Şimdi Ara

Anabolic Steroids

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
87
Cevap
3
Favori
21.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • STEROİDLER

    Bu gruba androjenler ve anabolizanlar girmektedir.Amaç anabolik etkidir(kas yapımı),anabolizanlar direkt bunla ilgiliyken androjenler dolaylı olarak anabolik etki gösterir.Çünkü androjenlerin esas hedefi testosteron eksikliğinde oluşan semptomların tedavisidir.Tabi bu androjenler daha az anabolik etki gösterir demek değildir. Fakat daha fazla yan etki gösterirler.Zaten en etkili steroidler en fazla yan etkiye sahip olanlardır. Vücuda, oral ve enjeksiyon olmak üzere iki yolla alınırlar.Oralların yan etkisi daha fazladır çünkü çoğunu yapısının 17-alkalik olması nedeniyle toksiktirler.Bu nedenle eğer kullanılacaksa enjeksiyon olanlar tercih edilmelidir.Gerçi ağız yoluyla alınanlarla enjeksiyonların aynı anda alınmasında anabolik etki artmaktadır.
    YAN ETKİLER


    Kalp büyümesi sonucu kalp krizi riski.
    Atardamar sertleşmesi ve yüksek kolesterol nedeniyle kalp krizi riski.
    Doğal testosteron ve sperm sayısının azalması.
    Saç dökülmesi ve sivilceler.
    Vücutta su tutulması.
    Artan estrojen seviyesi nedeniyle göğüs sarkması,libido azalması,iktidarsızlık.
    Yüksek tansiyon.
    Karaciğer ve böbrek fonksiyonlarının anormalleşmesi yüksek dozlarda sarılık.
    Enfeksiyon riski.
    Sinirlilik ve psikolojik bağımlılık.
    Görüldüğü gibi steroidler çocuk oyuncağı değildir ve kullanmadan önce iyi düşünmek gerekir.Bu etkilerden olabildiğince kaçınmak için.

    uygulanacak olan kür en az 4 hafta en fazla 12 hafta olmalıdır.Bence 8 hafta geçilmemeli.
    Biten bir kürden sonra en az uygulanan kür kadar ara verilmeli.
    Kür sırasında çok iyi beslenmeli ve protein,B kompleks,C vit. ve minarel alımına dikkat edilmeli.
    Mümkünse devamlı kan,karaciğer,idrar ve kan basıncı testleri yaptırılmalı.
    Çok yüksek dozlar kullanılmamalı.
    Jinekomasti(testislerin küçülmesi,meme uçlarında ağrı) başladığında antiestrojen olarak proviron veya hcg alınmalı,haftada 2000-5000 I.U
    Kür sonunda normal testosteron seviyelerine dönebilmek için kür bitiminden sonraki iki hafta boyunca hcg alın.(pregnyl,profasi,choragon)Ya da kür bittikten iki hafta sonra klomifen sitrat veya siklofenil alın. İlk gün 100 mg daha sonra 10-15 gün süreyle günde 50 mg(gonaphene,serophene,fertilin,klomen,fertadur) Tabii nolvadex,tadex alınabilir fakat bunların hem fiyatları çok yüksek hem de bana göre klomifen sitratlar daha etkili.
    YAN ETKİLERİ MİNİMUMA İNDİRME

    Öncelikle bu başlık kesinlikle bir teşvik olarak algılanmamalı.Anabolik steroidleri kullanan bir insan sağlığını hiçe saymaktadır.Uzun süreli ve yüksek dozlarda kısırlık,Jinekomasti(kadınlaşma-göğüs büyümesi,testislerde küçülme,iktidarsızlık)ergenlikten önce ise cücelik,kanser,iç organlarda kalıcı hasarlar,kalp krizi riski hatta ölüm aşikardır.Saydıklarımdan ayrı ve bana göre esas tehlikeyi oluşturan yönü ise kullanıcıda meydana getirdiği psikolojik bağımlılıktır.Bir kere kullanan kişilerin büyük bölümü bu alışkanlıktan vazgeçemeyip müptalası olmaktadır. Çünkü kişi kür bittikten sonra özgüvenini kaybetmekte,kendini aciz hissetmekte ya da daha doğrusu işin kolayına kaçmaktadır.Bu bağımlılık o kadar ileriye gitmektedir ki ne yazık ki,bahsetmekten bile tiksiniyorum,Ironman dergisi tarafından yapılan bir röportajda IFBB'e ait profesyonel bir atlet bir çok arkadaşının doping maddelerini temin edebilmek için erkeklere jigololuk yaptığını ifade etmiştir. Sözkonusu ismi saklı şahsın belirtiğine göre kendisi ve çoğunluğun bir yılda en azından bu maddelere 60.000$ harcıyorlar.Türkiye'de de durumun bu kadar da olmasa da çok farklı olmadığını söyleyebiliriz.

    Anketten de anlaşılacağı üzere bu maddelerden haberdar olanların yarısı kullanmakta,tabii herkes ciddi anlamda bu sporu yapmayabilir.Ciddi olarak çalışanların ya da müsabık olmayı planlayanların büyük çoğunluğu,müsabıkların ise hepsi kullanmaktadır. En kötüsü de bilinçsiz olarak kullanılmaktadır.Altı ay ya da bir sene çalışan biri gelişme biraz yavaşlamaya başlayınca hemen bunlara sarılmakta.En azından 2-3 senelik bir sporda deneyim olmalı.Bu zamandan sonrada durgunluktan kurtulmak-vücudu şaşırtmak için kullanılmalı.20 yaşından önce kesinlikle kullanılmamalı.Çünkü zaten yüksek olan hormon seviyesi yüzünden büyük bir potansiyel mevcut,artı yeni oturmaya başlayan hormonal yapı zarar görüp kalıcı bir kısırlık tehlikesi ile karşılaşılabilir. Orta yaşlılarda ise artan kolestrol düzeyleri ve yüksek tansiyon nedeniyle başlıca risk kalp krizi.

    Artan östrojen seviyesi için yukarıda ve sık sorulanlar sayfasında belirttiğim antiöstrojenler belirtilen şekillerde kullanılmalı.Eğer jinekomasti belirtileri(özellikle göğüs uçlarında ağrı) belirmeye başlamışsa hemen tadex,nolvadex gibi etkili antiöstrojenler alınmalı.Yoksa eğer geç kalırsanız göğüslerde meydana gelecek büyüme ancak cerrahi müdale ile ortadan kaldırılabilir. Fakat belirtilerin ortaya çıkmaması için kür içinde proviron ve hcg kullanılmalı.Kür sonunda normal testosteron seviyesini yakalamak için de hcg veya klomifen sitratlar kullanılmalı.

