Şimdi Ara

Sadece Temiz Bir Ses İçin Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
52.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar geçen hafta aracımı değiştirip alfa romeo 147 aldım.Şimdi elimde çok para kalmadı ama 500 liralık bi bütçeyle ne alabilirim merak ediyorum.

    Bi kere araca lpg taktım hiç bagaj kalmadı gibi bişey bide subwoofer koyarsam hiç yer kalmayacak.

    Neyse mevzuya dönersek güm güm bass dan ziyade orta seviyede temiz bir ses istiyorum.Tabi bu hiç bass olmasın demek değil içerde beni tatmin edecek kadar olsa yeter.

    Bu durumda hangi cihazları satın almam gerek? ön ve arkaya 2 hoparlör seti,bagajın üst tarafındaki kalıbın içine 2 tane bass vuran hoparlör ve amfi işimi görür sanıyorum ama tabi siz üstadların yorumlarını öğrenmek isterim.

    Konuya gerçekten fransızım yani bana en azından örnek bi link verip şunları şunları al derseniz çok sevinirim.Teşekkürler...



  • Mrb,

    Öncelikle temiz ses için aracın her yerıne hoparlor konulmaz. Tek takım component ( hertz dsk-esk 165 serileri, DLS rs6 veya butcenıze uygun herhangıbır serısı ama tercihen referans serisi olsun, vibe, gibi markalardan secebilirsiniz componentinizi) + 2 kanallı bir amfi işinizi görür. Componentlerın RMS degerlerine gore amfinizi secebilirsiniz. + anaünitenizi degıstırebilrsiniz ( pıoneer, alpine tavsiye )

    örnek vermek gerekirse; component için hertz dsk 165 + jbl giris seviye amfi : 300tl cıvarına alabılırsınız. Kalan parayla anaunıtenızı alırsınız. Componentler oldukca tatmınkar ses verırler merak etmeyın ama eger dınleme ımkanınız varsa dınleyp ne ıstedıgnıze karar verebılırsınız. Ama bence once bır takım component ve buna uygun guzel marka amfı alın, bu sizi tatmın etme ıhtımalı yuksek. Yetmezse sub alabılırsınız soradan, anaunıtenızı degsıtrebılırsınız, kapı ıcı ızolasyonunu yaptırabılırsınız, componentlerı degsıtrmek ıstersenız de farklı bıse alabılırsınız ılerıde yani daha yuksek ses, daha yuksek baslı olanı, veya daha yalın ses verenı gbı ne ıstedgınıze karar verıp alırsınız..
  • Cevabınız için teşekkür ederim kafamda bişeyler şekillendi benim istegim bagaja sub koymadan tatmin edici bass duyabilmek. Bunun için ne tür (marka/model) hoparlör almalıyım? Eve gidince ürünlerin linkini versem size zahmet incelermisiniz. Bagajın üstündeki kalıbın icine 2 tane bass vuran bişeyler koysam nasıl olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben acıkcası arac ıcerısınde konumlandırılan fazla sayıda ve cesıt cesıt marka modellere aıt hoparlorlerın yarardan cok zarar getırecegıne ınanıyorum ıcerdekı akustık anlamında. Aracınız ztn kucuk bır arac tek takım component bence fazlasıyla yeterlı olacaktır baska hıc bırseye bakmanıza gerek yok. Ama sunu unutmayın; sistem ıcın mutlaka component alacaksınız o yuzden once bır takım component alın ( tavsiye hertz esk 165:100w rms, alpine spr serisi sanırım en uygun bunlar olur.Cunku DLS, Morel, MB quartz, vibe gibi markalar genelde yalın temız ses olarak kullanılırlar ama hertz ve alpıne spr serısı genelde sql olarak nıtelendırılebılırler ve bence tek takım componentten olusacak sıstem ıcın daha uygun olurlar ama dınlemenızde fayda var tabı ) Componentten yeterlı verım almadıgınızı dusunursenız bır adet aktıf sub yada mono amfıyle yada alacagınız 4 kanallı amfının 2 kanalıını kopruleyerek besleyecegınız 20-25-30cm sub alıp yerlesıtırırsınız olur bıter.

