Şimdi Ara

kredi borçlu (rehinli) araç nasıl satılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2010 model bir fiorino sahibiyim, kredinin büyük bölümünü ödedim 10bin lira gibi bi mebla kaldı. bu aracın satışını nasıl yapabilirim? ilanı verdiğimde ne yazmam gerekli. çünkü alacak kişi temkinli davranacaktır ki ben olsamda öyle yaparım.
    bu durumda alıcı ile anlaşıp parayı bankaya o mu yatırıyor? peki garantisi ne oluyor bi teminat sözleşme v.s. yapılıyor mu?
    bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    teşekkürler



  • Hatırladığım kadarıyla yazayım yanlış varsa bilen arkadaşlar düzeltsin.

    Önce bankaya gidip aracınızın borç bordrosunu alıyorsunuz,ordan alıcı kişi ile notere gidip

    Kredinin haricinde olan parayı (Örn. Aracın ederi 30 bin tl bunun 10 bini kredi,20 bin tl yi size veriyor alıcak kişi.. kalan 10 bin tl içinde noterden vekalet çıkarıyorsunuz ''kredi borcumun kapatılması halinde aracı istediği kişiye devredebilir'' diye elinizdeki borç bordrosunuda notere onaylatıyorsunuz aracı alıcak kişinin borcu onayladığına dair.)

    4 Sene önce YANLIŞ hatırlamıyorsam bir arkadaşım bu şekilde devretmişti aracı.. Başka bir şey varsa Sistem değişmiş de olabilir ben yazarken atlamışda olabilirim.

    Kolay gelsin..
  • bildiğim kadarı ile parayı adamdan alıyorsunuz artık senetmı verirsiniz noteremı gidersiniz bilmem, o para ile aracın haczi kaldrılıyor ve satış işlemi normal araçlardaki gibi yapılıyor. öncesinde haczi kaldırmak için aldığınız para karşılığında senet yaptıysanız almayıda unutmayın tabi
  • biraz sıkıntılıda olsa oluyor demekki. teşekkürler bilgiler için.
  • olur
  • Önceki aracımı satarken bankaya alacak arkadaş ile beraber gittik. Kendisi krediyi kaparken aynı zamanda bana kredi tutarında bir senet imzalattı. Satış işlemleri bitince senedi bana geri verdi. Ama nerdeyse bir gün bir gün boyunca satışla uğraştık. Banka ve trafik ayrı ayrı rehin kaldırıyormuş meğer. Banka görevlisi arkadaş rehin işini biraz sallayınca biz de baya bir sallandık sayesinde. Neyse en temizi siz bir şekilde kalan borcu breysel krediyle falan kapatın, rehin yazısını da bankadan alın. Bu şekilde daha kolay ve sorunsuz bir satış yaparsınız...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.