Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Dilekçesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
8
Favori
106.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dava açarak cezasını iptal edilen arkadaşın konusu

    http://forum.donanimhaber.com/m_103439072/f_//tm.htm#103446082

    Dün vergi sorgulaması yaparken internet vergi dairesinden eylül ayından trafik cezam olduğunu öğrendim...

    Arkadaşıma cezaya itiraz epip edemeyeceğimi sordum. İtiraz edebileceğimi ve dilekçe içeriğini de kendisinin yazabileceğini söyledi . Kendisine teşekkür ederim.

    Dilekçeyi bu sabah gittim SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE teslim ettim...


    bilgilenmeniz açısından foruma koydum ...


    24.02.2011
    ............ NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE
    SUNULMAK ÜZERE
    ............ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ ne



    İTİRAZ EDEN : adınız soyadınız
    (T.C. Kimlik No)
    adres
    Tel:


    İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ : ............

    İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ : .............

    İTİRAZ KONUSU : Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü`nün ............ .. tarih ............ .. seri sıra no.lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında.


    AÇIKLAMALAR :

    Açıklamalar :

    1- ............ tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilimin; Karayolları Trafik Kanunu`na istinaden suç işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu ............ ... tarihli, toplam ............ -TL bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenmiş ve fakat tarafıma tebliğ edilmemiştir. 2011 yılı motorlu taşıtlar vergisini internet vergi dairesinden sorgularken, Bu trafik cezasından haberim olmuştur. Tarafıma herhangi bir tebliğ yapılmadığından işlenmiş olan suçun mahiyeti ile ilgili bir bilgimde yoktur. İnternet Vergi Dairesinden almış olduğum cezayla ilgili doküman Ek.1 de sunulmuştur.

    2- Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plakasına göre............ tarihinde gıyabımda düzenlenmiş ve tarafıma tebliğ edilmemiştir. "Trafik para cezalarının tahsilinde ve takibinde uygulanacak esas ve usuller ile kullanılacak belgeler hakkında yönetmelik için "tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar için yapılacaklar işlemler" başlıklı 10. maddesi;

    "Karayolları trafik kanununun 116ncı maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar;

    a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir. Hükmünü amirdir.

    Söz konusu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba yani tarafıma tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.

    Ancak bu ceza tutanağı tarafıma tebliğ edilmemiştir. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı aşikârdır. Tutanak 07.09.2010 tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç 15.09.2010 tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7.gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma tebliğ edilmemesi usul ve yasaya aykırılık teşkil eder.


    3- Öte yandan, Tutanağın düzenlendiği tarih aylar öncesi olmakla Anayasadan kaynaklanan savunma hakkım da kısıtlanmış bulunmaktadır.

    Bu nedenle söz konusu Yönetmelikiçin 10/a. maddesi de göz önüne alınarak yasaya aykırı olarak tebliğ edilmeyen itiraza konu trafik tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesi gerekmektedir. Bu konuya ilişkin olarak Şişli 2. sulh ceza Mahkemesi`nin 05.02.2007 tarihli, 2007/779 müteferrik karar no.lu dosyasından verilen ve ekte sunduğum karar da itirazlarım doğrultusundadır.

    SONUÇ VE TALEP: Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle;

    İtirazımın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.



    İtiraz Eden
    adınız soyadınız





    (T.C. Kimlik No)
    adres
    Tel:

    Ekleri :

    1- Söz konusu cezaya ilişkin internet vergi dairesinden almış olduğum doküman

    2- Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesi`nin 05.02.2007 tarihli, 2007/779 müteferrik karar no.lu karar örneği.

    3- ............ plakalı aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.

    4- Nüfus cüzdanı sureti.



    müteferrik karar :

     Trafik Cezasına İtiraz Dilekçesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Mart 2015; 11:09:51 >







  • Hemen kaydettim. Bu ülkede elbet bir gün ihtiyaç duyarım. Gerçi işe yarar mı yaramaz mı orası bilinmez ama umut işte.

