Şimdi Ara

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
657
Cevap
19
Favori
54.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanırım forumumuzda böyle bir kulübün eksikliği var. Başlığımız, hem yeni gelecek arkadaşları doğru bilgilendirmeye (forumda dokuz eylülün geçtiği konuların çoğunda yanlış ve eksik bilgilendirme mevcut), hem de halen eğitimine Dokuz Eylül'de devam etmekte olan arkadaşlarla tanışma ve bilgi alışverişinde bulunmaya hizmet edecektir. Şimdilik İzmir'i ve kampüsleri ana hatlarıyla tanıtmaya çalışacağım. (Eksik yerlerde yardımlarınızı bekliyorum) Halen Dokuz Eylül'de okumakta olan arkadaşlar bölümlerinizi birdirerek listeye dahil olabilirsiniz. Tanıtımda da yardımcı olabilirsiniz. Daha önceden açılmış bir kulübümüz var ise beni oraya yönlendiredebilirsiniz

    Öncelikle İzmir'den başlayalım.

    İzmir'e gelirken hiçbirinizde bir avrupa şehri beklentisi olmasın. İzmir olanaklarıyla çok iyi bir şehir olmasına rağmen, kentsel yapılaşması çok kötüdür. Şehrin ortasında kalan ve her yerden görülebilen mahalleler maalesef ki gecekondu malalleleridir. İzmir'in insanı genel olarak yardımsever ve iyidir. Otobüste, metroda, vapurda veya sokakta bir İzmirli kendisini kolaylıkla belli eder. Genel olarak saygılı ve görgülü insanlardır.

    Ulaşım: İzmirde şehir içi ulaşım metro, hızlı tren, vapur, otobüs ve minübüsler yardımıyla sağlanır. Minubüsler genelde mesafeye göre para almakla birlikte 2 lira civarındadır.
    Diğer ulaşım araçları için Kent kart edinmeniz gerekmektedir. Kent kart ile ulaşım ücretleri tam 2.25 tl öğrenci 1.25 tl dir.(Haziran/2015) ve bu ücretlerle 2 araç arası 5 dakikadan az sürede olmamak koşuluyla 90 dakika içerisinde istediğiniz toplu taşıma aracına binebilirsiniz. Otobüs seferleri gece 12 ye kadar normal şekilde devam etmektedir ve gece 12 den sonra her saat başı merkezi noktalardan normalin 2 kat ücreti karşılığında ulaşım sabaha kadar devam etmektedir. İzmir içi ulaşımda taksilerde ayrı bir yer tutar. Gece arkadaşlarınızla bardan çıkıp otobüs beklemek yerine 5-6 kişi taksiyle sıkı bir pazarlıkla üç aşağı beş yukarı otobüsle aynı fiyata yolculuk yapabilirsiniz. (gece 02:00 civarlarında konak meydanından buca üçkuyular meydan civarlarına 30 tl civarı).

    İzmirin tüm nimetlerinden faydalanmak konusunda Deu öğrencileri aslında çok şanssızdır. Ege öğencilerinin yanıbaşında barlarla ve cafelerle dolu küçükpark gibi bir yer varken biz deu öğrencileri ders bitse de alsancak, bornovaya uçsak telaşı içerisindeyizdir. İzmir'de istediğiniz gibi yaşamakta tamamen özgürsünüzdür. Giydiğiniz yediğiniz içtiğiniz yüzünden kimse size laf atmaz (en azından gerçek İzmirliler atmaz. Göç eden vatandaşlarımızın çok olduğu semtler için garanti veremem). Onun haricinde alsancak ve bornovada onlarca irili ufaklı bar cafe bulunmaktadır. Onun haricinde şehir sayısız kongre sergi fuara ev sahipliği yapar. Sessiz sakin yerler arayanlar için Karşıyaka -Bostanlı taraflarındakiler tavsiye olunur. İzmirde bir günde harcayacağın parayla İstanbulda aynı seviyedeki mekanların kapısından bile giremezsin. (İstisnalar kaideyi bozmaz diyelim yinede daha sonra sorun çıkmasın :))

