Şimdi Ara

inox ile celik.in farki nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
29.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • muhtemelen celik dizayn ve bosh marka bir bulask mak alacagim. ancak bunun uzerine bir de set ustu ocak almam gerekli. boschta sadece celik ocaklar var. arcelik ve diger markalarda ise hem celik hem inox oldugu belirtilen ocaklar var. bsh celik ocak alsam cizilme ya da leke problemi yasar miyim? inoxlarbu yondn daha mi basarili? ve her marka setustu ocak acaba bulasik mak uzerine yerlestirebilir mi? bshde kombine edileblir de bir ocak var ama rengi beyaz ne yazik ki...ne yapmak gerekir? tavsiyeniz nedir? ustu beyaz alti gri bir kutle cirkin gorunur cunku. ocagi arcelik alsam bosh bulasik makinesi uzerine koymakta sorun olur mu? sagindan solundan fazlaliklar cirkin gorunur mu acaba?



  • guncel
  • guncel
  • hangi markayı alırsan al zamanla istemedende çiziliyo zaten marka farketmiyo
  • Bunlar daha çok kelime oyunları. Hepsi inox kaplama sac şeklinde genelde. Tam çelik kullanılsa zaten çok pahalı olurlardı.

    Çizilme sorunu pek olmaz, çelik çizilse bile ovduğunuzda geçer. Tencere gibi düşünebilirsiniz biraz.

    Ancak lekelenme sorunu sık olur. Bezle sildiğinizde su izi kalabilir, yemek pişirip çay demlerken damlayan sular leke yapar. Yani kullanırken sürekli elinizde bezle gezmeniz lazım. Can sıkıcı bir durum.

    Şimdi cam tablalı setüstü ocaklar da var, onları düşünebilirsiniz. (yanılmıyorsam Simfer çıkarmıştı)

    Bosch'un bulaşık makinelerinin üst tablaları düz çerçeve şeklinde, ondan Arçelik veya Bosch olsa bile ocak üzerinde pek sırıtmaz. Ancak Arçelik'in bulaşık makinelerinin üst tablası tuhaf, önü fazla eğimli olduğundan üzerine rahat ocak konamıyor. İnce tasarım detayları işte.

    Ev kira değil de size aitse ve göz zevkinize önem veriyorsanız mevcut tezgahınızla aynı malzemeyi bularak tezgahı bulaşık makinesi üzerinden devam ettirerek makine üstünü kapatıp tezgah altına sürebilirsiniz. Üzerine de ankastre setüstü ocak konulabilir. Böylece yemek pişerken oluşan yağ ve kirler bulaşık makinesinin üstünü ve yanlarını da kirletemez. Ben 2002'de evimizin tezgahını değiştirterek bulaşık makinesinin üzerini de kapatmıştım, iyi ki öyle yapmışım. Elime dekupaj geçerse tezgahı kesip mevcut ocağımı ankastre ocak gibi yerleştireceğim. Bosch'un ocaklarındaki alt çerçeve söküldüğünde ankastre gibi kullanılabiliyor.
  • İnox beyaz eşya sektöründe paslanmaz saca verilen genel bir addır.Firmalar ürettikleri ürüne ve maliyete göre paslanmaz saclar içinde seçim yaparlar.
    Genel olarak 304 kalite ve 430 kalite sac plakalar kullanılır.304 kalite sacın paslanmaya dayanımı ve şekil alma kabiliyeti ,430 kalite saca göre daha yüksektir.
    Bu arada şunu da belirtmekte fayda var.Paslanmaz denilen sac aslında paslanmaz değildir.Bu saclar diğer saclara göre paslanmaya daha dayanıklı oldukları için bu ismi almışlardır.(Tuzlu su içinde bekleyen bu saclarda zaman içinde lekelenme ve paslanma belirtileri gösterirler)

    Gelelim çizilme olayına; Beyaz eşya üreticileri tedarikçilerinden bu sacları fırçalanmış (bildiğiniz scotch brite ile) olarak tedarik ederler.Her firmanın fırçalama beklentisi farklıdır.Kimi kalın kimi ince çizikler isterler.kalın çizikli olan saclar,kullanım esnasında çizildiğinde ,bu çizikleri daha az belli ederler.
    Burada bir tiyo vermek gerekirse ; eğer ocağınız çok derin olmayacak bir şekilde çizilmiş ise , elinize alacağınız scotch brite ile sacın fırçalama yönünde hareketler yaparsanız bu çizikleri kısmen düzeltebilirsiniz.Bu ürünler kesinlikle cif vim gibi temizleyiciler ile dairesel hareketler ile temizlenmemelidir.
    Yine bazı üreticiler bu sacların çizilme dayanımını arttırmak için ,sac yüzeyine sert,şeffaf bir malzemeyle kaplarlar.(Fakat bildiğim kadarıyla Türkiye'deki hiçbir üretici şu anda ürünlerinde bu metodu kullanmamaktadır)

    Buraya kadar olan kısım direk sac ürün ile ilgiliydi.

