Şimdi Ara

Samsung Galaxy Gio Kullanım Rehberi/S.S.S. [Yeni kullanıcılar için]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
6
Favori
111.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Telefonu alalı daha 24 saat olmadı. Benim karşılaştığım sorunlar ve çözümlerini bir yerde topladım. Forumda 70. Sayfaya kadar okudum ve ufak ufak notlar aldım bazıları aşağıda yer almaktadır.
    Birde şunu unutmayın arkadaşlar telefonu yeni alanlar için söylüyorum telefona korkakça yaklaşmasınlar. Burası her ne kadar paylaşım platformu olsa dahi sorulan sorular bazen insanlara sıkıcı gelebiliyor. Sorulan sorular tekrar tekrar soruluyor ve bizler sizlere ne kadar yetişebiliriz bilemiyorum. Korkmayın telefonda herhangi bir problem olduğunda Fabrika ayarlarına geri döndürüp baştan başlayabiliyorsunuz. Fabrika ayarlarına geri döndürmek için bataryanızın en az %50 dolu olmasına dikkat etmenizi tavsiye ediyorum.
    Kullandığınız telefonu ne amaçla kullandığınızda önemli her bulduğunuz uygulamayı ya da oyunu yükleyip telefonu şişirmeyin.
    Ram temizlemeyi alışkanlık haline getiriniz :)) Menü>Ayarlar>Görev Yöneticisi>Ram>Belleği Sil dediğinizde ram boşaltılmış olur 78 ile 110 arasında değişiklik göstermektedir.
    Aşağıda yazdığım yazıların kimisi bana ait kimileri isimlerini yazamadığım diğer forumdaş arkadaşlara aittir. Elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım. Sizlerde gönderilerinizle bu alanı doldurmaya yardımcı olabilirsiniz.
    Herkese çok teşekkürler.
    Merak edenler için Gsm Arena 8 sayfalık inceleme
    http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_gio_s5660-review-594.php
    Forumdan Lethian arkadaşımızın incelemesi
    http://dunyanin-tufani.blogspot.com/2011/04/samsung-galaxy-gio-incelemesi.html

    Forumdan Hayalci arkadaşımızın Videolu incelemesi:




    Galaxy Gio Kullanım Klavuzu:
     Samsung Galaxy Gio Kullanım Rehberi/S.S.S. [Yeni kullanıcılar için]
    Resim "aydan93" arkadaşımıza aittir.
    Ufaktan tiyolar:
    1- Rehberi açtığınızda aramak ya da mesaj çekmek istediğiniz birisi varsa eğer üzerine gelip sağa çekerseniz arama başlar, sağa çekip sona gelmeden sola çekerseniz mesaj bölümü açılır.
    2- Telefonun ekran görüntüsünü almak için “Geri Tuş” ve “Orta Tuş” a aynı anda basmanız yeterlidir. Ekran görüntüleri /sdcard altındaki "ScreenCapture" klasörü altına kaydediliyor
    3- Swype tuş takımına/Samsung tuş takımına geçmek için “Yazmak için dokunun”a 1 kaç saniye basılı tutunuz Swype ve Samsung tuş takımına geçiş yapabilirsiniz.
    4- Klavyeden Sayısal tuş takımına(Dikey tuş takımı) geçiş yapmak için Mesaj ekranında sağ altta “Ayarlar”ı (dişli gibi olan tuş) tıklıyoruz açılan menüden “Dikeç tuş takımı tipleri”’nden “3x4 Tuşlar”ı seçip onaylıyoruz.
    5- Ana ekrana klasör ekleme işlemi için “Ana Ekran”da (Tuş kilidini açtıktan sonraki ekran) Menü tuşu (En sol alttaki tuş) basınız ve “Ekle”yi tıkladığınızda açılan menüden “Klasörler”i daha sonra “Yeni klasör”ü tıkladığınızda “Ana Ekran”a klasör eklemiş olursunuz. (Menülere klasör eklemek için uygulamalar mevcuttur.)
    6- Ana Ekrana eklenebilecek şeyler “Widget” , “Kısayollar”, “Klasörler” ve “Duvar Kağıtları”nı “Ana Ekran”da menü tuşuna basarak ulaşabilirsiniz.
    7- Ana Ekran sayısını çoğaltmak için “Ana Ekran”da “Düzenle”yi tıklayıp ekleyebilirsiniz.
    8- Bu tip cihazlar kapanıp açılırken hem süre kaybettirir hem de pili çok daha fazla kullanırlar. Bu kısa vadede sinirlerinizi bozacağı gibi uzun vadede de pil ömrünü kısaltır. Tavsiyem cihazı uçuş moduna almanız. Bu sayede tüm kablosuz iletişim kesilir. Telefonu kapatmanıza göre şarj süresinden bile kazanırsınız.
    9- Telefonunuzun Wifi dışında internete bağlanmasını istemiyorsanız eğer kapatma tuşuna bir kaç saniye basılı tutup "Veri ağı modu"nu aktif hale getirebilirsiniz.
    10- Telefon USB'den şarj oluyor arkadaşlar fakat Şarj aletinden daha uzun sürede şarj eder.
    11- Telefonda Word Excel dosyalarını açmak için ThinkFree Office uygulaması mevcuttur.
    12- Ekran korumasına almak için telefonun kapama tuşuna kısa süreli olarak basınız. Ekran koruma moduna geçecektir.
    13- Bekleme modunun dışında yaptıgınız her uygulama vs. ekstra şarj tüketimine neden olur wifi , gps , ekran ışığının yüksek oluşu vs.
    14- Ekranda bulunan Widgetleri kaldırmak için bir kaç saniye basılı tutup aşağıya "Kaldır" yazan alana getiriniz. Widgeti "Ana Ekran"dan kaldırmış olursunuz
    15- Wifi,Bluetooth,Gps,Sessize alma ve Otomatik döndürme ayarlarını ekranın üstünden parmağımızla aşağıya doğru çektiğimizde bildirim alanının üstünde yer aldığını göreceksiniz. Buradan açabilir ve kapatabilirsiniz.
    16- Fabrika ayarlarına nasıl geri dönebiliriz? Menü>Gizlilik>Fabrika ayarlarına geri dön dediğimizde cihaz fabrika ayarlarına geri dönecektir ve tüm veriler silinecektir. Fabrika ayarlarına geri döndürmek için şarjınızın %50dolu olmasına özen gösteriniz.
    17- Menü ekranındaki simgelerin yerlerini değiştirmek için Menü ekranına girip Menü tuşuna basıp Düzenleyi tıkladığınızda Simgelerin yerlerinin değiştirebildiğini görebilirsiniz.
    18- Menü ekranındaki simgeleri Ana Ekrana atmak için Ana Ekrana atmak istediğiniz Kısayola 1 kaç saniyeliğine basılı tutunuz daha sonra Ana Ekranda simgeyi dilediğiniz yere yerleştirebilirsiniz.
    19- Ana sayfa tuşuna bir kaç saniyeliğine basılı tuttuğumuzda son açılan uygularımızın çıktığını görebilirsiniz.
    20- Bildirimler sayfasında bildirimler yer almaktadır. Örn. Uygulama yükleniyor/yüklendi. Facebook iletisi gibi gibi.
    21- Çektiğimiz resimler SD Kartın içerisindeki dcim\camera içerisinden ulaşabilirsiniz.
    22- Telefon kapalıyken alarm çalışmaz. Bu tüm android telefonlar için geçerlidir.

