Şimdi Ara

Renault 19 Gaz ve Rölanti Problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende r19 1.6e RNE var Atiker safefast tüp takılı henüz 1 sene olmadı

    İlk sorun araç tüpte iken motor soğukken rolanti dalgalanması yapıyor sonra duruyor bu vites değiştirirken debriyaja falan basınca da oluyor ama motor ısınınca araç LPG de çalışırken araçta hiç bir problem yok hem rolantide hemde normal giderken sorunsuz.
    Hem montajcıma hemde 2 atiker servisine gösterdim gaz ayarları tam montajda problem yok dediler.

    İkinci sorun ise motor sıcakken arabayı ilk çalıştırdığımda yani benzindeyken rolanti dalgalanma yapıp daha tüpe geçmeden araç duruyor. Araç soğukken bu problem yok.
    Aracı tüpden benzine aldığımda gene sıcakken aynı şeyi yapıyor fakat bazende bir süre rolantide dalgalanarak çalışıyor sonra eğer motor durmazsa ibre yavaş yavaş sabitlrnip dalgalanma kesiliyor. Ama kontağı kapatıp tekrar çalıştırdığımda her şey başa dönüyor tekrar dalgalanmaya başlayıp ya araç durana yada rölanti sabitlenene kadar dalgalanıyor.

    Boğaz kelebeğini temizleteli henüz 2 ay oluyor. Araçtan soğumaya başladım acaba problem nedendir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan_57 -- 21 Mart 2011; 19:00:31 >



  • o prolem benzindede yapıyorsa bobin felandır ama bendede reno 1.6 var atiker senınkıyle aynı ve aynı problemi var benim ustaya götürdüm bi gaz ayarı felan yaptı bilgisayardan ama ne yaptıgını bilmiyorum su anda problem geçti yalnız ustaya yalvar yakar yaptırdım adam laptopu arabaya takıp 15 dk gezdi sonra o ayarı tutturdu genelde ustalar bu aralar işleri çok oldugu için baska seyler soyleyip göndermek istiyorlar
  • http://forum.donanimhaber.com/m_16521181/mpage_17/tm.htm

    Bu başlıkta sorularınızın ve çk daha fazlasının cevabı var hocam. Şu an vaktim olmadığından direk burdan cevap veremeyeceğim. Bu 19 larda kronik bir sorundur. Bu motorlar tüpü sevmiyor hocam. Rölanti regülatörü ve benzin otomatiği ayrıca da termostatları kronik sorunları bu araçların.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.