Şimdi Ara

Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz| (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.469
Cevap
97
Favori
374.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bizim şirket yapıyor...
    astarı yüzenden pahalıyada gelmiyor...

    94 escort sanırım... Yrn sabah listeye bakıp haberdar edicem sizi...

    quote:

    Orjinalden alıntı: enginediz

    ARKADAŞLAR 10 YAŞ ÜZERİ ARABALARA KASKO YAPILIYORMU BEN ÇEVREMDE OLMUYOR DİYE DUYDUM AMA BİR İKİ ARKADAŞDA OLUR AMA ASTARI YÜZÜNDEN PAHALIYA GELİR DEDİ. SİZİNDE BU KONUDA BİLGİNİZ VARSA CEVAP YAZMANIZI İSTERİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
  • Aracım 1997 Toyota CARİNA E 2.0 Gli Otomatik
    Araç LPG li
    Kapalı garajı ve Alarmı var.
    24 yıllık ehliyetim var.
    Araç tek kişi tarafından kullanılıyor
    Yer izmir.

    Bu aracın tam full kaskosu ne tutar ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Chino

    Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|

    soruları burdan dvm

  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasok

    Aracım 1997 Toyota CARİNA E 2.0 Gli Otomatik
    Araç LPG li
    Kapalı garajı ve Alarmı var.
    24 yıllık ehliyetim var.
    Araç tek kişi tarafından kullanılıyor
    Yer izmir.

    Bu aracın tam full kaskosu ne tutar ?

    quote:

    Orjinalden alıntı: Chino

    Trafik Sigortası , Kasko , Plaka v.s |Soru,Sorun ve Görüşleriniz|

    soruları burdan dvm







  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozden61

    arkadaslar aralık 10 da bayiden sıfır plakasız hyundai getz alıyorum. arabaya plaka hemen takarsam ne kadar masrafım olur. eger takmazsam takmak icin ne kadar surem var. hangi islemler yapıalcak hangi belgeler hazırlanacak yazarsanız sevinirim.
  • GENERALİ diye bi sigortadan kasko yaptırmak üzereyim en düşük teklifi bu verdi...

    nasıldır bu generali?
    tecrübesi olan var mı aceba?
  • aracınız nedir?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Chino

    aracınız nedir?

    pm attım
  • Kasko fiyatları değil de , sigorta mevzuatı sorularını yöneltirseniz daha iyi olur ...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ozden61


    quote:

    Orjinalden alıntı: ozden61

    arkadaslar aralık 10 da bayiden sıfır plakasız hyundai getz alıyorum. arabaya plaka hemen takarsam ne kadar masrafım olur. eger takmazsam takmak icin ne kadar surem var. hangi islemler yapıalcak hangi belgeler hazırlanacak yazarsanız sevinirim.




    Bildiğim kadarıyla Ocak'a kadar teslim almazsanız Temmuz'a kadar vergi ödemenize gerek kalmayacak ama sanırım bayi ile aranızda halletmeniz gereken bir durum çünkü satış tarihi ile ilgili bir şey. Aracı aldığınız yerle bu konuyu görüşmenizi tavsiye ederim.




  • çalıntı halindeki bir araba park yerindeki araca çarpsa ve aracı şahıs bırakıp kaçsa ,

    a: çarpan aracın kaskosu varsa araba belli oldugu için ( çarpan şahıs bilinmese ) çarpan aracın kaskosundan faydalanabılırmıyız park halinde çarpılan araç oldugumuz durumunda

    b: yada çarpan aracın trafik siğortasından faydalanabilirmiyiz eger çarpan araç çalıntı çıkarsa ?
  • Merhaba,

