Şimdi Ara

USB ile şarj edilen bir Cihazı Bilgisayar haricinde şarj edebilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bütün USB lerin çalışma voltajları aynımıdır. Asıl merak ettiğim şey bende masa üstü LCD TV var. ve bunun vcd ye bağlantısı için TV nin üzerinde USB girişi var. VCD ye bağlamam gerektiğimde bir tarafı USB diğer tarafı AUDIO ve VIDEO jakı oolan bir kablo ile discman şeklinde VCD ye bağlıyorum. Bu Televizyonla İPOD suffle yi şarj edebilirmiyim. TV çalışırken VCD yerine Suffleyi taksam şarj olurmu. Yoksa devrelerini yakarmıyım. bi bilen varsa bi yardım..



  • O televizyonun üzerinden çıkan usb maalesef elektirik aktarımı için değil data aktarımı için. Yani oradan çıkan usb'den elektirik vermez. Ama denemekten de zarar gelmez. Çünkü tüm usb'lerin voltajı aynı ve 5 volt'tur. Elektirik gelmiyorsa zaten sorun olmaz , elektirik geliyorsa da şarj olur.
  • O zaman pc lerdeki USB lerde data aktarımı için değil mi? USB lerin elektirik verme özelliği yoktur bildiğim kadarıyla USB den sarj olan olan cihazların o akımı kullanma özelliği var olduğunu biliyorum.. Benim merak ettiğim BüTün USB ler aynı voltajamı sahip.
  • Bilgisayardan çıkan usb'lerde 4 adet kablo vardır. 2 tanesi data ( - ve + olmak üzere) bir tanesi +5 volt ve bir tanesi de toprak hattıdır. Yani bilgisayar çıkışı olan usb'lerden elektirik de gelir data da. Eğer ki usb'den elektirik almasına gerek olmayan bir alet kullanılıyorsa zaten elektirik gelen kabloların yeri boş olur. Bütün usb'ler aynı voltaja (5 volt) sahiptir. Hatta arabamda da telefonumu şarj etmek için sadece elektirik çıkışı olan usb yaptım.
  • teşekkürler.. insan yinede tırsıyor ..
  • harici şarj cihazları var

    asıl amacı pil şarj etmek olup artı fonksyonellik olarak üzerinde usb portu bulunduran ve cihazlarınızı şarj edebileceğiniz

    biz satıyoruzda ordan biliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.