Şimdi Ara

İNVERTER KLİMA TAVSİYESİ !!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
11.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 20-25 m2 için ısıyı 21-22 derecede tutacak invertör klima tavsiyesi yapabilirmisiniz.

    Benim kafama Vestelin kliması yattı (fiyat olarak diğerlerinden uygun ve servisi yaygın) siz ne dersiniz fiyat aralığım 1000-1500 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 31 Ekim 2011; 10:35:34 >



  • hocam süpermiş konu yıkılmış valla

    buarada banada aynı fiyatı verdiler mitsubishi için ama vestelin fiyatı daha düşük aynı ürün muadilinde


    klimadan anlayan yada invertör klima kullanan arkadaşllaaaaarrrr yardımm edin bizeeeeeeeeee sesimizi duyan yokmuuuuuuuu.....
  • Vestel almayında ne alırsanız alın derim ben imkan var ise Mitsubishi Sharp daikin general toshiba fuji fujitsu v.b gibi

    bu arada daha net tavsiyeler için öncelikle bulundugunuz il ve uygulama yapılacak mekanla ılgılı ayrıntılar gıbı izlole durumu v.s
  • vestel'i klima diye alan boşuna almasın sonra üzülür ne malı kaliteli nede servisi parasıyla rezil olmak isteyen alsın tabi ki,mbirol hocaya ulaş sen zibro al keyfine bak
  • zibro klimalar kalite olarak yüksek kalite olabilir ama benim yaşadığım yerde ne servis nede satış bayisi var onun için daha çok servisi önemli bundan dolayı iklimsa da satılan yada piyasada olan klimaları seçmek mecburiyetindeyim.

    Buna göre tavsiye yaparsanız sevinirim.
  • yaşadığım yer kırklareli

    klima takılacak oda 23 m2 yükseklik 2.20

    odanın sadece 1 duvarı dış duvar dış duvar yeni izalasyonlu boyu 4.5 metre

    oda güney cepheye bakmakta

    içerde kullanılan aydınlatma köşe aydınlatma olduğu için ısıya katkısı yok gibi

    odada kulladığım tv 46" lcd

    amacım sadece klima ile ısınmak değil sadece oda içerisindeki havayı kombiyi açmadığım zamanlarda geçiş dönemlerinde soğuk havayı (ekim kasım-mart nisan) 21-22 derecede tutmak.

    Yaz sıcaklarında da oda içindeki ısıyı 21-22 derecede tutması.

    Ama yinede beni tatmin etmesi için invertör klima istiyorum. bunun içinde bütçem 1000-1500 civarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 19 Ekim 2011; 9:56:45 >
  • vestel sizin işinizi görür.Forumda yerli markalarla problem yaşayanlar olabilir ama yaşamayan da çok sayıda insan var.Forumda dolaşıp dikkat ettiyseniz genelde bazı yabancı ürünlerin distribütör firmalarının yada bayiilerinin sahip yada çalışanları üye olup yerlileri karalayıcı yabancıları kötüleyici yazılar yazıyorlar.İçlerinde iyi niyetli olanlarda var tabii.

    Ben ısınma amaçlı sizinki ile aynı büyüklükte bir salonda Arçelik klima kullanıyorum üstelik inverter de değil.
    6 senedir ne arızalandı ne de sorun çıkardı ne ses var nede başka bir şey yazın gayet iyi soğutup kışında ısıtıyor.Üstelik 6 yıldır ne yıllık bakımı yapıldı nede gaz falan basıldı.
    Sırf bunu görüp klimaların verimi konusunda olumlu değişen düşüncelerim nedeni ile sık sık kullandığım 14 m2 lik bir başka odama da mısır malı ucuz bir klima taktım 3 yıldır bakım falan görmemesine rağmen oda yaz ve kış işini iyi yapıyır.

    Forumda tavsiye edilen pahalı klimalar işlerini iyi yapsada tasarruflu olsada ilk alırken ödenen fiyat farkı nedeni ile avantajını büyük oranda kaybediyor bence kullanım ömürlerinin 10 yıl olduğunu düşünürseniz sağlayacağı elektrik tasarrufunun bir kaç yıllık karşılığını alırken fazladan ödemiş oluyorsunuz zaten. Birde parça ,filtre vb.gibi şeyleride pahalı ve bakımları zamanında yaptırmazsanız başınıza pahalı dertler de açabiliyorlar.Yani iyiler hoşlar ama ülkemizin ve insanlarımızın ekonomik şartlarında fazla lüks kalıyor bunlar.
    Heleki dövizin alıp başını gittiği şu gibi zamanlarda ateş pahası denebilecek fiyatları var yarın öbür gün döviz kurları nedeni ile getirilebilecek ithalat sınırlamaları ve artırılabilecek gümrük vergileri nedeni ile umulmadık sonuçlarla karşılaşılabilir o nedenle bence sizde zaten durumu değerlendirmişsiniz vestel konusunda bildiğinizi yapın.
  • doroşenko düşüncelerim ile düşünceleriniz hemem hemen aynı ister japon olsun ister mısır isterseniz yerli üretim kasasını açın bakın kullanılan sistem mantık aynı kullanılan gaz aynı elektrik tüketimleri +-%5 aynı teknoloji aynı ticari alanlarda veya işletmeler için yapıcaksanız ısıtma soğutma işini çok farklılık gösteriyor ama ev tipi invertör olsun normal split klima olsun hepsi aynı, ama fiyatlar x2 x3 katında markalar arasında. Benim anlayamadığım şey bu sanırım çoğu şeyde olduğu gibi markaya para veriliyor.

