Şimdi Ara

GÖZLÜK CAMI REHBERİ (ALMADAN ÖNCE KESİNLİKLE OKUYUNUZ) 2 MİLYON TIKLAMA GELSİN TŞK! (97. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
11.407
Cevap
590
Favori
2.266.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
133 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cam kagıdını alsam mı dıyorsunuz aksam otobuse bınıp gıdıp almam kadar uzak sadece,
    sıdm telefon acıp ıstesem mı aksama hazır etsınler sızce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evwt

    quote:

    Orijinalden alıntı: isilc

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanrupid

    quote:

    Orijinalden alıntı: isilc

    arkadaşlar gözlüğümü aldım nihayet, sanırım hoyanın da camları ama tabı bılemem, gözlükcü guven verdı sagolsun kart da verdı karşımda doldurdu kaşe bastı, tamam ama camların zarflarını camı aldıkları yerde bırakıyorlarmıs kı garantı onlara aıt olsun yani ıstersenız zarfı getırteyım yarın dedı yok dedım sagolun. işte böyle hıkayem... ama kımse bılemez gercek hoya mı veya hangı kalıteden oldugunu, ama asıferık biliyorum dümdüz cunku, kalınlıgına pek ınce degıl cunku numaralarım buyuk... ee durum böyle ne cok memnunum ne degılım

    "Camların zarflarını camı aldıkları yerde bırakıyorlarmış ki garanti onlara ait olsun"

    Kaç yıldır gözlük kullanıyorum, böyle bir şey duymadım. Kullandığım en dandik marka camdan şu an kullanmakta olduğum Hoya marka camlara kadar tüm camlarım bana orijinal zarfları içinde gelmiştir. Yanlarında da garanti kartları ile gelirler, gözlükçüde kaşelenir, zarf da kart da sizde kalır.

    Burada olayı sadece gözlük camıyla sınırlandırmamak lazım. Sıfır aldığınız herhangi bir ürün, orijinal açılmamış kutusu/zarfı/havalı poşeti vs. ile gelir, size öyle teslim edilir. Montaj gerektiren bir durum var ise, bu ambalaj sizin gözünüzün önünde açılır.

    Bu sebepten, o cümle bana pek samimi gelmedi açıkçası...


    ne yapmam gerektiğini bilemedim, isterseniz yarın getirteyim deyince, peki madem gerek yok zarfına dedim.
    halbuki gözlüğe anlaşma yaparken camları zarfı ıle verıcem deyıp durmustu, bugun arasam mı zarfını ıstıyorum dıye,

    baska bır gözlukcude hoya aynası vardı asıferık camla normal cam karsılastırması, tamam benım cam asıferık.
    belkı hoyanın ucuz ürünüdür zaten tanesıne 195 lıradan hesaplamıstık.

    isilic bey size o kadar nasihat ettik cam zarflarını alın diye Ama yinede Almamışsınız.Cam zarflarının garantiyle bir alakası yoktur. Size hangi ürün takıldığını gösterir sadece inşallah bir art niyet mağduru olmamışsınızdır.eğer sizi meşgul etmeyecekse Hemen cam zarflarını isteyin lütfen

    nasıhat evet, beklıyordum camlarını kagıdını her seyını verıcem deyıp durmustu ancak dün vermedı işte, ısteyebılırım aslında cunku bu kuruntu benı de çevremı de ve sizi de sayemde vıdı vıdım ile yeyıp bıtırecek
  • isteyin cam zarflarını , zarfların üzerinde sizin cam numaralarınız yazıyor mu dikkat edin. içiniz rahat etsin. en doğal hakkınızdır.
  • tmm bugun ısteyecegım gıdıp alacagım
  • gözlük camların kenarlarının traşlanıp ınceltılmesı hakkında ne düşünüyorsunuz ? yeni duydum

    ...düzeltme yapayım, aradım gözlükçümü sordum da çerçeveli gözlükler içinmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isilc -- 31 Mayıs 2013; 13:45:25 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isilc

    gözlük camların kenarlarının traşlanıp ınceltılmesı hakkında ne düşünüyorsunuz ? yeni duydum

    ...düzeltme yapayım, aradım gözlükçümü sordum da çerçeveli gözlükler içinmiş...