    İkinci en büyük tehlike olarak iç organlar gelmektedir. Karaciğer ve böbrekler başlıca hasar gören içorganlardır. Özellikle tablet şeklinde olan 17 alkalik yapıda olanlar(anapolon,bianabol-dianabol,metiltestosteron-afro) karaciğer için çok tehlikelidir. Karaciğer vücudumuzdaki en büyük ve beyinden sonra en kompleks yapıda olan iç organdır. Birincil tehlike sarılıktır ve daha ileride kanser. Enjeksiyon olanlar karaciğerde fazla işlem görmediklerinden tabletlere göre daha güvenlidir. Yan etkileri minumuma indirmek için B kompleks vitaminleri,C ve E vitaminleri günlük alınmalıdır. Yağ asitleri-özellikle linoleik ve linolenik asit.Linoleik asit çoğu bitkisel yağlarda bulunmaktadır(ayçiçek,mısır,zeytin yağları,kuruyemişler).Linolenik asit ise zor bulunan bir asittir(keten,kenevir,balık yağı). Bu nedenle günlük Omega3 olarak tabir edilen balık yağı almalısınız. Diğer bir yağ asidi olan ALA(alfa lipoik asit)ise ithal ilaç satan eczanelerden bulabilirsiniz. Doğada bulunan en etkili karaciğer koruyucu madde silimarindir.Silimarin özellikle Deve Dikeni(Meryamana dikeni,kengel-ing Milk Thistle) şifalı bitkisinde yüksek oranda bulunur. Tablet şeklinde(günde 1000mg) bulunan ekstreleri kullanılabileceği gibi daha ekonomik olan deve dikeni tohumundan yapılan çay da kullanılabilir.Deve dikeni çoğu baharatçılarda makul fiyatlara satılmaktadır. Bir tatlı kaşığı tohumu biraz ezin ve üstüne bir bardak sıcak su döküp 10 dakika demlenmeye bırakın. Sonra süzerek günde iki kez yemeklerden yarım saat önce için. Hiçbir yan etkisi yoktur.Böbrekler için ise en etkili yöntem bol bol sıvı tüketmektir.Maydanoz gibi başka şifalı bitkileri de böbrekleri korumak için kullanabilirsiniz.

    Dökülen saçlar için Propecia veya Proscar kullanılabilir.Yüksek tansiyon için diüretik tansiyon ilaçları etkilidir.Fakat bu ilaçların da yan etkileri olduğunu unutmayın.Agresyonu azaltmak için ise sabır.Alkolle beraber şiddeti artmaktadır.Bağımlılık için ise herhangi bir destekleyici ilaç yok,tek ilaç nefsinizi kontrol etmek,ne yaptığınızın farkında olmak ve sıkı çalışmaktan korkmamak.Unutmamalısınız ki en etkili anabolizanlar sağlıklı besinlerdir.Kaslarınız besinlerden meydana gelir steroidlerden değil.

    DİĞERLERİ

    İNSULİN:Son zamanlarda yaygınlaşan bir doping maddesidir.Glikojeni ve diğer besinleri kasa katmada etkilidir.Steroidlere yakın bir anabolik etki gösterebilir.Profosyeneller dışında kesinlikle kullanılmamalı,hipoglisemi(kan şekerinin düşük olması) nedeniyle komaya sokabilir.Koma sonucu ilk önce felç daha sonra ölüm olasıdır.Yine de kullanacaklar kısa etkili olan regüler insülinleri tercih etmelidir.

    BÜYÜME HORMONU:Kas yapmada ve yağları yakmada oldukça etkili bir hormondur.Yan etkileri; ellerin,ayakların,çenenin,alnın,eklemlerin aşırı büyümesi,derinin kalınlaşması ve bir çeşit şeker hastalığı olarak sıralanabilir. Yalnız fiyatının çok fazla olmasından dolayı steroidlere oranla gereksizdir.


    UNUTMAYIN SİHİRLİ HERHANGİ BİR MADDE YOKTUR,BU MADDELERDEN HİÇBİRİ İNANILMAZ ÖLÇÜDE KAS GELİŞTİREMEZ. ESAS OLAN ÇOK ÇALIŞMAK-İYİ BESLENMEK VE İYİ DİNLENMEKTİR.ANCAK BUNLARLA AMACINIZA ULAŞABİLİRSİNİZ.







  • evet şimdi steroidleri tek tek incelicez.
  • Anadrol 50 en guclu ve etkili oral (agiz yoluyla alinan) steroidtir. Bilesimi son derece yuksek andro-genic etkilidir. Bu yuzden cok kisa zamanda guclenme ve kas gelisimi olusur. Vucut agirligi 14 gun icerisinde 10-15 pound (4,5 – 6,5 Kg) artis gosterebilir. Kaslar onemli oranda su tutar ve kas capi hizli birsekilde artar. Kas hucreleri cok miktarda su tutugundan tum kas sistemi puruzsuz sismis bir gorunum kazanir. Anadrol kaliteli kas kazanimindan ziyade hacim kazandirir ki buda duragan zaman suresince idealdir. Anadrol su tutmu sagladigi icin kas birlesim noktalarini birnevi kaydanlastirmis olur bu biryandan gu kazanimi getirirken digeryandan agri problemi olan atletlerde agrisiz bir calisma sureci olusturur. Siki bir diyet , Nolvadex ve Proviron alimi ile sututumu onemli oranda aziltir ve kaliteli kas olusumu saglanabilir. Anadrol alan sporcu antrenman sirasinda cok buyuk itici bir guc hisseder. Calisma sirasinda kaslarin kan ihtiyacini saglamak icin vucuttaki kan miktara onemli oranda artar. Anadrol kirmizi kan hucrelerinin miktarini arttirarak kaslarin artan oksijen ihtiyacina cevap verir. Anadol yarisma hazirliginda kullanilacak bir steroid olmamasina ragmen, diyet suresince kas yogunlugunu korumada diger steroidlerden daha etkilidir.

