Şimdi Ara

Opel Insignia LPG Problemi var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
35.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Opel Insignia'nın LPG montajında problem olduğu hatta LPG'nin enjektörleri erittiği söylenmekte. Bunun gerçek payı var mı? Araç değiştireceğim ve bu cevaba göre Insignia bir alternatif olacak



  • Nasıl Sorun Var Yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recepotogaz

    Nasıl Sorun Var Yani


    Mesela ; Subopları erittiği söyleniyor...
  • Biz 1 yılda En az 30 Tane Bagladık Daha Hatta Veren Olmadı Ve Şu Anda Sıfırlarına Baglıyoruz Web Sayfamızdan Bakınız .

    Yanlış Montajla Ayarla Her Araba subapları Yakar Hiç Alakası Yok Siz iyi Bir Prins Servisine Gidiniz Montajı Yapdırınız.

    Saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: recepotogaz

    Biz 1 yılda En az 30 Tane Bagladık Daha Hatta Veren Olmadı Ve Şu Anda Sıfırlarına Baglıyoruz Web Sayfamızdan Bakınız .

    Yanlış Montajla Ayarla Her Araba subapları Yakar Hiç Alakası Yok Siz iyi Bir Prins Servisine Gidiniz Montajı Yapdırınız.

    Saygılar




    Peki Ankara opel yetkili servisi Opan'ın LPG montajı yaptığını ( sahibinden.com'da bir ilandan ) duydunuz mu? Gerçek midir?
  • Ankara'daki Opan Landi Renzo takıyordu, problem çıkınca bıraktılar,
    landi Renzoda Landi'de valve care (valf koruma)olmadığından ve Prins gibi bir sistem olmadığından sorun yaşadılar.

    Ankarada Opel ve Prins ustası Ahmet Usta -Özbek Serviste montaj yaptırabilirsiniz.seri montajları var.

    www.ozbekservis.com
  • bnde 180 hp olanı war tup tktrmyı dsunuorum ama hrkes bseler soyluyo cekımde qucde bı deqsme olrmu??? 180 hp 170e flan dser dıolar bu doqrumu..?bde yakt ne olyo tup tklnca? blqı werrsenız sewnrm tskrler
  • Bu Tür Konusmalar Şehir Efsanesidir Opel Insignia Araçların Montajları Ve Ayarları Çok Farklıdır Yani Ecotec Motor Anlamı Opel'in ekonomi,ekoloji ve teknoloji anlamına gelen motoru
    Opel Insignia OtoGaz Montajı Yapılırken Kendine Özel Ek Parcalar Kullanmak ve En Önemlisi Aracın Motor Datalarını Bilmeniz Gereklidir Ben Kendim Uzun Zamanlar Yurt Dışında Otogaz Firmalarında Çalışdım Ve Teknoloji'yi Yakından Takip Etdim Özel Eğitimlerle Motorların Çalışma Özelliklerini Ögrendim Ve Dinamo metre,de Sonucları Gördüm Sahda Aracların Zor Şartlarda Çalışmalarını İnceledim Sonuç Olrak Sorunsuz Oldunu Gördüm Öyle Uygulama Yapdım.

    1-) LPG Kesinlikle Motor Öldürmez... Aksine Ömrünü Uzatır.

    2-) LPG Benzinden Çok Daha Güvenlidir.

    3-) 1 LT benzin = 1,2 LT gaza eşittir. LPG fiyatı düşük olduğu için avantajlıdır. şu anda Ankara'da %55, diğer illerde %45 civarında yakıt tasarrufu sağlamaktadır.

    5-) Yeni nesil enjektörlü araçlara sıralı sistem dediğimiz sistem uygulanarak benzinden sadece max. 1kw güç kaybıyla ve tork artışıyla LPG kullanılabilir.

    6-) Eski sistem LPG cihazlarında ise max. %3 güç kaybı olur. bunun sebebi gaz-benzin yanma oranlarının farklı olmasıdır. gaz benzinden daha zor tutuşur.

    7-)Örnek Olrak Size Resimler Paylaşacam Siz Kendiniz Montaj Farkını Ve Kalitesini Anlarsınız.

     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • Opel Insignia Prins Lpg

     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • Quality,innovation and customer care it's in our nature.

