Şimdi Ara

Yazın Ygs-Lys Çalışması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
4
Favori
8.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazın Allah izin verirse 6 haziranda başlıyorum.Ilk olarak yeni aldığım Fem konu özetli mat 1 soru bankası ve Ygs fem türkçe soru bankasıni 11 günde bitirmek istiyorum.Sonra ise balcı geometriyi ile Ygs kimyayı 11 günde bitirmek istiyorum.Sonraki 15 günde ise Ygs fizik ve biyoloji biter diye düşünüyorum.5 günde ise Ygs coğrafya,tarih,felsefe biter diye düşünüyorum.Böylelikle Ygs bitmiş olacak.Ondan sonra full deneme çözecem.Yavaş yavaş mat 2 kasacam.Planim ise şöyle olacak sabah 8 de kalkış akşam 19a kadar ders ondan sonra ise serbest zaman bilgisayar oynama sizce bilgisayarın bi zararı olur mu?



  • Yapma kardeşim,gez toz halısahana git,deplasmana git,eğlen kızlarla gez,zaten bir sene boyunca miden bulanacak kitap görmekten,yazını bari heba etme,konular bir şekilde yetişir ne bu şiddet bu celal ?
  • 5 günde tarih coğrafya felsefe

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın Ygs yi bitirmek mantıklı değilmi?
  • bu sınav ya son iki ay sıkı çalışmayla ya da yazın sıkı çalışmayla kazanılır bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: :A.N.T:
    5 günde tarih coğrafya felsefe

    Okusam hatırlarım hepsini
  • Ygs için bu kadar kasmana yetmez bak

    ben teknik lise kimya öğrencisiyim

    son sene dershaneye gitmedim oturdum evde kendim çalıştım Şubat 15de başladım
    20marta kadar mtok düşünüyordum o yüzden hiç lys bakmamıştım. ve ygs1 354puan aldım küsratları söylemeye gerek yok.

    ama şimdi lys de ne yapacağım hiç bilmiyorum allaha emanet lys giricem.

    ygs boşver demiyorum ama...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxxx24

    quote:

    Orijinalden alıntı: :A.N.T:
    5 günde tarih coğrafya felsefe

    Okusam hatırlarım hepsini

    5 günde coğrafya tarih felsefe bitirirsen 20 net anca sosyal yaparsın soyliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Femın mat1 soru bankası bence çok ayrıntı yani çok ugrastiriyor 11 günde bitmesi imkansız kendine daha iyi bir kitap bul
  • günde 11 saat mi çalışacaksın? moron değilsen 5saat yeterde artar gerek yok sabah 8 akşam 8 çalışmaya
  • Arkadaş bence fazla hayal aleminde yüzme..
  • Herhalde 6 haziran sınavlarının bittiği tarih.Peki şimdi şöyle düşünelim.6 haziran da başlıycan temmuzdan önce konular zaten bitmez.Temmuz ayında full soru çözücen zaten veya hafiften denemelere başlarsın.Ağustosda zaten dersaneler başlıyor.Eylülde okullar başlıyor.Ocağa kadar hem çok ağır olduğu söylenen 12.sınıf konuları hem 10 ve 11 konularını beraber götürcen.Ki ygsden soru çözmen gerekir yine.Ocaktan sonra zaten full tempo.Anlayacağın kardeş sen ne zaman dinlenicen?
  • :)
  • 5 günde Tarih coğrafya felsefe mi ? 5 günde nasıl biter o çok merak ediyorum
  • Kendine bu kadar yüklenme tamam yapabilirsin bunları ama kendinide düşüneceksin en azından karne gününe kadar ara ver kitap oku,dolaş ve eğlenmeye bak.Sonra kendine günde 2 ve ya 3 dersten oluşan bir program yap ki bu program 5-6 saati geçmesin ben böyle yapmayı düşünüyorum ve YGS' ye çok ağırlık vericem çünkü benim LYS çok iyi o kadar kasmaya gerek yok.