    Teşekkürler
  • Bende kaydettim..

    3 hafta önce EDS li bir trafik ışığında beklerken arkamdan ambulans gelmişti. Bende mecbur geçmek zorunda kalmıştım ama aklım sürekli "ya ceza gelirse" de takılıp kaldı. Henüz birşey yok umarım olmazda
  • paylaşım için teşekkür ederim ama benim bildiğimce adet yerini bulsun diye itiraz yolu açık ama iptal olmuyor..
  • Bence postacinin isguzarligina gelmis. Bazen oluyor boyle seyler. Postacilar adresi bulamazsa ya da sizi adreste bulamazsa belgeyi muhtarliga teslim eder. Bence once muhtarliga gidip belge gelmis mi diye kontrol etseniz daha iyi olurdu. Cunku teblig edilmemis olmasi dusuk bir ihtimal.

    Bu arada merakimdan soruyorum : bu tur bir dava acmak ve sonuclanana kadarki surecte ne kadar masrafiniz oluyor ve bunu kim karsiliyor? Avukata-mahkemeye gidip gelme ve harcanan zamanin is gucu kaybini da hesaba katarsaniz zararda olma ihtimaliniz yuksek gibi geliyor bana.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maniavolkan

    Bende kaydettim..

    3 hafta önce EDS li bir trafik ışığında beklerken arkamdan ambulans gelmişti. Bende mecbur geçmek zorunda kalmıştım ama aklım sürekli "ya ceza gelirse" de takılıp kaldı. Henüz birşey yok umarım olmazda

    o kayıtlar otomatik olarak sisteme düşüyor, daha sonra memurlar görüntüyü inceleyip gönderiyorlar, ceza çıkacağını sanmıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 24 Şubat 2011; 20:17:29 >
  • mahkeme masrafı yok..birini dava etmiyorum verilen cezaya itiraz ediyorum .. şu ana kadar para vermedim

    muhtarlığa bıraksa bile benim haberim yok.. gelişme olur ise olumlu yada olumsuz burdan haberleşiriz :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 22 Mart 2011; 10:35:56 >
  • Merhabalar, bende benzer bir durumda kaldım. Sizin durumla ilgili bir gelişme var mı?
  • Pek sonuç çıkacağını sanmıyorum. 10 başvurudan 1'inde ceza iptali sağlayabildim aşağı yukarı. Hele şu an Sulh Ceza Mahkemelerindeki iş yükünün inanılmaz arttığınıda hesaba katarsak çoğu zaman dilekçeleriniz okunmadan reddedilecektir kanaatindeyim. Tabii şansını denemek isteyenler deneyebilir.
  • Teşekkür ederim arkadaşım, bu dilekçe örneği çok iyi oldu. Yazıyı biraz düzelttim ve dosyalarıma kaydettim.

    quote:

    ............ NÖBETÇİ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE SUNULMAK ÜZERE
    ............ SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


    İTİRAZ EDEN : (adınız soyadınız) (T.C. Kimlik No)
    Adres:
    Tel:


    İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TANZİM TARİHİ : ...........
    İTİRAZA KONU TUTANAĞIN TEBELLÜĞ TARİHİ : .............
    İTİRAZ KONUSU : Samsun Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü`nün ../../.... tarih .............. seri sıra sayılı trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında.

    AÇIKLAMALAR :

    1- .............. tescil plakasına kayıtlı hususi otomobilimin Karayolları Trafik Kanununa istinaden suç işlendiği gerekçesiyle gıyabımda kesilen ekte sunulu ............ tarihli, toplam .......- TL bedelli trafik cezası tutanağı düzenlenmiş ancak tarafıma tebliğ edilmemiştir. 2011 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisini İnternet Vergi Dairesinden sorgularken sözkonusu trafik cezasından haberim olmuştur. Tarafıma herhangi bir tebliğ yapılmadığından ötürü işlenmiş olan suçun mahiyeti ile ilgili bir bilgim de yoktur. İnternet Vergi Dairesinden almış olduğum ceza ile ilgili doküman Ek 1'de sunulmuştur.