    Çerçevesizlerde parlatma diye bişi var sanırım. kesildikten sonra kenarları parlak görünsün diye yapılıyor. mat beyaz görüntüyü gidermek için. lakin ben pek memnun değilim bu durumdan güneşte çok parlama yapıyor. numaralı bir güneş gözlüğünün vakti geldi sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 31 Mayıs 2013; 14:39:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blaster2005

    quote:

    Orijinalden alıntı: isilc

    gözlük camların kenarlarının traşlanıp ınceltılmesı hakkında ne düşünüyorsunuz ? yeni duydum

    ...düzeltme yapayım, aradım gözlükçümü sordum da çerçeveli gözlükler içinmiş...

    Çerçevesizlerde parlatma diye bişi var sanırım. kesildikten sonra kenarları parlak görünsün diye yapılıyor. mat beyaz görüntüyü gidermek için. lakin ben pek memnun değilim bu durumdan güneşte çok parlama yapıyor. numaralı bir güneş gözlüğünün vakti geldi sanırım.

    evet aradığımda gözlükcü demin öyle dedi, güneste parlama yapıyor cercevesı olan gözlükler için dedi.
    numarlaı gunes gozlugu de sart oluyor artık yaz geldı. bir de günlük kullanımlı lens almam lazım arada kullanmak için. all clear day dıye bır marka duydum. Yarın zarfları gelecekmiş alabilirmişim
  • Merhaba

    3 gün ömce zeiss marka gözluk camı aldım. Zeiss içinde çıkan gözlük temizleme spreyi ve bezi ile camı sildim. Fakat gözlük camı hemen çizildi. Ne yapmalıyım zeiss çizilmeye karşı garanti veriyor mu. Şimdi ne yapmalıyım...
  • Orijinalden alıntı: acizcool

    Orijinalden alıntı: mnbvc

    Orijinalden alıntı: evwt

    Orijinalden alıntı: mnbvc

    Ben bir konuda yardımınızı istiyorum.

    Hoya'nın organik inceltilmiş camlarının kullanıyorudum. Şimdi Zeiss 1,7 mineral camlarına geçtim.

    Yeni gözlüklere alışamadım. Bir camın arkasından bakıyormuşum gibi geliyor. Sanki camın parlaması filan hissediyorum. Hoya'yı takıyorum çok daha net bir görüntü varmış gibi geliyor.

    Psikolojik bir şey mi?

    Eski gözlüğüm çervesiz idi. Şimdi sanki çerçeveyi ve burunluk kısmını görür gibi oluyorum.

    Acaba odak nokatasını yalnış mı aldılar. Mineral camlar organik camlarfa göre daha net ve iyi görüntü vermesi gerekmez mi?

    Eski kullandığınız Camların Kırıcılık İndexsi NEydi Belirmemişsiniz Ama sizin rahatsızlığğını HOYA camınızın İndex'i 1,67 Yeni aldığınız Cam 1,7 Sorunuzun Temel Kaynağı İndekse Bağlı ABBE değerinin Değişmesinden.Yani Eski Kullandığınız Camın İndexi Düşük olduğu için IŞIK GEÇİRGENLİĞİ DAHA FAZLA Yeni camınız tam tersi.Tabi Çerçevenizin Değişmiş olması da göz ardı etmemek gerek.Ayrıca Mineral camların Işık geçirgenliği Aynı özellikte camlar için doğru ancak İnceltilmesi "İndeksi değişince" Durum aynı olmuyor. Örneğin Standart Mineral Camın İndexi 1,56 Abbe(ışık geçirgenliği) 50-52 iken 1,56 organik camın Abbe Değeri 48 oluyor. Ama 1,50 organik camla kıyaslarsanız Abbe değeri 55 hatta 58 lere kadar çıkabiliyor. Size tavsiyem Eğer mineral cam kullanacak iseniz çerçevesi çok ince bir model çerçeve almanız. Odak Noktasındaki yanlışlıklarda böyle belirti vermezler.

