Şimdi Ara

ELEKTRİKLİ KOMBİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
34.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle Hepinize merhabalar arkadaşlar ...... sizlere elektrikli kombi ( elektrikli kazan ) hakkında bilgi vermek istiyorum benim başıma gelenleri kimse yaşamasın veya emek harcamasın diye yardımcı olmak istiyorum, öncelikle elektrikli kombi almadan önce yaklaşık 2 ay boyunca araştırma yaptım herkes bir şeyler söyledi ....... ve sonunda aldım kombiyi taktırdığım ev oturduğum şehir merkezinde bir dağ evi ve rakımı yüksek ve hava şartları çok soğuk bulunduğum şehirde hava + 5 derece iken diğer evde -9 veya -11 derecelere kadar düşebiliyor şimdi gelelim aldıktan sonra başıma gelenlere öncelikle aldğım cihaz hem monafaze ( 220 volt ) hem trifaze ( 380 volt ) olarak kullanılabilir şeklinde belirtilmişti ancak satıcı firma 380 volt ile kullanılır ise daha verim alıncağını tavsiye ettiler ama 220 volt da olur dediler ve bizde 380 volt için araştırma yaptık ancak 380 volt bir eve veya konuta çekilmesi bir hayli külfetli oluyor çünkü önce 380 volt için bağlı bulunduğunuz tedaş vs. dilekçe yazmanız sonra evin belli noktalarında pahalı olan kablo güçlendirmesi ve evin elektrik saati sigortaları değişmesi gerekiyor biz bunları yapmadık ve 220 volt ile çalıştırmayı ( satıcı şirket 220 volt da olabilir dediği için ) düşündük ve ona göre kombiye gidecek 220 volt kablo çektik ancak cihaz çalışmaya başladı evin diğer cihazları zorlanıyordu ( lambaların kısık yanması tlf şarj cihazının şarj yapmaması vs ) açıkçası 1 saat kadar kısa bir sürede tüm petekler ve oda sıcaklığı istenilen seviyeye ulaştı ve malesef daha sonra sigortalar attı elektrik saatine çıkıp baktığımızda evin tüm tesisatı neredeyse yanmak üzere olduğunu ve tarifi edilemez şekilde kokular yükseldi tabi cihazı devre dışı bıraktık şirketi aradığımda cihazı almadan 220 volt diyen yetkili 380 volt için ısrarla tavsiye etmeye başladı ve tekrar başa döndük ve 220 volt için güçlendirme yaptığımız kablolar sigortalar vs. çöpe atıldı yeniden 380 volt için kablo sigorta kaçak akım rolesi vs tekrar masraf yaptık ve şuanda sorunsuz ısınıyoruz ...... arkadaşlar elektrikli kombi gerçekten çok büyük rahatlık neden yakıt derdi yok baca derdi yok halk tabiri ile akarı kokarı yok ancak bu cihazı almaya karar verirseniz KESİNLİKLE İLK BAŞTA 380 VOLT çektirin ve iki masraf yapmayın diğer bir konu ise benim kullandığım dağ evine sürekli gitme imkanım olmuyor ve haliyle sürekli kullanmıyorum o açıdan sürekli kullanacak evler için maliyet konusu nedir bilemiyorum yardımcı olabildiysem ne mutlu herkese selamlar.......







  • Hayırlı olsun..Kaç lira verdiniz ? Size kaça maloldu ? 24 saatlik elektrik tüketimi nedir ? Bunları sormadan önce çok basit bir konu yazacağım...Piyasada 500 değişik marka, tip model ELEKTRİKLİ TERMOSİFON satılıyor..Bunun altına bir küçük kombi sirkülesyon pompası ve üstüne küçük bir paslanmaz çelikten genleşme kabı eklenince iste elektrikli kombi..En çok 600 - 750 lira arası...Yapılacak iş banyoda muslukta akacak sıcak suyu pompa ile evde radyatörlerde dolaştırmak....Soğuyan suyu tekrar kazana göndermek..Ve 220 VOlt elektrik kullanmak.. Dünya kadar elektrik tüketimini göze aldıktan sonra bu çözüm en basit haliyle mümkün...VE TERMOSİFONLARDA BİR ÇOĞUNDA İÇİNDE KENDİ TERMOSTADI VAR...Su sıcaklığı düşünce yanıp sönmesini ayarlıyor...Radyatör adedine ve boyuna göre 90 Lt veya 60 Lt bir termosifon bu işi görürdü....Buda mütevazi , ucuz bir düşünce...İyi günlerde kullanın..