    Görev Yöneticisi nedir?
    Etkin Uygulamalar: Çalışan uygulamaları gösterir.
    Paket:Yüklediğiniz uygulamaların kapladığı boyutları gösterir. Aynı zamanda Kaldırma işlemi gerçekleştirilir.
    Ram:Anlık kullanılan ram miktarını gösterir ve Ram belleği temizlemeye yarar.
    Özet:Telefon ve SD Card deopalama birimlerinin durumlarını gösterir.

    Sık Sorulan Sorular:
    S:Root etmeden Flash’a uygulama yüklemek.
    http://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_20/key_/tm.htm#msglink_48364058

    quote:

    Orijinalden alıntı: DemonicMajesty

    Arkadaşlar telefonun en büyük eksiği dahili hafızasının çabucak dolması. Bazı programlar malesef SD karta taşınamıyor. Bunun nedeni Android Froyo 2.2 sürümünden önce uygulamaların SD karta yükleme desteğinin olmaması veya uygulama geliştiricisinin tercihi. Android 2.2'den itibaren uygulamaların SD karta taşınıp taşınamayacağı seçeneği uygulama geliştiricisine bırakıldı.

    Tüm programları SD karta taşımanın bir yöntemi root etmek. Garantiyi bozuyor.
    Fakat telefonu root etmek istemeyenler için Android SDK kullanarak yapılan bir yöntem daha var. Hem de geri dönüşümlü
    İşlemleri sırasıyla anlatıyorum:
    1. Telefonda Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Gelişim>USB Hata ayıklama açık olsun.
    2. Telefonun kutusundan çıkan cd ile Kies programını kurun.
    3. Telefonu USB'den bilgisayara bağlayın.
    4. Buradan Android SDK'in zip versiyonunu indirin:http://developer.android.com/sdk/index.html
    5. Zip dosyasını açarak içinden çıkan klasörün ismini android yapın ve bu klasörü C:\ dizinine kopyalayın. (ismi komut satırına yazması kolay olsun diye değiştiriyoruz)
    6. Zipin içinden çıkan SDK Manager programını çalıştırın.
    7. Settings'ten "Force https:// sources to be fetched usinghttp://" kutucuğunu işaretleyin.
    8. Available Packages'dan Platform-tools'u yükleyin ve programı kapatın.
    9. Windows'tan Başlat>Çalıştır'a girin. CMD yazıp enter'a basın. (Windows 7'de direk arama kutusuna CMD yazın)
    10. Açılan komut penceresinde "cd c:\android\platform-tools\" yazıp enter'a basın. (Tırnaklar olmadan)
    11. Şimdi "adb shell pm setInstallLocation 2" yazarak enter'a basın. (tırnak yok) İşlem tamam. Herhangi bir mesaj çıkmıyor. Bir hata mesajı çıkarsa bir yerlerde hata var demektir.
    12. Tüm pencereleri kapatıp telefonu çıkartın. Telefonu kapatıp açın.
    13. İsterseniz uygulamaları yönet'ten tek tek elle uğraşarak, isterseniz App 2 SD gibi bir programlar kolay bir şekilde tüm uygulamaları SD karta taşıyabilirsiniz. Ayrıca yeni yüklenen uygulamaların hepsi otomatik olarak SD karta yüklenir.
    Not: Widgetlar, live wallpaperlar, service şeklinde devamlı çalışan uygulamalar, IM uygulamaları vs. SD karta taşınırsa problem yaratabilir. Çünkü SD kartı çıkardığınızda yada bilgisayara USB bellek olarak telefonu bağladığınızda SD kartla iletişim kesilir. Bu tür programları SD karta taşımanızı tavsiye etmiyorum.