    Cesitli doz opsiyonlari vardir fakat her 0,5 kg. Icin 0,5 - 0,8mg yeterlidir. Bu miktar 1-4 tablete karsilik gelmektedir. Sporcu gunde 4 tabletti kesinlikle asmamalidir. Bize gore ise gunde 3 tablet asilmamalidir. Anadrol 50 yi ilk kez denemek isteyenler gunde tek 50 mg tableti asmamalidir. Birkac hafta sonunda gunde 2 tablete alinabilir, bir tablet sabah bir tablet aksam yemegigle alinabilir. 99 kilo uzeri atletler 3. haftadan itibaren gunde 150 mg alabilirler. Bu dozaj ust uste 2 yada 3 haftadan fazla uygulanmamalidir. Andoral 50 kullanimi maksimum 6 haftalik periyotta olmalidir. Andoral 50 alimi kesildikten sonra diger steroid alimi devam etmelidir aksi taktirde kazanilan kas kutlesi cok kisa surede kaybedilir. Body-builders genellikle Andoral I Deca-Durabolin yada Testosterone ile combine sekilde kullanirlar

    Ne yazikki Anadrol 50 bilinen en zarali agiz yoluyla alinan steroitlerdendir. Cigerler uzerinde bircok yan etkisi vardir. Cigerde meydana gelen GOT ve CPT enzimlerinin yukselisi engellenememektedir. Bu enzimlerin yukselisi Hepatit belirtisidir. Anadrol 50 kullanimi suresince Cigerdeki GOT,GPT, Bilirubin, Gamma-GT ve Alkaline Phosphatase(AP) , LDH/HBDH quo-tient seviyeleri gozlem altinda tutulmalidir. Andoral 50 ciger kanseriyle iliskilendirilen tek anabolic/androgenic steroid tir.

    Oxymetholone bilesimi kolayca estrogen e donusur buda kandinsiliktir. Su tutum oraninida goz onune alirsak, yarismalardan once anti-estrogen(Nolvadex) alimi ve diuretic(Lasix) orani arttirilmalidir. Steroid acne (sivilce) problemi yasayan Bodybuilder ciler, Accutane (prescription ilaclar) kullanarak bunu control altina alabilirler. Diger bilinen yanetkiler ise basagrisi, karin agrisi, migde bulantisi, istahsizlik, uykusuzluk, ishal dir.

    Anadrol geri donusu olmayan erkeksi belirtiler gosterdigi icin (acne ses tonu kalinlasmasi, bacaklarda killanma, sakallanma gibi), bayanlara tavsiye edilmemektedir , ayrica periyot gecikmesi, lipido artisi clitorial buyume gibi yan etkileride vardir.

    "Anadrol'un Amerika versiyonu ve ismidir. Syntex Corporation lisansı altında üretilmektedir.(50 mg Oxymetholone)

    Anapolon , Tıp alanında, çeşitli anemi(kansızlık) hastalıklarının tedavisi için üretilmiştir. Ancak çok güçlü anabolik ve androjenik bir bir madde olduğundan doktorlar tarafından hastalarına, yarar ve risk faktörleri nazara alınarak çok dikkatli olarak verilmektedir. Son derece büyük yan etkileri vardır. Çok sık sarılık belirtileri verir. Kullananların karaciğer testi ve kan tahlillerinde SGOT ve SGPT, serum billirubin yükselmeleri gösterir. Kadında libido değişiklikleri , klistoris büyümesi, adet düzensizliklerine yol açar.

    Anapolon; ünlü doping uzmanı Daniel Duchanne'nin ifadesine göre, mevcut olan oral steroidler içinde en etkili olanı ve en çok kullanılanıdır. 1990 larda da Amerika'da en çok kullanılan doping ilacıydı. Büyük ölçüde kuvvetlendirici ve kas geliştirici etkileri yanında ,çok daha korkunç ve büyük boyutlarda yan etkileri ve tehlikesi bulunmaktadır. Bu sebeble , bugün Amerika'da yasaklı doping ilaçlarının en önde gelenlerindendir. Cambridge Üniversitesinde yapılan araştırmalarda öldürücü ilaçlar arasında gösterilmiştir.

    Bugun belki bizim sporcularımız arasında da, kuvvetlendirici ve kasgeliştirici yüksek etkisi sebebi ile, oldukça, yüksek kullanım alanı bulunduğu endişesindeyim. Hatta, en ağır kürlerinde küloya göre günde 1-3 tane kullanılırken günde 10-20 tane(tablet) gibi korkunç dozlarda kullanıldığı belirtilmektedir. Bu sebeple, sporcularımıza daha geniş bilgi vermek ve ikazda bulunmak istiyorum.

    Gerçekden bu ilacın "androjen" "etkisi çok yüksektir. Bu yüzden kullanıcı kısa sürede kuvvetlenip kasları gelişmekte. buda kendisine büyük bir zevk ve morel vermektedir. ilk etapta 14 günde 5-7 kilo alma olasılığı vardır. Tabii bunun bir kısmı da kilo ve kas gelişimi gibi algılanan, vücutdaki su tutmasıdır. Çok kaliteli değil, fakat çok hacimli kas yaptığından , of sezonda kullanılması tercih edilmektedir. Hücrelerde ani su toplattığından, bir bakımada gerçek bir adele değil gösterişli bir adele görüntüsü verir. Bu yönüyle sporcu kendisini cok kuvvetlenmiş ve gelişmiş sanarak kullandığı süre içinde moral kazanır. Ancak tabii bu geçici bir süredir ve sporcu kendini kandırmaktadır.

    Anapolon yarışma öncesi steroidi olmadığı halde, diyet esnasında küçülecek adele hacmini korumaya oldukca yardımcı olduğundan, bu devredede kullanılmaktadır. Her vücutdaki ayrı deyişik etkilerine göre, doping testinde de, testin yapıldığı 2-3 haftasına kadar çıkabilir, yani doping testinde çıkmaması için ilacın enaz 3 hafta evvel kesilmesi gerekir. Ancak bu takdirde de, vücut ani bir kuvvet ve hacim kaybına uğrayacağından ortaya bir fasit daire çıkar. Dengesini sağlamak ise zor bir durumdur. Bu ilacın musabakaya çok yakın zamana kadar kullanılmasında diğer bir sakıncanında, özellikle bağzı sporcuların yapabileceği gibi, ilacın getirdiği su toplama problemini çözmek deriyi inceltip kurutarak kaslarını daha hatlı gösterebilmek için su atıcılar ile sorunlarını çözmeye çalışmalarıdır. Bu tür diüretik ilaçların kullanımının vücutdaki elektroliz dengesini bozduğunu, yarışma esnasında kramp ve ani ölümlere yol açtığını biliyoruz. Ayrıcada, hücrelerden ve kaslardan da su atımı olacağından , küçülme başlar, bu da sporcu için ayrı bir handikap oluşturur. Su atıcı olsa ayrı olmasa ayrı bir dert ortaya çıkar.

