Şimdi Ara

****YENİ AKVARYUM** ÖNERİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE EBAT OALRAK 100*40*50 VEYA 90*40*45 düşünüyorum besleyeceğim balık olarak şu an elimde japon melek ve adını bilmediğim bıyıklı grimsi bir balık var
    beslemek istediğim balıklar
    *lepistes
    * moli
    *sarı prenses
    * zebra balığı
    * ramirezi kribensis
    *köpek balığı(yavru)

    bunların hepsini değil tabiki ama sorum bunlar uyum sağlayabilir mi hangileri birlikte daha güzel olur ?
    sonra
    bitki akvaryumu istiyorum sizce bu bitkiler canlı mı daha iyi yoksa yapay mı?
     ****YENİ AKVARYUM** ÖNERİLER
    tam istediğim türde bir akvaryum burada üstte bulunan ince beyaz kısım nedir sanıyorsam canlı doğuranlar var asıl amacım canlı doğuran beslemek ondan dolayı soruyorum bunları beslemek gerçekten zor mu ?
    malzemeler:
    *ısıtıcı düşünüyorum fakat antalya'dayım gerek var mı?
    *acemi olduğum için filtreler ve motorlar konusunda bilgim yok iç filtre ne işe yarar dış filtre ne işe yarar motor bi tane var ama dediğim gibi acemiyim tam olarak bilmiyorum bunlar hakkında en iyi ne kullanabilirim
    *birde temizlik konusunda çok sık temizleme işlemi olmayabilir bunun için bir ilaç malzeme vs. var mı ?


    biraz genelleyeyim
    Boyut: 100*40*50

    Kapasite: 200 lt

    Ekipmanlar:iç-Dış Filtre,ısıtıcı,motor ve önerileriniz bu konuda bilgim yok


    Bitkiler:Elodea,Cabomba ve daha çok bitki ..

    Aydınlatma: bu hususta elimde düz florsan var bi işe yaramaz sanıyorsam bir de aqua zonic var ufak mavimsi bir görünüm veriyor .

    Akvaryum Bakımı:Haftalık %10 su değişimi,
    Aylık dış filtre bakımı ve temizliği

    Beslenme: Sera granül,kaliteli pul yemler,kurutulmuş tubifex,totto mini bits,2 çeşit tablet yem(bitkisel ve protein ağırlıklı).[alıntıdır balıkçıda sorarırım yemleri]

    Diğer işlemler:Salyangozlar ve çöpçüler için gece dip yemi verilimesini istiyom.ayda 1 kez filtre bakımı.Bitkiler için günlük sıvı gübre vb.

     ****YENİ AKVARYUM** ÖNERİLER


    dediğim gibi arkadaşlar çok yeniyim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok çok teşekkür ediyorum yapınca inşAllah fotoları atmaya çalışacağım şimdiden teşekkürler







  • Akvaryumunuzda canlı bitki kullanmalısınız. Yapay bitkiler, suya salınım yapar.

    Köpek balığı farklı balık türleriyle bakılmamalıdır. Agresif oldukları için diğer balıkları strese sokabilirler.

    Karma bitkili canlı doğuran akvaryumu yapabilirsiniz. Molly,plati,lepistes balıkları besleyebilirsiniz.

    Bitki olarak, mesajınızdaki bitkiler uygundur. Bakımları kolaydır. Kum olarak Hagen Siyah Kum tavsiye ederim.

    Isıtıcı akvaryumunuza gerekli. Isıtıcının görevi sadece suyu ısıtmak değildir. Sıcaklığı sabit tutmaktır.

    İç filitreler mekanik temizlik yaparlar. Dış filitreler biyolojik temizlik yaparlar.

    100 litre ve üzeri akvaryumlarda, dış filitre kullanılmalıdır.

    Dış filitreye ayırabileceğiniz bütceyi söylerseniz, modeller hakkında yardımcı olabiliriz.

    Isıtıcı olarak, 200W her hangi bir marka ısıtıcı alabilirsiniz.

    Aydınlatmak için aquaflora floresanlar bulunmakta. Bu floresanlardan bulabilirseniz kullanmanızı tavsiye ederim. Geçenlerde Koçtaş'ta raslamıştım. İsterseniz bir sorun.

    Floresanlarınızı bir elektrikçiye götürürseniz, akvaryum kapağınıza ballastlarla birlikte monte edecektir.

    İyi forumlar.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • çok teşekkür ederim akvaryum hazır mı alayım camcıyamı yaptırayım bizim mahhalledeki camcının bu işten anladıgını sanmıyorum :D o yüzden silikonu kendim alıp camcıya mı yaptısam yoksa hazır mı alsam ilerde sorun yapar mı ? birde florosan iç-dış filte motor hava taşı akvaryum max 200 e kapatmam lazım . bir de lepistes de karar kıldım onun yanına birkaç balık türü daha olur belki lepisteslerin ticaretini de ufakta olsa yapmak istiyorum yani bana aylık maliyetini çıkaracak şekilde bunun için akvaryumu ikiye bölmek falan gerekir mi ufak akvaryumlar var olur mu ?

