Şimdi Ara

toyota auris sizce nasıl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
86.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şu an ki arabamız 1.4 d4d sedan corolla 2006 model. aramızı değiştirmeye karar verdik ve babamın toyota sevdası bize az daha 1.6 elegant mmt alıyorduk. ben sitedeki bir kaç mmt arızası hakkında fikir sahibi idim allahtan adam takastan vaz geçti bende biraz rahatladım.


    uzun lafın kısası ben corolla değilde bir auris aldırmayı düşünüyorum hem ailemiz artık ufalıyor hemde corolladan daha karakteristik duruyor.

    Sizce nasıl? valvematic mi dual vvt-i mi? hangi lpg ile en iyi performansı alırım? şanzuman manuel mi multi mode mi alınmalı ? performansı tatminkar mı ?

    bu gibi soruları sormam umarım sorun olmaz. herkese iyi akşamlar.



  • ben de kişisel aracımı degıstırmek ıcın neredeyse 1 sene ugrastım. hb bır arac arıyordum. bunun ıcın neredeyse butun markalara baktım. hatta abartıp suv modellerıne bıle baktım. juke olsun mu falan dıye dusundum. 50 bın tl cıvarı bır arac arıyordum. ama ne yazık kı f/p oranını ınceledıgımde aurısten daha kalıtelı bır arac bulamadım.

    ornegın:

    focus: haddınden fazla pahalı. o kadar gereksız sey koymuslar kı hıc bırısını kullanmıyorsun. sırf fıyatı yuzunden ıstemedım.
    yenı astra: bana cok saglam gelmedı acıkcası. sorunlu olma ıhtımalı yuksek bır arac. bır de servıs bakım masrafları gıbı masraf olayı var.
    golf: bana guven vermedı. adamlar resmen manuel klımanın otomatık oldugunu ıddıa edıyor. ustune aurıste 9 onda 6 hava yastıgı olması gıbı guvenlık acıgı var. cok da alınası bır arac gıbı gelmedı bana. ıcını bıraz doldurunca da fıyatı ucuyor. hele bır modelının 90 bın cıvarı olması ayrı bır komedı.
    megane hb: cok da kalıtelı ve dolu bır arac degıl. nıspeten alınabılır ve sık duruyor ama ıc malzemesı?

    bunların yanında aurıs hem guvenlık hem de ıc malzeme kalıtesı olarak cok farklı. konsoldakı kaplama ve kullanılan malzeme zaten dıgerlerınden daha guzel. evet cok ekstrem ozellıklerı yok ama f/p oranı olarak en alınabılecek arac. ne cok masraf cıkartır ne sorun yasatır. ben daha onceden 2005 corolla kullanıyordum. 2004 sonlarında almıstım. aracı gecen hafta satana kadar sadece ufak tefek cızıklerden dolayı servıse gıttım. o zamana kadar ne yagı ne suyu sorun cıkardı.

    toyota al sorun yasamazsın. ha cok paran varsa da daha premıum markalara bak zaten. ornegın gıdıp golfe 90 bın verecegıne mercedes bmw falan alırsın zaten
  • Lpg takılabiliyor.
  • Uzun süreden sonra konuyu hareketlendirmek ve bilgilerinizi paylaşmak istiyorum.

    Ben sıfır polo 1.6 TDI Triptonik düşünüyorum.Acelem yok 6 ay bi sene bile beklerim.Zaten askerden yeni döndüm bi firmada mühendis olarak çalışmaktayım.Soruma gelirsek, Auris 2012 modelini amcam aldı. Görünüş olarak pek tatmin etmesede iç dizaynı ve kullanımı çok güzel olduğu düşüncesindeyim.

    Ben Auris in negatif yanlarını merak ediyorum. Acaba sizin tecrübenizle farkettiğiniz kötü denebilecek yanları nelerdir ?

    Bence arka fren lambaları çok dışarda, motoru çok seri sayılmaz ve hız sabitleyici özelliği olmaması kötü. Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

    Bu arada Auris ile polo aynı segmentte olmadığını biliyorum, auris alırsam 2009 yada 2010 model düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stellgkhn

    Uzun süreden sonra konuyu hareketlendirmek ve bilgilerinizi paylaşmak istiyorum.