    Anapolon'un kullanımı konusunda da açıklamalarda bulunmayı gerekli görmekteyim. ilacı çıkaran firmanın, prospektüsünde de, spor amaçlı kullanılmaması belirtilmiştir. Bu açıklamalarım, ilacı illa şöyle veya böyle kullanın anlamında algılanmasın. Sadece bilimsel açıklama getirmek ve bazı sporcularda "ne kadar alınırsa, okadar çok etki yapar" düşüncesini ortadan kaldırmak içindir. Bunu bilmiyenlerin, el altından aldıkları kürlerle ölüm ve tedaviyle sonuçlanan felaketlere düştüklerini, durumun bir vakıa olduğunu, konunun tıp uzmanları dile getirmişlerdir.

    KULLANIMI: Üretici firmanın tavsiyesi, doktorların hastalık gereği kullanılması icap eden kişilerde, yaklaşık önerilen doz, kilo başına 1 ila 5 mg civarıdır. Yani durumda 100küloluk birinin azami miktar dozu 10 tablete kadar çıkabiliyor, Ancak bu doz adeta ölüm seviyesindeki hastalarda, geçici bir süre için, fayda ve risk hesapları yapılarak, belki bütün zararına rağmen, tedavi düşünülebilir. Çoğu doktor ise bu gibi durumlarda bu dozu bile çok bulmaktadırlar.

    Ancak sporcu için bu doz çok yüksek ve yan etkileri fazla tehlikeli bir miktardır. Genelde ise, 2 veya 3 hafta için, günde 1 veya 2 adet kullanılmaktadır. Bir başka kür şekli olarak da; birinci hafta günde 1, ikinci hafta günde sabah akşam birerden 2 adet ve üçüncü hafta da günda sabah, öğle, akşam olmak üzere 3 adettir. Bunu o noktadan 2 ve 1 adete indirerek, iniş kürü olarak devam etdirenlerde vardır. Bu kürlere alışmış olanlar, hiçbir zaman 6 haftayı geçmemeli ve uzun sürede kullanımına ara vermelidir. İlaç bırakıldıktan sonra, kullanılırken hızla artan kuvvet ve adele ölçüs, gene aynı hızla düşmeye geçer. Günde 50mg lık Anapolon'u 5-6 adet kullanan bir sporcu, fazla yağlanmadan 10 kilo civarında kilo alırsa bu yeterli görülmektir. İlaç bitdikten sonra onra da, sözkonusu edilen düşüşü önlemek için genelde bir başka ilaca geçilerek kür desteklemeleri yapılmaktadır, aksi halde eski hale çabucak dönülür. Bu yüzden, son zamanlarda, doping kürleriyle uğraşanlar dozları mümkün olduğunca düşük tutarak, bir ilaç bitdiğinde diğerine az dozla başlıyarak birbirine geçişli, daha uzun süreli kürler oluşturmaktadırlar.

    Gerçekten, başka hiçbir, anabolik-androjenik steroid, Anapolon 50 kadar hızlı ve etkili netice vermemektedir. Ancak bu ilacı kullanma tutkusu ve bilinçsizliğini yaşamış ünlü bir bir sporcunun deyimiyle; "Bıraktıkdan sonra 3 defa işemeye git hemen 5kilo verirsin ve çalışırken kullandığın ağırlıklar 10 kilo daha aşağıya düşer" Buyüzden dopingi kullanma talihsizliğine düşmüş sporcuların önede gelen isimleri, bu tür Anapolon 50 li kürleri, enjekteli tetosteron (Sustanon 250mg veya Testeviron Depot) gibi ilaçlarla destekleyip kürü uzatırlar. Anapolon 50 sık sık, Duca Durobolin veya diğer enjekde Testosteron ile kombine edilmektedir. En etkililerinden misal olarak; Anapolon günde 50-100mg ve aynı süre içinde, haftada, iki kere de 250mg sustanon kombinesidir.

    Anapolon 50 maalesef en zararlı olan oral steroidtir. 17 alpha alkaliti olduğu için karaciğer için çok zararlı ve toksitlidir(zehir) . Uzun ve yüksek dozajlar sonunda, tahribatı ölüme kadar gidecek büyüklüğe ulaşır. Karaciğer arızalarının ilk belirtileri; tırnakların, gözlerin ve tenin sararmasıdır. Karaciğer kanseri ile en büyük bağlantısı olan doping ilacıdır. Bu tür ağır kürler adeta sarılık hastalığı geçirmiş gibi karaciğerde tahribat yapıp büyütür, dokusunu bozup ileride kanser hastalığına veya karaciğer iflasına yol açar.

    Diğer yan etkilerine devam edersek, kişilerin metobolizmasının tolore kabiliyetine göre, Akne (sivilce) ve saç dökülmesine de yol açtığı bilinmelidir. Bundan başka, baş ağrısı, kendini kötü hissetme, mide ağrısı, uykusuzluk ve daha kullanıcının izah edemediği birçok sıkıntı meydana getirir"(ö.Baysaling/doping/s.91-92-93-)"

    Gerçekdende Anapolon sakat ve tehlikeli. Bir arkadaşımı misal vermeden geçemiycem. Eski çalıştığım salonda bir arkadaş vardı tambir vücüt geliştirme hastasıydı salonda kimin hangi ilacı kullandığını duysa o da kullanırdı, birgün kulağına anapolon ilacıda geldi, hemen o gazla eczaneye gitdi, ve kullanmaya başladı. bir ay kadar süre sonra çocuğu görünce inanamadım, allah sizi inandırsın kafasınfa saç kalmamışdı, hani kansere yakalanan hastalar tedavi sırasında saçları dökülür ya, aynen onunda saçları kanser hastası gibi dökülmüşdü, anapolon saçlarını yok etmişdi.

    Kısaca arkadaşlar aman dikkat edin, kesinlikle bu ilaçdan uzak durun, herkezin metobolizması ve genetiği bir değildir, kimine kas yaptırır kiminin vücudunu harap eder. Bu işi profösyenelce yapmıyorsanız bu ilactan uzak durun. illede kullanacam derseniz 4 haftadan fazla kesinlikle kullanmayın ve günde 1 tableti geçmeyin. ve vücudunuzu mutlaka ve mutlaka kür bitiminde en az 3 ay dinlendirin. dinlenme esnasında başka hicbir steroid içeren ilaç kullanmayın, vücudunuzdaki toksitleri bir an önce atmak icin bolbol su için en önemliside karaciğerinizi besleyici ve koruyucu B komplex vitaminleri kullanın. Aman karaciğerinize dikkat edin!!!