    *yeni akvaryum yapma kararımı almamın sebebi ufak akvaryum çatladı dolayısıyla elimde japonlar kaldı onlar şu an kovada motorunu flan takdım bir zararı olur mu ben yeni akvaryumu şimdilik bu japonları melek i falan atmak için almayı düşünüyordum anlaşılan bu işler aceleyle olmayacak yaklaşık 10 balık var geçiçi olarak 4-5 gün kovada dursalar olur mu ? tekrar teşekkür ederim cevaplar için.




  • Şu dış filitre tercih edilebilir. 300W ısıtıcı,hava motoru,yemleme makinası yanında hediye geliyor. Firma güvenilir, daha önce alışverişlerim oldu.
    http://www.canpet.net/?urun-12855-Hopar-HF-3313-3-Sepetli-Akvaryum-Dis-Filtre-1800-L-H--Full----Roxin-300w-isitici----Dolphin-Yemleme-Makinasi---RS-608-Hava-Motoru-Hediyeli--.html

    Güvendiğiniz bir akvaryumcudan hazır alabilirsiniz. Tam sağlamlık istiyorsanız, kayıtlı kuşaklı bir akvaryum imalatcısına kendiniz yaptırmalısınız. Hazır akvaryumlarda çoğunlukla kayıt kuşak olmuyor.

    Kendiniz yaptıracaksanız, imalatcının sista akvaryum slikonu kullanıp, kullanmadığına dikkat edin.

    Balıklarınız kovada bir süre yaşayabilirlar. Hava motoru ve filitre kovada sürekli çalışmalı.

    İyi forumlar.




  • Akvaryumun en önemli kısmı tanktır. Tankta ucuza kaçmak ileride çok daha büyük risklerle(patlama,sızdırma, çatlama) karşılaşmanıza neden olabilir.
    O yüzden camcı yerine güvenilir markaların akvaryumlarını tercih edebilirsiniz. BU konuda gözüm kapalı tavsiye edeceğim firma TAYMURdur. 72 litre taymur akvaryumum kütahyayı vuran depremin oturduğum ilçeyi de etkilemesi sonucu çok hafif bir taşmayla depremden sapasağlam çıktı.

    Bitki kumu olarak siyah hagen kum olur. Ancak dere kumu veya silis kumda oldukça güzel kumlardır.Ben mercan kırığı üzerine hagen kum kullanıyorum. Dolayısıyla sizde dere+hagen kum gibi kombinasyonlar yapabilirsiniz.

    Bitki olarak en kolay saz, java moss ve anubias bulunuyor. Bunlarla başlayabilirsiniz. Ayrıca limon, tütün, elodea, tilki kuyruğu, su mercimeği gibi bitkilerinde bakımı kolaydır. Sadece sıvı gübre vermek yeterli co2 gerekmez. dikim konusunda ise, anubiasları rizom kısımlarını kütük veya kayalara msina yardımıyla tutturmanız yeterli ya da kumun üzerine yine rizom kısmı açıkta kalacak şekilde dikimini yapabilirsiniz.

    Balık seçimi tamamen sizin zevkinize kalmış bir şey. Bana göre en harika balıklar gurami ve siyah tetradır. Size göre japon veya sarı prenses olabilir.Burada en önemli nokta, birbirlerine uygun türleri tercih etmenizdir. Lepistesle siyah tetra olmaz.tetrazonla ve japonla başka tür balık bakımı pek tavsiye edilmez. Japonla moly, velifera gibi canlı doğuran olmaz vs vs. . Ancak akvaryumforum.com, akvaryum.com forum , akvaryum kulübü.org akvaryum konusunda bilgi alabileceğiniz güzel sitelerdir.

    200 litre için dış filtre şarttır. En kaliteli marka eheimdir, sonra atman, sera, tetra ve ada gelir. Bu konuda da bütçenizi biraz zorlayın ve eheim alın derim. Tank ve dış ünitenin arıza yapması hem ev için hem de balıklarınız için büyük risk. Dış filtrenin su sızdırması ne büyük felaketlere yol açabilir değil mi?

    İç filtreye bence gerek yok eğer dış filtre varsa. Pipo filtre ve hava taşı ile gerekli oksijeni akvaryuma sağlayabilirsiniz. Dış filtreyi aylık temizlemenize gerek yok. Hatta dip çekimini 2 haftada bir dahi yapabilirsiniz. Bu dediğim hususlar oturmuş tankta zamanla olacaktır.

    Isıtıcı bulundurmanızı kesinlkle tavsiye ederim. Çünkü kısmi su değişimlerinde dışarıdan gelen suyun sıcaklığı ile akavaryumdaki suyun sıcaklığı aynı olmayacaktır. Bunu aşmanın en iyi yolu ısıtıcıdır. İklimin sıcak olması balıklar için pek bir şey farkettirmez. Yanlız çok sıcak havalarda bir fana ihtiyaç duyabilirsiniz suyu soğutmak için. Ben yaz kış ısıtıcımı akvaryumumda çalışır vaziyette tutuyorum, bir zararını görmedim.

    200TL bütçe istediğiniz türde bir akvaryum kurmak için yeterli gelmeyecektir. Ya bütçenizi zorlayın ya da 100 veya 80 litre bir akvaryumla hobiye devam edin. Ucuza kaçmak, bu hobide risk almaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 21 Haziran 2011; 1:42:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.