    14. Telefonu eski haline döndürmek için, tekrar USB'den bilgisayara bağlıyoruz. 9. ve 10. adımları tekrarlıyoruz. Ondan sonra bu sefer "adb shell pm setInstallLocation 0" yazarak enter'a basıyoruz. Telefon eski haline dönüyor. Taşıdığımız uygulamalar SD kartta kalıyor.
    15. Telefon şarjı %100 dolu gösterdiğinde dahi şarj etmeye devam eder uyarı mesajı verene kadar şarj etmesinde bir sakınca yoktur.


    Yaptığımız işlem default olarak uygulamaların yükleneceği yeri SD kart olarak ayarlamak. Normalde uygulamaların yükleneceği yer telefon tarafından seçiliyor.
    Root gibi bir işlem olmadığı için garantiyi bozacağını sanmıyorum. Ama garanti de vermiyorum.
    Kendim denedim. Hiç bir sorun çıkmadı. Ama bu sizde kesinlikle bir sorun yaratmayacağı anlamına gelmez. Çıkabilecek sorunlar uygulamanın yavaş çalışması ya da hiç çalışmaması olabilir. Bende olmadı ama böyle bir durumda uygulamayı tekrar telefona taşıyabilirsiniz.



    S: Google sesli aramayı Türkçeye nasıl çeviririz?
    C: Menü>Ayarlar>Ses Girişi ve Çıkışı>Ses Tanıma Ayarları>Dil listede varsayılan olarak Türkçe görünüyor fakat listenin aşağısında Türkçe(Türkiye)’yi seçiyoruz. Tekrar deneyip olduğunu göreceksiniz.

    S:Ahize senin boğukluğundan yakınanlar için:
    C:*#*#197328640#*#* numaralarını giriniz arama yapıyor gibi.
    sonra sırasıyla [5] audio -> [2] headset -> [2]rx value -> [1] rx codec/volume menüsünü tıklıyoruz. Açılan menüden ben 5 dB yi [7] seçtim. denedim ahize sesi baya fark etti. Ayrıca burdaki menülerden telefonun diğer seslerini de yükseltip alçaltabiliyoruz.

    S:Müzikleri nasıl zil sesi yapabilirim?
    C1:SD kart içine Media\Audio\Notifications şeklinde bir klasör açın. İçine attığınız mp3'ler hem mesaj sesi olarak hem de uyarı sesi olarak seçilebiliyor. Mesajlara girip sağ alttaki menü tuşuna basın. Ayarları seçin. En altta zil sesi seç var. Buradan seçerseniz sadece mesajların sesi değişiyor. Uyarılara farklı mesajlara farklı ses atayabilirsiniz.
    Aynı şekilde çağrı zil sesi için:
    Media\Audio\Ringtones klasörünün içine,
    Alarmlar için:
    Media\Audio\Alarms klasörünün içine attığınız mp3ler listeden seçilebiliyor. Ayrıca bu klasörlere attığınız dosyalar müzik çalarda görünmüyor.
    C2:Telefon ile birlikte gelen MP3 Player'ı çalıştırıyoruz ve zil sesi yapmak istediğimiz müziği açıyoruz. Menü tuşuna bastıktan sonra "Zil sesi yap" seçeneğini seçiyoruz ve işlem tamamdır

    S: .apk dosyalarını yükleme işlemi.
    Apk Manager programı (Android markette mevcut) ile olduğu gibi Dosyalarımdan Apd dosyasına tıklayıp yükleyebiliyorsunuz

    S: Skyfire ile Yıldız Tv vs. izlenebiliyormu.
    C:Evet izlenebiliyor.www.yildiz.tv'ye gir,ondan sonra skyfire menüsünden sol alttaki "Video" seçeneğine bas,"Analyzing" diyecek,birkaç saniye sonra da video baloncuğu çıkacak,ona tıkladıktan sonra izlemeye başlarsın.Düzgün yayın bulursan LigTV bile izleniyor,sıkıntı yok o konuda.