    Üstad,
    Dayanamadım eski titanyum çerçevesiz gözlüğüme organik cam taktırdım.
    Yeni 1,7 zeiss mineral camlı tam çerçeve meral gözlük ağır geldi.

    Taktırdığım organik cam markalı değil ama mineral cama göre daha net bir görüntü veriyor gibi geldi...

    Mineral camı seçme sebeplerim çizilmeye karşı dayanıklı olması yanında daha iyi görüntü vermesini beklememdi ama beklentilerimi karşılamadı. Belki de daha çok yağ tuttuğu için daha çabul kirleniyor... Yada ben organik camın görüntüsüne alıştığım için farklı geliyor.

    Şöyle sorayım, hoya inceltilmiş organik camın gürüntü kalitesine denk Zeiss mineral cam hangisidir. 1,7 yerine 1,8 ya da 1,9 olanı mı tercih etmeli miydim?

    Selamlar.





    Zeiss 1.7 Tital'in abbe değeri 39.3

    http://www.vision.zeiss.de/4125680F0053A38D/ContentsWWWIntern/4346E047D2C379DBC1256B44002D09B2

    Hoya Eyna 1.67'nin abbe değeri 31

    http://www.merveoptik.com/optik-cam.php?sid=34

    Arada mutlaka bir ağırlık farkı var. Zeiss 3.19 gr/cm3 iken Hoya 1.37 gr/cm3.

    Yaşadığınız sıkıntı 3 kattan fazla ağırlıktan, eski çerçeveye alışkanlıktan vs. olabilir. Ama abbe değeri Zeiss'in daha yüksek. Abbenin yüksek olması size iyi gelmiyorsa bilemem; ama bu durumda abbe bence sorun abbe değil.

    Abbe değeri hammadde içindeki farklı indekslerde, indeksin yüksek / düşük olmasına göre değerlendirilebilr; ama farklı hammaddelerin indeksleri arasında karşılaştırma yapılamaz. Eğer öyle olsaydı 1.53 Trivex'in abbesi 41 iken 1.56'nın daha düşük olması gerekirdi. Ya da 1.7 Tital'in çok çok düşük seviyelerde olması gerekirdi.




    **********************

    Eğer garantilik bir durum varsa, ki var görünüyor, bire bir değişim olur; fakat tek camdaysa bu kaplama atması sadece bu tek camı değiştirirler ve eğer numaralarınız değiştiyse bile farklı bir numarada cam vermezler.

    Camları kirli olmadığı müddetçe suyla da olsa yıkamamak gerek. Zaten vam temizleme sıvıları yağ ve ultrasonik temizleme makinesi derin temizliğini yapıyor. Sabunla yapılan temizlik çerçevelerin ulaşılmayan yerlerine girip orada kalıyor ve çerçevede çürümelere neden oluyor. Özellikle kemik çerçevelerde sabunla yıkarken biriken kalıntılardan dolayı oluşan çürümeler kırılmalara sebebiyet veriyorlar.

    ***********************

    Üstad, bugün zeiss 1,7 mineral camlı gözlüğüme ultrasonic temizlik yaptırdım aldığım yerde. Taktığımda inanamadım, çok net ve güzel bir görüntü vardı.

    Mineral cam temizken organiğe göre daha doğal bir görüntü veriyor ama daha çok yağ tutup kirleniyor sanırım.

    Ama benim sol gözlük camına kirpiklerim değidiği için çok çabuk kirleniyor.

    Çizilmesin diye sadece su ile yıkayıp, ovalamadan bez ile dokundurup kurutuyorum ama yağ tam gitmediğinden sanırım bulanık bir görüntü alıyorum.

    Gözlükleri nasıl temizlemeliyim. İnternette bulaşık deterjanı ile ılık suda yıkayın diyor. Bunun kaplamasına zararı olur mu? Çerceve metal veya kemik olması durumunda çerceveye zarar verir mi?

    Kısaca gözlük camı temizliği nasıl olmalı üstad?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mnbvc -- 31 Mayıs 2013; 19:39:59 >
  • @isilc camların montajını fabrikasında yaptırma ihtimali varsa o seçeneği seçmiş olabilir gözlükçü belki bu yüzden zarflar orada kalmıştır. iyimser düşünüyorum.