    ve gelelim Buca'ya... Buca İzmirin güney doğusunda yer alan, 500.000 nüfusu olan, İzmir'in en eski ilçelerinden bir tanesidir. Az sayıda yerli (minumum 2 kuşak bucalı) insan barındırır ve nüfusunun büyük çoğunluğu göçlerle oluşmuştur. Yolları insanı sıkar derecesinde dardır. Sosyal olanakları neredeyse 0 olup en merkezi yeri şirinyer semtindeki forbes caddesidir. Burası yaya trafiğine açık bir yol olup sağlı sollu dükkanlardan ve birkaç tane cafeden oluşur.Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en büyük 3 yerleşkesi buradadır. Otogara ulaşımın en kolay yolu minibüslerdir. Havalimanı ise İzban(hızlı tren) ile mümkündür.

    Dokuz Eylül Üniversitesi 4 ana kampüste toplanmaktadır.

    BALÇOVA YERLEŞKESİ
    Dokuz Eylül'ün en küçük yerleşkesi olup TIP FAKÜLTESİ, FİZİK TEDAVİ Y.O VE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİNİ içine alır. Kampüs nüfusu yaklaşık 3500-4000 civarındadır.
    Balçova, İzmirin yaşam kalitesi yüksek semtlerinden birisidir. İzmir'deki alışveriş merkezlerinin büyük çoğunluğu bu bölgede bulunur ve hepside kampüse yürüme mesafesindedir. (yaklaşık 1-2 km arası)
    KYK yurdu olarak ta İnciraltı öğrenci yurduna yakındır ve bu yurt Türkiye'deki en iyi yurtlardan bir tanesidir. Bunun dışında bildiğim kadarıyla balçovada çok fazla özel yurt alternatifimiz bulunmamakta. Ev kiralarına gelecek olursak çok fazla bilgim olmamasına rağmen 700-800 tl den aşağı ev bulabileceğinizi sanmıyorum. Onun haricinde Balçova'dan Konak Meydanına 20-30 dakika, alsancağa 30-40 dakika, bornovaya otobüs + metro ile 35-45 dakika civarında ulaşabilirsiniz.

    BUCA EĞİTİM FAKÜLTESİ

    Bucanın tam ortasında bulunan bu kampüs MYO ve EĞİTİM FAKÜLTESİNİ içine alır. Fiziki koşullar açısından en elverişli yerleşke olup yaklaşık 10.000 - 12.000 civarında bir nüfusu vardır. KYK Hoca Ahmet Yesevi Yurduna otobüsle 10-15 dakika yürüyerek 35-40 dakika mesafededir. Çevresinde ev fiyatları 400-600 arasında değişmektedir ve İzban hızlı tren hattına(havalimanı,alsancak, karşıyaka ve aktarma ile bornovaya ulaşım için en kısa yol, konak için alternatif) 10 dakika uzaklıktadır ve hemen hemen tüm otobüs hatları önünden geçmekedir. Etrafında yeterli miktarda cafe, lokanta vb. bulunmaktadır ve tüm banka şubelerine yakındır. Alsancaktan 30-40 dakika, Bornovadan 45dakika - 1 saat, balçovadan 50 dakika - 1 saat, konaktan 30-40 dakika, havalimanına 25-30 dakika, otogara minibüsle 30 dakika uzaklıktadır.

    DOKUZÇEŞMELER YERLEŞKESİ

    konum itibariyle eğitim ve tınaztepenin arasında kalır. İkisine de yaklaşık 10 dakika yürüme mesafesindedir. Türkçe İİBF bölümleri, HUKUK FAKÜLTESİ ve YABANCI DİLLER YÜKSEK OKULU bu kampüste yer alır. Nüfusu yaklaşık 15-16 bin civarındadır. KYK yurduna yürüyerek 25 dakika mesafededir. ve çevresinde özel yurtlar mevcuttur. Kampüsün içinde ve etrafında yeterince sosyal alanlar (kötünün iyisi) bulunmaktadır. Çevresinde bankamatikler mevcuttur(yapıkredi ve garanti hariç). Ev kiraları 450-800 arası değişmektedir. Ulaşım ise Buca eğitim fakültesine +5 - +10 dakika eklenerek hesaplanabilir. İçerisinde spor salonu, konferans salonları, tenis kortları ve halı saha vardır. Tüm bunlar 400x400 metre gibi bir alanda sıkıştığından içerisi biraz kalabalıktır.
    2015 yılı itibariyle hazırlık hala buradadır.

