Şimdi Ara

Hırıltılı Solunum, Kısa kesik öksürükler, Balgam çıkarma,Genizde akıntı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
80.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dokora gitmekten çok çekiniyorum. Aslında 3-4 ay önce gitmiştim ancak o zaman akut bir tanı koydular, sağlam nefes alamıyordum kafam yerinde değildi, bronşit denildi sanırım. Ama bu kronik bir rahatsızlık oldu gibi. Hatta tüm göstergeler astımı gösteriyor artık.
    Geceleri hırıltıdan uyuyamıyorum sabaha karşı.
    Uykuda veya gündüzleri öksürük tutuyor.
    Sürekli genzimde akıntı var, hiç gitmiyor.

    Sigorta hastanelerine gittim, astım ilacı denilen şu soluk açıcı fısfıs benzeri ilacı verdi gönderdi. O da bir halta yaramadı. Özele gitsem Akciğer filmi, tomografisi bilmem nesi, solunum testi derken 2 maaşımı gömerim adamlara. Ama durum da kötüye gidiyor. 11 yıldır günde en az bir paket sigara içerken son 1 aydır günde en fazla 5, son 3 gündür ise hiç içmiyorum korkudan. Ne yapacağım yahu ben. Amma da yazmışım Benzer rahatsızlıkları olan var mı aramızda?



  • Ev tozluysa ve bu haldeysen veya bahar dönemlerinde böyle oluyorsan, kesin alerjin vardır, alerjik astım olabilir. Su an pek temiz ortamda bulunmadığından ve 1haftadirda ilaç almadigimdan senin gibiyim. Bende alerjik astım ve alerjik rinit var
  • Sigarayı azaltınca nedense bende de başlıyor hemen, çok içince sorun yok
  • bizim arkdaş böyleydi aynen senin gibi bir yıla kalmadan rahmete gitti.gidip gömdük
  • @Manyetizma ev tozlu değil ancak tüm odalar halıfleks döşeli. Bu da en berbat şey böyle hassas bünyeler için. Ne kadar süpürürsen süpür tam olarak tozlardan arındıramadoğından çok zararlı. Ancak ben sadece kendi evimde değil, artık heryerde bu şekilde hırıltılı nefes almaya, nefes daralmasına, sürekli geniz akıntısına denk geliyorum. Size de çok geçmiş olsun.


    @PlutosDaddy evet 1-2 yıl önce benim de o şekildeydi, bende hırıltı çıktıkça öksürdükçe daha çok içtim ve rahatladım o an için. Ama şimdi o nefes almak öyle bir işkence oldu ki. Kendimden tiksiniyorum resmen 70 yaşında ki dedelere döndüm.

    @labidu ah kardeşim korkum ölüm değil. Korkum sürünmek...
  • uzaktan konuşmak çok uygun değil. hırıltı olması daha çok üst solunum yollarını işaret ediyor gibi. geniz akıntısı da cabası. eğer baş ağrınızda fazlaysa veya sürekli bir dolgunluk hissediyorsanız sinüzit olması büyk ihtimal. ama sürenin uzunluğunu göz önüne alarak sinüzit olsa bile bir göğüs hast. uzmanına görünüp akciğr hastalıklarını dışlamak gerekiyo. sinüzit tedavisi için aile hekimleri yardımcı olabilir. hatta akciğer hast. için bile yeterlidir. yanlız sinüzit için ilacınız bitse bile tekrar yazdırarak mutlaka 2 hafta kullanınız.
    mutlaka hekime görünmeli, ciğerlerinizi dinletmeli hatta akciğer filmi çektirmelisiniz.
  • Şahsen astım olmuş ve hastalığı atlatmış biri olarak, astımsın belirtilere göre.
    Yatarken 2 yastıkta yatmayı dene o seni biraz rahatlatır.

    Uyurken rahat uyuyamamanın sebebi, nefes alıp verirken sonuna kadar alamamak. Buda vücudu rahatsız eder, çünkü yarım nefesi alıp vermek için hızlı hızlı nefes alır verirsin ve bunun içinde vücut enerji harcar. Enerji harcadığın içinde uyuyamazsın ve sürünürsün.

    Hırıltı çok kötüdür öksürmek istersin, öksürüncede boğazını lanet bir şekilde yakar bilirim. Bu solunum açıcı ilaçlar işe yaramadıysa , turbahalar almanı öneririm. Bir nefes çekiyorsun tüm herşeyi alıyor çok rahatlatır seni. Astımımda çok etkili oldu.

    2 tane var biri öksürük için diğeri nefes yani solunum için.
    Kahverengi turbuhaler nefes-solunum içindir.
    Mavi turbuhaler ise öksürüğü geçirir öksürük içindir yani.

