Şimdi Ara

laptop'A PROJEKSİYON BAĞLAMA..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
119.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bi laptop var elimde..
    projeksiyona bağlıyorumda.
    görüntüyü projeksiyona nasıl aktaracağım..
    yardıım pls??



  • normal bağlantılarını yap mesela s-video yada monitör girişine benzer şekilde masa üstünde sağ tıkla orada görüntü ile ilgili seçenekler çıkacak sonra ayrı aırı seçenekler var mesela "pc" "pc-monitor" "monitor" sen "pc-monitoru" secekesin yada buna benzer bir şey var ama 3 gün önce böyle birşey yapmıştım hadi kolay gelsin
  • projeksiyondan gelen kabloyu notebooka bagla. bildiğimiz monıtorden cıkıp bılgısayara gıden kablo yanı. sonra klavyenin uzerindeki FN tusuna basarken 8 tusunada bas 1 kere basarsn projeksiyona 2 kere basarsen ekrana 3 kerede hem ekran hem pro goruntuyu verir. olmazsa fn +f8 bide dene ya 8 ya f8 tama hatırlamıyorum.
  • 2 seçenekli bağlantı seçeneğini ile kablolu ve kablosuz hangisini istersen. Eger TV'niz bilgisayariniza yakin bir mesafede veya kablolama sorununuz yoksa kablolu çözüm hem daha ucuz hem de daha kolay olacaktir. Ancak TV ve PC farkli odalarda veya kablolama sorun yaratiyorsa fiyatlari iyice düsen kablosuz çözümler sizin için en uygunu olacaktir.
    Kablolu baglanti için 2 farkli kabloya ihtiyaciniz var; biri video biride ses için.Video için TV'nizin video girisine ve ekran kartinizin çikisina göre S-Video veya RCA composite kablosu kullanmaniz gerekecektir. Eger S-Video kullanma sansiniz varsa RCA composite seçeneginden daha kaliteli görüntü alabilmeniz mümkün olacaktir. Ses için ise tahminen zaten elinizde bulunan standart bir ucu tekli bir ucu çiftli stereo kablosu kullanmaniz gerekecektir. Tekli ucu ses kartinizin çikisina çiftli ucu da TV veya ses sisteminize baglamaniz yeterli. (Bazi TV'lerde ses girisi mono olabilir bu durumda bir müzik seti kullanmaniz tercih sebebidir)
    S-Video kablosu:

    Composite RCA kablosu:

    S-Video'dan RCA'e dönüsüm kablosu:

    Stereo Mini Jack:

    Kablosuz Baglanti: Son günlerde network ürünlerinden cep telefonu aksesuarlarina kadar herseyi kablosuz kullanmanin moda olmasindan dolayi bu tür ürünlerinde fiyatlari oldukça düstü. Bu tür ürünleri çok amaçli olarak kullanmak mümkün oldugundan alacaginiz bir alici-verici sistemi sadece DivX için degil evdeki diger sistemler içinde kullanmaniz mümkün olacaktir. Ülkemizde en çok satilan bu amaca hitap eden ürün olan WAVECOM pek çok büyük elektronik magazasinda yaklasik $100-$120 arasi bir fiyatla satilmakta.
    Açik alanda 250 m, kapali alanda 100 m menzili bulunan ve bir alici, bir vericiden olusan bu sistem ayni zamanda evdeki diger cihazlar ve bunlarin uzaktan kumandalari üzerinde de etkili olabiliyor.


    WAVECOM alici ve vericinin kurulumu Yukarida anlatilan baglanti kablolarinin PC den gelen uçlarini sistemin vericisine ve TV'ye girmesi gereken bölümünüde dogal olarak sistemin alicisina baglamaniz yeterli.
    12V adaptörü alici ve vericinin güç girisine baglayin.
    Kanal ayarinin her iki cihazda da ayni harfte olduguna emin olduktan sonra video alici ve vericiyi açik durumuna getirin. TV veya VCR'iniza göre degisecek dogru kanal veya frekans ayarini yaptiktan sonra islem tamamlanmis oluyor.