    S: Telefondan herhangi bir uygulamayı nasıl kaldırırız?
    C:Menü>Ayarlar>Uygulamalar>Uygulamaları Yönet açılan listeden silmek istediğin uygulamanın üzerine gel "Veriyi Sil" dediğin zaman uygulama kaldırılır.
    C:Android Market'e giriş yapın ve Uygulamalarımı tıklayınız Açılan listeden silmek istediğiniz uygulamayı seçip kaldır dediğinizde uygulama silinmiş olur.

    S: Rehberdeki kişilere resim nasıl eklenir?
    C: Kişiyi düzenle dedikten sonra (Sim kartta kayıtlı olmamasına dikkat edin) resim kutusuna dokunarak resim ekleyebilirsiniz.

    S: Telefonun şarjı kaç gün gidiyor?
    C: Kişinin kullanımına bağlı olarak yarım gün ile 3 arasında değişebiliyor.

    S:WiFi Error (Hata) Çözümü:
    C:Arama yapacağınız tuşlar menüsüne gelip *#*#526#*#* kodunu tuşlamanız gerekiyor. Wireless driverı yeniden yükleniyor ve sorun çözülüyor.

    S:Sim karttaki mesajları bulmak için ne yapmalıyız?
    C:Mesajlar>Menü>Ayarlar>Sim kart mesajlarını yönet diyerek mesajlarınıza ulaşabilirsiniz.

    S:SD Kartı nasıl biçimlendiririz?
    C:Menü>Ayarlar>Sd kart ve telefon hafızası ayarları> Sd kartı devreden çıkar sonra aşağıdaki Sd kartı biçimlendiri tıkla Kartı biçimlendirir yani içindeki tüm veriyi siler.

    S:Telefon Rehberi ile Sim Rehberini nasıl aktif/deaktif yapabiliriz?
    C:Rehbere giriniz Menü tuşuna basın açılan menüden "Ekran Ayarları"'nı tıklayınız "Görüntülenecek kişileri seçin" altında yer alan "Telefon" "Sim" "Facebook" "Twitter" gibi seçenekleri tıkladığınızda gösterim ile ilgili değişiklikleri gerçekleştirebilirsiniz.

    S:Sim kart rehberini telefona aktarmak?
    C:Rehber>Menü> içe dışa aktar> sim kartından al> tümünü seçin ve onaylayın.

    S:Telefon ısınıyor normal mi?
    C:Şarj olurken, oyun oynarken, 3G ile ilgili işlemler yaparken telefonun ısınması normaldir. :)

    S:İnternetten Gionun desteklemediği formattaki (.exe .rar gibi) dosyaları nasıl indiririz?
    C:Opera mobile ve Opera mini ile indirilebiliyor. Diğer tarayıcıları denemedim.

    Samsung Galaxy Gio Mobile AP (Mobil Erişim noktası) ayarları
    quote:


    Samsung Galaxy Gio Mobile AP (Mobil Erişim noktası) ayarları:İnternete erişemediğiniz herhangi bir yerde, Wireless alıcısı olan bir bilgisayarla internete bağlanmak için telefonunuzun 3G (veya 2G ama daha yavaş) özelliğini kullanabilirsiniz. Ayarları yaptığınızda telefonunuz sanki bir Wireless modem gibi sinyaller yayacak, bilgisayarınızdan buna bağlanarak internete erişebileceksiniz
    1) Telefonda yapılacaklar:
    Ayarlar>Kablosuz ve ağlar:
    Wi-Fi Ayarları>Wi-Fi açıksa kapatın. Geri dönün.
    Mobil ağlar>Paket veri kullan seçeneğini etkinleştirin. Geri dönün.
    Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı>Mobil AP’yi etkinleştirin.
    Mobil AP ayarları>Mobil AP’yi yapılandır
    SSID Ağı: AndroidAP (veya yeni bir isim yazın)
    Güvenlik: Kutuya dokunup WPA2 PSK’yı etkinleştirin
    Şifre: Kutuya dokunup en az 8 karakterli şifrenizi yazın. Kaydedin.
    Telefonun sol üst tarafında yeşil renkli işareti görmeniz lazım. İsterseniz telefonun ana menüsüne dönün.
    2) Bilgisayarda yapılacaklar:
    Bilgisayarda kablosuz ağları aratın, SSID Ağı’na adını yazdığınız ağa bağlanın. Şifre sorunca yukarıda belirlediğiniz şifreyi yazın. Artık en geç 20-30 saniye içinde bilgisayarınızdan internete bağlanmış olacaksınız.
    3) Diğer hususlar:
    Mobile AP aracılığıyla internete bağlıyken telefonunuz bilgisayarınıza yakın bir mesafede olsun.
    Mobile AP’den çıkmak için Ayarlar>Kablosuz ve ağlar>Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı>Mobil AP’yi kapatın.
    Mobile AP’den çıktıktan sonra, özel bir nedeniniz yoksa, Ayarlar>Kablosuz ve ağlar> Mobil ağlar>Paket veri kullan seçeneğini kapatın, bilginiz dışında paranızın gitmesini engellemiş olursunuz.
    Mobile AP aracılığıyla internete bağlıyken sim kartınızı aldığınız operatörden temin edeceğiniz bir internet paketini kullanmak faydalı olacaktır, aksi halde epey pahalıya mal olabilir.