    TINAZTEPE KAMPÜSÜ

    Bucanın güneydoğusunda bir tepede bulunur. Bir tarafı İzmire diğer tarafı İzmir çevre yoluna bakar. 14-15 bin civarı nüfusa sahiptir. MÜHENDİSLİK FAKÜLTELERİ (Edit:Artık Makine Mühendisliği de tınaztepede), MİMARLIK FAKÜLTESİ, DENİZCİLİK FAKÜLTESİ, İNGİLİZCE İŞLETME-İKTİSAT, EDEBİYAT ENSTÜTÜSÜ, FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİni içine alır. İçerisinde Mediko (öğrenciye ücretsiz sağlık hizmetleri veren bir kuruluş), sosyal tesisler, sosyal aktivite merkezi, Türkiye'nin en kapsamlı üniversite kütüphanelerinden biri tanesi, kapalı spor salonu ve halen yapım aşamasında bulunan atletizm pisti ve 5 bin kişilik amfi tiyatro bulunmaktadır. Yıl içinde rektörlük ve hukuk fakültesi temellerinin atılacağı söyleniyor. Kampüs ana giriş kapısı ile en yukarıda bulunan mühendislik dekanlığı arası yaklaşık 1.7 km dir ve diğer binalar bu aralıktadır. Kampüs içi ulaşım belediyenin ve okulun otobüs seferleriyle yapılır. Konumu ve yerşekilleri itibariyle hiçbir zaman öğrencilerin gün boyu vakitlerini geçirebilecekleri bir yer olamayacaktır. Çevresinde özel yurtlar bulunmakla birlikte KYK yurduna yürüyerek 8 -10 dakika, ulaşım ise buca eğitim fakültesine +15 - +20 ekleyerek hesaplanabilir.
    EDIT (2015)
    Rektörlük inşaatı 3 aydır yerinde sayıyor.
    Hukuk Fakültesi 2015/2016 döneminde tınaztepeye taşınabilir,
    Hazırlığın inşaatı devam ediyor. (2016-2017 yılına yetişir)
    Kampüse küçük çaplı bir aktivite merkezi yapıldı. İçinde sinema, birkaç kafe ve burger king var.
    Teknopark'ın ilk binası bitti, 2. binasının inşaatı bitmek üzere . (Özellikle bilgisayar mühendisliği yazacak arkadaşlar için part-time iş imkanı çok fazla)
    Kampüsün dibine 1000 kişilik lüks bir devlet yurdu yapıldı. kız öğrenci yurdu olarak hizmet veriyor.



    HAZIRLIK

    Tıp, mühendislik, denizcilik, iibf, ingilizce matematik, fizik tedavi, mimarlık(emin değilim) fakültelerinden birisini kazandığınız vakit hazırlık programına dahil olursunuz. Eğitim Dokuzçeşmeler kampüsündeki YDY binasında verilir. Eğer ingilizcenizin yeteri kadar iyi olduğunu düşünüyorsanız ve Türkçe bir bölümdeyseniz, 1 aylık çalışmayla muhafiyet sınavında hazırlığı atlayabilirsiniz. Sınav içeriği 100 soru test ve essay den oluşur. Türkçe bölümler için makul seviyede olmakla birlikte ingilizce bölümler için oldukça zordur ve ingilizce bölümler içerisinde senede 20-25 kişi bu sınavı geçebilir. (Yaklaşık 800 tane ingilizce bölüm öğrencisi içerisinden). Muhafiyet sınavından başarısız olanlar, okulun belirlediği bir tarihte seviye belirleme sınavına tabi tutulur. Bu sınavdaki seviyenize göre kulara yerleştirilirsiniz. Bunlar;
    A kuru : İngilizcesi iyi olan ve genelde muhafiyet sınavına giremeyenlerden oluşur.
    Dersler günde 4 saattir. Seviye olarak intermediate dan başlar ve advance ile biter.