    @mnbvc ben çerçevesiz gözlük kullanıyorum sıvı sabunu elimde köpürtüp camlara su tuttuktan sonra köpüklüyorum camları ve duruluyorum. yağlanma falan kalmıyor. yumuşak bir peçeteyle kuruluyorum 3 sene olacak 10 haziran da kılcal çizikler haricinde derin çizikler yok camlarımda. bu ay içindede değiştiricem nasipse camlarımı. gözlükçü arkadaşlardan sabun önermeyenler de var. sanırım burada okumuştum. ben bu şekilde temizliyorum sıkıntı olmuyor.
  • bir zarfın üzerinde bu yazıyor:
    S-4.25 c+0.50 75mm
    S-3.75 c-0.50* T1.0

    Diğer zarfta ise bunlar:
    S-4.50 C+0.50 75MM
    S-4.00 C-0.50* T1.0

    Zarfların tepelerinde bunlar yazıyor:
    EYNOA NL167VT-H
    HOYA NULUX EYNOA 1.67SHV

    Zarflarımı aldım da,
    Arkadaslar sizce gercek hoya mı camlarım?
    Veya en ucuz ürününden mi? Fiyat fiyat da değişiyor sanırsam

    reçetemi de ekleyeyım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isilc -- 1 Haziran 2013; 14:41:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reçeteye göre doğru görünüyor. hoya yazıyorsa öyledir :)
  • Ucuz ürünü mü acaba? aman iyi bari sevindm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blaster2005

    @isilc camların montajını fabrikasında yaptırma ihtimali varsa o seçeneği seçmiş olabilir gözlükçü belki bu yüzden zarflar orada kalmıştır. iyimser düşünüyorum.

    @mnbvc ben çerçevesiz gözlük kullanıyorum sıvı sabunu elimde köpürtüp camlara su tuttuktan sonra köpüklüyorum camları ve duruluyorum. yağlanma falan kalmıyor. yumuşak bir peçeteyle kuruluyorum 3 sene olacak 10 haziran da kılcal çizikler haricinde derin çizikler yok camlarımda. bu ay içindede değiştiricem nasipse camlarımı. gözlükçü arkadaşlardan sabun önermeyenler de var. sanırım burada okumuştum. ben bu şekilde temizliyorum sıkıntı olmuyor.

    Kullandığınız sıvı sabunun markasını nedir.

    Bazı sabunlar gliserin vs içerdikleri için öner miyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b.unal1987

    Merhaba

    3 gün ömce zeiss marka gözluk camı aldım. Zeiss içinde çıkan gözlük temizleme spreyi ve bezi ile camı sildim. Fakat gözlük camı hemen çizildi. Ne yapmalıyım zeiss çizilmeye karşı garanti veriyor mu. Şimdi ne yapmalıyım...

    Benim mesaj arada kaynadı galibaa :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: b.unal1987

    quote:

    Orijinalden alıntı: b.unal1987

    Merhaba

    3 gün ömce zeiss marka gözluk camı aldım. Zeiss içinde çıkan gözlük temizleme spreyi ve bezi ile camı sildim. Fakat gözlük camı hemen çizildi. Ne yapmalıyım zeiss çizilmeye karşı garanti veriyor mu. Şimdi ne yapmalıyım...

    Benim mesaj arada kaynadı galibaa :(

    Gözlükçünüzle bir görüşün. Ama yapacak bir şey yokmuş gibi görünüyor. Hiçbir firma çizilmeye garanti vermez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ug_78

    Arkadaşlar benim de bir sorunum var. Dün yeni bir gözlük aldım. Uzun zamandır çerçevesiz %40 civarı inceltilmiş sanırım polikarbon dedikleri camlardan kullanıyordum. Şimdi ise yarım çerçeve ile novax %55 inceltilmiş cam aldım. Abbe değeri vs. hakkında hiçbir bilgim yok. Ama kartta type: Ultral 1,67 AS pixar yazıyor. Göz kusurum hipermetrop.