     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • Sayin recep usta,
    Astra 1.6 turbo (180bg) araclara insigniaya takilan ayni sistemler takilabiliyormu? Daha once yaptiginiz degisimler ve varsa sorunlar bilginiz dahilindemi?
    Tesekkurler.
  • Bizim Yetkili Servislerle Anlaşmamız vardır Doru Ve Düzgün Montajla Hiç Sorun Yaşamadık Kaliteli Ürünle Ve işçilikle Sorun Olmaz .


    Recep Kurt

    Saygılar
  • INSIGNIA MARKA ARAÇLARDA ENJEKTÖR ERİTMESİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR SÜBOPLARDA YANMA MEYDANA GELMEKTEDİR BU SORUNDA RAİL YAĞLAMA SİSTEMİ İLE GİDERİLMEKTEDİR MONTAJLARDA LPG KİTİYLE BERABER RAİL YAĞLAMA SİSTEMİDE TAKILMAKTADIR BU SÜBOPLARI SOGUTMAK İÇİNDİR OPAL PLAZA 2 YIL MOTOR GARANTİLİ MONTAJ YAPMAKTADIR

    -------------------------------------------------------------------------------
    ANKARA KONYA YolU OPAL PLAZA OPEL CHEVROLET KİA VE TÜM DİĞER MARKA ARAÇLARA
    2 YIL MotoR GARANTİLİ lpg DÖNÜŞÜMÜ YAPMAKTADIR.SIFIR ARAÇLARDA GARANTİ BOZULMAMAKTADIR
    LANDİRENZO,İNKAGAS(BMD),brc KULLANILAN KİT MARKALARI OLMAK ÜZERE 2 YIL GARANTİLİDİR
    OPAL PLAZA:0312 5830583
  • iyi günler takılan lpg sistemine göre degişir opel insignialarada prins car vecare yaglama sistemiyle takılırsa hiçbir sorun olmaz 1000&5000km geçmemişaraçlarda motor garantisini ipragaz veriyor bizim taktıgımız araçlarda hiç bir sorunla karşılaşmadık yeni opel astra opel insignia chevrolet gruz nissan qasqai mazda 3
    gibi araçlarda prins
    www.cetinsayotogaz.com info@cetinsayotogaz.com detaylı bilgiiçin



     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • WWW.CETİNSAYOTOGAZ.COM

     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • GRUZ

     Opel Insignia LPG Problemi var mı?
  • Şimdi bende alacağım bu insignia'dan bayılıyorum arabaya :) 2009-2010 modeli 1.6 T olanından alacağım şimdi kesin olarak tüpte sorun yaşanmıyor mu ,? Bu bahsedilen subap erime problemi çözüldü mü ?
  • Prins Recep P kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar benim 2009 model insignia aracım var. Şubat 2013 e kadar düşündüm durdum LPG taktırsam mı taktırmasam mı diye. İnternetten araştırayım birazda ustalara sorayım dedim. İnternette o kadar abuk sabuk hikayeler yazılıyor ki arabadan soğuturlar resmen. Öyle bir yazılara rastladım ve servislerdeki ustalardan öyle laflar duydum ki anlatamam. Söylenenlerin ve yazılanların bir çoğuna gülüp geçtim. Benim motorlar hakkında biraz teknik bilgim vardır en azından sanayilerdeki servislerdeki ''BAZI'' ustalardan daha usta olacak kadar.

    Neyse;