    Benim fikrim tek takım kaliteli component ve bu componenti tam olarak kaldıracak kaliteli bir amfi ile olusturacagınız sıstem fazlasıyla yeterlı olacaktır. Ben sahsen artık sub dusunmuorum aracımda. Ama aracta müzik olayı bence kafa patlatmaktan ziyade kaliteli yalın temiz ses vermesi en dogrusu ama tabı zevkler tartısılmaz. Kaliteli ses için de component ve amfi yanında anaünite ve izolasyon ve hatta alt yapı da cok onemli.. Ama siz oncelıkle component takım alın ve tabı amfıyı.

    500 tl e alınabılecekler;

    - Hertz esk 165; 185tl + jbl a604: 250tl ( Bu 60*4 oldugundan 2 kanalı kopruleyerek vermelsın bu componentlere )
    - hertz hsk 165; 310tl + jbl a604 :250tl ( Bu 60*4 oldugundan 2 kanalı kopruleyerek vermelsın bu componentlere )

    Eger ıkıncı ele sıcak bakıyorsan ımkanların daha da genısler kalıte ve gucu artırmak adına ama dedgım gbı 2 takım component veya bır componet + oval hoparlor vs bıseler dusunme en azından suan ıcın.. Componentlerı beslıyecegın amfı secıımı de cok onemlı yanı Hertz hsk alıp da 60-80w rmslerle beslersen hıc bır anlamı kalmaz. Amfi seciminde de marka onemlı. JBL bulamazsan xetec alternatıf olarak dusunuebılırsın..( Bu arada hertz hsk serisi tam olarak yeri göğü inleten cok kaliteli bir midbas takımıdır )
  • Hocam süpersin bundan daha iyi açıklanamazdı.

    Hsk165 bi biraz araştırdım gerçekten harika bi hoparlörmüş ama şimdi kafama takılan bunları aldığım zaman aracın kendi orjinal cd çaları yeterli gelecekmi? bide satın aldığım zaman 2 şer tane çıkacak dimi sağ ve sol yoksa 2 setmi alacaz (310+310 TL şeklindemi) Hepsiburada da 500 küsür lira yazmışlar GG de 310 lira dediğiniz gibi.Nerden satın almamı tavsiye edersiniz?
  • medxr13 üstadım kafamda şöyle bişey çıkardım

    PIONEER DEH-8350SDhttp://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-DEH-8350SD-CD-MP3-USB-SD-VE-ANIMASYON_W0QQidZZ38200826#kargo
    hertz hsk 165http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-HSK-165-16-CM-COMPENANT-ORJINAL-ITALYAN_W0QQidZZ38365732
    jbl a604http://urun.gittigidiyor.com/JBL-GT5-A604-4-KANAL-ANFI-HEM-DE-BU-FIYATA_W0QQidZZ38064805

    GG de aynı satıcıdan alacam hepsini yanlış bişey almıyorum değilmi? Tabi daha önemli bi konu daha başka ne almam gerekiyor? Kablo,sigorta vs... Bide bu anfi yi arabanın neresine koyacaz? Arkada oturanın ayağının altına doğru koymayı düşünüyorum sence uygunmu?
  • Orjinal anaünite ile de kullanabılirsiniz ama tabi bahsettiğiniz teyp kalite daha da artacaktır. Sistem bence bu haliyle cok tatmınkar olacaktır.Baska bır seye de ıhtıyac duymayacaksınız cunku ztn hsk lar ınanılmaz bas verıoo fazlasıyla. Anaunıte uzerınden de ıstedıgnız ayarları kolayca yapabılırsınız pıoneerla. Montaj ısını duzgun bır yere yaptırın amfi konumlandırılması da aracın durumuna gore degısır tabıkı ama gorunmyecek bır yerde olmasında fayda olabılır belkı koltuk altına yanı bu konuda cok fazla tecrubem yok ama tesısatcı en dogru yerı ayarlar bırlıkte karar verırsınız. Tek takım hertz ıle 2 hoparlor ve 2 tız cıkar kutudan ztn yanı ıkı kapı ıcın tek takım alacaksınız. Gittigidyordan alabılırsınız, benım de cok alısverısım oldu oradan. Arada cok fiat farkı var ordan almanızda fayda var..
  • Peki ılerde arkayada bi takım hertz alırsam Anfi desteklermi ? Bu anfide karar Vereyimmi yoksa 2-3 fazla ver sunu al dermisin hocam? Son olarak bi arkadas teyp neyse (pioneer) hoparlorude aynı marka al yoksa tam randiman olmaz fln dedi varmı doğruluk payı ?
  • Hayır desteklemez bu amfi malesef dusuk guc uretmekte. Yani 4 kanal aslında yanı 2 takım component beslemeye gore uretılmıs fakat guc dusuk oldugundan, daha dogrusu hertz hsk lar cok guclu oldugundan 2 kanalı kopruleyp kullanılır bu componentlerle. Daha guclu amfı de alabılırsınız tabı butce meselesı;

