Şimdi Ara

Konut Kredisi Kullananlar için İpotek Fekki Ücretinden Kurtulmak (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
577
Cevap
61
Favori
127.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yahu Allah için bir kişide şu soruyu cevaplamamıs.90 bin tl konut kredisi çektik dosya masrafını ve expertiz parasını geri alabilir miyiz.1500 tl filana denk geliyor? Biri cevaplasında bizde alalım arkadaslar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    Yahu Allah için bir kişide şu soruyu cevaplamamıs.90 bin tl konut kredisi çektik dosya masrafını ve expertiz parasını geri alabilir miyiz.1500 tl filana denk geliyor? Biri cevaplasında bizde alalım arkadaslar

    alabilirsin.elindeki makbuzlarla ispat edip tüketici mahkemesine başvur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    Yahu Allah için bir kişide şu soruyu cevaplamamıs.90 bin tl konut kredisi çektik dosya masrafını ve expertiz parasını geri alabilir miyiz.1500 tl filana denk geliyor? Biri cevaplasında bizde alalım arkadaslar

    alabilirsin.elindeki makbuzlarla ispat edip tüketici mahkemesine başvur.

    Ya makbuzlar yoksa ? dosyaları karıstırıp bulurumda ya yoksa ? Bankadan dosya masrafı aldıklarına dair bi kağıt istesem verirler mi?
  • bankaya gidin ve hesabınızla ilgili dökümü isteyin.sadece o paraların kesildiği sayfanın dökümü de yeter.ık mık ederlerse dilekçe yazın 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.
  • Arkadaslar paralari 2 sekilde geri alirsiniz...

    1-Dilekçe yazicaksınız bankaya... Kabul ederlerse size parayi geri oderler... Etmezlerse ise 2 yol gozukur..
    2- Tuketici hakem heyetine gidiceksiniz... Dilekce yazip dava sonucunu beklıceksınız...

    NOT: Elinizde dosya masrafi veyaz diger masrafların alındıgına dair BELGE olcak..
    Belgeniz yoksa yada ispat niyetine gecmiyorsa, bisiyi kanıtlayamazsiniz...
    Herşey belgeye dayaniyor...

    Genellikle boyle sorunlar tüketici hakem heyetiyle cozuluyor...

    Size En Yakın Kaymakamlıga Gidiyorsunuz..
    Form doldurup bekliyorsunuz 2 aya sonuc alırsınız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    bankaya gidin ve hesabınızla ilgili dökümü isteyin.sadece o paraların kesildiği sayfanın dökümü de yeter.ık mık ederlerse dilekçe yazın 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.

    Şimdi bu bankalar bize geri ödeme poliçesi veriyorlar ya aylık kaç tl ödeyeceğimiz ay ay ...Orda yukarıda MASRAF:500 tl yazıyor.Bu yeterli olmaz mı ?
  • 2009 yılında biten konut kredim için Akbank Gayrettepe şubesinden aynı tarihte ipotek fekki yazısı almıştım ve benden de kesinti yapmışlardı. Konuyu görünce internet bankacılığı aracılığıyla girip dekont bulabilirmiyim dedim ama maalesef yeni politikaları gereği 2 seneden öncesini gösteremiyorlamış. Şubeye giderek dekont talebinde bulundum. Dedikleri kelime "kesin tarih bilgisi vermelisiniz" oldu. Saçmalamayın bilsem zaten ona göre davranırım deyip çıktım dışarı. Sonuçta telefon bankacılığından da destek alamadım. Bu konuda dekont ile ilgili şube ve telefon bankacılığı yardımcı olmuyor. neler yapabileceğim konusunda beni bilgilendirebilen olursa çok sevinirim. Dekont olmadığı için bankaya ihtarname çekemiyorum ve tüketici hakem heyetine gidemiyorum.