    Aracıma Şubat ayında Ankara'da Opel Opan yetkili servisinin anlaşmalı olduğu bir serviste landi renzo marka lpg taktırdım. Herkes bana karşı çıktı insignia'ya lpg mi taktırılır diye.. Sonuç olarak tasarruf etmem lazım ve yılda 100.000 km den fazla yol yapıyorum. Benzinle kullanırsam benim için dehşet bir rakam ortaya çıkıyor, Lpg takılırsa yakıt litre fiyatım yarıya düşüyor ve lpg ile ekstra en az %15 - %30 tasarruf etmiş oluyorum. Lpg takılalı 6 ay oldu neredeyse ve hiç bir sorunum yok. Başlarda gaz ayarı konusunda biraz sıkıntı çektim 5-6 sefer ayara gittim ki bu benim titizliğimdendi. Araca ilk ayar yapılıp yola çıktığımda Bursa' ya gittim geldim gaz artı yarım depo benzine mal oldu, ayarı yapan usta yanlışlıkla benzini %5 olarak ayarlamış neyse onu düzelttirdim ancak bu sefer gaz çok yaktı o zaman ki fiyat ile 85 TL. ye depo doluyor 430 km. yol yapıyordum sonraki ayarlarda 85 - 90 TL. gaz alıyor 340 km. yol yapıyordu. Biraz kendi kendime kızdım 340 km. yi 100 TL.lik benzinle de yapıyor diye. Sonra biraz araştırdım ve Bursa'da Küçük sanayi denilen bir sanayi sitesinde işinde cidden uzmanlaşmış bir usta buldum. Landi renzo eğitimini iyi öğrenmiş bir usta... Bu usta ayar yaptıktan sonra yani 2 aydır aracım şehir içi 200 - 206 kuruş, şehir dışı 150-160 kuruş yakmaya başladı. Bu hesaplamalar benim sürüş tarzıma göre cidden çok çok iyi.. Uzun yolda yolunu bulursam 200-265 km hız yapıyorum şehir içinde de ana yollarda sürekli basarak gidiyorum. Yani normal bir kullanıcı bu benim hesaplarımın altında kullanmış olacaktır. Lpg sayesinde yakıt masrafım cidden yarıdan aşağıya düştü.

    Gelelim Lpg arıza açarmı vb. sorulara;

    Neymiş efendim:

    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş insignia'nın subapları magnezyumdanmış o yüzden subaplar erirmiş. :))
    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş o yüzden enjektörler erirmiş. :))
    lpg'de çekiş zamanla çok düşermiş..
    lpg kullanmaya başladdıktan sonra arabayı ilk çalıştırdığınızda titrermiş
    lpg kullanımında subaplar yağsızlıktan oturma yaparmış...
    vs.vs.vs. bunlar gibi bir sürü yazı var, ve bir sürüde akıllı var birşeyleri bilmeden cevap veren.

    * lpg' nin yanma oranı benzinden fazla olamaz.. HİÇ BİR ŞEKLİDE...(!) Benzinin yanma sıcaklığı lpg den en az 1 kat fazladır.
    * insignia'nın subapları evet magnezyumdan ama benzinde erimeyen gazda hiçbirşekilde eriyemez...
    * Mevcut piyasadaki lpg lerde zaten yağ var ve benzinde bulunan yağ miktarından neredeyse 2 kat daha fazla..
    * Subaplar oturma yapar evet ama sadece lpg de değil benzinde de oturma yapabilir ki oturma yapma yüzdesi %001 kadar düşüktür.
    * Enjektörler ile lpg nin bir bağlantısı yok, Enjektörler kuruma yapmaz ilk çalıştırma zaten benzin ile sonrasında ise takılacak olan lpg nin yazılımında yüzde ne kadar benzin alması gerektiği belli ve araç belli devirlere geldiğinde bir miktar benzin alıyor motora..
    * Aracın ilk çalıştırması esnasında titreme araç soğukken özellikle çok soğuk havalarda yağın katılaşmış olmasından dolayı yağ pompasının yağı gerektiğince subaplara verememesinden kaynaklanır ve genelde çok çok soğuklarda bir çok araçta bu titreme mevcuttur. Esasında biz Türk milletiyiz herşeyin en iyisi olsun en ucuzu olsun isteriz kullandığımız yağı yetkili serviste değilsek en ucuzunu almaya çalışırız. Opel insignia'nın kullandığı yağ 0-30 dur..!!!