    quote:


    Telefonu Modem Olarak Kullanıp Bilgisayarınızdan İnternete Bağlanmak (USB kablosuyla):
    @vinorosso
    Telefonu modem olarak kullanmak demek, cep telefonu operatörünün verdiği internet servisini telefon üzerinden bilgisayarına aktarmak, böylece bilgisayarından internete bağlanabilmek demektir.Masaüstü veya taşınabilir bigisayar olması farketmez. Mesela evdeyken ADSL hattın koptu veya pikniğe gittiğinde internet yok, ama bilgisayarından internete bağlanmak istiyorsun, işte bu gibi durumlarda işe yarar.
    Daha önce (5 Mayıs, sayfa 39) Samsung Galaxy Gio Mobile AP (Mobil Erişim noktası) ayarları nasıl yapılır, anlatmıştım. Bu metodu kullanmak için bilgisayarının Wi-fi (kablosuz ağ) özelliği olması lazım. Eğer yok ise, o zaman aşağıda anlatacağım metodu kullanarak telefonu bilgisayara USB kablosuyla bağlar ve bilgisayarından internete bağlanabilirsin.

    1) Bilgisayarınızı açın, telefonu bilgisayara USB kablosuyla bağlayın.
    2) Telefonda yapılacaklar:
    Ayarlar>Kablosuz ve ağlar:
    Wi-Fi Ayarları>Wi-Fi açıksa kapatın. Geri dönün.
    Mobil ağlar>Paket veri kullan seçeneğini etkinleştirin. Geri dönün.
    Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı>USB Bağlantısı'nı etkinleştirin.
    3) Artık bilgisayarınızan herhangi bir web sayfasına bağlanabilirsiz.
    4) Diğer hususlar:
    USB bağlantıyla yapılan bağlantıdan çıkmak için Ayarlar>Kablosuz ve ağlar>Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı>USB Bağlantısı'nı kapatın.
    Uygulamadan çıktıktan sonra, özel bir nedeniniz yoksa, Ayarlar>Kablosuz ve ağlar> Mobil ağlar>Paket veri kullan seçeneğini kapatın, bilginiz dışında paranızın gitmesini engellemiş olursunuz.
    Bu şekilde internete bağlıyken sim kartınızı aldığınız operatörden temin edeceğiniz bir internet paketini kullanmak faydalı olacaktır, aksi halde epey pahalıya mal olabilir.
    Not: Bir çok telefondan USB kablosu yerine Bluetooth kullanarak da bilgisayar aracılığıyla internete bağlanmak mümkün olabiliyor ancak GIO'da böyle bir alternatif gözükmüyor. Interneti de araştırdım, uygun bir şey bulamadım. Ancak yukarıda bahsettiğim GIO'daki Mobile AP oluşturarak bilgisayardan internete bağlanma özelliği, Bluetooth'a göre daha hızlı olduğundan, bilgisayarınızda Wi-Fi varsa, tercih edilecek yöntem. Wi-fi yoksa, bilgisayarınızın USB portuna bir Wireless Network Adaptor takmak (20~30TL civarında bulunuyor) veya USB kablosuyla bağlanmak sizin tercihiniz.


    Türkcell/Avea/Vodafone İnternet Ayarları:
    Android İşletim Sistemi İnternet ve MMS Ayarları:
    İnternet ve MMS için öncelikle telefonunuzun ayarlarını aşağıdaki şekilde değiştiriniz.
    1 - Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > Mobil ağlar a girin Veri dolaşımını aktifleştirin
    2- Ayarlar > Kablosuz ve ağlar > Mobil ağlar > Erişim Noktası Adları na girin. MENÜ tuşuna basın ve Yeni APN seçeneğine dokunun. Daha sonra aşağıdaki gibi ayarları yapın.
    3- Kullandığınız öperatöre göre internet ve mms ayarlarının ikisini de telefonunuza tanımlayınız.
    Not : Yaptığınız ayarların etkin olabilmesi için ya telefonunuzda uçuş modunu aktifleştirip tekrar devredışı bırakın ya da telefonunuzu yeniden başlatın.
    Not : Çift tırnak işaretleri olmadan girilmelidir.
    Turkcell İnternet
    quote:

    carrier="Turkcell internet"
    mcc="286"
    mnc="01"
    apn="internet"
    user=""
    server=""
    password=""
    mmsc=""
    type="default"

    Turkcell MMS
    quote:

    carrier="Turkcell-MMS"
    mcc="286"
    mnc="01"
    apn="mms"
    user="mms"
    server="http://wap.turkcell-im.com.tr"
    password="mms"
    proxy="212.252.234.168"
    port="8080"
    mmsproxy="212.252.169.217"
    mmsport="8080"
    mmsc="http://mms.turkcell.com.tr/servlets/mms"
    type="mms"

