yararlı başlık için
  • Ben 140 metrekare evde kullanmak için bur üründen almayı düşünüyorum. Sadece evin her yerinde çeksin yeter. Diğer özellikleri çok önemli değil. Bu modeli mi yoksa başka bir model mi önerirsiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dedektif

    Ben 140 metrekare evde kullanmak için bur üründen almayı düşünüyorum. Sadece evin her yerinde çeksin yeter. Diğer özellikleri çok önemli değil. Bu modeli mi yoksa başka bir model mi önerirsiniz?



    @dedektif ben 165 m2 evde oturuyorum hıc bır sorun yok. Sende rahat bır sekıdle kullanırsın. Benım komsum 1. katta ben ise 3. katta oldugum ıcın modemı degıstırmeyı dusundum ve bu gun yenı modem aldım.

    Aklında ufak bır suphe kalmasın nete sorunsuz gırersın.

    @yorfa

    Yorfa bende wıreless olarak menun degılım. 3. katta oturuyorum ve 1. kattakı komsum wıreless agımı gormuyor. Bu gun airties air 6271 aldım. Bakalım aradakı farkları gorurum. Bu aksam sıze detaylı bır rapor geceerım. Resım koymayı sıteye ogrenemedım gıttı. resım yukle secenegınden tam bellı olmuyor. Resımleri ımageshack sıtesınden buraya forum kod yaparak denıyorum o da olmuyor.

    Gelelım 300 mbs olayına bende 5100 abgn ıntel wıreless kartım war. wıreless kartım 150 mbsı goruyordu ılk. SOnra ayarlarını yaparak 300 mbsı su anda modemın yakınında ıken gorebılıyorum. Ama 3 metre mesafeden uzaklastıgımda dırek 300 den hızım dusuyor 270 mbs falan oluyor. Kendı odama gıttıgıdme ıse baya dusuyor.

    Bu gun aldıgım modemı de tp lınk modemıde yanyana koyuccam test edıcem bakalım hangısı ustun gelıcek.

    Actıgım konuda burda kımse yorum yazmamıs ama :)

    http://forum.donanimhaber.com/m_48608064/tm.htm




  • Yukarıda cevap veren arkadaşlara teşekkürler.
    Modemi bugün bizdehesapli.com 'dan kargo dahil ve kredi kartına 3 taksit olarak 78,7 liraya sipariş ettim. Kargoya verilmiş.
    Yarın akşam görüşlerimi yazarım.
  • Az önce yaptıgım test ıle wıreless konusunda airtiesin %35-40 daha ıyı cektıgını soylıyebılırım. Testı WirelessNetView programla yabtım...Resımlerı eklerım

     TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raist_can -- 30 Nisan 2011; 23:15:02 >
  • Selamlar,

    Dün TD-W8961ND modelini 89.90 TL aldım.Şuana kadar sorun çıkartma fakat açılma süresi uzun sanki.Bu değeri düşürme imkanımız var mı?

    Teşekkürler.
  • Bu modemi ben de yeni aldım, ilk izlenimlerim:

    -On/Off dan sonra IP alma(açılma) süresi biraz uzun.
    -Çekiş gücü iki antenli bir modeme gore biraz zayıf.(20mhz ayaralrını vs yaptım)

    Bunların haricinde gayet güzel bir modem.

    Merak ettiğim bir şey var, firmware ingilizce veya türkçe yapmamız sadece modem arayüz dilini mi etkiler yoksa türkiye'ye uyumlu ayarlarda da değişiklik yapabilir mi?
  • @Raist_can
    öncelikle modemin hayırlı olsun.
    resim ekleme;upload ettiginiz resmin direct linkini bu kodun arasına yapıstırırsanız resminiz gorunur.farklı siteye upload edin.
    kod:
    [simage][/simage]
    yada
    [simage][/simage]

    çekim konusunda sizdeki olay normal kabul edilebilir.tam tersi siz 1.kat arkadasınız 3. katta olsaydı cekerdi sanırım ama alt katta olunca cekmemesi normal bence.siz katlar arası cekimden sikayetcisiniz ben aynı katta olan kendi dairemde bile cektiremiyorum:)

    modemi yeni alıpta ip almakta yavaslama gözleyenler icin bu sayfada olan onceki msjımdaki yontemi denesin.
    bi arkadas deneyip sonuc yazacaktı ama sanırım yogunluktan giremedi.bende işe yaradı.

    yeni alan arkadaslar sizde ısınma durumu nedir??hic gözlemledinizmi?

    @P3km3z
    inglizce fw ve tr fw arasında arayuz dili haricinde bir fark yoktu.
    fw nin sürüm notlarından da fw ye sadece tr dil eklendigi herhangi bir degişiklik olmadıgı yazıyor.
    ing yada tr her sekilde tr standartlarına uyumlu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    @Raist_can
    öncelikle modemin hayırlı olsun.
    resim ekleme;upload ettiginiz resmin direct linkini bu kodun arasına yapıstırırsanız resminiz gorunur.farklı siteye upload edin.
    kod:
    [simage][/simage]
    yada
    [simage][/simage]

    çekim konusunda sizdeki olay normal kabul edilebilir.tam tersi siz 1.kat arkadasınız 3. katta olsaydı cekerdi sanırım ama alt katta olunca cekmemesi normal bence.siz katlar arası cekimden sikayetcisiniz ben aynı katta olan kendi dairemde bile cektiremiyorum:)

    modemi yeni alıpta ip almakta yavaslama gözleyenler icin bu sayfada olan onceki msjımdaki yontemi denesin.
    bi arkadas deneyip sonuc yazacaktı ama sanırım yogunluktan giremedi.bende işe yaradı.

    yeni alan arkadaslar sizde ısınma durumu nedir??hic gözlemledinizmi?