  • SUSTANON 250:(Testosterone propionate 30mg, Testosterone phnylpropionate 60mg, Testosterone isocaproate 60mg, Testosterone decanoate 100mg) Organon firması ve onun patentiyle birçok ülkede 250 mg/ml ampuller halinde üretilmektedir

    Dört değişik testosteron'un karışımından meydana getirilmiş etkili bir steroid ilacıdır. Sporcular tarafından ençok tutulan doping ilaçlarından biridir. Enjeksiyondan sonra çok çabuk etki gösterir ve kanda uzun süre kalır. Androjen etkili olmakla beraber, diğer steroidlerden daha az su tutmaktadır.

    İlerlemiş sporcular ve vücutçulara dahi, az doza rağmen iyi etki vermektedir. Bağzı ilaçlarda, evvelce kullanılan doz, aynı seviyede ve aynı miktarlarda kullanılmaya devam edildiği takdirde, aynı etkiyi ğöstermemektedir. Sustanon ise, ayni dozlar seviyesinde devam edildiği taktirde dahi ayni etkiyi gösterir. Çeşitli spor dallarındaki sporcular ile vücut geliştirme yapanların, Dünyada uzun süredir en çok kullandıkları doping ilaçlarından biridir.

    Normal dozu, haftada 250 mg bir iğne veya 10 günde bir 500 mg olarak tatbik edilen iğnedir. Bağzı sporcular daha fazla etki yaratabileceği düşüncesiyle daha çok kullanmak istemelerine rağmen, haftada 500mg ı geçen miktarların daha vazla etkisi de bulunmamaktadır. Bu dozu aşan kullanımlar hem daha fazla etki sağlamadığı gibi hemde zararlı etkilerini arttırır.

    Oral bir steroid ile birlikde kullanılabilir. Hızlı bir kas gelişmesi için, genelde, Deca-Durabolin, Dianabol, Anapolon, Primabolan gibi diğer doping ilaçlarıyla kullanılarak değişik kürler yapılmaktadır. Daha etkili ve profesyonel bir kür ise, Prabolan, Winstrol, Oxandrolone ve Primobolan ile yapılan kollektif kürlerdir.

    Östrojen'e karşı yan etkilerini ortadan kaldırmak için, bağzıları anti-östrajen nolvadex kullanırlar. Meme uçları çok büyümediği taktirde bunların kullanımı doğru değildir. Susutanon, ayrıca vücuttaki doğal testosteron üretimini azalttığı için HCG (Pregnyl) ve dyneric gibi, vücutdaki testosteron seviyesini yükseltici ilaçlar kür esnasında veya bitiminde doğal denge bozulmaması için kullanılmaktadır.

    Kolay ve ucuz bulunması ve kuvvetli etkileri dolayısıyla dopingcilerin çok kullandığı bir ilaçtır . Ancak önemli yan etkileri ve zararlarıda vardır. Bunları kısaca sayarsak; Akne(sivilce), agresiflik, saldırganlık, seksüel artış, yağlı cilt saç dökülmesidir. Dahada önemlisi vücudun normal erkeklik hormonu(testosterone) üretimini azaltıp aşırı doz ve uzun süre kullanmalarda ise tamamen yok ettiğinden, kısırlığa bile yok açar. Ayrıca karaciğer toxicitesinin fazla olması sebebi ile, karaciğer harabiyeti ve yorulmasına yol açar.(Ö.Baysaling/doping/s.145-146)"

    Bu ilacı 6 haftadan fazla kullanmak çok sakıncalıdır. testislerin hormon üretiminin durma noktasına gelmesi 6 hafta bitimi gibi bir sürede gerçekleşmesi çok büyük bir ihtimaldir. Eğer bu ilacın kürüne girdiyseniz mutlaka 4 üncu hafta sonunda 5000I.E. Pregnyl kullanın yanlız 5000den fazla almayın, ve 6. hafta sonunda son vurulduğunuz 250mg sustanon bitiminden 5 günsonra 5000I.E. Pregnyl ve 5gün daha sonra bir 5000I.E. daha kullanın. unutmayınki Pregnyl(HCG) erkekliğin sigortasıdır! ve en az 50 gün ara verin ki vücudunuzun hormon dengesi normala dönsün. durup durukende iş olsun diye de HCG kullanmayın! En güzeli hiç birini asla kullanmamak, daha öncede belirtdiğim gibi bu işi yapmaya illede kesin olarak kararlıysanız bilincinde olarak yapın!




  • haa buda benim ilk göz ağrım olan steroiddir.bununla başladım ben işe.sizde bunu kullanabilirsiniz.
    PRIMOBOLAN DEPOT:(Methanolone Enathate Depot) Schering firması ve onun patentiyle çeşitli ülkelerde üretilmektedir. Genelde 100mg/cc lik ampuller halindedir. Builacın anabol metobolizmaya bağlı etkisi, hormonal androjen etkisinden daha fazladır. Yan etki riski ise, diğer ilaçlara nazaran daha azdır. Ani bir kuvvet ve hacim artışı görülmez. Fakat uzun bir zaman biriminde oldukça kaliteli bir kas yapımına yardımcı olduğundan, sporcular tarafından en çok kullanılan ilaçlardan biridir. Kadınlar için de diğer ilaçlara nazaran, daha az zararlı doping ilacıdır. Çünkü diğer doping ilaçlarına reaksiyon göstermekte olan kadın vücudu ve hassas vagina epiteliumu üzerinde zararlı bir etki göstermemektedir. Buda kadınlarda östrajen ve aybaşı halini etkilemeden kuvvet ve gelişme sağlamaktadır. Özellikle, doping kullanma arzusunu yenemiyen, çaylak tabir edilen yeni başlıyan ve kadınlara uzmanların biraz daha toleransla önerebileceği bir ilaçtır.

    Normal dozu haftada 200 mg dır. kadınlar için ise bu miktarın yarısı olan 100 mg kafi görülmektedir. ilk kullanımlarda su depolanması meydana gelir. Bu yüzden özellikle yeni küre başlayanlar, 8 haftada 6-7 kilo alabilmektedir. Bırakıldıktan sonra ise diğer ilaçlarda olduğu gibi ani kilo düşüşü yaşanmaz.