    Avea İnternet
    Öncelikle 3G'ye kayıt olmak gereklidir. Kayıt işlemi için 3G yazıp 5555'e mesaj atınız.
    Daha sonra Menü>Ayarlar>Kablosuz ve Ağlar>Mobil ağlar>Ağ Operatörleri'nden Avea'nın eklendiğini görebilirsiniz.
    quote:

    carrier="Avea internet"
    mcc="286"

    eski sim kartlarda (aycell yazanlarda)
    mnc="04"

    yeni sim kartlarda
    mnc="03"

    apn="internet"
    user=""
    server=""
    password=""
    mmsc=""
    type="default"


    Avea MMS
    quote:

    carrier="Avea-MMS"
    mcc="286"

    eski sim kartlarda (aycell yazanlarda)
    mnc="04"

    yeni sim kartlarda
    mnc="03"

    apn="mms"
    user="mms"
    server="http://wap.avea.com.tr"
    password="mms"
    proxy="213.161.151.201"
    port="8080"
    mmsproxy="213.161.151.201"
    mmsport="8080"
    mmsc="http://mms.avea.com.tr/servlets/mms"
    type="mms"

    Vodafone İnternet
    quote:

    carrier="Vodafone internet"
    mcc="286"
    mnc="02"
    apn="internet"
    user="vodafone"
    server=""
    password="vodafone"
    mmsc=""
    type="default"

    Vodafone MMS
    quote:

    carrier="Vodafone-MMS"
    mcc="286"
    mnc="02"
    apn="mms"
    user="vodafone"
    server="http://wap.vodafone.com.tr"
    password="vodafone"
    proxy="212.065.136.226"
    port="8080"
    mmsproxy="217.31.233.18"
    mmsport="8080"
    mmsc="http://217.31.233.18:6001/MM1Servlet"
    type="mms"


    0.facebook.com'a giriş yapmak için gerekli ayarlamaları yaptıktan sonra (yukarıdaki internet ayarlarını)
    quote:

    Alıntı: SpyAnaconda
    -Ayarlar>Hesaplar ve senk>Arkaplan verisi tikini kaldır ( markete girdiğinde bu tiki açman isteyecek sonra tekrar kapatırsın)
    -Ayarlar>Kablosuz ve ağlar>Mobil ağlar>Veri dolaşımı tikini kaldır
    -Ayarlar>Kablosuz ve ağlar>Mobil ağlar>Sadece 2G ağları kullan tikini kaldır(çok yavaş girer yoksa)
    -İşlem tamamdır şimdi veri ağı modunu açabilirsin.(Telefon sağdaki tuşuna uzunca bas ordan aç)



    KİES güncellemesi hakkında:
    CD'den gelen programın güncellemesinde problem var sanırım. Direkt Samsung'un kendi sitesinden indirmenizi tavsiye ederim. Buradan indirebilirsiniz.
    Kies ile telefon güncellemesi
    Kies yüklemesi bitmeden ve program açılmadan, telefonu bilgisayara bağlamayınız. Kies yüklendikten sonra Telefonun kapatma tuşuna bir kaç saniye basılı tut gelen menüden uçak moduna alınız. Sırasıyla;
    1.Telefonu USB kablosu ile bilgisayara bağlayınız.
    2.Bildirim ekranını açıp USB bağlandı seçeneğini açınız.
    3.Açılan sayfadan USB belleği bağlayı tıklayınız.
    4.Ufak bir işelemden sonra Kies programında telefonunun modelini göreceksiniz ve Yeni güncelleme yüklenmesi ile ilgili bir uyarı gelecektir. Kabul et'i tıkla ve Güncelleme bitene kadar telefona bir işlem yapmayınız.
    4.Güncelleme bitince bilgisayar ekranında uyarı gelecektir ve Telefon ana ekrana döner.
    5.Telefonun USB kablosunu bilgisayardan çıkarın ve açmak için sağdaki Telefonu kapatma tuşuna basınız ve Uçak modundan çıkınız. Telefon Pin kodunuzu sorar ve güncellemeyi tamamlamış oluruz.


    Telefonun GPS'i ile ilgili olarak şunları söyleyebilirm.
    Herhangi bir internet bağlantısı olmadan bizzat denedim. İGO uygulaması ile İzmir-Buca'dan Bornova'ya kadar gittim[Dolmuşta :)]. Herhangi bir sıkıntı ya da probleme rastlamadım. 1dk süresince 11 adet uydu yakaladı ve bunların 4'üne bağlantı sağladı [Market'ten Gps Test uygulaması ile gördüm] yol güzargahı boyunca GPS ile bağlantım kopmadı. Hedefe giderken dolmuş yanlış yollara girdi (kendi güzergahında doğru) ve 10 sn gibi kısa sürede yeni güzargahı düzenledi.
    Yani demem o ki GPS internet bağlantısı olmadan çalışıyor :)


    Önerilen Programlar ve Donanımlar
    - Kulaklık Önerisi
    http://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_31/key_/tm.htm#msglink_48614134
    -Kılıf önerileri
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-samsung-s5660-gio-deri-cekmeli-zarf-kilif-46257051/detay/?
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-aksesuar-samsung-s5660-gio-flip-kapakli-kilif-3-lu-film-54332826/detay/?
    http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-S5660-GIO-SOFT-KILIF-3X-FILM_W0QQidZZ42372466#aciklama
    http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-S5660-GIO-SOFT-KILIF-FILM-STAND_W0QQidZZ43497714#aciklama
    http://urun.gittigidiyor.com/SAMSUNG-S5660-GIO-SILIKON-KILIF-3X-FILM_W0QQidZZ42578573#aciklama