    B kuru : İngilizcesi orta seviyede olanlar bu kurdadır.
    Dersler günde 5 saattir. Seviye olarak intermediate dan başlar advance ile biter.
    Seviye belirlemeye giren bireyin dikkat etmesi gereken bir nokta birazcık fazla soru yapınca kendinizi bu kurda bulabilirsiniz ve ingilizceniz yeterli değilse çok zorlanırsınız.

    C kuru : İngilizcesi orta-alt seviyede olanlar bu kurdadır.
    Dersler günde 5 saattir. Seviye olarak pre-intermediate dan başlar ve upper-intermediate ile biter.

    D kuru : ingilizcesi alt seviyede veya hiç olmayanlar içindir. Kendi içerisinde 3 e ayrılır.
    D2 kuru : Türkçe bölüm öğrencileri içindir.
    Dersler günde 6 saattir. Seviye starter dan başlar ve intermediate ile biter.
    D1 kuru : İngilicesi sıfır olan ingilizce bölümler içindir.
    Dersler günde 6 saattir. Starterdan başlar (emin değilim) upper-intermediate ile biter.
    ingilizce bölüm kazanan arkadaşlara tavsiyem eğer bu kurdaysanız ve ciddi şekilde ders çalışmazsanız maalesef sınıfta kalırsınız. Yaklaşık 30 kişilik bir d1 kurunda anca 4-5 kişi final sınavıyla hazırlığı geçebilir.
    D3 kuru: ingilizcesi alt seviyede olanlar içindir.
    Dersler günde 5 saattir.Elementary den başlar upper-inttermediate ile biter.

    Seviyemize göre kurlara yerleştikten sonra zorlu maraton başlar. Hazırlıkta %85 devam zorunluluğu vardır ve bu çok sıkı takip edilir. Bu duruma uymayanlar direk sınıfta kalır ve gelecek yıl muhafiyeti geçemezlerse tekrar hazırlık okumak zorunda kalırlar. Hazırlık öğrencileri her hafta quiz olur. Bu quizler 1 hafta haberli 1 hafta habersiz olarak gerçekleştirilir. Habersiz yapılan quizler web sitesindeki quiz hanenize yazılır. Haberli yapılanlar ise o haftanın main course notunu oluşturur. Web sitesinde (debis) her bir dönem için 15 tane sınıf içi başarı notu (her hafta için ve main course, writing-reading-listening&speaking derslerindeki notlarınızın ortalaması), 5 tane quiz, 4 tane essay ve 2 tane vize notu bulunmaktadır. Bu notların tümü sadece ve sadece sene sonundaki finale girebilmek için gereklidir.
    Yıl sonu final sınavına girebilmek için, 4 vize ortalamasının %60 ı , quizlerin ortalamasının %15 i, sınıf içi başarı puanlarının ortalamasını %15 i, writing notlarının ortalamsının %10 u nun toplamı 50 olmalıdır. Aksi taktirde final sınavına giremezsiniz.
    Final sınavına girebilmenin şartı, devamsızlıktan kalmamış olmak ve yıl içi ortalamasını 50 yapmaktır. Devamsızlıktan kalanlar yaz okuluna veya dilekçeyle hazırlığı atlamaya başvuramazlar. Dilekçeyle hazırlığı atlama, Türkçe bölüm öğrencileri devamsızlıktan kalmamış olmak koşulu ile yıl sonu sınavında başarısız olmuşlarsa veya sınava not ortalamaları tutmadığı için girememişlerse okulun belirttiği tarihlerde dilekçeyle başvurarak hazırlığı atlayabilirler. Mezun oluncaya kadar muhafiyet sınavıyla hazırlığı vermekle yükümlüdürler. %30 bölümler için ders içeriği ingilizce olan dersleri alamazlar. Bu şekilde kredileri toplayıp mezun olsalar bile diplomalarında hazırlık okumuştur ibaresi yer almaz. İngilizce bölüm öğrencileri ise her koşulda hazırlığı geçmek zorundadır. 2 yıl üst üste hazırlıkta kalanlar aynı bölümün Türkçe eğitimini veren başka bir okula yerleştirilirler.
    Final sınavına girmeden hazırlığı atlama: Yıl içi başarı ortalaması A kuru için :75, B kuru :80, C kuru : 85, D kuru : 90 olan öğrenciler final sınavına girmeden hazırlığı geçerler.
    Final sınavı ve tüm vizeler 4 bölümden oluşur. writing-testing-speaking-listeningdir ve bu sınavlar 2 gün sürer.
    Final sınavı için Türkçe bölümdeki öğrenciler intermediate-upper-intermediate aralığında bir sınava girerler ve vizelerden 60 civarı notlar almış olan bir öğrenci zorlanmadan geçer.
    İngilizce bölümler ise upper-intermediate-advance aralığında bir sınava girer ve genelde d kurundaki her bir sınıftan (30 kişi) 5-6 kişi, C kurundaki her bir sınıftan 12-13 kişi geçebilir.
    muhafiyet sınavı final sınavının aksine sadece writing ve testten oluştuğu için içeriği daha zorlayıcıdır.

