Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar imkanları, geleceği nasıldır



  • Citizen orda okuyordu. Sor istersen.
  • tamam ona da bi pm atayım o zaman
  • araştırmaya,biyolojiye,bilime ilgin varsa araştırmanı öneririm.bende itü elektronik ve haberleşmenin altına yazmak için şimdilik bilkent,koç.boğaziçi mbg için araştırma yapıyorum.yarın eski dersanedeki biyoloji hocamla konuşmaya gideceğim ve h.sonu da koç üniversitesinden bilgi alacağım bir arkadaşla.öğrendikçe yazarım.

    laboratuarlarda çalışma ortamını seviyorsan güzel bir seçim olabilir bence.
  • hem de bayılırım laboratuarlarda çalışmaya araştırmalarım sürüyor zaten
    eczacılık okursam da ar-ge konusuna baya eğilmeyi düşünüyorum mezun olduğumda
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik

    Genel bilgi ve Programın Amacı

    Moleküler Biyoloji ve Genetik Programının amacı, mikroorganizmalar da dahil olmak üzere her tür canlının genetik yapısını araştırmak ve çözmek, çeşitli biyolojik olayların molekül yapısı ile ilişkisini araştıracak uzmanları yetiştirmektir. Programın mezunları rekombinant DNA ve gen aktarım yöntemleri ile verimi ve dayanıklılığı yüksek olan hayvan ve bitki türleri geliştirirler. Çağın en büyük sorunlarından olan kanser ve AIDS gibi hastalıkların moleküler yapısının çözümlenmesi, korunma ve tedavi yöntemleri ile ilgili araştırmalar yapılması da bu programın çalışma alanına girmektedir.

    aranan Kişisel Özellikler

    Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye karşı ilgi duyan ve fizik, kimya ve matematik derslerinde başarılı, bilimsel meraka sahip araştırmacı, görme duyusu ve belleği güçlü, dikkatli ve sabırlı kimseler olmak gerekir.

    Öğretim Süresi ve Okutulan Dersler

    Öğretim süresi 4 yıldır. Fizik, Kimya, Matematik ilk yılda görülen derslerdir. Bilgisayar bilgisinin alandaki önemi büyük olduğundan bilgisayar eğitimine yoğun olarak yer verilmektedir. Moleküler Genetik, Genetik, Biyoloji, Moleküler Biyoloji, Biyokimya, Hücre Biyolojisi, Mikrobiyoloji, Biyoteknoloji gibi dersler okutulmaktadır.

    Mezunlara Verilen Unvan ve Çalışma Alanları

    Mezunlara “Moleküler Biyolog” unvanı verilir. Programdan mezun olanlar isterlerse akademisyen olabilmek için gereken yüksek lisans ve doktora programlarına yurt içi ve yurtdışında devam etme şansına sahiptirler. Buna ek olarak; devlet sektöründe; bakanlıklar, araştırma enstitülerinde ve Kamu İktisadi Teşekkülleri bünyesinde devlet kodrolarında çalışabilmektedirler. Özel sektörde; ilaç ve gıdaendüstrilerinde araştırma ve geliştirme ve kalite kontrol birimlerindegörev almaktadırlar. Tıp sektöründe; hastanelerde, özel tahlil laboratuvarlarında ve tüp bebek ünitelerinde aranan elemanlardır. Tıp ve Biyoloji alanında ithalat ve ihracat yapan özel şirketlerde satış temsilcisi ve teknik danışman olarak çalışan mezunlar gelecekte kök hücre gibi yeni sektörlerin gelişmesi ile daha geniş bir iş imkanından yararlanabilecektir.

    (kaynak:suha ata )




  • çalışma alanları güzelmiş baya yahu sevmeye başladım bu bölümü
  • Ülkemizde şuanlık çalışma alanı dar olsada ilerde genişliyeceğini düşünüyorum Zaten mezunların büyük bölümü yurtdışında devam ediyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.