    Teşekkürler
  • Ben az önce ziraat bankasından geldim 2008 yılında çektiğim kredime ait sözleşme örneğimi ve o günkü hesap dökümümü istedim benden her biri için 20 TL istedi bende görevli memur ile tartışıp çıktım. Böyle yasal bir hak olabilir mi arkadaşlar.Ben imzaladığım sözleşmemin örneğini talep ediyorum bunun tarafıma ücretsiz verilmesi gerekmiyor mu? Bu konuyla ilgili genel müdürlüğe mail attım ama ben pek birsey cıkacagını sanmıyorum nereye şikayet edebiliriz sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riquelme76

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orada Olmayan Adam

    bankaya gidin ve hesabınızla ilgili dökümü isteyin.sadece o paraların kesildiği sayfanın dökümü de yeter.ık mık ederlerse dilekçe yazın 15 gün içinde cevap vermek zorundalar.

    Şimdi bu bankalar bize geri ödeme poliçesi veriyorlar ya aylık kaç tl ödeyeceğimiz ay ay ...Orda yukarıda MASRAF:500 tl yazıyor.Bu yeterli olmaz mı ?

    yeterli olur diye düşünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nneecoo

    2009 yılında biten konut kredim için Akbank Gayrettepe şubesinden aynı tarihte ipotek fekki yazısı almıştım ve benden de kesinti yapmışlardı. Konuyu görünce internet bankacılığı aracılığıyla girip dekont bulabilirmiyim dedim ama maalesef yeni politikaları gereği 2 seneden öncesini gösteremiyorlamış. Şubeye giderek dekont talebinde bulundum. Dedikleri kelime "kesin tarih bilgisi vermelisiniz" oldu. Saçmalamayın bilsem zaten ona göre davranırım deyip çıktım dışarı. Sonuçta telefon bankacılığından da destek alamadım. Bu konuda dekont ile ilgili şube ve telefon bankacılığı yardımcı olmuyor. neler yapabileceğim konusunda beni bilgilendirebilen olursa çok sevinirim. Dekont olmadığı için bankaya ihtarname çekemiyorum ve tüketici hakem heyetine gidemiyorum.

    Teşekkürler

    Yazılı dilekçe ver bakalım o zaman ne yapacaklar?
    Bende dilekçeyi göstermeden istedim,yok ık mık olmaz hesap kapanmış dediler,sonra ben niye sizinle polemiğe giriyorumki alın dilekçem burda nasılsa 15 gün içinde cevap yazmak zorundasınız dedim dilekçeyi çıkarınca bunlar panik oldu 5 dakikada verdiler hesap dökümünü.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ywz10

    quote:

    Orijinalden alıntı: aksaray1

    Ben az önce ziraat bankasından geldim 2008 yılında çektiğim kredime ait sözleşme örneğimi ve o günkü hesap dökümümü istedim benden her biri için 20 TL istedi bende görevli memur ile tartışıp çıktım. Böyle yasal bir hak olabilir mi arkadaşlar.Ben imzaladığım sözleşmemin örneğini talep ediyorum bunun tarafıma ücretsiz verilmesi gerekmiyor mu? Bu konuyla ilgili genel müdürlüğe mail attım ama ben pek birsey cıkacagını sanmıyorum nereye şikayet edebiliriz sizce?

    20 tl abartmışlar ama ekste almak ücrete tabidir... internet bankacılığı için müracat edin...bu sayede hesap harekeleri görebilir,kendi yazıcınızdan dekont alabilirsiniz...

    internet bankacılığım var ama ordan sadece son 6 ayın hareketlerini görebılıyoruz.. Ekstre dediği bir A4 kağıdının yarısı bile tutmuyor. bazı bankalar bu olayın artması sonucu geçmişe dönük ektreleri 1-1,5 tl gıbı rakamlar adı altında almasını hadi anlarım ama bana vermesi gereken sözleşmeyi vermeyip sonradan talep edınce 20 tl gıbı fahiş fiyat istemesni anlamıyorum.