    -Android Pc Suite (Kies alternatifi diyebiliriz)
    http://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_29/key_/tm.htm#msglink_48574491
    Gio ile Çekilmiş Resimler ve Videolar
    Makro Çekimlere Örnek:
    http://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_34/key_/tm.htm#msglink_48678993

    İsimlerini buraya yazamadığım arkadaşlara teşekkürlerimi tekrardan iletiyorum lütfen kimse alınmasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApoCaLYpSe_35 -- 21 Ağustos 2011; 14:11:59 >



  • Önerilen Andoid Uygulamaları ve Oyunlar (Geliştirme aşamasındadır)
    1.Listede yer alan/almayan binlerce uygulamalara Android Market’ten ulaşabilirsiniz. Size tavsiyem yüklemek istediğiniz uygulamayı önce Market'te aratmanız bulunmuyorsa eğer dışarıdan yüklemeniz bunun dışında en güvenilir uygulamalar Market'tedir.
    2.Tabiki ücretli uygulamalara ulaşabilmemiz için Applanet'i yüklemek gereklidir. Bütün ücretli uygulamaları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Para ya da kontör gitmiyor. Applanet bazen diğer uygulamalar da sunuculardan veya telefondan kaynaklı hatalar verebiliyor.
    3."Samsung Apps" "Market" gibi bir uygulama yükleme uygulamasıdır. Samsung'un kendi uygulamasıdır.

    Sosyal Ağ:
    Epinephrine: MSN Messenger: (Eski adıyla Msn Talk)
    Twitter:
    Facebook for Android:
    Foursquare:
    Skype: İnternete bağlı olduğunuzda dilediğiniz skype arkadaşınızla ücretsiz konuşabilir mesajlaşabilirsiniz.
    Whatsapp:
    TweetDeck:Twitter Facebook gibi sosyal ağlara aynı anda bağlanabilen uygulamadır.
    ebuddy: Msn,yahoo gtalk vs... hepsini içinde barındıran sohbet uygulaması.
    MSN Messenger Mercury: Msn sohbet programı.

    Müzik Çalar:
    Winamp:
    doubleTwist:
    TuneWiki:
    Soundhound: Dinlettiğin şarkıyı bulmaya yarayan bir uygulama.

    İnternet Tarayıcıları:
    Skyfire: Rakiplerinden ayıran en önemli olan özelliği youtube gibi flash tabanlı siteleri destekliyor olabilmesi. Yıldız TV izlenebiliyor.
    Opera Mini yada Mobile:
    Firefox:
    Dolphin Browser:

    GPS & Navigasyon: (Bu uygulamalar genelde ücretli uygulamalardır.)
    GPS Test: Gps bağlantınızı kontrol edebilirsiniz. Kaç tane uydu yakaladığınızı bunların hangilerine bağlandığınızı görebilirsiniz. En az 3 uydu ya kitlendiğinde GPS'e bağlandığınızı unutmayınız.
    İgo:
    Ndrive:
    Aura Syngic:
    Real Time GPS Tracker: Anlık bulunduğunuz yeri gösterir. Gps'in çalıştığını test etmek için kullanabilirsiniz.

    Verimlilik:
    CircleLauncher-2: Ana ekrana kısa yol eklemenin bir başka yolu :) Ben kullanıyorum gayet güzel çalışıyor :)
    Google Sky Map: Gökyüzündeki yıldızlar vs..
    Google Earth: Bildiğiniz Google Earth :))
    Google Goggles: Kamera ile yakalanan görseli google da aramak için kullanılan bir uygulama.
    Gauge Battery Widget: Pil Göstergesini % olarak göstermek için kullanılıyor.
    Powermax: Uygulamayı yükleyip enable moduna getirdiğiniz zaman bir çok gereksiz uygulamayı kapatmakta bataryanın daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır
    Dropbox: 2gb'lık alan ile birlikte dilediğiniz uygulamayı,yazıyı veya bilgiyi bu alana depolayabilirsiniz hemde ücretsiz.
    Evernote: Not alma programıdır diğerlerinden ayıran en güzel özelliği sesli yada görsel notlar alınabilmesi.
    AppMonster: Yüklü olan uygulamardan seçtiklerinizi Sd karta yedekliyor.
    Barcode Scanner: İsmindende anlaşılacağı gibi barkod tarayıcı.
    CacheCleaner: Uygulamaların arkasında bıraktığı cache kalıntılarını temizleye yarayan bir uygulama.
    Team viewer: Uzaktan bilgisayara erişme.
    Startup Auditor Free: Telefon başladığında açılacak uygulamaları düzenlemeye yarayan bir uygulama.
    SMS Popup: Adından da anlaşılacağı gibi sms uyarısını ana ekranda veriyor :)