    TINAZTEPE'DEN BİRKAÇ RESİM

    Birkaç tane resim ekledim. Tınaztepe'ye çıkmadan önce ne ile karşılaşacağınızı az çok bilin. Bu sene hazırlık okuyacak arkadaşlar daha şanslı çünkü rektörlük inşaatı başlarsa siz gelene kadar eli yüzü baya düzelir tınazın...

    Mühendislik dekanlığı, Çevre ve İnşaat Mühendislikleri
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Bilgisayar,Metalurji, Jeoloji, Maden mühendislikleri binasının Bilgisayar Mühendisliği bölümü...
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Karşıdaki bina Endüstri, Elektronik, Tekstil ve Makine (inşaat halinde) mühendisliklerinin bulunduğu bina. Yan taraf ise üstteki resmin devamı.
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Endüstrinin karşısından mimarlık fakültesi.
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Hemen hemen aynı noktadan İzmir manzarası mavi çatılı yer spor salonu, yukarıya doğru kütüphane, futbol sahası , amfi tiyatro
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Üsttekiyle aynı noktadan Biraz sol tarafa doğru bir resim. Görünen binalar İşletme (ingilizce) ve denizcilik fakültesi. Fen-Edebiyat Fak. de bu binaların yukarısında
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM

    Kütüphane
     DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ DONANIMHABER KULÜBÜ || TANITIM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 10 Temmuz 2015; 11:42:49 >







  • Bir aksilik çıkmazsa maliyedeyim yerimizi alalım.
  • Ben de ingilizce ogretmenliginde okuyorum sorularinizi yanitlayabilirim.
  • 922.sıralamayla ösym yerleştirirse 9 eylüldeyim bende 2.tercihim. sırf izmir diye gazinin üstüne yazdım.bakalım. ingilizce öğrtetmenliği olacak bu arada
    @hekim dilforum sitesinde üyemisiniz? yoksa karıştırıyormuyum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epicentre -- 14 Ağustos 2011; 17:25:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epicentre

    922.sıralamayla ösym yerleştirirse 9 eylüldeyim bende 2.tercihim. sırf izmir diye gazinin üstüne yazdım.bakalım. ingilizce öğrtetmenliği olacak bu arada
    @hekim dilforum sitesinde üyemisiniz? yoksa karıştırıyormuyum

    Evet o kişi benim. Gelme ihtimali var. Benim dönemimde tabanla tavan arası uçurum vardı. Hayırlısı neyse o olsun.
  • dgs ile geçiş yapabilirim. lakin %100 elektrik-elektronik mühendisliği okumak birazcık yemiyo açıkcası. bu konuda bilgi alabilir miyim.
  • yanlız dokuz eylül üniversitesinin kampusune dair hiçbir fotoğraf göremedim şimdiye kadar ?
  • inşaat müh. bölümü türkçe mi geçiyor yoksa %30 ingilizce mi ?
  • @Emre654 internette bile bulmak zor oluyor.