    Ve %100 faydası vardır alınca rahatlarsın. Sen gene istersen bir doktora danış ben olduğumda uzman doktor bana onu vermişti. Astımım olduğu sürece ondan başka hiç ilaç kullanmadım, Allah razı olsun gayet yarar sağladı.

    Evde toz , yün, rutubet varsa en kral ilacı kullansanda tıkanırsın ona göre hareket et.
  • @ WebEngineer öncelikle geçmişolsun. verdiğiniz bilgiler için teşekkürler amacım sizi eleştirmek değil ancak her kişinin hastalığı kendinedir. yani bir kişinin astımı diğerine benzemeyebilir. tedaviler içinde bu geçerlidir. bir dr. kişiye tedavi verecekken aklında sürekli bir hesaplama vardır. acaba bu ilaçların yan etkisi nedir, acaba hastalık hangi aşamada, ilacın etkisi acaba nasıl, acaba etki nasıl başlayacak bazı ilaçlar erken dönemde etki göstermez ama uzun dönemde çok etkilidir. bu etkisiz dönemde genellikle etkisi hemen başlayan kısa süreli etki gösteren ilaçlar kullanılır.
    bir hasta ancak iyi bir hikaye alma ile (ancak yüz yüze yaıpılır) ve iyi bir fizik muayene ile sağlıklı değerlendirile bilir. ve duruma göre tetkik ve tahlillere baş vurulur.
    uzaktan @Cehennemden_Cennete nin sırtını kimse dinleyemeyeceğine göre akciğerlerindeki sorun hakkında sağlıklı bilgi almamız mümkün değil. hikayesini ben daha çok sinüzite benzettim ama aklımda halen reflü, astım, kronik bronşit, iyi tedavi edilmemiş atipik pnömoni(zatüre)... gibi ihtimaller canlanıyor. sorun kalp ile ilgili de olabilir. şu hırıltı sesini canlı olarak dinlemek çok fazla fikir verebilirdi.
    tubahalerlerin değişik çeşitleri var bazı ilaçlara uzun dönemde alınan etki azalabiliyor. mutlaka ilaçlarınızı hekim kontrolünde kullanınız.

    @Cehennemden_Cennete senin için tavsiyem tekrardan iyi bir göğüs hast. uzmanına veya yeterli olduğuna güveniyorsan aile hekimine görünmen. onlar ihtiyaç duyarsa sana gerekli ve senin hastalığının durumuna en uygun ilaçları başlarlar. internetten bu tür işlerde bilgi alma amacıyla faydalanabilirsiniz ancak kesinlikle interneti temel alarak hareket etmeyin. çünkü internetten alınan bilginin yanılma ihtimali çok kötü bilgisiz bir doktorunkinden bile daha yüksek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 11 Haziran 2011; 12:46:40 >
  • @kayihani tekrar bir göğüs hastalıkları uzmanına göründüm. Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gittim Pendik'de ki.
    Foradil-Combi, 1000mg'lık bir antibiyotik ve Otrivine sprey verdiler bu kez. Foradil-Combi müthiş derecede açıyor nefesimi şükürler olsun ancak internetten okuduğum kadarıyla Astım ve Koah hastalarının kullandığı bir ilaçmış bu yalnızca. Bu biraz korkuttu beni. Otrivine'i daha önce de çok defa kullanmıştım zaten, uyurken çok işe yarıyor burun açması bakımından. 15 gün bu ilaçları kullanıp tekrar kontrole gideceğim. Bu kez sadece ciğerlerimi dinlediler, muayene oldu yani ama sanırım 15 gün sonra şikayetim aynen devam ederse gerekli tahlillerde yapılacak. Teşekkürler.
  • ne yaptınız hocam bende kronik sinüzitim ama hırıltılı nefesim var ve çok koyu balgam geliyor korkuyorum
  • git adam gibi doktora ayrıca sigorta hastanelerindede tomografi akciğer röntgeni vardır sen büyük ihtimal derdini anlatamamışsındır misal veriğim biz trabzonda öksürük şikayetiylen gittiğimizde bizden hemen kan tahlili,akciğer röntgeni ve üfleme testi isterler

    doktor bronşit var dediyse ciddiye al verilen ilaçları zamanında kullan ilerde vereme felan çevirisin mazallah kronik öksürük, hırıltı vb bunlar ciddi şeylerdir.
  • Hocam yaşıyor musunuz? Aynı dertlerden muzdarip olmaya başladım ben de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    bizim arkdaş böyleydi aynen senin gibi bir yıla kalmadan rahmete gitti.gidip gömdük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertokus -- 14 Ağustos 2017; 19:55:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

    Sigarayı azaltınca nedense bende de başlıyor hemen, çok içince sorun yok

    o kadar çok çaresizim ki hiç sigara kullanmamış ben onu bile deneyeceğim. bakteri, virüs, alerji belki geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.