    Benim aracıma yetkili serviste haberim olmadan 5-30 yağ konuluyor. Bu yanlış yağ konulma sonucu aracım sabahları ilk çalıştırmada 30 saniye kadar titremeye başladı, günden güne de titremenin şiddeti arttı. Araştırmaya başladım sebebi nedir diye; ''Servis lpg' den dolayı subaplar oturma yapmış değişecek'' dedi. Özel bir servise gittim aynı şeyi söyledi.. Ama benim kafamın almadığı birşey vardı ""araç bu titremeyi sadece 30 saniye yapıyor"" subaplar erise oturma yapsa araç ilk çalıştırma sonrasında da yapar diye düşündüm. bir ara elime servisin faturası geçti ve konulan yağı gördüm Mobil 5-30 diye.. herifler 5-30 yağ koymuşlar.. :)
    Neyse 3 hafta önce gidip 0-30 Mobil yağımı kendim aldım ve bir benzinlikte değiştirtdim.. Şu an aracımda sabah titremeden eser yok, gayette mutluyum lpg taktırdığım için..
    Çıkarcı insanların para kazanma yolu; neymiş efendim çelik subaplar varmış Ankara'da özel servislerde bir ustaya yaptırırsan 1600- 2000 TL. masraf olurmuş. Servis 2500-3500 TL. ye yaparmış. Bunlar gibi çıkarcı insanlardan iğreniyorum..

    Alın size çelik subap maliyeti:

    Özel serviste aracın kapağını sökme takma ücreti 200 TL.
    Orjinal çelik subap takımı 230 TL.
    Orjinal conta takımları 210 TL.
    Subapları takacak usta yani kapakçı 200 TL.

    Toplam 840 TL.

    Adamlardaki aç gözlülüğe bakın bizim sırtımızdan 1000 TL. hiç birşey yapmadan 10 tane civata söküp takarak kazanmaya çalışıyorlar ki yetkili servis bu rakamın 2 katını alıyor. Yukarıda yazdığım fiyatları Ankara Şaşmaz'da benim küçükken yanında çalıştığım ustam ve onun çalıştığı parçacılardan aldım.

    Artık yorum sizin..
  • zakachalka Z kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar benim 2009 model insignia aracım var. Şubat 2013 e kadar düşündüm durdum LPG taktırsam mı taktırmasam mı diye. İnternetten araştırayım birazda ustalara sorayım dedim. İnternette o kadar abuk sabuk hikayeler yazılıyor ki arabadan soğuturlar resmen. Öyle bir yazılara rastladım ve servislerdeki ustalardan öyle laflar duydum ki anlatamam. Söylenenlerin ve yazılanların bir çoğuna gülüp geçtim. Benim motorlar hakkında biraz teknik bilgim vardır en azından sanayilerdeki servislerdeki ''BAZI'' ustalardan daha usta olacak kadar.

    Neyse;

    Aracıma Şubat ayında Ankara'da Opel Opan yetkili servisinin anlaşmalı olduğu bir serviste landi renzo marka lpg taktırdım. Herkes bana karşı çıktı insignia'ya lpg mi taktırılır diye.. Sonuç olarak tasarruf etmem lazım ve yılda 100.000 km den fazla yol yapıyorum. Benzinle kullanırsam benim için dehşet bir rakam ortaya çıkıyor, Lpg takılırsa yakıt litre fiyatım yarıya düşüyor ve lpg ile ekstra en az %15 - %30 tasarruf etmiş oluyorum. Lpg takılalı 6 ay oldu neredeyse ve hiç bir sorunum yok. Başlarda gaz ayarı konusunda biraz sıkıntı çektim 5-6 sefer ayara gittim ki bu benim titizliğimdendi. Araca ilk ayar yapılıp yola çıktığımda Bursa' ya gittim geldim gaz artı yarım depo benzine mal oldu, ayarı yapan usta yanlışlıkla benzini %5 olarak ayarlamış neyse onu düzelttirdim ancak bu sefer gaz çok yaktı o zaman ki fiyat ile 85 TL. ye depo doluyor 430 km. yol yapıyordum sonraki ayarlarda 85 - 90 TL. gaz alıyor 340 km. yol yapıyordu. Biraz kendi kendime kızdım 340 km. yi 100 TL.lik benzinle de yapıyor diye. Sonra biraz araştırdım ve Bursa'da Küçük sanayi denilen bir sanayi sitesinde işinde cidden uzmanlaşmış bir usta buldum. Landi renzo eğitimini iyi öğrenmiş bir usta... Bu usta ayar yaptıktan sonra yani 2 aydır aracım şehir içi 200 - 206 kuruş, şehir dışı 150-160 kuruş yakmaya başladı. Bu hesaplamalar benim sürüş tarzıma göre cidden çok çok iyi.. Uzun yolda yolunu bulursam 200-265 km hız yapıyorum şehir içinde de ana yollarda sürekli basarak gidiyorum. Yani normal bir kullanıcı bu benim hesaplarımın altında kullanmış olacaktır. Lpg sayesinde yakıt masrafım cidden yarıdan aşağıya düştü.