    Deca-Drabolin'den daha az etkilidir. Fakat her türlü steroid ile kolayca kombine edilebilmektedir. Hemen hacim almak isteyen ilerlemiş sporcular, Primobolan'ı 250 mg Sustanon ve Dianabol ile birlikte kombine etmektedirler. Sabırlı olanlar ve yan etkilerlerden çekinenler, haftada 200 mg Primabolan ve haftada 200-400 mg Deca-Drabolin ile de karışık kürler yapmaktadırlar. Fakat, yabancı ülkelerde, dopinf kullanımını düzenliyen uzmanların görüşüne göre, özellikle vücut geliştirme sporu yapanalar için en iyi neticenin Winstrol-Depot ile kombine edilerek kullanılmasından elde edildiğidir.

    Alışılagelmiş haftalık 200-400 mg küründen başka, bazıları hergün 100 mg alarak çok büyük dozlara çıkmaktadır. Bu miktar çok ürkütücü ve zararkı bir düzeydir.

    Schering ilaç firmasının kitap ve tanıtıcı kataloglarında; ilaç, anabolizan ve protein sentezini uyarıcı olarak tarif edilmektedir. Takattan düşürücü hastalıklarda, umumi zaafiyet durumlarında ve kronik karaciğer hastalıklarında kullanıldığı açıklanmaktadır. Bu hastalıklar için kullanılma miktarı ise her iki haftada bir 1 ampüldür. Hastalara her 14 günde bir yapılan 100mg Primabolan iğnesinden sonra elde, elde edilen azot retansyonu, ortalama olarak günde 3-4 mg olmuştur. Bu alınan besinler arttırılmaksızın, organizma tarafından, günde 22g. proteinin fazladan alıkonulduğunu göstermektedir. Buda kas kitlesinin gelişmesi demektir.

    Bütün az zararlı etkilerine rağmen, erkeklerde prostatı etkilemekte ve genede su tutma v.s gibi yan etkiler görülmektedir. Hastalıklarda kullanma miktarına bakılırsa , kullanan sporcuların normal dozu kat kat aştıkları anlaşılacaktır. yarışma öncesi ise sporcular su tutması ve testler bakımından tablet olanları tercih etmektedirler.(Ö.Baysaling/Doping/s.139-140)"

    Bu ilaç gerçekdende anabolizan ilaçların en az zararlı olanıdır. Doping kullanmayı kafaya koyduysanız bu ilaç kullanılabilir, tabiki zararlıdır fakat diğer doping ilaçlarına nazaran zararı azdır. illede doping ihtiyacınız varsa bu ilaç ın dışına çıkmayın. haftada 100-200mg mı geçmeyin, gelişmek için sabırlı olun 12 haftanın üzerine de çıkmayın! etkisi ikinci aydan sonra azalmaya başlar! 3 ay yapılan kürden fazlası zaten hiçbir doping kürü için uygun deyildir. Her ilaçta olduğu gibi vücudunuza dinlenme payı bırakın! Primabolan kas yıkımını engellediği için kür esnasında sıkı diet yapmanızı tavsiye ederim, Primabolan ile 2-3 aylık yapılan kürde sabırlı olarak uyguladığınız diet vücudunuzda harikalar yaratır!




  • AÇIKLAMALAR =
    Önemli açıklamalar

    "Hücre ve protein metebolizmasına etki eden doping maddeleri, vücutdaki protein değerlendirme faaliyetlerini arttırarak, proteini oluşturan amino asitleri vücutta tutmak suretiyle, organizmada yeni hücreler yapılmasını sağlamaktadır. Bu etkilerinden dolayı da kas ve kuvvet gelişimini sağlar. Vücutdaki kuvvet ve kas gelişimini sağlayan hormonların faaliyetlerinden doğan etkiye "Anabolik etki" ve bu etkiden dolayıda kullanılan ilaclara "anabolizan ilaclar" denmektedir. Bu ilaclar doğrudan, böbrek üstü kapsüllerin oluşturduğu "kortikoid" hormonuna etki ederler. bunlar genelde sonu "Bol" ve "Bolin" " veya "Lon" ile birten ilaçlardır.

    Diğer bir gurup ilaçlar ise , erkek cinsiyet organlarının faaliyetlerini etkilemektedir. bu gurup ilaclara da "Androjenler" "denir. Bu tür maddeler, vücutdaki cinsel faaliyeti düzenlemekle birlikde, anabolik etki gösterip, vücutdaki protein metebolizmasını etkilerler, ve amino asitleri tutmak suretiyle, hücre yapımını hızlandırıp, kas ve kuvvet gelişimini de sağlarlar. Bunların isimeleri genelde "Ron" ile biter.

    Bunların bir kısmı erkek idrarından, bir kısmı böbrek üstü bezlerinden. bir diğer kısmıda erkek yumurtalık hücrelerinden elde edilmektedir."

    1-Steroidler tek başına etkili olmaz, yani idman yapmadan steroid kullanırsanız sonuç alamazsınız. Steroid aldım şişerim idman yapmama gerek yok derseniz yanılırsınız. Herşey bir yana idmansız alınan steroid kat kat daha zararlıdır!

    2-Steroidlerin zararları ve etkili sonuçları kişiden kişiye deyişir. O kullanıyorda kaslanıyor ben neden onun kadar hızlı kaslanamıyorum diye düşünmeyin, dediğim gibi her kezin vücut yapısı metebolizması bir değildir! Veyahut onun saçı dökülmedi banada birşey olmaz demeyin, herşey olabilir!

    3-Steroid kullanmak namus bozmak gibidir, bir kere bu işe başlar vede hızlı bir şekilde geliştiğinizi farkederseniz kolay kolay ilaçları bırakamazsınız, nezamanki bir hastalığa yakalanırsınız sonra töbe edersiniz! 1 senedemi bir rahatsızlık geçirirsiniz yoksa 25 senedemi onu allah bilir!

    4-Bu işe başlıyacaksanız mutlaka karaciğerinizi kalbinizi kontrol etdirin! Misal olarak Hepatit B gibi karaciğer hastalığınız var veya tansiyon belki ritim bozukluğunuz var, aman steroidlerden uzak durun!

    5-Bizim gönlümüz hiç kullanılmamasından yana. Kesin kullanacaksanız yanlış kürlerden, uzun süreli alımlardan, yüksek dozajlı alımlardan mutlaka uzak durun, yapacağınız kürler en fazla 10-12 hafta olmalı! ve kullandığınız ilaca göre en az 8 haftalık dinlenme payı bırakmalısınız!