  • sms im bulunsun ileride işime yarayacak sanırım
  • Ziraat Bankası da arkadaştan her bir döküm sayfası için 3 lira ve makbuz için de 20 lira istemiş.Arkadaş bankada ortalığı birbirine katmış,hakarete varacak laflar söylemiş ama nafile.Maalesef sadece 2 sayfa döküm için 6 lira verip çıkmış.Düşünün ben de ondan 1 gün önce ziraat bankasının başka şubesinden hem 2 sayfa hesap dökümü hemde makbuzu hiçbir ücret ödemeden aldım.Eğer 3 lira değil 1 lira bile alsalardı inadına hakem heyetine gidip davayı kazanınca gazetelere çıkacaktım.
  • Beyler elimde konut kredimin policesi var usttede masraf 500 tl yaziyor.ekspertiz ucretini eliyle yazmis banka gorevlisi 300 tl. simdi bunlarin ben dekontunu alip oyle gidicem kaymakamliga garanti olsun diye.sorun su vakifbank ayar edecek belli vermeyecek.Benimde dilekce yazmam gerekecek hazir elimde direk dilekce ile gideyim de vereyim.Dilekceyi nasil yazicaz. sube adina mi yazicaz? bagcilar vakifbank subesine diye mi? gerisi de bankanizin şu isim soy isminde musterisiyim.gerisini ne diye yazicaz? ben o bankadan 1.5 sene de maas aldim calistigim sirketin anlasmali bankasiydi diye.hesap ozeti istesem baya sey cikar direk konut kredisi olan bolumleri nasil isteyebilirim dilekcede?
  • Beyler merhaba ben daha once yapilandirma yaptim (zirraat bankasi)1700 tl gibi bir ucret aldilar.bu ucretler odeniyor diye bi haber cikmidti bu konda yardimci olacak bilgisi olan varmi varsa yardimlarini eksik etmesin
    Simdiden tesekkurler
  • Ekspertiz masrafı da geri alınabiliyor mu?
  • Bir dilekçe örneği nerden bulabiliriz ya..Şu ekspertiz ve konut kredisi parasını alsak ..
  • Mesajım bulunsun lazım olur.
  • Ben de bugün tüketici hakem heyetine Çektiğim kredinin dosya masrafı, hayat sigortası ve ipotek fek ücreti için ayrıca Temmuz 2010 da Akbank'ın bildirimsiz kestiği hesap işletim ücreti için tüketici hakem heyetine başvurdum pek ümitli değilim ama başvurdum hayırlısı bakalım...
  • Arkadaşlar Aksaray il tüketici hakem heyetine 1 ay önce vermiş olduğum İpotek fek ücreti için başvurumun dün lehime sonuçlanmış kararı geldi. 265 tl tüketiciye geri iadesi kararı. 15 gün bankanın itiraz süresi var onu bekliyecem.

    Ayrıca belki biliyorsunuz yada bilmiyorsunuz şu bilgiyide paylaşmak istedim..konut kredisi dosya+ekspertiz ve diğer ücretler adı altında alınan yüksek meblağların alınması ile ilgili..

    2012 yılı için, 1162 TL’ sına kadar İlçe Hakem Heyeti kararları bağlayıcı olup, mahkeme ilamı niteliğinde ve icra kabiliyetini haizdir.

    Heyet kararını beğenmeyen taraf 15 gün zarfında Tüketici Mahkemesi'ne itirazda bulunabilir. Bu müracaatlar ücretsiz olup, sadece Tüketici Mahkemesinde davayı kaybeden tarafın, mahkeme masrafı ve karşı tarafa avukat ücreti ödemesi söz konusu olabilir. İadeli taahhütlü bir mektup, teyit belgeli faks, e-posta, vb. ispatlanabilir yollarla muhatabınıza "ihtarname" göndererek, yasal yollara başvuracağınızı belirttikten sonra, alacağınız cevaba göre hakkınızı aramak için yukarıdaki mercilere başvurabilirsiniz.

    1162 TL ÜSTÜ MEBLAĞLAR İÇİN DİREK TÜKETİCİ MAHKEMESİNE BAŞVURMAMIZ GEREKİYORMUŞ. (Bugün gidip öğrendim)




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.