    Ekleme olarak ben kendime okul ve dershane defterlerinden farklı olarak 2 kareli defter aldım biri kimya biri biyoloji için.Kaynak kitaplardan çalışıp en önemli yerleri buraya not edicem konu konu olarak.Fiziğe gerek olduğunu düşünmüyorum.
  • Tavsiyesi olan varsa yazsın.
  • Kardeşim naptın.Ben de başlıyorum ygs çalışmasına 19 haziranda.ilk 1-2 hafta günde 3-4 saat çalışacağım max o da saat 10:00-14:00 arası falan olur tahminimce sonra süreyi azaltır ya da arttırırım duruma göre zaten özel ders de alma ihtimalim var.Dersanem kalınca bir tatil kitabı verir diye tahmin ediyorum artı olarak elimdeki kaynakları bitircem 2-3 tane daha kitap alırım sanırım.Heyecan yapmışsın şimdiden 6 haziran çok erken bence yazılıların bittikten sonra en azından 1 hafta-10 gün dinlen derim.
  • Ben de çalışmaya hafiften hafiften başlamayı düşünüyorum. 3 sene boyunca yatıp bu yaz çalışmanın umarım biraz da olsa faydası olur. Kendime fazlasıyla güvendiğim sadece fizik 1-2 ile mat2 var. Hayırlısı olsun diyelim. Bir program yaptığım vakit koyarım buraya.
  • Yerinde olsam her gün düzenli bir şekilde 5-6 saat çalışırdım. Hemen psikopata bağlama öyle. Nedendir niçindir öğrene öğrene çalış. Hani bitirmek için değil öğrenmek için çalış, yaz boyu calıs. Arada ödüller ver. Eğlende gezde, tozda. Hep calısmak ya da hep gezmek olmak artık sen sınava gireceksin. Seni çok azimli gördüm ben. Umarım istediğin hedefe ulaşırsın. Sakın pes etme. Konuyu bitirdiğinde aman soruları sonra çözerim deme. Konuyu bitirip hemen soru çöz. 6-7-8-9-10 test çöz hemde bir konu için. Asla asla asla unutmazsın. (Lise hayatım boyunca hiç düzenli calısmadım, sınavdan bi gün önceydi hep. Ölen bir matematikçimiz vardı, bir konu hakkında 10 test ödev vermişti. Hakkıyla yaptım, çözdüm ilk defa 10. sınıfta, hala hatırlarım ki 3 sene geçmiş)... Yazın zamanın varken konu ardından bol bol bolll soru çöz. Ama bunu da abartma. Her şeye zaman ayır. Mesela belirgi günlerde ders calısma. Oyun oyna. Sınav zamanı bu günleri çooook özleyeceksin. Asosyalleşeceksin istemeden. Dershane tercihiini konuları zamanından önce bitirenlerden yana kullan ayrıca. Düzenli calıs klişedir ama doğrudur. Dershanenin baslangıcında mesela bir dersten 3 kitap takip ediyorsun ya. Ygs lerin kötü diye gaza gelip bütün konuları bitirip havamı atcam deme. Sonra işin ucu kaçıyor , tutamıyosun. Günü gününe o gün işlenen konuuyu sonra da testlerini çöz. Pekiştir, anla, artık gına gelsin o konudan. O derece her konuya önem ver. İşte şu gaza gelme operasyyonunu yazın yapabilirsin. Tüm konuları hakkıyla bitirip öğrenirsen dershane zamanı okulda falan tekrar konu calısmaya gerek kalmaz. Hoca anlatır gelir eve sorularını çözersin. Eskiden ne yaptım gibi kitaplarına bak. Bi de ajanda al iki tane. Birisi büyük olsun, tüm dersler için püf noktaları yaz, yapamadığın soruları , zorlandığın soruları kes yapıştır, yanına notlar al. Tekrar zamanında açarsın defteri burdan okuduğun zaman unutmamışım dersin. Rahatlatır seni. Küçük ajandaya ise her gün ne yaptığını yaz. Atıyorum bugün pazartesi, üstünde yazar.. Altına yaz matematik (türev= konu=bitti) (Çzülen soru sayısı=150) Altına Biyoloji (Sindirim sist bitti 50 soru çözüldü falan falan falnnnnnn) Gibi yapabilirsin. Günlük ne kadar calıstığını ne calıstığını takip etmekte bir numara. Mesela bugün calısman gerekn bi konuya aksilik oldu calısamadın, onu günlere bölüp ileeriki bi zamana atıyorsun. Napcağını unutmuyorsun falan falan falan, neyse benden bu kadar. Başarılar dost.
  • @irem reyhan
    Tavsiyeler için sağol.


    Yokmu başka tavsiyesi olan Fem konu özetli mat 1 soru banksı kaç günümü aılır?



    Bide şöyle mi çalışmalıyım.İşte atıyorum günde 3 konu bitecek gibisinden*
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.