    SAG: SPH: +4,25 / CYL: -1,00 / AXIS: 165
    SOL: SPH: +4,25 / CYL: -1,00 / AXIS: 5

    Düz bakarken her şey normal gibi fakat sağa sola bakınca görüntü bulanıklaşıyor. Mesela bir gözümü kapatıp diğer gözümle camın buruna yakın tarafına baktığım zaman hiçbir şekilde net göremiyorum. Mesela şimdi ekrana bakarken gözümü bilgisayarın sağ altında bulunan saat simgesine kaydırsam görüntü bulanık. Hele sağ gözümü kapatıp solla baksam saatin kaç olduğunu anlayamıyorum. Ancak kafamı çevirip o noktaya baktığımda net görebiliyorum. Yürürken kafamı hafif çevirip sağa veya sola baksam görüntü bulanık. Ancak kafamı tam çevirmem gerekiyor ki net görebileyim...

    Gözlükçüm 2 gün takmamı, alışamazsam tekrar göz için kontrole gitmemi, muayene sonuçları normalse camları alıp inceletmek için göndereceğini söyledi ama bu 2 gün dayanılacak gibi değil. Bu neden olur herhangi bir fikri olan var mı?

    Arkadaşlar bana bir fikir verin lütfen. Bir önceki mesajımda sorunumu yazmıştım. Gözlük alışılacak gibi değildi, ben de aldım reçetemi tekrar doktora gittim. Doktor tekrar baktı ve ilk muayenesini doğruladı. Derdimi anlattım, daha önce hiç böyle bir şey duymadığını söyleyerek beni bir gözlükçüye yönlendirdi. O gözlükçü de gözlüklerime baktı, cama noktalar koydu, sonra birisine kontrol ettirdi. Neticesinde bana bu camlarda odak hatası yapılmış, boşuna alışmaya uğraşma göremezsin dedi. Ben de aldım gözlüğü kendi gözlükçüme giderek durumu söyledim. Gözlükleri aldı. Bir hafta sonra bana başka bir cam denettirdi, sorun gene aynıydı. Firmadan başka bir cam isteyeceğini söyledi. Aradan gene bir hafta geçti ve bugün tekrar gittim. Bana novax'ın freeform dediği bir camını verdi, kartında asfera 1,67 pixar yazıyor. Bu camlarla görüşüm ilk camlara göre daha iyi ama gene sorunlu. Aynı sıkıntı bunda da (diğeri kadar olmasa da) devam ediyor. Gene her noktada görüş net değil. Kafamı oynatınca görüntü bozuluyor. Tek gözümü kapatıp başımı sağa sola çevirdiğimde, camın buruna yakın kısımlarında görüntü bulanık ve yazıları olsun sayıları olsun okuyamıyorum. Bırakın sayıları, büyük nesneler bile baya bulanık görünüyor. Görüntü birbiri içine geçiyor. Bu nedendir arkadaşlar, artık sıkıldım 1 aydır gözlükle uğraşıyorum, bi sürü de para verdim. Eski kıytırık camlarda bile böyle bir sorun yokken bu kadar kaliteli olduğu söylenerek satılan bu camların sorunu nedir? Bana yol gösteren olursa çok memnun olurum. Her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler.
  • Arkadaşlar ince kıl faset mi iyidir, daha kalın plastik görünümlü olanlar mı?
    inceler daha belli belirsiz oluyorlar, hele benimki açık renk daha belrsiz olması dez avantaj mı sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ug_78

    quote:

    Orijinalden alıntı: ug_78

    Arkadaşlar benim de bir sorunum var. Dün yeni bir gözlük aldım. Uzun zamandır çerçevesiz %40 civarı inceltilmiş sanırım polikarbon dedikleri camlardan kullanıyordum. Şimdi ise yarım çerçeve ile novax %55 inceltilmiş cam aldım. Abbe değeri vs. hakkında hiçbir bilgim yok. Ama kartta type: Ultral 1,67 AS pixar yazıyor. Göz kusurum hipermetrop.