    2- Yukarıda bilgileri yazılı trafik ceza tutanağı, aracımın tescil plakasına göre ............... tarihinde gıyabımda düzenlenmiş ve tarafıma tebliğ edilmemiştir. "Trafik Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Esas ve Usuller ile Kullanılacak Belgeler Hakkında Yönetmelik'in "Tescil Plakasına Göre Düzenlenen Tutanaklar İçin Yapılacak İşlemler" başlıklı 10. Maddesi;

    "Karayolları Trafik Kanununun 116. Maddesi hükümleri gereğince, görevlilerce yetki sınırları içerisinde tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar;

    a) Aracın kayıtlı olduğu kuruluştan arşiv kayıtlarına göre araç sahibi veya işleteni tespit edilerek (birden fazla ise ilk sıradaki) tutanağın boş kalan yerleri doldurularak ilgiliye 7201 sayılı tebligat kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilir ve tutanağın bir nüshası takip ve tahsil için ilgili mal sandığına gönderilir. Tebligat işlemine yedi iş günü içinde başlanır. Yapılan tebligatta bu şekilde uygulanan cezalar için, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtilir. İtiraz, ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur. Ancak itiraz üzerine verilen kararlar kesindir."

    hükmünü amirdir.

    Söz konusu madde hükmü gereğince, düzenlenen trafik ceza tutanağının muhataba - yani tarafıma - tebliğ edilmesi işlemine 7 (yedi) gün içinde başlanması gerekmektedir.

    Ne var ki bu ceza tutanağı tarafıma tebliğ edilmemiştir. Tebligatın ilgili yönetmelik hükmüne göre yapılmadığı aşikârdır. Tutanak ............... tarihinde düzenlenmiştir ve açık yönetmelik hükmüne göre tebligat işlemlerinin en geç .............. tarihine kadar (tutanağın düzenlendiği tarihten sonraki 7. gün) yapılmış olması gerekirken, tutanağın tarafıma tebliğ edilmemesi usul ve yasaya aykırılık teşkil etmektedir.

    3- Öte yandan, tutanağın düzenlendiği tarih aylar öncesi olmakla Anayasadan kaynaklanan savunma hakkım da kısıtlanmış bulunmaktadır.

    Bu nedenle söz konusu Yönetmeliğin 10/a. maddesi de göz önüne alınarak yasaya aykırı olarak tebliğ edilmeyen itiraza konu trafik tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesi gerekmektedir. Bu konuya ilişkin olarak Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesinin 05.02.2007 tarihli, 2007/779 müteferrik karar sayılı dosyasından verilen ve ekte sunduğum karar da itirazlarım doğrultusundadır.

    SONUÇ VE TALEP: Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle;

    İtirazımın kabulü ile yasalara aykırı olarak düzenlenen trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptaline karar verilmesini arz ederim.

    İtiraz Eden: (adınız ve soyadınız) (T.C. Kimlik No)
    Adres
    Tel:

    Ekleri :

    1- Söz konusu cezaya ilişkin internet vergi dairesinden almış olduğum doküman
    2- Şişli 2. Sulh Ceza Mahkemesinin 05.02.2007 tarihli, 2007/779 müteferrik karar sayılı karar örneği.
    3- .......... plakalı aracıma ait iki adet ruhsat fotokopisi.
    4- Nüfus cüzdanı sureti.




  • Paylaşım için teşekkürler kayıt ettim......
  • eveet dün eve tebligat geldi

    samsun 5.sulh ceza mahkemesi

    duruşma tarihi :06.05.2011
    saat : 09:00

    ihtar: tebliğe rağmen yapılacak duruşmaya gelmediğiniz takdirde yokluğunuzda karar verileceği tebliğ ve ihtar olunur.

    ...........................