  • Merhaba ...... benim kombiyi 1.470 tl satın aldım tabi ayrıca çekilen su tertibatı kablo vs hariç sadece cihaz bu para 10 kw gücünde 5.5-6 metre petek uzunluğuna kadar ısıtabiliyor ama ilk mesajımdada belirttiğim gibi ne kadar elektrik tüketiyor bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Hayırlı olsun..Kaç lira verdiniz ? Size kaça maloldu ? 24 saatlik elektrik tüketimi nedir ? Bunları sormadan önce çok basit bir konu yazacağım...Piyasada 500 değişik marka, tip model ELEKTRİKLİ TERMOSİFON satılıyor..Bunun altına bir küçük kombi sirkülesyon pompası ve üstüne küçük bir paslanmaz çelikten genleşme kabı eklenince iste elektrikli kombi..En çok 600 - 750 lira arası...Yapılacak iş banyoda muslukta akacak sıcak suyu pompa ile evde radyatörlerde dolaştırmak....Soğuyan suyu tekrar kazana göndermek..Ve 220 VOlt elektrik kullanmak.. Dünya kadar elektrik tüketimini göze aldıktan sonra bu çözüm en basit haliyle mümkün...VE TERMOSİFONLARDA BİR ÇOĞUNDA İÇİNDE KENDİ TERMOSTADI VAR...Su sıcaklığı düşünce yanıp sönmesini ayarlıyor...Radyatör adedine ve boyuna göre 90 Lt veya 60 Lt bir termosifon bu işi görürdü....Buda mütevazi , ucuz bir düşünce...İyi günlerde kullanın..

    Fikir düşünce de doğru. Ben de zamanında düşünmüştüm ama uygulamada yeterli gelmeyeceği aşikar. Çünkü Biz 150m2 bir eve bile 20kw dan az kombi koymazken, 2kw gücünde bir elektrikli ısıtıcının 6 metre peteği ısıtması pek kolay olmaz. Yalnız çok iyi yalıtımlı bir evde belki uzun bir süre sonra tesisattaki suyu ısıtabilir. Zaten bu nedenle en düşük güçteki modeli bile 10kw güce sahip elektrikli kombiler için özel tesisat gerekiyor. 220V çalışmada 45 amper çekiyorlar ve tesisatta yangına sebebiyet verecek kadar ısınma yapıyor. Bu nedenle genelde 380V ile tesisat çekiliyor. Bahsettiğiniz sistem 1-2 metre petek için uygulanırsa başarılı olur kesinlikle.




  • Konuya biraz bilgisi olan insanlar cevap verse konuyu açan kişinin konu hakkında teknik bilgiye hiç sahip olmadığı görülecek.

    Öncelikle ev için sanayi tip ürün almak hangi mantığa sığar . Ayrıca ürün voltaj değeri yeterli besleme olmaz ise ürün zarar görür şebeke değil ama ürün iki kullanıma uygundur tabi bizim için önemli olan üstünün gücü yani kw bununlap beraber gücü oluşturan akın bizim tehlikeli iş yapıp yapmadığımızı ortaya koyar .

    Tesisat yanıyor ise bir defa evin tesisatında zayıf ve koruyucu sistem olan sigorta sisteminin değerlerin de yüksek olması nedeni ile aşırı akım çekildiği durumda tesisatı korumak için atması gereken devreyi gerecek sigortanın atmaması ile bu tehlike yaşanmış.

    Bilmiyor olabilirsin ama bu devirde şunu bilmemek cahillikdir .

    Ürünün etiketine bakınca kaç volt ile çalıştığı ve kaç amper akım çektiği yazar bunun karşılığında ürünün gücü ortaya çıkar bu harcadığı elektrik enerjisinin parasal değeridir ayrıca . Ürünün etikete uygun olmayan ortamda kullanılması kullanıcı hatasıdır! Malesef!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.