    Virüs Programları

    Çeşitli:
    CallRecorder: Gelen/Giden konuşmaları kaydetmeye yarayan program. Sd kartın çabuk dolmasını sağlar :)

    Eğlence:


    Buradaki sayfayıda inceleyinizhttp://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_48/key_/tm.htm#msglink_48972761
    Full ekranda arayanın görülmesi içinhttp://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_48/key_/tm.htm#msglink_48977513
    Nova oyunu:http://forum.donanimhaber.com/m_47857666/mpage_55/key_/tm.htm#msglink_49100131
    buradadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ApoCaLYpSe_35 -- 21 Ağustos 2011; 14:43:52 >
  • Süper paylaşım
  • Çok güzel bir paylaşım seni tebrik ediyorum
  • Sağolun arkadaşlar elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştım :)
    Önerileriniz olursa buradan iletirseniz sevinirim.
  • Bu süper bir girişim işte herkesin sorduğu sorular aslında benzer ama cevaplar 180 sayfa içinde dağınık bir şekilde ve bulmak çok fazla zaman alıyor :S yeni edinilen bilgilerin de ilk mesaja eklenmesiyle çok daha başarılı bir şekilde ilerleyebilecek bir konu :) Tebrikler
  • Soranlara burayı link veririz artık ... Eline sağlık..
  • bu telefonu 15 gun kadar önce eşime aldım genel anlamda memnun cıhazdan fakat [2 defa olmus] tel kendıne kendıne kapanıyor..neden olabılır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ApoCaLYpSe_35



    S:Ahize senin boğukluğundan yakınanlar için:
    C:*#*#197328640#*#* numaralarını giriniz arama yapıyor gibi.
    sonra sırasıyla [5] audio -> [2] headset -> [2]rx value -> [1] rx codec/volume menüsünü tıklıyoruz. Açılan menüden ben 5 dB yi [7] seçtim. denedim ahize sesi baya fark etti. Ayrıca burdaki menülerden telefonun diğer seslerini de yükseltip alçaltabiliyoruz.






    Apocalypse bu menüyü açıyorum yalnız 5nolu audioya girmiyor,diğerlerine giriyor ama audio menüsü açılmıyor.gingerbread yüklediğim için olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmrkartal

    bu telefonu 15 gun kadar önce eşime aldım genel anlamda memnun cıhazdan fakat [2 defa olmus] tel kendıne kendıne kapanıyor..neden olabılır


    Telefonun görev yöneticisinden Ram kullanımını arada sırada temizleyiniz. Sonuçta işletim sistemi yüklü telefonda ;) Birde hafta da en az bir kez telefonu açıp kapatırsanız bir sorun olacağını sanmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gazisaltuk


    quote:

    Orijinalden alıntı: ApoCaLYpSe_35



    S:Ahize senin boğukluğundan yakınanlar için:
    C:*#*#197328640#*#* numaralarını giriniz arama yapıyor gibi.
    sonra sırasıyla [5] audio -> [2] headset -> [2]rx value -> [1] rx codec/volume menüsünü tıklıyoruz. Açılan menüden ben 5 dB yi [7] seçtim. denedim ahize sesi baya fark etti. Ayrıca burdaki menülerden telefonun diğer seslerini de yükseltip alçaltabiliyoruz.






    Apocalypse bu menüyü açıyorum yalnız 5nolu audioya girmiyor,diğerlerine giriyor ama audio menüsü açılmıyor.gingerbread yüklediğim için olabilir mi?


    2.3.3 te çalışmıyor sanırım bende denedim :(
  • Hadi ya :(
  • Konu süper ellerine saglık gerçekten tüm msjları okumak baya zamanını almıştır.ben üşenip okumamıştım şahsen. :)
    Bende 4 günlük gio sahibiyim baya bilgilendim sayende.
  • Konu süper ellerine saglık gerçekten tüm msjları okumak baya zamanını almıştır.ben üşenip okumamıştım şahsen. :)
    Bende 4 günlük gio sahibiyim baya bilgilendim sayende.
  • Paylaşım güzel olmuş ApoCaLYpSe_35 arkadaşa teşekürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sguler16 -- 12 Eylül 2011; 1:20:12 >
  • Skyfire kurmaya çalışıyorum ,Telefonunuza uygun değildir diyor .S5660 için android markettede bulmuyor aratınca.
    Boyle bir durumla karşılaşan oldumu acana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sguler16 -- 12 Eylül 2011; 1:20:42 >
  • telefon 1-2 güne elime geçecek ama şimdiden bu konu sayesinde başıma gelebilecek sorunları ve çözümleri öğrenmiş oldum eline sağlık
  • Eline sağlık paylaşımın çok faydalı olmuş. Şu gio da wap yok yazıyor gsmarenada ve de wap olmayan telefonlar 0.facebook a girmiyormuş bu doğru mu yoksa yazdığın internet ayarları bu sorun için mi?
  • çok başarılı bir paylaşım kardeş teşekkrler.....
  • Soruma cevap bulamadım. Gio alacağım eğer böyle bir sorun var ve de özelliğinden dolayı ise galaxy ace alayım daha iyi.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.