    Ben sıfır polo 1.6 TDI Triptonik düşünüyorum.Acelem yok 6 ay bi sene bile beklerim.Zaten askerden yeni döndüm bi firmada mühendis olarak çalışmaktayım.Soruma gelirsek, Auris 2012 modelini amcam aldı. Görünüş olarak pek tatmin etmesede iç dizaynı ve kullanımı çok güzel olduğu düşüncesindeyim.

    Ben Auris in negatif yanlarını merak ediyorum. Acaba sizin tecrübenizle farkettiğiniz kötü denebilecek yanları nelerdir ?

    Bence arka fren lambaları çok dışarda, motoru çok seri sayılmaz ve hız sabitleyici özelliği olmaması kötü. Siz nasıl düşünüyorsunuz ?

    Bu arada Auris ile polo aynı segmentte olmadığını biliyorum, auris alırsam 2009 yada 2010 model düşünüyorum.



    Auris 1.6 otomatik 40 gün kullandım benzin olayı canımı sıktığı için satıp sıfır 1.6 tdi polo aldım 8 aydır kullanıyorum. Aurisin negatif yanı 124 hp olmasına rağmen sanırım oto şanzımandan dolayı çok atik gelmedi bana, polo 90 hp ama auristen çok daha atak ve canlı bir motoru var gaza anında tepki veriyor. Auris daha rahattı fakat 110 küsürden sonra çok rüzgar sesi alıyordu bu bence en büyük negatif yönü. Poloda tabi dizel sesi var fakat uzun yolda neredeyse 0 motor sesi ama genel anlamda auris daha sessiz. Birde aurisin yol bilgisayarı çok kullanışsız tüm bunlara rağmen poloyu satıp yine auris almayı düşünüyorum.
  • TOYOTA Auris motoru benzinli 1600 cc VVT İ - 132 HP biliyorum...Yanlışmı biliyorum ?..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 27 Temmuz 2012; 17:38:43 >
  • 2012 aurisimi bir hafta kadar önce aldım.ilk göze çarpan eksilerini sizle paylaşmak istedim.Öncelikle aracın iç hacminin genişliği hakkında kimsenin kuşkusu olmasın.ancak gözüme çarpan bir nokta şu oldu eski corollalarda çok sağlam bir iç kaplama kullanılırken yeni nesil toyotalarda çok fazla plastik malzeme kullanılmış.bir arkadaş bozuk yollarda fazla kullanılmaya gelmez tıkırtı yapar demiş ki katılıyorum arkadaşa.
    diğer bir eksisi ise yedek lastik bagajda çok fazla yer kaplamış alanı fazla daraltmış.biraz daha aşağılara yerleştirilseymiş daha geniş bir bagaj olabilirmiş.şimdilik eksiler bu kadar :)
    artılara gelinecek olursa toyota mükemmele en yakın motoruyla,güvenliğiyle,yedek parçasıyla,ikinci eliyle ve tabi ki karizmasıyla her zaman alınabilirliği yüksek bir araba.
  • arkadaşlar bu aurisin 2013l modeli çıkacak mı yoksa bu senede bu kasa ile mi devam edecek bilgisi olan var mı
  • Corolla ve Auris 2013 de kasa değiştiriyor.Aralık ayına doğru çıkar piyasalara.
  • bugun hybrit test yaptık fena araba degıl ama dıkkat edılecek olay cokta az yakmadıgı ve gaza yuklenıldıgınde arabanın aşırı bagırması ıscılık fena sayılmaz araba genıs ferah anahtarzız calsıtırma gerı gorus kamera gıbı sayılmayacak ozellık almadan ıyıce arastırmak lazım vasa sorunuz cevaplarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: desi116

    bugun hybrit test yaptık fena araba degıl ama dıkkat edılecek olay cokta az yakmadıgı ve gaza yuklenıldıgınde arabanın aşırı bagırması ıscılık fena sayılmaz araba genıs ferah anahtarzız calsıtırma gerı gorus kamera gıbı sayılmayacak ozellık almadan ıyıce arastırmak lazım vasa sorunuz cevaplarım