    Ekran Kartinin Ayarlanmasi
    Her ekran karti TV out için en uygun ayarlarla birlikte gelir. Ilk yapmaniz gereken eger kapaliysa ekran kartinizin yazilimindan veya isletim sisteminizin özelliklerinden TV out özelligini açmak olacaktir. Bazi ekran kartlari TV'de film oynatilirken PC ekraninda masaüstünü gösterebilecek yetenege sahiptir. Digerleri ise TV de ve PC ekraninda aybi görüntüyü gösterecektir. Eger TV deki görüntü dogru olarak ortalanamiyorsa ekran kartinizin özelliklerinden saga, sola, yukari ve asagiya görüntüyü hareket ettirmeniz mümkün. Ayni zamanda yine bu seçeneklerden görüntünün parlakligini, renk benzeri ayarlari yapmaniz mümkündür. Renkli bir resmi TV'ye vererek en uygun ayari deneme yanilma teknigi ile bulabilirsiniz.
    TV deki görüntü için 640x480 veya 800x600 çözünürlük kullanmaniz mantikli olacagi gibi bu tür hayati bilgiler ekran karti üreticinizin web sitesinden veya kullanim klavuzundan elde edilebilir.
    Alternatifler
    Ekran karti fiyatlarinin düsmesi ve DivX'in amacinin yüksek görüntü kalitesi olmasindan dolayi önermedigimiz ancak nispeten daha ucuz bir çözüm olan VGA/PAL çevirimi yapan cihazlari kullanabilmeniz de mümkün. Bu cihazlarin ekran kartinizin ekran çikisina baglanir ve bir ucu TV'nize bir ucu da ekraniniza gider. Görüntü kalitesinde kayiplar olacagi gibi ucuz çözümler daha sonra basinizi agritacaktir. Ayrica ekran kartinizla sorun yasamaniz durumunda TvTool gibi yardimci yazilimlari web üzerinden bulabilmeniz de mümkün. Ancak bu tür yazilimlarin ekran karti üreticileri tarafindan tavsiye edilmedigini de bilmeniz yarariniza olacaktir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fener1907bahce

    projeksiyondan gelen kabloyu notebooka bagla. bildiğimiz monıtorden cıkıp bılgısayara gıden kablo yanı. sonra klavyenin uzerindeki FN tusuna basarken 8 tusunada bas 1 kere basarsn projeksiyona 2 kere basarsen ekrana 3 kerede hem ekran hem pro goruntuyu verir. olmazsa fn +f8 bide dene ya 8 ya f8 tama hatırlamıyorum.

    aga FN tuşu hangi tuş.. bulamıyorum
  • arkadasların dedıgı gıbı laptopunda kı monıtor cıkısını aktıf hale getırmen gerekıyor
    lap top tuslarının uzerınde bı bos bıde dolu ekran olan bı sımge olması lazım baz laptoplarda fn tusu olmaya bılıyor olmazsa klavyenın fotosunu cekıp koyabılırsen bakıp yardım edebılırız
  • bu arada sakın projektöre fazla yaklaştırma
    projektörler çok ısınır laptopun ekranını bile çatlatır
  • hocam her klavyede fn deılde baska bısey yazıyo olabilir. genelde sol alt civarı oluyo. bu tus ekran goruntusunu aktıf -pasif yapıyo. fn+8 basıca . sende baska tus vardır usenmezsen bı tek tek dene arkadasın dedıği gibi klavye foto koyabılırsen yardımcı olmaya calısılır..
  • Fn + F5
    Kolay gelsin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: lifos

    Fn + F5
    Kolay gelsin

    +1903
  • fn+f5 diyen arkadaşım katılıyorum
  • sol taraftakı ctrl ve alt tuslarının arasında olmalı yadao yakınlarda
  • ben acer kullanıyorum. dediğiniz dolu ve boş ekran resmi f5 tuşunda fn+f5 yapmama rağmen sadece projeksiyondan görüntü alabiliyorum yardımcı olabilirmisiniz lütfen
  • bir de masaüstü sağ tıklayıp monitör ayarlarına geldiğimde varsayılan monitör diyor. sorun bunda olabilirmi
  • Aynı tuş kombinasyonuna tekrar bastığında istediğin gibi iki monitördende alırsın görüntü.
    Olmuyorsa denetim masasından ayarlayabilirsin.
  • Selam arkadaşlar, yeni konu açmak istemedim.
    sorum bu konuyla bağlantılı. Laptop'a ikinci bir monitör bağlıyorum. Windows 7 kullanıyorum. Vistada, Xp de başka bi monitör bağlayınca sorardı sağa mı sola mı aliyim diye. Ama windows 7 de yoktur, yada ben bulamadım. Monitör laptopun solunda şuan ama laptop ekranının sağından geçiş yapabiliyorum. Bu monitörü sola almak için, yani laptopun ekranından sola doğru genişletmek için ne yapmam gerekiyo?
  • illa fine + fxx tuş kombinasyonu olması gerekmez prj vga kablosu takılı ise

    masa üstü boş bir yere sağ klik görüntü özellikleri (harici vga ise ati-nvidia paneli) görünüyü klonla yada çoğalt seçeneğini tıklayın
  • Merhaba arkadaşlar laptoptan projeksyona görüntü aktarirken ekran ayarlarini nasil yapmam gerektigi konusunda bilgi sahibi arkadaslar bana yardimci olabilir mi ? Ekran perdede küçük kaliyor ya da ekran perdede kayik gözüküyor
     laptop'A PROJEKSİYON BAĞLAMA..al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.