    Adliyedeki arkadaşımla görüştüm gitmem gerekmediğini ellerinde delil var ise (resim vs) zaten ben gitsem bile bunun birşey değiştirmeyeceğini zaten delil yok ise leyhime karar verileceğini söyledi. Gitsemmi gitmesemmi şeklinde kararsız kaldım.

    mahkeme masrafını sordum.Sonuç ne olursa olsun tarafıma hiçbir külfeti olmayacağını söyledi .. Bilginize ....




  • Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    Merakımdan soruyorum,cezanın içeriği neydi? Hangi sebeple bu cezayı yemiş olabileceğinizi biliyor musunuz?
    Yoksa Ben bir şey yapmadım bilmiyorum ki neye yazdılar durumu mu ?
  • bu iyi oldu habire arkadan yazıyorlar, kolaysa durdurupta yazsalarya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    Merakımdan soruyorum,cezanın içeriği neydi? Hangi sebeple bu cezayı yemiş olabileceğinizi biliyor musunuz?
    Yoksa Ben bir şey yapmadım bilmiyorum ki neye yazdılar durumu mu ?


    Hangi sebeple olduğunu bilmiyorum faizle beraber 140 küsür lira rakama göre %99 kırmızı ışıktır..
    Kırmızı ışıkta geçmişte olabilirim hatırlamıyorum bilmiyorum.

    Benim itirazım şu ki yollanan tebligat elime ulaşmadı ve öğrendiğim zaman faiz çoktan işlemeye başlamıştı.. Haberdar olsam erken ödeme indiriminden faydalanabilirdim ve eğer gerçekten ortada bir ihlal var ise zaten öderdim...Ben şimdi hatırlamadığım bilmediğim bir cezaya bide faiz bindirmişler ona itiraz ediyorum...

    Eğer ki gerçekten bir trafik ihlali var ve bunu istpatlarlar ise hiç olmazsa faizleri silinir diye itiraz ettim ..Kenarda duran bir ekip arabası yaptığım ihlali resimlemeden arkamdan ceza yazmış ise ceza silinir diye de umut ediyorum..Bakalım hayırlısı

    ///////////////////////////////////

    edit : mahmekeden geldim.. Tebligatın gönderilmiş olduğu.. mahalle muhtarının bize ulaştırmadığını kırmızı ışık ihlalinin kesinleştiğini ve bu durumda itiraz hakkımın olmadığını belirterek hakim itirazımı reddetdi ...bilginize ...

    o muhtarın ben ta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 6 Mayıs 2011; 11:44:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat1551

    quote:

    Orijinalden alıntı: sapultra

    Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

    Merakımdan soruyorum,cezanın içeriği neydi? Hangi sebeple bu cezayı yemiş olabileceğinizi biliyor musunuz?
    Yoksa Ben bir şey yapmadım bilmiyorum ki neye yazdılar durumu mu ?


    Hangi sebeple olduğunu bilmiyorum faizle beraber 140 küsür lira rakama göre %99 kırmızı ışıktır..
    Kırmızı ışıkta geçmişte olabilirim hatırlamıyorum bilmiyorum.

    Benim itirazım şu ki yollanan tebligat elime ulaşmadı ve öğrendiğim zaman faiz çoktan işlemeye başlamıştı.. Haberdar olsam erken ödeme indiriminden faydalanabilirdim ve eğer gerçekten ortada bir ihlal var ise zaten öderdim...Ben şimdi hatırlamadığım bilmediğim bir cezaya bide faiz bindirmişler ona itiraz ediyorum...

    Eğer ki gerçekten bir trafik ihlali var ve bunu istpatlarlar ise hiç olmazsa faizleri silinir diye itiraz ettim ..Kenarda duran bir ekip arabası yaptığım ihlali resimlemeden arkamdan ceza yazmış ise ceza silinir diye de umut ediyorum..Bakalım hayırlısı

    ///////////////////////////////////

    edit : mahmekeden geldim.. Tebligatın gönderilmiş olduğu.. mahalle muhtarının bize ulaştırmadığını kırmızı ışık ihlalinin kesinleştiğini ve bu durumda itiraz hakkımın olmadığını belirterek hakim itirazımı reddetdi ...bilginize ...