    Gelelim Lpg arıza açarmı vb. sorulara;

    Neymiş efendim:

    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş insignia'nın subapları magnezyumdanmış o yüzden subaplar erirmiş. :))
    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş o yüzden enjektörler erirmiş. :))
    lpg'de çekiş zamanla çok düşermiş..
    lpg kullanmaya başladdıktan sonra arabayı ilk çalıştırdığınızda titrermiş
    lpg kullanımında subaplar yağsızlıktan oturma yaparmış...
    vs.vs.vs. bunlar gibi bir sürü yazı var, ve bir sürüde akıllı var birşeyleri bilmeden cevap veren.

    * lpg' nin yanma oranı benzinden fazla olamaz.. HİÇ BİR ŞEKLİDE...(!) Benzinin yanma sıcaklığı lpg den en az 1 kat fazladır.
    * insignia'nın subapları evet magnezyumdan ama benzinde erimeyen gazda hiçbirşekilde eriyemez...
    * Mevcut piyasadaki lpg lerde zaten yağ var ve benzinde bulunan yağ miktarından neredeyse 2 kat daha fazla..
    * Subaplar oturma yapar evet ama sadece lpg de değil benzinde de oturma yapabilir ki oturma yapma yüzdesi %001 kadar düşüktür.
    * Enjektörler ile lpg nin bir bağlantısı yok, Enjektörler kuruma yapmaz ilk çalıştırma zaten benzin ile sonrasında ise takılacak olan lpg nin yazılımında yüzde ne kadar benzin alması gerektiği belli ve araç belli devirlere geldiğinde bir miktar benzin alıyor motora..
    * Aracın ilk çalıştırması esnasında titreme araç soğukken özellikle çok soğuk havalarda yağın katılaşmış olmasından dolayı yağ pompasının yağı gerektiğince subaplara verememesinden kaynaklanır ve genelde çok çok soğuklarda bir çok araçta bu titreme mevcuttur. Esasında biz Türk milletiyiz herşeyin en iyisi olsun en ucuzu olsun isteriz kullandığımız yağı yetkili serviste değilsek en ucuzunu almaya çalışırız. Opel insignia'nın kullandığı yağ 0-30 dur..!!!

    Benim aracıma yetkili serviste haberim olmadan 5-30 yağ konuluyor. Bu yanlış yağ konulma sonucu aracım sabahları ilk çalıştırmada 30 saniye kadar titremeye başladı, günden güne de titremenin şiddeti arttı. Araştırmaya başladım sebebi nedir diye; ''Servis lpg' den dolayı subaplar oturma yapmış değişecek'' dedi. Özel bir servise gittim aynı şeyi söyledi.. Ama benim kafamın almadığı birşey vardı ""araç bu titremeyi sadece 30 saniye yapıyor"" subaplar erise oturma yapsa araç ilk çalıştırma sonrasında da yapar diye düşündüm. bir ara elime servisin faturası geçti ve konulan yağı gördüm Mobil 5-30 diye.. herifler 5-30 yağ koymuşlar.. :)
    Neyse 3 hafta önce gidip 0-30 Mobil yağımı kendim aldım ve bir benzinlikte değiştirtdim.. Şu an aracımda sabah titremeden eser yok, gayette mutluyum lpg taktırdığım için..
    Çıkarcı insanların para kazanma yolu; neymiş efendim çelik subaplar varmış Ankara'da özel servislerde bir ustaya yaptırırsan 1600- 2000 TL. masraf olurmuş. Servis 2500-3500 TL. ye yaparmış. Bunlar gibi çıkarcı insanlardan iğreniyorum..

    Alın size çelik subap maliyeti:

    Özel serviste aracın kapağını sökme takma ücreti 200 TL.
    Orjinal çelik subap takımı 230 TL.
    Orjinal conta takımları 210 TL.
    Subapları takacak usta yani kapakçı 200 TL.

    Toplam 840 TL.