    Bir konuda fikrinizi almak isterim. Yaklaşık 1 ay önce bana otobanda bir araç % 100 kusurlu şekilde çarptı, sürücü uyumuş. Aracım önce bariyerlere sonra emniyet şeridine savruldu, Allahtan yaralanma olmadı ancak aracımda ciddi hasar oluştu.
    Kendi kasko şirketimi arayarak anlaşmalı servise çektirdim, eksper geldi, aracım için pert kararı verdi ve Eylül ayında ikinci el kasko listesine göre olan fiyattan (17.215 YTL) kasko yaptırmış olmama rağmen bana 16.500 YTL teklif edildi, aracın ikinci el piyasa rayiç bedeli bu imiş, alabileceğim tutar 17.215'i geçmeyeceğinden uğraşmamak için kabul ettim. Ancak bu tutarı öderken de geri kalan 10 aylık hizmete ilişkin primleri de peşinen kesip ödeme yaptılar.

    Şimdi sorularım şu:

    1- Karşı taraf % 100 kusurlu olmasına rağmen ve benim sigorta şirketim onlara rücu edip zararı onlardan tazmin edecekken (benim için bünyelerinden bir ödeme çıkmadı çünkü), sırf aracım pert olduğu için almadığım 10 aylık hizmetin bedelini peşinen almak konusunda haklı mıdır? Bana primlerimi iade etmesi gerekmez mi?
    2- Aracın pert bedeli şöyle böyle bana ödendi ama bu süreç neticede biray sürdü. Bu süre içerisinde ben arabasız kaldım, belli bir süre kendi cebimden rent a car kiraladım, taksilere bindim. Bunları benim kasko şirketim karşılamıyor. Ama ben bu masrafları kendi kusurum sebebi ile değil, % 100 kusurlu olan bir başkasının çarpması yüzünden üstlenmek zorunda kaldım. Bunları karşı tarafın kasko şirketine başvurup talep edebilir miyim? Talep etsem alabilir miyim? Onun poliçesi neticede karşı tarafa verilen zararlar için 30 milyar teminat içeriyormuş, öğrendim, bu kapsamda zararım karşılanır mı? Bunun için tüm masraflarımı muhakkak belgelemem gerekir mi yoksa bazı sitelerde geçtiği üzere arabasızlık parası diye birşey talep edilebilir mi?
    3- Yukardaki ile aynı şekilde iptal olan kasko poliçemin primlerini, yeni araç satın almak zorunda kalacağımdan dolayı maruz kalacağım noter satış, ruhsat ve muamele işlemleri bedellerini, aracımın pert olması sebebiyle trafikten çekilmesi için harcadığım noter masraflarını, vekalet ücretlerini karşı tarafın kaskosundan talep edebilir miyim?
    4- Ben bu aracı banka kredisi ile almıştım, aracım pert olduğundan banka rehni kaldırmak için kalan tüm borcun ödenmesini istedi, daha 2 sene vadesi vardı ödemelerimin, pert bedelinden ödendi ama şimdi yeni araç için kapama yaptığım tutarda kredi kullanmak istesem en az 1 milyar fazla ödemek zorunda kalıyorum faizler arttığı için, ilaveten yeni kredi olduğundan yeni dosya ücreti, komisyon tahsis ücreti vb. masrfalar da var. Bunu da talep edebilir miyim? Bunu talep edebiliyorsam illa kredi çekip bunu belgelendirmem mi lazım yoksa bankadan aldığım bir hesaplama yazısı yeter mi?
    5- Yukarda saydığım masraf ve zararlarımı eğer talep edemezsin deniyorsa bunun tek yolu dava açmak mıdır? Böyle bir dava açılsa kazanılabilir mi? Ne kadar sürer?
    6- Kazada yaralanma, sakatlık veya ölüm olmadı. Ancak yine de dava açarsam, % 100 karşı taraf suçlu olduğundan ve bu sürece onun hatası yüzünden maruz kaldığımdan manevi tazminat talebinde bulunabilir miyim? Bulunsam karar olumlu yönde çıkar mı?