    Bunun dışında firmalar yine maliyet azaltmak maksadıyla ,inox sacların görünümüne sahip yeni ürünler de kullanmaktadır.Bunun en bilinen örneği inox boyalı sacdır.Bildiğiniz sac üzerine elektrostatik toz boya ile ,boyama yapılarak inox grisi görünüm verilmektedir.Orjinal inox a göre önemli ölçüde maliyet avantajı sağlanmaktadır.

    Bunların dışında sektörde yine bu görünümü elde etmek için çalışmalar ve ürünler bulunmaktadır.Örneğin plastik folyo kaplamalı saclar vb.Fakat şu an için nihai ürünlerde kullanılmak için yeterli olgunluğa erişmemişlerdir.

    Farklı ürünleri kombine etmekte de söyle bir durum söz konusudur.Teknik olarak,60x60 lık bir ocağı yine satandart 60x60lık bulaşık makinası üzerine koyabilirsiniz.Burada estetik kaygılarınızı varsa ,her iki ürünün gri renkleri arasında ton farkı olacaktır.
  • tesekkur ederim. ben her iki urunu de bosc istyrm ama bosh.ta ocagin celik oldugu yaziyor. arcelikte ise celik ve inox farkli modellerde. dolayisiyla sanki iki farkli kaplamaymis gibi anladim. bi yerlerde de inoxun leke tutmama ve cizilme konusunda daha basarili oldugu celik diye ifade edilenlerden bu manada kacilmasi grrektigi gibi bisey okudum. o yuzden cekincede kaldim. hala da tam karar veremefim dogrusu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer farzetki yemek yaparken taştı eğer anında silmezsen kupkuru taş gbi bişi oluyo ve temizliği normal bir bezle silinecek gbide değildir ayrıca kazımak ve ovmak gerekiyor haliylede çizilyo ve bu inoxların özel jelleri war her temzliğinden sonra kullandığında parlak bi görünüm elde edliyo ama uğraşması zordur baya pek uzun ömürlü sayılmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahsnr

    tesekkur ederim. ben her iki urunu de bosc istyrm ama bosh.ta ocagin celik oldugu yaziyor. arcelikte ise celik ve inox farkli modellerde. dolayisiyla sanki iki farkli kaplamaymis gibi anladim. bi yerlerde de inoxun leke tutmama ve cizilme konusunda daha basarili oldugu celik diye ifade edilenlerden bu manada kacilmasi grrektigi gibi bisey okudum. o yuzden cekincede kaldim. hala da tam karar veremefim dogrusu...


    Aslında akıl karıştıracak birşey yok ;

    Bosch sitesinde belirtilen "Paslanmaz Çelik" ibaresi diğer markalar için inox olarak geçiyor. Yani paslanmaz çelik = inox dur.
    Arçelik sitesindeki " Gümüş " ifadesi gümüş renk, "beyaz" ise beyaz renk emaye kaplı anlamına geliyor.(yukarıda elektrostatik toz boya yazmışım yanlışlıkla...Pişirici ürünlerde üst kısım genellikle emaye kaplıdır.)
  • hem size hem candogan beye tesekkur ederim.
    evi yeni aldim. 2. el tabi...gonlum ister ki mutfagi yikip ankastre urunler alacak sekilde yaptirayim ama maalesef su asamada pek mumkun degl mali acidan :) belki bikac yil sonra bu alqcagim esyalari babamlara verip mutfagi yeniden dizayn ederim...simdilk celik bir bulasik mak muhtemelen bosch t68 ya da 48, uzerine de setustu ocak....offf daha camasir mak buzdolabi firin var.....
  • "emrahsnr"
    daha öncede yazısmalarımızdan çamaşır makinası ile ilgili süphelerden bahsetmiştik.. FDS 1402 modeli konusunda şikayetler vs... benim bu konuda duyduğum şikayetler sadcee bu forumda ve beyaz çamasırların temizlenmemesi ile ilgili idi... yüzyüze biri ile konusma imkanı buldum ve bunu srdum, o da böyle bir şikayetin olmadığını herseyiyle cok memnun olduğunu belirtti.. sanırım bende biraz ikna oldum bu makina için... sizde bir gelişme varmı?
  • ben bosch was 28763 ya da idos alacagim. lg. nin de buharli yikamali olanlarini dusunmustum bi ara ama bosch.ta karar kildim camasir ve bulsk mak icin.
  • daha buzdolabı çamasır mak buzdolabı var yazınca bende karar vermediniz sandım... wallahi hayırlı olsun en azından karar verebilmişsiniz... bizim listede bayaa kabarık... lg çam mak, bosch 58m88 bulasık makinası kararları verildide set üstü ocak, buhar kazanlı ütü (tefale bayaa ikna dildiim :)) , aqua tipi elektrik süpürgesi ve özellikle buzdolabında büyük ikilemdeyim...
  • sulu supurgenin zahmeti cok... ben nilfisk marka alacagim. sagol bu arada....buzdolabinda ben de kararsizim hala...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.