    o muhtarın ben ta


    bende şu an aynı durumdayım 2009 nisanında ceza kesilmiş sözde 2010 eylülünde bana tebliğ edilmiş. "ama ben o sıra askerdeyim." evdekilere soruyorum böyle bi ceza gelmedi diyorlar bende senin gibi itiraz etmeyi düşünüyordum ama bişey çıkmayacak gibi duruyor. :(




  • olsun yinede itiraz et... ispat edemezlerse iptal olur.
  • Bende temmuz ayında ceza yedim hızdan, polis plakayı yanlış yazmış ama ödedikten sonra farkettim.
    sizce itiraz etsem bişey çıkarmı arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nihat1551

    olsun yinede itiraz et... ispat edemezlerse iptal olur.


    27 Mart 2010 tarihli mesajımdır; cezayı kesmelerine itirazım yok ama 7 aylık faizi tamamen haksız yere yedim, ceza adresimiz olmasına rağmen tebliğ edilmedi


    quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    sadece ilk çıkan sistemler sadece hız ölçüyordu, günümüzdeki hız ölçme radarlarının hepsi kameralı, bazısı gece görüşlü bazısı değil, ama kamera artık hepsinde var olmak zorunda, rüşvete karşı bir önlem bu, ben uzun yolda girmiştim, çevirmeye 300 metre kala köy yoluna döndüm farlar falan yanıyordu ellerinde de "ilgilendikleri" başka araç yoktu.

    20.08.2008'de girdim radara, ondan sonra webden hep sorgu yaptım, ocak 2009'da webden vergi ödedim yine ceza görünmüyordu, mart 2009'da bakktığımda ise 237 lira ceza 82,95 7 aylık faiz vardı.

    gittik maliyeye, polisin elindeki tek veri plaka, ruhsattaki adres 15 yıldır oturduğumuz evin adresi, 15 yıldır, tüm seçimlerde orada oy kullandık, ikâmetgâhımız da (ulan ne zor kelimeymiş) 15 yıldır o adreste. ancak ne hikmetse maliyedeki en derin içten sevgilerimi gönderdiğim memurlarımız bizim ondan bir önceki evimize göndermişler cezayı, muhtar da burada bulunmamaktadır diye imzalamış, cezanın kesildiği bölge karakolunun camındaki 1 kağıtta 1 ay liste asılı kalmış ve ondan sonra tebliğ edilmiş saymışlar.

    mahkemeye verecektik, ancak avukat astarı yüzünden pahalı olur gerek yok dedi, paşa paşa ödedik,

    maliyeye gittik adres düzelttirmeye, plakadan girdiler şimdiki adres, plakadaki araç sahibi (babam) olarak girdiler şimdiki adres, vergi kimlik no tc kimlik no falan filan hepsi şimdiki adres çıkıyor gel de çıldırma...

    burası türkiye demekten başka yapabilecek bişey yoktu...

    ama o ceza mutlaka bir gün gelir

    büyükşehirlerde polisler her aracı durdurmadığından çok fazla araç da radara girdiğinden çevirmedikleri araca ceza yazmıyorlardı, kuzenim defalarca girdim ben radara çevirmeye girmeden çıktım hiç ceza gelmedi demişti bana ben de ona güvenmiştim, ama uzun yolda tek tük aracın geçtiği yerde malesef hemen yazıyorlar


    http://forum.donanimhaber.com/m_38685368/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 17 Ağustos 2011; 11:15:44 >




  • nerede okuduğumu şu an tam hatırlamıyorum ama okuduğuma göre mahkemeye başvurunca ödeme süresi donduruluyor ve cezaya faiz işlemiyordu.
    ancak bugün gib'in internet sitesinden baktığımda faiz işlediğini gördüm.
    gib danışma hattını aradım, ödeme süresinin dondurulmasının söz konusu olmadığını söylediler.
    bu cezayı faiziyle ödeyeceksek mahkemenin uzaması bize giriyor demektir. yok mudur bunun bir yolu?
    teşekkürler.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.