    @Whitefight inşaat müh. %30 ingilizce bildiğim kadarıyla.

    @kacakk120 Dokuz Eylül dgs ile gelenleri intibak programına sokmayıp direk 2. sınıftan başlatıyordu. Fakat okuldan değişen dgs yönetmeliği ile ilgili bir açıklama gelmediği için beklemekten başka çaremiz yok. Ama yazarken Dokuz Eylül'ün mühendislik fakültelerin ciddi çalışma gerektirdiğini unutmayın. Hazırlık yılında elinizde matematik fizik eksikliklerinizi tamamlamazsanız çok zorlanırsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 15 Ağustos 2011; 15:25:22 >
  • Koskoca forumda dokuz eylül tıp ta okuyan bir kişi yok mu?
  • nedense hep deüyü egeden üstün tuttum ve tercihlerimde buna dikkat ettim.
    bol DEÜ lü tercih yaptım gözüm buca eğitim fakültesinde. hayali bile güzel.
    ege yi kazansam mutsuz olmcm ama deü olursa daha bir mutlu olucam.

    son 2 gün...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sltnn

    nedense hep deüyü egeden üstün tuttum ve tercihlerimde buna dikkat ettim.
    bol DEÜ lü tercih yaptım gözüm buca eğitim fakültesinde. hayali bile güzel.
    ege yi kazansam mutsuz olmcm ama deü olursa daha bir mutlu olucam.

    son 2 gün...



    Ege hem kampüs olarak, hem yer olarak, hem de isim olarak deu'nun önünde. Bana gelse gözüm kapalı yazardım gerçi en üstlere yazdım ama gelme ihtimali zor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: webmaster33


    quote:

    Orijinalden alıntı: sltnn

    nedense hep deüyü egeden üstün tuttum ve tercihlerimde buna dikkat ettim.
    bol DEÜ lü tercih yaptım gözüm buca eğitim fakültesinde. hayali bile güzel.
    ege yi kazansam mutsuz olmcm ama deü olursa daha bir mutlu olucam.

    son 2 gün...



    Ege hem kampüs olarak, hem yer olarak, hem de isim olarak deu'nun önünde. Bana gelse gözüm kapalı yazardım gerçi en üstlere yazdım ama gelme ihtimali zor.


    doğru söylüyorsun ama bilmiyorum deü daha cazip geliyor bana. deü de okuyup ege nin bahar şenliklerine de katılabilirim belki bilmiyorum.
    hoş belki de ege oldu ya da 2side olmadı bilmiyorum.
    belki gelir kardeş sıkma canını olmayacak diye bir şey yok.
    hakkımızda hayırlısı olsun




  • Egenin de Dokuz Eylülün de birbirlerine üstün oldukları bölümler bulunmakta yinede amaç tamamen eğlenceyse eğitim 2. plandaysa daha düşük puanlı bölüm olsa bile egeyi yazın. Aksi halde Dokuz Eylülde 'daha bölüme bile geçmeden insana ilk tokatı hazırlık vurur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 18 Ağustos 2011; 19:44:44 >
  • Dokuz eylül makine müh. 2 öğretim . baba bölüme girdik hadi hayırlısı bakalım :)
  • e hadi o zaman kazananları görelim.

    işletme(i.ö)

  • gelin bakalım 2 yıldır ordayım elektrik-elektronik müh. okuyorum. gelin de bucanın tadına siz bakın
    eğer ilk defa gitcekler için söyleyeyim arabadan indiğinizde burası değildir herhalde diye düşünmeyin evet orası
    zamanla alışırsınız pek para harcamassınız bucadan pek çıkmassanız ama döküntü evede 600 lira isterler şimdiden söyleyeyim.




  • Beklediğim gibi Maliye İ.Ö geldi. Hayırlı olsun herkese.
  • Dokuz Eylül Üniversitesi - Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce)

    Herkese hayırlı olsun.
  • arkadaşlar hepimiz hazırlık okuyacak gibi gözüküyor, peki eğitime ne zaman başlıyor ?

    sitede bulamadım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.