Şimdi Ara

HDMI to IEEE 1394

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaslar umarım konuyu yanlış yere açmadım

    Sony DCR-HC30E kameram var mini dv kasetle çalışıyor,bende çektiklerimi laptopumda bulunan i-link (IEEE 1394) yada diğer adıyla FireWire portundan dvd ye çekip izliyordum. buraya kadar her şey güzel sorun ise şimdi kendime yeni laptop aldım yeni laptopların hiç birinde IEEE 1394 port yeri yok hepsinde de sadece HDMI kablo yeri var

    şimdi ben ne yapacagım magdur durumdayım

    internette bir ucu hdmi diğer ucu IEEE 1394 olan kablo gördüm böyle bir kablo alsam olurmu sizce görüntüleri kameradan tekrar dvd ye aktara bilirmiyim bazı yabancı forumlarda olmaz gibi yazılar okudum

    o kadar kasetlerim var dvd ye çekmem lazım yardım lütfen çok önemli anlayan varsa yardım etsin







  • aynı durumdan bende muzdaripim. Ama dediğim kablo ile olmaz çünkü laptoptaki HDMI çıkış giriş değil ki. IE1394 to USB gibi bir kablo olursa olur onda da görüntü kaybı olur.
  • ayni problemi bende yasmaktayim.bir cozum bulabildinizmi acaba?
  • Sırf bu yüzden eski masaüstü pc'den vazgeçemiyorum.
  • kamerayı değiştirmenin de zamanı gelmiş demek ki.
  • sorununun çözümü ancak şu tarz bi adaptörle olur.
    http://www.amazon.com/StarTech-com-CardBus-1394a-FireWire-Adapter/dp/B0000512GH
  • yada aklıma şimdi geldi. kamerandaki composite çıkışları kullanarak laptobuna 20 liraya easycap tarzı usb bi adaptor
    takarak goruntulerini capture edebilirsin.
  • Masaüstü kullanmanın hantallığından sıkılıp da,yola sadece amacıma uygun değişik ebat ve performansta iki laptopla devam etmeye karar vermiştim.Ancak yeni model laptopların hiçbirinde firewire portu olmadığını farkederek ,elimdeki hdv kamerayı kullandığım müddetçe firewire portlu desktop bilgisayarıma (ya da eski model laptoplara) mahkum olduğumu anladım.
    Maalesef hiç bir yöntem firewire aktarımın kalitesini vermiyor.Orijinal kalitede aktarım bu yolla oluyor sadece.Tavsiyem sırf kamera için ucuz yollu dandik bir masaüstü kurup ya da bir yerden bulup firewire kart eklemek.Kasetli kamera kullanıldığı müddetçe yapacak başka bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 11 Kasım 2011; 21:25:07 >
  • biraz konuyu hortlatmış olacam ama firewire-usb kablolar dolanıyor etrafta. birini alma gafletinde bulundum. çalışmıyor. taktığınız usb aygıt bozuk diyor. internette biraz araştırdım ki usb, firewire, hdmi hepsi farkı sinyaller gönderiyormuş. ha aslında usb - seri port çeviriciler var. onlar da farklı sinyaller ama o çeviriciler sadece kablodan ibaret değil, içlerinde entegre de var. ama malesef usb - firewire çeviriciler anlaşılan sadece kablodan ibaret.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.