    @P3km3z
    inglizce fw ve tr fw arasında arayuz dili haricinde bir fark yoktu.
    fw nin sürüm notlarından da fw ye sadece tr dil eklendigi herhangi bir degişiklik olmadıgı yazıyor.
    ing yada tr her sekilde tr standartlarına uyumlu.




    Isınma sorununu söylecek olursam ne adaptörde ne de modemde hiçbir aşırı ısınma yok. Hatta önceki kullandıgım modemelre gore az ısınıyo bile diyebilirim.




  • bizdehesapli.com 'dan kargo dahil ve kredi kartına 3 taksit olarak 78,7 liraya dün sipariş ettiğim modem bugün geldi. (Cihaz, Bursa'dan Yurtiçi Kargo ile Antalya'ya geldi.)
    İzlenimlerim:
    Modemin kutusu jelatinle kaplanmış. Açılmamış kutuda geldi.
    Kutu üzerinde Türkçe yazılım ve 3 yıl garanti ibaresi var.
    Kutudan; CD, güç kablosu, ethernet kablosu, 2 tane ara kablo, Türkçe ve İngilizce kullanma kılavuzları çıktı.
    Modemin bağlantılarını yaptım ve CD ile sorunsuz bir şekilde kurdum.
    Bu konuyu açan oasisngn nickli arkadaşın ilk sayfada verdiği ayarları yaptım: Kablosuz için 20 mhz ve 3. kanalı seçtim.
    Benim için çekim gücü önemliydi. Yaptığım denemelerde 140 metrekarelik evimin her tarafında laptopla iyi kategorisinde çektiğini gördüm.
    Daha önce kullandığım 6 yıllık Zyxel 660Hw 'den, Edimax 7084ga 'dan ve İnca 204w' den daha iyi çekiyor.
    Konuyu açan ve sonraki sayfalarda sorularıma cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.




  • Ben hem resım yukledım hemde yenı modem aldıgım ıcın elımdekı modemı satıyorum arkadaslar. Lınk

    http://forum.donanimhaber.com/m_48245439/mpage_1/f_/key_//tm.htm#48245439
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yorfa

    @Raist_can
    öncelikle modemin hayırlı olsun.
    resim ekleme;upload ettiginiz resmin direct linkini bu kodun arasına yapıstırırsanız resminiz gorunur.farklı siteye upload edin.
    kod:
    [simage][/simage]
    yada
    [simage][/simage]

    çekim konusunda sizdeki olay normal kabul edilebilir.tam tersi siz 1.kat arkadasınız 3. katta olsaydı cekerdi sanırım ama alt katta olunca cekmemesi normal bence.siz katlar arası cekimden sikayetcisiniz ben aynı katta olan kendi dairemde bile cektiremiyorum:)

    modemi yeni alıpta ip almakta yavaslama gözleyenler icin bu sayfada olan onceki msjımdaki yontemi denesin.
    bi arkadas deneyip sonuc yazacaktı ama sanırım yogunluktan giremedi.bende işe yaradı.

    yeni alan arkadaslar sizde ısınma durumu nedir??hic gözlemledinizmi?

    @P3km3z
    inglizce fw ve tr fw arasında arayuz dili haricinde bir fark yoktu.
    fw nin sürüm notlarından da fw ye sadece tr dil eklendigi herhangi bir degişiklik olmadıgı yazıyor.
    ing yada tr her sekilde tr standartlarına uyumlu.




    Ip almada açılıştaki yavaşlık hakkındaki yazısınızı bulamadım. Copy paste yapar mısınz.




  • Yanlis yatirlamiyorsam arkadasin onerisi durum sayfasinda, adsl firmware altinda yazan degerleri, gelismis > ADSL altindan manuel olarak set etmek ve bu sayede santral ile modem arasinda uzun suren karsilikli mesajlasmayi kisaltmanin mumkun oldugunu soyluyordu.

    bende status sayfasinda G.DMT ve ANNEX.A yaziyor.
    Gelismis kurulum > ADSL altindaki Auto durumdaki ADSL modunu G.DMT ve Tipini Annex.A ya set ettigimde hat oturuyor, hizli mi yavas mi onu fark edemedim.
  • Merak ettiğim bir şey var bu modem 2011 yıllında çıkmş gibi bir izlenim var, yeni bir modelmiş gibi fakat firmwareler 2010 tarihli eski firmwareler, o akdar da yeni bir modem değil o zaman bu. Üretim tarihi ne acaba? Sizin en son indirdiginiz fw tarihi ya da?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3km3z -- 2 Mayıs 2011; 14:56:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.