    Biliyorum, konuyu uzun uzun yazdım ama belirtilen konu hepimizin başına gelebilir, bu konuda bilgisi olan veya yönlendirebilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Selamlar, sevgiler...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mbfatih

    çalıntı halindeki bir araba park yerindeki araca çarpsa ve aracı şahıs bırakıp kaçsa ,

    a: çarpan aracın kaskosu varsa araba belli oldugu için ( çarpan şahıs bilinmese ) çarpan aracın kaskosundan faydalanabılırmıyız park halinde çarpılan araç oldugumuz durumunda

    b: yada çarpan aracın trafik siğortasından faydalanabilirmiyiz eger çarpan araç çalıntı çıkarsa ?

    Çarpan aracın trafik sigortasından faydalanabilirsin eğer teminat yetmez masraf daha fazlaysa, çarpan aracın kaskosu eğer tek kullanıcı indirimi yapılmadıysa devreye girer kalan masrafı alırsın..
    Biraz geç oldu ama yeni gördüm




  • @bmetecan öncelikle geçmiş olsun iyiki size bir şey olmamaış. Ben kendi bildiğim kadarıyla cevap vereyim. Sigorta şirketi sana hasar ödemesi yaparken eğer ödenmemiş primin varsa bunu peşinen kesme hakları var poliçede yazar zaten. Yalnız şunu atlama sen 1 ayiçinde yeni araç alırsan bu poliçeni o araca devretme hakkın var. hasarsızlığın bozulmadan devam eder. Ama eğer bir kaç ay araç almayacaksan bu kasko poliçeni hemen iptal ettir kullandığın gün sayısı ve vergiler kesilerek geri kalan para sana iade edilir. Şu an kaskon hala devam ediyor boşu boşuna işlemesin.
    Diğer soruların zannedersem dava açman gerekecek bu yüzden hukukçulara danışman gerekiyor. Dediğim gibi sadece bugüne kadar olan bilgilerimle cevap vermeye çalıştım. Tekrar geçmiş olsun
  • Sıfır Toyota Corolla Terra D4D otomobilimizi perşembe günü alacağız. Aracımı kaskolatmak istiyorum ama aklıma takılan bazı şeyler var. Beni aydınlatabilrseniz çok memnun olurum.

    -Her sene araçlar için bir rayiç değer belirleniyor. Genellde piyasa fiyatların üstünde olan bu rakamların belli bir miktarda olsa altında yada üstünde kasko yaptırabilirmiyiz. Benim alacağım aracın rayiç değeri 38.400
    YTL ama pert olması durumunda piyasa fiyatı üzerinden 35.400 YTL ödeme yapılacak. Almayacağım hizmet için fazladan prim ödemek zorundamıyım?

    -Daha önceki aracımızı sattıktan sonra ne kadar süre içerisinde yeni kasko yaptırırsak hasarsızlık indirimlerimiz sıfırlanmaz. Genelde 15 gün gibi bir süreden bahsediyor ama guide adlı arkadaşımız indirim hakkının baki olduğunu yazmış koç Alians da 6 ay süresi olduğunu söylemiş link buradahttp://forum.donanimhaber.com/m_4962617/mpage_8/key_kasko//tm.htm#8035388

    -Aracı teslim almadan önce servis tarafından takılan alarm ve park sensörünü kaskoya ayrıca ekletmem gerekiyor mu?

    - Bayide toyota kaskoyu bana çok övdüler ama diğer şirketlerden alamayıp Toyota kaskodan alabileceğim en önemli şey Eğer cam kırılırsa serviste orjinal cam takılırken diğer kaskolarda anlaşmalı olan yerlere gitmem lazımmış.



    Not: İzmirdeyim Kaskoyla ilgili tekilf vermek isteyenler özele PM atabilir. Ama içeriğini açık olarak yazmanızı rica ediyorum




  • -Her sene kaskonu yenilerken piyasa fiyatı bu deyip kasko değerinden daha aşağıya kaskolatabilirsin

    -6 ay hakkın saklı kalır

    -Eğer alrm indirimi yapacaklarsa eklet ama yapmazlarsa ekletme çünkü bunun için ek prim alacaklar, ancak hırsızlık anında bunları ek olarak ödemezler cebinden ödemek zorunda kalırsın.