    JBL px 300.4 : 4*123w rms ; 450tl
    JBL gto 1000.4; 4*100w rms : 360tl

    Px 300.4 tam anlamıyla karsılıgını verır hsk ların. Ama 100.4 de ıdare eder dıebılırım ( yani koprulemeden her kanala bır hoparlor gırerek.). Ama ılerıde arkalara component takıtrmanızı onermem acıkcası. Ille arkadan da ses gelsın dersenız component degıl de coaxıel alırısnız onları da teypten beslersınız hıc amfıye gerek kalmadan besler teyp onları. Ilerde subwoofer almak ıstersen de mono amfı alırsın onun ıcın daha guzel ses alırsın mono amfıyle. Ama tek amfım olsn bununla hem bır takım hsk larımı besleyeyım hem de subwooferımı beslesın ıstersen yukarıda soledıgım amfıler gbı bıseler almalısın. Tercih senın elbette..Ama hsklar ıle subwoofer a ne kadar ıhtıyacın olur orası benım muzık zevkımı astıgı ıcın yorum yapamam..

    Pioneer teyp ıle baska marka hoparlor alrısan tam randıman alamazsın dıyen kımse hıc katılmıyorum bıraz amatorce bır yorum olmus bence. 20 küsür bin tl ile olusturulan SQ sıstemlere bakın ana unıteler alpıne, pıoneer, clarıon dur genellıkle ama kuıllanılan hoparlorler cok farklı markalar olur. Inanmayın bole selere.
  • bende de getz var. araba küçük, bagaj küçük die sobw koymak istemiyordum. anladığım kadarıyla da hsk 165 işimi görecek. saol medxr13
  • kaliteli componentlerden bas sesi alamazsınız. kaliteli tiz bir ses duyarsınız. mutlaka bas almanız gerekmektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemrek

    kaliteli componentlerden bas sesi alamazsınız. kaliteli tiz bir ses duyarsınız. mutlaka bas almanız gerekmektedir.


    1 takım hertz hsk 165 alsam yeterli seviyede bass alamazmıyım? Araca sub koyarsam bagaj sıfıra inecek o yüzden subw almam imkansız.Peki başka nasıl çözeriz bass işini?
  • componentten bass alamazsın. o yüzden ya bass koyacaksın bagaja. yada Slim basslar var onlardan alacaksın ki onlar oldukça pahalı.

    o yüzden benim tavsiyem coaxial kolonlar var onlardan almayı düşün derim.

    şunun gibi bir ürün alsan senin işini bayaca bir görür. eh idare eder şekilde olsun diyorsan yuvarlak olanları var biraz ucuzları.

    tabi amfi alacaksın diye varsayıyorum.

    http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-DCX-690-6X9-COAXIAL-HOPARLOR-7230_W0QQidZZ38657530
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemrek

    componentten bass alamazsın. o yüzden ya bass koyacaksın bagaja. yada Slim basslar var onlardan alacaksın ki onlar oldukça pahalı.

    o yüzden benim tavsiyem coaxial kolonlar var onlardan almayı düşün derim.

    şunun gibi bir ürün alsan senin işini bayaca bir görür. eh idare eder şekilde olsun diyorsan yuvarlak olanları var biraz ucuzları.

    tabi amfi alacaksın diye varsayıyorum.

    http://urun.gittigidiyor.com/HERTZ-DCX-690-6X9-COAXIAL-HOPARLOR-7230_W0QQidZZ38657530




    Valla hepten kafam karıştı hocam.Şimdi bu hoparlörüde ön kapılara koyacam değilmi? yoksa bunlar arka koltuğun üstü için olanlardanmı? Ayrıca hsk 165 ile yarı yarıya fiyat farkı var verdiği ses (bass değil) çok uyduruk olmasın sonra?
  • Araca sadece kompenant takılmaz, subwoofersız kompenant balkonsuz ev gibi olur. Kompenanttan tiz ses çıkar asla bass alamazsınız. Subwoofer taktırmamak konusunda kararlıysanız bu kompenantlara hiç bakmayın aracın arka tarafına oval hoparlör taktırın. Amfiyide jbl marka bütçenize göre seçersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur



    Valla hepten kafam karıştı hocam.Şimdi bu hoparlörüde ön kapılara koyacam değilmi? yoksa bunlar arka koltuğun üstü için olanlardanmı? Ayrıca hsk 165 ile yarı yarıya fiyat farkı var verdiği ses (bass değil) çok uyduruk olmasın sonra?



    hocam senin söylediğin büyçeye göre component olmaz. yer sıkıntın varmış bass koyamam diyorsun. o yüzden 4 kanal uygun bir amfi alıcaksın. ön kapılar 13cm ise 13lük iki tane coaxial - 16lık ise 16 lık 2 tane coaxial alıcaksın. arka tarafada ilanda gösterdiğim gibi 100watt rms gücü olan bir oval coaxial alıcaksın. şuan dinlendiğinden kat kat iyi bir ses alırsın.


    ama diyorsan ki ben ucu açık bir sistem yapıcam ilerde gittikçe geliştiricem o zaman iş değişir. 2000 lira üstünü gözden cıkarıcaksın
  • Yok hocam ben hsk 165 alacaktım 300 kusur lira şimdi senin söylediklerin ucuz olunca iyi ses alamam diye tereddüt yasadım eve gidince söylediklerini bi arastiracam saolasin
  • Sözlük anlamı birleşen olan component, oto müzik sistemlerinde Mid Bass, Mid Range, tweeter, crossver’ın birleşmesinden oluşur.

    Component iki yollu ve üç yollu olarak bulunurlar. Crossover, component’lerde kullanılan elektronik devrelere verilen isimdir. Crossover kaynaktan aldığı ses sinyalini, ayrıştırarak iki yollu componentlerde alt frekansları Mid Range hoparlöre tiz sesleri ise tweeter’a gönderir.

    Mid Bass hoparlör alt ve orta frekansları, Tweeter’lar tiz sesleri üst frekansları verirler. Woofer da düşük frekanslı sesleri yani bas’ı kuvvetli bir şekilde verir. Daha çok frekans aralıklarında çalabilen gelişmiş sistemlerde ikiden çok hoparlör bulunabilir.

    - Componentten bas sesi alamassın sadece tiz ses alırsın demek gordugunuz gbı tamamen uydurma bır laftan oteye gecmemektedır.
    - Hertz Hsk 165 lerden fazlasyla bas ses alırsınız.
    - Bas ses derken acaba ne gelıyor ınsanın aklına bılmıyorum ama sanrım tam olarak bu noktada bır algı problemı var. SPL sıstemcıler ıcın tek takım componentten sıstem kurulmaz belkı ama herkes ' kafa sısıren ınsanın ıcını hoplatan ses ' ten hoslanmaz kı topıgı acan arkadas da tam olarak ne ıstedıgnı acıkca yazmıs ılk mesajında.
    - Ben kendı aracımda tek takım component kullanıyorum ve bana fazlasıyla yetmekte. Oncekı aracımda bagajda guclu sub da vardı fakat muzık zevkıme hıc uygun olmadıgını dusundugum ıcın sadece componentten olusan sıstemı tercıh edıyorum.
    - SQ sistem kurmak ıcın tek takım 2 kanallı component ve amfıden olusan sıstem de bır secenektır + sub koymak da seceneklerden bırıdır. Dolayısıyla tek takım componentten sıstem kurulmaz demek cok mantıksız ve kendı ıcınde acız bır cumle..
    - Hertz hsk 165 tek takım component al ve tercıhen 4 kanallı bır amfı al, eger kı daha fazla bass ıstersen aracında ılerısı ıcın amfının 2 kanalını kopruler bır adet sub baglarsın aracına ama bana kalırsa hıc ıhtıyacın olmayacak buna.
  • Arkadaslar madem durum boyle one iki tane hsk 165 arkayada conxiel ( yanlış yazdım biliyorum :) alsak nasıl bisey olur?
  • arkadaşım sen hsk serisinden 1 çift al ön kapılara taktır kullan.memnun kalıcaksın verdiği sesten.amfi için ise benim tavsiyem jbl yerine kicker ın 4 kanal amfisi ZX350.4 olur.hee ileriki zamanlarda sistemini geliştirmek istersen.1 çift komponet yada 2 tane coaxial hoparlör de bağlayabilirsin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.