    2013-2014 Auris 1,33 HB almayı düşünüyorum. Toyota tercih etmemin sebebi eskiden bizde eski kasaToyota Corolla 1.6 vardı, araba yağ gibi akardı, yol tutuşu olsun performansı olsun çok iyiydi, hiç de arız yaptığını hatırlamıyorum. Auris'ten de memnun kalacağımı düşünüyorum. Auris asfalt sesini içeri çok alıyor mu, sürüş keyfi nasıl, yol tutuşu ve ne kadar yakıt harcadığını hesapladınız mı?
  • high speed dirt kullanıcısına yanıt
    merhabalar oncelıkle valla ben soyle yaptım esımle gıtım hybrit test ettık sesıslık harıka takı gaza abanmadıgınız surece arac 20 km cıvarlarını gecınce benzıne gecıyor ve baslıyor yakmaya artı yanlıs hatırlamıyorsam 1.5 oldugu ıcın mtv az degıl uzun yolda bıraz yaktıgınızı soyledıler ama sıanbulda hergun karsıya gecıp gelıyorsanız tavsıye ederım toplam 3 km elektrıkle gıdıyor sonra benzıne gecıp elektrık kısmını sarz edıyor bız opel ,toyota,fiat baktık ama poloya gıdınce dırek onda karar kıldık test e cıkın tek tek cıkınca anlayacakaısnız nedemek ıstedıgımı konfor saglamlık yol tutuş ek ozellıkler hepsı bır arada ben lounge da karar kıldım faydam olduysa ne mutlu bana
  • merhabalar.... ben de 3 ay önce araştırdım tamırcıme sordum bi süre inceledikten sonra auris almaya karar verdım.. tabi maddi gücüm 2010 modeline yetti. araba benzinli idi bi süre sonra lpg taktırdım şu an sorunsuz kullanıyorum.. her arabanın artısı ve eksisi olduğu gibi bu arabanın da eksileri mevcut fakat artıları bu eksilerini gözünüzden siliyor.

    Eksileri- plastik aksamı göğüs kısmında biraz düşük kalitede fakat çok da kötü değil.
    stabilize yollarda hafif alttan ses veriyor ustaya baktırdım sorunsuz çıktı haliyle altından hafif ses gelmesine alışmaya başladım
    otomatik cam düğmelerinde sadece söför düğmesinde sürekli kapatma açma olayı var diğerlerinde kapatana kadar düğmeden elini çekemiyorsun
    bagaj az küçük gibi de olsa işinizi görebilecek durumda fakat simit lpg takınca stepne bagajı epey daraltıyor

    Artıları- aracın göğüs kısmı gerçekten güven veriyor vites az yukarda olunca tatlı bir kullanım yaratıyor. 6 vitesli olunca zaten keyfine diyecek yok ve direksiyon açısı çok iyi.. alin viteste iken elektronık kullanımı aynı anda yapabılıyorsun..
    otomatık sensorler kapı otomatıgı far sensoru yagmur sensoru park sensoru araca ayrı bir kolaylık sağlamış hersey otomatik sadece sürmene bak
    yakıt konusunda oldukça ekonomık ki ben 3500 devirlerde vites değiştiriyorum ama yıne de yakıt konusunda memnunum.. lpg tabi ki arabanın performansında az düşüş sağlasa da sorun değil 124 beygirlik motor fena performans vermıyor..
    150 km ye kadar nerdeyse ses yok içerde kafan sakin bir şekilde kullanıyorsun
    fren konusunda hafif bir zayıflık olsada vitesle yavaşlayan biri olarak fena değil ani frenleme olayım olmadı ama dikkatli olmak gerekir her aracın fren sistemi yuksek hıza karşı çaresiz kalır derim
    yani bana göre aracın en zayıf noktası plastik aksamının düşüklüğü ve alttan gelenhafif tıkırtısı süspansıyon ıyı sayılır almak isteyen arkadaşlara bu kadar yazmam yeterlıdır sanırım
  • Aurisi babama almayı düşündüük ama karar veremedik.




    Kalibrasyon firmaları
  • Temiz bir auris bulursan üzülmezsin. Bende 2 ay oldu alalı. çok memnunum şuanlık. İnşallah bir sorun yaşamam. yakıt tüketimimde karma 6.2
  • Selamlar bende 2011 veya 2012 gibi bir auris almayı düşünüyor bütcem 45000 tl kadar öneriniz varmı arkadaşlar ne yapayım,

    mesela otomatik tercihimdir ama sanırım bu rakama alamıyorum, arabanın konforu sürüşü nasıldır yakıtı nasıldır ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.