    6-Yaptığınız kür sonrası ilk 10-15 gün günde 5 litreye yakın su için, su vücudunuzdaki toksitlerin temizlenmesini sağlar! Bu 10-15 günlük süre zarfında tuzu da keserseniz toksit atımı daha hızlı olur. Bol ter atmakda faydalı olacaktır. ve karaciğeri koruyucu yüksek etkili B vitamini almayıda unutmayın!




  • Definisyon ingilizce deyişle definition, kelime anlamı açıklık berraklık netlik. bodybuilding camiasında bu kelime fazlasıyl çok kullanılır. Definisyon hatlı vücut, müsabık vücut, yağdan ve sudan eser kalmamış vucudu temsil eder. kısaca definisyon deyince akla profesyonel deit gelir. Yani yarışma zamanı uygulanan diyet. tabiki kolay birşey deyil, nefsiniz sağlam olmalı. şu resimdeki gördüğünüz insanlar gibi terinizi yapıştırmak kolay bir iş deyil. sabırlı olmak şart. Ben size bu kişilerin nasıl bu hala geldiklerini, ne ilaçlar kullandıklarını anlatmaya çalışıcam. Fakat yanlış anlaşılmasın, olay sizleri özendirmek deyil, anlatmak istediklerim yarışma diyetlerinde prosedürlerin nasıl işlediği!!! öncelikle bu ilaçarın hiçbirisini sizlere tavsiye etmiyorum. fakat kafasına göre hap kullananlara yol göstermek isterim, örneğin "Birgün içersinde 15 tablet tiroid hormonu kullanılmaz!" definisyon diyetini biraz bilenler ne dediğimi gayet iyi anlamıştır!

    Definisyon a giren kişi öncelikle vücudunu tanımalı, nekadar fazlası var veya vücudu cok su tutuyormu bunları bilmeli. en önemlisi en az 3 aylık bir diyet olmalı, istisnalar hariç (metebolizması çok hızlı çalışan insanlar fazla yağ tutmaz fakat bunlarında bir dezavantaju vardır, fazla irileşemezler ve devamlı ilaç kullanıp durular, ilaçları kestikleri an ise balon gibi sönerler) 12 haftalık diyet de mutlaka sonuç olınır, yani vücut tam oturmamış olsa bile, sizi 12 hafta sonra gören kişi vücudunuzdaki deyişikliği net bir şekilde fark eder!

    Definisyon diyet mantığı belli: vücudunuzdaki kasları kaybetmemeye çalışarak yağ ı atmak, bunun 2 yolu var 1. si çok sağlam besleneceksiniz yani bol miktarda et, tavuk, mantar, yumurta, haslanmış patateş, priç lapası, haslanmış makarna, amino asit, protein tozlu, ceratin vs. kullanacaksınız elinizin altında her an birşeyler olacak, belki her 20 dakkada bir 3 amino asit yutup kilo vermemek için çırpınacaksınız... ilaç kullnmıycam diye kendinizi yırtacaksınız... ben size ikinci yolu anlatıcam, çünkü dürüst olmak istiyorum, müsabık olup derece yapmış kişilerin hicbiri birinci yolu secmez! eğer seçseydiler ilk üce bile giremezlerdi! Herkez bilsinki bodybuilding i profesyonel yapan her kez ilaç kullanmıştır! Kevin levron dan tutun Ronnie Coleman a, ve bizim türk sporculara hepsi ilaç kullanır, maddi durumu çok iyi olanların ise özel doktorları bile vardır (steroid konusunda uzmanlaşmış doktorlar) altını çizmek gerekirse bodybuilding ilaç sporudur!

    ikinci yol: açık ve net şekilde anlatıyorum; diyet esnasında kas kaybetmemek için sporcular anabolik steroidler kullanır, bunlar protein metebolizmasına etki ederek vücutdaki amino asitlerin tutulmasını sağlar yani antikatabolik etki yapar, genelde bu ilaçlar Deca-Durabolin, Winstrol, Primobolan depot dur yani antrojenik etkisi minimum a indirilmiş ilaçlardır, profesyoneller winstrol ile primabolan ı kombine ederek kullanırlar, doping testinden korkmuyanlar ise Deca yı tercih ederler, bunun dışında su tutmasını dikkate almıyanlar güçlü ilaçlarlar kullanır Anapolon ve dianabol (bianabol dianabol metenabol aynı ilaçlardır sadece biri bulgar diyeri alman ve diyeri ise rus yapımıdır, içlerindeki tablet sayıları farklıdır) gibi ilaçlar kullanır, kimileri ise ilave olarak testesteron kullanır, tes.. primoponat, enentat, sustanon, vs. gibi. Kandaki testesteronu yükseltmek yağ yakımını hızlandırır, anabolik steroidlerin kullanılması kasları tutduğu için diyet esnasında çok az ölçüde kas kaybedilir. son aylar ise uyarıcı ilaçlar kullanılır idmanlardan önce efedrin kafein aspirin konbine edilir. CLENBUTEROL , tiroid hormonları tefor t4, tiromel t3 gibi ilaçlar alınır. bunlara ilave olarak L-Carnetine alınırsa yağ hücrelerinin enerjiye çevrilmesi dahada hızlanır, L-Carnetine idmanlardan önce ve yatarken aç karnına alınır! diğer kullanılan ilaç ise vücutdaki suyu atmak içinkullanılan diüretik ilaçlardır bu ilacın kullanılmasının sebebi ise vücutdaki suyu atıp deriyi inceltmektir, diuretikler genelde yarışmaya üç gün kala kullanılır. kür anında su tutulmasını engellemek istiyenler ise nolvadex ve proviron kullanırlar nolvadex antiöstrajen proviron ise androjen hormonudur (proviron vücudun daha sert görünmesine yardımcı olur) proviron ve nolvadex aynı zamanda koruyucu ilaçlardır. proviron sperm sayısını yükseltmeye yardımcı olur. nolvadex ise östrajen seviyesini düşürür. (östrajen kadınlık hormonudur, nasılki bayanlarda az oranda androjen bulunuyorsa, erkeklerdede az oranda östragen bulunur, eğerki vücutdaki östrajen yükselirse erkekler kadın ruhunu bürünebilirler ! ! !