    Adamlardaki aç gözlülüğe bakın bizim sırtımızdan 1000 TL. hiç birşey yapmadan 10 tane civata söküp takarak kazanmaya çalışıyorlar ki yetkili servis bu rakamın 2 katını alıyor. Yukarıda yazdığım fiyatları Ankara Şaşmaz'da benim küçükken yanında çalıştığım ustam ve onun çalıştığı parçacılardan aldım.

    Artık yorum sizin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ankara55

    Arkadaşlar benim 2009 model insignia aracım var. Şubat 2013 e kadar düşündüm durdum LPG taktırsam mı taktırmasam mı diye. İnternetten araştırayım birazda ustalara sorayım dedim. İnternette o kadar abuk sabuk hikayeler yazılıyor ki arabadan soğuturlar resmen. Öyle bir yazılara rastladım ve servislerdeki ustalardan öyle laflar duydum ki anlatamam. Söylenenlerin ve yazılanların bir çoğuna gülüp geçtim. Benim motorlar hakkında biraz teknik bilgim vardır en azından sanayilerdeki servislerdeki ''BAZI'' ustalardan daha usta olacak kadar.

    Neyse;

    Aracıma Şubat ayında Ankara'da Opel Opan yetkili servisinin anlaşmalı olduğu bir serviste landi renzo marka lpg taktırdım. Herkes bana karşı çıktı insignia'ya lpg mi taktırılır diye.. Sonuç olarak tasarruf etmem lazım ve yılda 100.000 km den fazla yol yapıyorum. Benzinle kullanırsam benim için dehşet bir rakam ortaya çıkıyor, Lpg takılırsa yakıt litre fiyatım yarıya düşüyor ve lpg ile ekstra en az %15 - %30 tasarruf etmiş oluyorum. Lpg takılalı 6 ay oldu neredeyse ve hiç bir sorunum yok. Başlarda gaz ayarı konusunda biraz sıkıntı çektim 5-6 sefer ayara gittim ki bu benim titizliğimdendi. Araca ilk ayar yapılıp yola çıktığımda Bursa' ya gittim geldim gaz artı yarım depo benzine mal oldu, ayarı yapan usta yanlışlıkla benzini %5 olarak ayarlamış neyse onu düzelttirdim ancak bu sefer gaz çok yaktı o zaman ki fiyat ile 85 TL. ye depo doluyor 430 km. yol yapıyordum sonraki ayarlarda 85 - 90 TL. gaz alıyor 340 km. yol yapıyordu. Biraz kendi kendime kızdım 340 km. yi 100 TL.lik benzinle de yapıyor diye. Sonra biraz araştırdım ve Bursa'da Küçük sanayi denilen bir sanayi sitesinde işinde cidden uzmanlaşmış bir usta buldum. Landi renzo eğitimini iyi öğrenmiş bir usta... Bu usta ayar yaptıktan sonra yani 2 aydır aracım şehir içi 200 - 206 kuruş, şehir dışı 150-160 kuruş yakmaya başladı. Bu hesaplamalar benim sürüş tarzıma göre cidden çok çok iyi.. Uzun yolda yolunu bulursam 200-265 km hız yapıyorum şehir içinde de ana yollarda sürekli basarak gidiyorum. Yani normal bir kullanıcı bu benim hesaplarımın altında kullanmış olacaktır. Lpg sayesinde yakıt masrafım cidden yarıdan aşağıya düştü.

    Gelelim Lpg arıza açarmı vb. sorulara;

    Neymiş efendim:

    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş insignia'nın subapları magnezyumdanmış o yüzden subaplar erirmiş. :))
    lpg'nin yanma oranı çok yüksekmiş o yüzden enjektörler erirmiş. :))
    lpg'de çekiş zamanla çok düşermiş..
    lpg kullanmaya başladdıktan sonra arabayı ilk çalıştırdığınızda titrermiş
    lpg kullanımında subaplar yağsızlıktan oturma yaparmış...
    vs.vs.vs. bunlar gibi bir sürü yazı var, ve bir sürüde akıllı var birşeyleri bilmeden cevap veren.