    SAG: SPH: +4,25 / CYL: -1,00 / AXIS: 165
    SOL: SPH: +4,25 / CYL: -1,00 / AXIS: 5

    Düz bakarken her şey normal gibi fakat sağa sola bakınca görüntü bulanıklaşıyor. Mesela bir gözümü kapatıp diğer gözümle camın buruna yakın tarafına baktığım zaman hiçbir şekilde net göremiyorum. Mesela şimdi ekrana bakarken gözümü bilgisayarın sağ altında bulunan saat simgesine kaydırsam görüntü bulanık. Hele sağ gözümü kapatıp solla baksam saatin kaç olduğunu anlayamıyorum. Ancak kafamı çevirip o noktaya baktığımda net görebiliyorum. Yürürken kafamı hafif çevirip sağa veya sola baksam görüntü bulanık. Ancak kafamı tam çevirmem gerekiyor ki net görebileyim...

    Gözlükçüm 2 gün takmamı, alışamazsam tekrar göz için kontrole gitmemi, muayene sonuçları normalse camları alıp inceletmek için göndereceğini söyledi ama bu 2 gün dayanılacak gibi değil. Bu neden olur herhangi bir fikri olan var mı?

    Arkadaşlar bana bir fikir verin lütfen. Bir önceki mesajımda sorunumu yazmıştım. Gözlük alışılacak gibi değildi, ben de aldım reçetemi tekrar doktora gittim. Doktor tekrar baktı ve ilk muayenesini doğruladı. Derdimi anlattım, daha önce hiç böyle bir şey duymadığını söyleyerek beni bir gözlükçüye yönlendirdi. O gözlükçü de gözlüklerime baktı, cama noktalar koydu, sonra birisine kontrol ettirdi. Neticesinde bana bu camlarda odak hatası yapılmış, boşuna alışmaya uğraşma göremezsin dedi. Ben de aldım gözlüğü kendi gözlükçüme giderek durumu söyledim. Gözlükleri aldı. Bir hafta sonra bana başka bir cam denettirdi, sorun gene aynıydı. Firmadan başka bir cam isteyeceğini söyledi. Aradan gene bir hafta geçti ve bugün tekrar gittim. Bana novax'ın freeform dediği bir camını verdi, kartında asfera 1,67 pixar yazıyor. Bu camlarla görüşüm ilk camlara göre daha iyi ama gene sorunlu. Aynı sıkıntı bunda da (diğeri kadar olmasa da) devam ediyor. Gene her noktada görüş net değil. Kafamı oynatınca görüntü bozuluyor. Tek gözümü kapatıp başımı sağa sola çevirdiğimde, camın buruna yakın kısımlarında görüntü bulanık ve yazıları olsun sayıları olsun okuyamıyorum. Bırakın sayıları, büyük nesneler bile baya bulanık görünüyor. Görüntü birbiri içine geçiyor. Bu nedendir arkadaşlar, artık sıkıldım 1 aydır gözlükle uğraşıyorum, bi sürü de para verdim. Eski kıytırık camlarda bile böyle bir sorun yokken bu kadar kaliteli olduğu söylenerek satılan bu camların sorunu nedir? Bana yol gösteren olursa çok memnun olurum. Her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler.

    bence kendinize biraz zaman tanımalısınız. alışırsınız. bende hemen hemen aynı şeyleri yaşadım. doktora gittim tekrar , gözlükçüye gittim. alışırsın dediler. alıştım. onun üzerinden kaçtane numara değiştiyse camları ilk kullandığımda yine benzer sorunlar yaşadım. yapacak birşey yok. insanın kendi gözü gibisi yok. çok şükür gözlükle de olsa görebiliyoruz.

    edit: bütçe uygunsa odak yanlış diyen gözlükçüye yaptırın birde isterseniz.yedek gözlük olmuş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blaster2005 -- 4 Haziran 2013; 9:53:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isilc

    Arkadaşlar ince kıl faset mi iyidir, daha kalın plastik görünümlü olanlar mı?
    inceler daha belli belirsiz oluyorlar, hele benimki açık renk daha belrsiz olması dez avantaj mı sizce?

    benim favorim faset çerçeve. bana göre tek dezavantajı camın etrafını saran bir çerçeve olmadığı için güneş ışığında çok parlaması. diğer çerçeveler bana ağır geliyor artık.çerçevenin metali de kaliteliyse oksitlenme falan da yapmıyor.
  • 
Sayfa: önceki 9596979899
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.