    Beslenme: kısa ve öz olarak beslenme tarzı; prinç lapası, haşlanmış patates, tavuk göğsü, ve yumurta beyazı (ya akı içilir veya haşlanmış yenir, fakat günde bir taneden fazla yumurta sarısı yemeyin. yemeklerde kesinlikle yağ yok! şeker yok ekmek yok! sadece az olarak tuz kullanın, bağzı sporculara tuz yemek ters gelir, halbuki son hafta tuzun kesilmesi vücutdaki suyun atılmasını sağlıyacaktır! eğer uzun süre tuz kullanılmaz ise kaslarınıza giren kramplardan dolayı idmanlarda zorluk çekersiniz! vücut direncinizin kırılmaması için C vitamini kullanabilirsiniz. not: yemekleriniz en az 5 öğün olsun! anabolizan kullanımında ortalama 500 gram prinç(kuru tartılmış), gün içerisndeki karbonhidrat ihtiyacınızı karşılar. üç tane orta büyüklükteki tavuk göğsü de protein ihtiyacınızı karşılar!

    3 aylık örnek kür yakınzamanda siteye eklenecektir... kimseye bu ilaçları ve beslenme programını tavsiye etmem... amaç vücut geliştirme definisyonundaki internetional prosedürün nasıl yapıldığını sizlere anlatmaktır...




  • seni bizim farmakoloji dersine alalım istersen
  • çok uzundu okuyamadım [evlol]
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by Cozb®</i>
    <br />seni bizim farmakoloji dersine alalım istersen
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
    neden olmasın [frndsp]
  • buyur bekleriz her perşembe 09:00-12:00 Anadolu Üniv. Eczacılık Fakültesi
  • neresi orası
  • eskişeir mi?
  • Mike- Tyson arkadaşımın verdiği bilgilerin bazılarını kısası belki benim gibi uzun yazıları okumaktak sıkılanlar vardır diye yazıyorum yoksa onun ki daha detaylı ve bilgilendirici.....

    <b>Protein Tozları:</b>
    Ağırlık çalışması yapan sporsuların sıklıkla kullandıkları ergojenik türevidir. Yağ ve kolesterolden kısıtlıdır, %85 - 90 oranında protein içerir. Kuvvet geretiren spor dallarındaki sporcuların günde 4-6 saat yoğun çalışma yaptıkları dönemlerinde protein tozlarının kullanımı organizmanın protein ve amino asit gereksinimini karşılamak açısından pratik bir çözüm olmaktadır. Diyette yetersizlik varsa kas gelişiminde yardımcı olabilir. Gereksinim üzerinde kullanımı sağlığı ve performansı olumsuz etkiler.

    <b>Amino Asitler:</b>
    Diyetle alınan proteinlere göre emilimi daha olaydır. Amino asit alımı büyüme ve insülin hormonlarının salınımı arttırmaktadır. Vücut yağ oranını düşürdüğü iddia edilmektedir. Çalışmalar gereksinim üzerinde alınan amino asitler kas gücü ve gelişimini arttırmadığı göstermektedir. Tek başlarına kullanımları vücutta toksik etki gösterebilmektedir. Tripofan vücutta (beyin, kalp, barsaklar, kan damarları) fizyolojik değişikliklere neden olacak serotonin salgısını arttırır. Ornitini ve arjinin tek başlarına veya tripofanla birlikte kullanımları hipofiz ve büyüme hormonlarını etkiler. Bu iki hormonun çalışmasında artma ise kanser oluşumunu hızlandırır. Fenilalanin, tirozin gibi amino asitler ise vücuttaki epinefrin ve norepinefrinin dengesiz bir biçimde artmasına neden olur. Sonuçta kalbin normal çalışma ritmini bozar, tansiyon yüksekliğine neden olur.




  • Cozb inşallah başka bahara.
  • Arada başka ilaçlarıda açıklıyım,

    <b>Kreatin:</b>
    Günümüzde üzerinde yoğun bir şekilde çalışılan ergojenik yardımcılardan birisi. Oksijensiz ortamda enerji sağlayan enerji kaynaklarından kreatin fosfotaın yapısında yer alır. ADP'den ATP oluşumuna yardımcı olur. Hayvansal kaynaklı besinlerde bulunur. Böbreki karaciğer ve pankreasta glisin, ornitin ve arjinin amino asitlerinden sentezlenir. 70kg. ağırlığındaki erkekte günde yaklaşık 2g kreatine ihtiyaç vardır. Vücuttaki kreatin deposu 120g kadardır.
    Sporda ergojenik olarak kullanımdaki amaç; kısa süreli, şiddetli yüksek, yoğun egzersizlerde laktik aside karşı tampon görevi yaparak yorgunluğu geciktirmesidir. Kısa süreli kreatin alımının yan etkisi bildirilmemiştir. Gereksinim üzerinde tüketimi karaciğer ve böbrek bozukluğuna yol açmaktadır.
  • ducati. ben günde 20 tane creatin aldım .20 gr creatin 4 saat arayla.sonuçta böbreğimi zedelemiştim ve o gün kan işemiştim.ama faydalarınıda çok çabuk gördüm.
  • ve creatininin yağsız kas yaptığını yazmamışsın.
  • Burada her istedigin ilaci oyle Turkiye'deki gibi eczaneye gidip,eczaciya "hoca ordan 2 sustanon,bi anapolon ver." diyemiyorsun.Burada o tarz ilaclari alabilmen icin
    1-Once bir doktora gitmen gerekiyor.
    2-Doktor gercekten gerek gorurse o ilaci sana recete ile yaziyor ve sende ancak recete karsiligi sadece doktorun yazdigi ilaci kullanabiliyorsun.
    Yani senin yazdigin ilaclar burada illegal ve yasak.burada doping ilaclari yasak.Bu yuzden Turkiye'nin kiymetini bilin.

    Diger soruna gelince.En fazla agirlik kaldiran falan gormedim.Cunku bizler haltr'ci degiliz.Bu sporda agirligi,kaslari sekillendirmek icin kullaniriz.
    Selamlar.
  • Herkesin genetigi farklidir.Bunu defalarca belirttim.Benim kollarim 3 ayda toparlarsa,seninki 2 senede zor dolar vs,vs.Kesin bir sonuc yok yani.Sadece calisacaksin ve kendin goreceksin.

    1,5 saat antrenman cok fazla bir sure.Antrenman suresi max. 45 dakikayi asmamali.

    hareket sonunda agri duydugunda hareketi kesme.En az 2 tekrar daha partnerinin yardimi ile yapmaya calis.Zaten bu son iki tekrar adele besliyor.
    Selamlar.

    nasıl olsa post sayısı artmıyor.burayı bi döküman yapıcam izninizle...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.