    * lpg' nin yanma oranı benzinden fazla olamaz.. HİÇ BİR ŞEKLİDE...(!) Benzinin yanma sıcaklığı lpg den en az 1 kat fazladır.
    * insignia'nın subapları evet magnezyumdan ama benzinde erimeyen gazda hiçbirşekilde eriyemez...
    * Mevcut piyasadaki lpg lerde zaten yağ var ve benzinde bulunan yağ miktarından neredeyse 2 kat daha fazla..
    * Subaplar oturma yapar evet ama sadece lpg de değil benzinde de oturma yapabilir ki oturma yapma yüzdesi %001 kadar düşüktür.
    * Enjektörler ile lpg nin bir bağlantısı yok, Enjektörler kuruma yapmaz ilk çalıştırma zaten benzin ile sonrasında ise takılacak olan lpg nin yazılımında yüzde ne kadar benzin alması gerektiği belli ve araç belli devirlere geldiğinde bir miktar benzin alıyor motora..
    * Aracın ilk çalıştırması esnasında titreme araç soğukken özellikle çok soğuk havalarda yağın katılaşmış olmasından dolayı yağ pompasının yağı gerektiğince subaplara verememesinden kaynaklanır ve genelde çok çok soğuklarda bir çok araçta bu titreme mevcuttur. Esasında biz Türk milletiyiz herşeyin en iyisi olsun en ucuzu olsun isteriz kullandığımız yağı yetkili serviste değilsek en ucuzunu almaya çalışırız. Opel insignia'nın kullandığı yağ 0-30 dur..!!!

    Benim aracıma yetkili serviste haberim olmadan 5-30 yağ konuluyor. Bu yanlış yağ konulma sonucu aracım sabahları ilk çalıştırmada 30 saniye kadar titremeye başladı, günden güne de titremenin şiddeti arttı. Araştırmaya başladım sebebi nedir diye; ''Servis lpg' den dolayı subaplar oturma yapmış değişecek'' dedi. Özel bir servise gittim aynı şeyi söyledi.. Ama benim kafamın almadığı birşey vardı ""araç bu titremeyi sadece 30 saniye yapıyor"" subaplar erise oturma yapsa araç ilk çalıştırma sonrasında da yapar diye düşündüm. bir ara elime servisin faturası geçti ve konulan yağı gördüm Mobil 5-30 diye.. herifler 5-30 yağ koymuşlar.. :)
    Neyse 3 hafta önce gidip 0-30 Mobil yağımı kendim aldım ve bir benzinlikte değiştirtdim.. Şu an aracımda sabah titremeden eser yok, gayette mutluyum lpg taktırdığım için..
    Çıkarcı insanların para kazanma yolu; neymiş efendim çelik subaplar varmış Ankara'da özel servislerde bir ustaya yaptırırsan 1600- 2000 TL. masraf olurmuş. Servis 2500-3500 TL. ye yaparmış. Bunlar gibi çıkarcı insanlardan iğreniyorum..

    Alın size çelik subap maliyeti:

    Özel serviste aracın kapağını sökme takma ücreti 200 TL.
    Orjinal çelik subap takımı 230 TL.
    Orjinal conta takımları 210 TL.
    Subapları takacak usta yani kapakçı 200 TL.

    Toplam 840 TL.

    Adamlardaki aç gözlülüğe bakın bizim sırtımızdan 1000 TL. hiç birşey yapmadan 10 tane civata söküp takarak kazanmaya çalışıyorlar ki yetkili servis bu rakamın 2 katını alıyor. Yukarıda yazdığım fiyatları Ankara Şaşmaz'da benim küçükken yanında çalıştığım ustam ve onun çalıştığı parçacılardan aldım.

    Artık yorum sizin..


    Şuan LPG ile aracınız toplam kaç km yaptı ? LPG nin litresini kaç TL den alıyorsunuz ? şehir içi 0,20 tl şehir dışı 0,16 tl süper rakamlar. 2,6 tl litre fiyatına göre şehir içi 7,7 LT LPG yakıyorsunuz.
    İnsignia kullananlar benzinde bile şehir içi 10 lt yaktıklarını dikkatli kullanım ile 9 lt düşürebildiklerini yazıyorlar. Bu da demek oluyor ki 11 lt civarı LPG yakmış oluyorlar.

    Kalibrasyonu Bursa da yapan ustanız ayarı fazla kısmış olmasın aracın fakirde çalışması motora zarar verebiliyor.
    Kazasız belasız, Bol tasarruflu günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratezcan -- 14 Ağustos 2013; 12:49:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.