    -Cam kırılırsa yine serviste yaptırısın faturayı alıp kaskondan talep edersin. Ama yine de yaptıracağın sigorta şirketine bir danış çok düşük fiyat veren ucuz şirketler böyle şark kurnazlığı yapıp poliçeye özel şerh koyup ucuz fiyat vermiş olmasın
  • Sıfır aracın çalınması durumunda sigorta şirketi size aynı özellikte araç alabileceğiniz parayı temin edecektir , bu konuda şüpheniz ilk sene hiç olmasın.


    6 ay olduğunu söylemişim ve sizde okumuşsunuz , bunu tekrar başka birine onaylatmanız biraz komik ya neyse


    Araca standart donanımı dışında takılan her türlü ekstra özelliğin poliçenizde aksesuar teminatına ayrıca dahil edilmesi gerekiyor .


    Toyota kaskoya özel değil , cam kırılması hasarında her sigorta şirketi kendi anlaşmalı cam servislerinde hasarın giderilmesini kabul eder , aksi takdirde muafiyet uygular. ( Ekleme , eğer aracınızın orjinal camı yoksa , servis orjinal cam sizin için temin eder)


    Bende izmirdeyim , ama bence siz toyota kaskoyu tercih ederseniz menfaatinize olur , fiyatı bakımından büyük bir ihtimalle diğer şirketlere nazaran uygun olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guide -- 13 Aralık 2006; 13:19:39 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: guide



    Sıfır aracın çalınması durumunda sigorta şirketi size aynı özellikte araç alabileceğiniz parayı temin edecektir , bu konuda şüpheniz ilk sene hiç olmasın.


    6 ay olduğunu söylemişim ve sizde okumuşsunuz , bunu tekrar başka birine onaylatmanız biraz komik ya neyse


    Araca standart donanımı dışında takılan her türlü ekstra özelliğin poliçenizde aksesuar teminatına ayrıca dahil edilmesi gerekiyor .


    Toyota kaskoya özel değil , cam kırılması hasarında her sigorta şirketi kendi anlaşmalı cam servislerinde hasarın giderilmesini kabul eder , aksi takdirde muafiyet uygular. ( Ekleme , eğer aracınızın orjinal camı yoksa , servis orjinal cam sizin için temin eder)


    Bende izmirdeyim , ama bence siz toyota kaskoyu tercih ederseniz menfaatinize olur , fiyatı bakımından büyük bir ihtimalle diğer şirketlere nazaran uygun olacaktır.




    Yazdığınız yerde indirim baki kalır demişsiniz daha sonra koc alianzda süresi 6 ay diyince sanki sigorta şirketlerine göre süre değişiyor gibi bir intiba edindim. Burası kasko mevzuatıyla ilgili soruların cevaplandırıldığı konu olduğu için ayrıntı vermedim. Ama toyota kasko için taksitli 1.409 YTL fiyatı çıkarıldı. Eski kasko poliçesi 6 haziranda bitmiş bu yüzden indirimler gitti.

    -Araç sahibi 55 yaşında bay(20 yıllık ehliyetli)
    -Birden fazla şoför kullanacak
    -Alarm var

    Toyota kasko hizmetlerine göre yorumlayabilirmisiniz ? Bu soruyu özelden soracaktım ama, bu işle uğraşan bir kaç arkadaş olduğundan yanlış anlaşılmaması için burada soruyorum.

    Yardımlarınız için teşekkürler




  • Toyota kasko , diğer sigorta şirketlerinden ekstra bir hizmet sunmuyor size .

    Ak sigortanın isim değiştirmiş hali oluyor sanırım toyota kasko çünkü toyota ve ak sigorta sabancı holding bünyesinde iki şirket bildiğiniz üzere .
  • eee fiyat istemiş arkadaş vermemişsin?
  • burada teknik konular gündeme geliyor abicim .
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.