    Kafama yatan model aşağıdaki model forumdaki diğer arkadaşlar belki düşüncelerimde eleştirecekleri bişey varsa veya aşağıdaki modelle ilgili düşünceleri varsa paylaşırsanız sevinirim...

    http://www.vestel.com.tr/isitici-ve-klimalar/klimalar/nature-plus-inverter-/nature-plus-inverter-12-a-enerji-split-klima(r410a)
  • arkadaşlar vestelin invertör plus 12.000 btu modelini aldım fiyat 1500tl 25 metrekare odayı dış sıcaklık 7 derece iken 24 derecede 1 saat içerisnde setledim. kasa ve dış ünite ses seviyesi oldukça düşük. şu anda teknik olarak bi sıkıntısı yok olursa yazarım klima alıcak arkadaşlara tavsiye edebilirim.

    Not: oda içi sıcaklık bilgisini klimanın vermediğini söylemişlerdi. kumandadan follow me tuşuna bastığınızda odanın kaç derecede olduğunu görebiliyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz39 -- 31 Ekim 2011; 10:37:54 >
  • Hayırlı olsun her ne kadar bana göre en son secenek de olsa umarım memnun kalırsınız
  • Yerli malına karşı önyargısı olmayanlar rahatlıkla alıp kullabileceği bir ürün(servis-yedek parça-destek) ama illa ben japon isterim diyorsanız sakın yaklaşmayın aklınız zaten hep orada kalır ve böylece kesin memnun kalmazsınız. Yoksa verdiği performans test edip karşılaştırmış birisi olarak btu değerine göre aynı diyebilirim. Bu konuda yanlış düşündüğümü düşünen varsa hangisi pahalıysa o iyidir düşüncesiyle değil önüne teknik değerleri alıp ayrıca bide aletleri yakından görüp 1 gününü ayırıp test ederse fiyat-performansa göre doğru olanı bulabilirler. Arçelik vestel beko demirdöküm vb... bunlar yerli malıdır ve kalitelidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz39

    Yerli malına karşı önyargısı olmayanlar rahatlıkla alıp kullabileceği bir ürün(servis-yedek parça-destek) ama illa ben japon isterim diyorsanız sakın yaklaşmayın aklınız zaten hep orada kalır ve böylece kesin memnun kalmazsınız. Yoksa verdiği performans test edip karşılaştırmış birisi olarak btu değerine göre aynı diyebilirim. Bu konuda yanlış düşündüğümü düşünen varsa hangisi pahalıysa o iyidir düşüncesiyle değil önüne teknik değerleri alıp ayrıca bide aletleri yakından görüp 1 gününü ayırıp test ederse fiyat-performansa göre doğru olanı bulabilirler. Arçelik vestel beko demirdöküm vb... bunlar yerli malıdır ve kalitelidir.

    Sizin ürününüz hayırlı olsun ama konu yerli malı japon malı konusu degil malesef keşke öyle olsa .
    ben yazdıklarımı tamamen sektörde profesyonel olarak geçirdigim hemen hemen 30 yıla dayanarak söylüyorum .
    Yoksa F/P sayılan bir çok üründe mevcut ama malesef vestel bunlardan biri değil ,olsun isterdim

    Bu yazdıklarımıda kişisel almayın siz cihazı almışsınız umarım çok ama çok memnun kalırsınız
  • Tecrübelerinizden çıkan sonucu payşatığınız için teşekkürler. Sektördeki 30 yıl az zaman değil saygıyla karşılıyorum. 30 yıl içerisindeki gelişimi siz benden daha iyi biliyorsunuzdur. 30 yıl önce ülkemizde klima kullanımı bazı kurumlarda ve dahaçok gıda iklimlendirmesi için kullanıldığını sizde biliyosunuzdur. Klimaların tarihi zaten 300 yıllık değil 1900 yılının başında carrier tarafından geliştirilen bir teknoloji. F/P olarak vesteli ürün olarak görmemenizi bu 30 yıllık deneyiminize göre teknik olarak anlatırsanız bizlerde bu konuda fikir sahibi olabiliriz. Aksi durum havanda su dövmeye benziyor. Ben kişisel olarak sadece klimada değil tüm teknoloji ürünlerinde kaliteyi ararken önyargısız şekilde arama düşüncesindeyim. Ve bir ürünü alırken paramın karşlığında servis, hizmet ve destek alırmıyım düşüncesindeyim. Vestel bana göre ülkemizde çok başarılı işler yapan ve teknoloji konsunda hergün birşeyler yapmaya çalışan bir firma. örneğin turkcell vestel işbirliği ile kullanılan bir teknoloji http://www.turkcellmedya.com/vestel-turkcell-isbirligiyle-akilli-klima-devri-basladi-bulten_1380.html F/P olarak kal. Başka bir açıklamanız varsa (teknik değerleri veya kullanılan malzeme kalitesizliğini) payşalırsanız sevinirim. Ben almış olduğum ürünün üstüne herhangi bir japon markasının etiketini vursam ki %80 ni bunu yapıyor, fason çalışıyor vestel dahil inanın bu japon değil bu marka o marka değil demessiniz.

    2 gün önceki testim aşağıdadır.

    kullanım amacı: ısıtma-soğutma
    klima tipi: inverter
    klima btu: 12.000
    m2: 25
    kat: son kat
    dış sıcaklık: 3 derece
    klima set değeri : 24 derece
    set değerine ulaşım süresi : 45 dakika
    klima fiyatı : 1450 tl

    saygılarımla
  • yukarıda vestel ile alakalı mevzu geçmiş yaşadığım olay anlatayım 6 yıl önce vestel kilima aldım dükkana 1700 10 taksit daha 1.5 ay geçmeden 1200tl düştü aradım tüketici mahkemesini fiyat ile alakalı hiç bir şey yapamıyorlarmış neyse kilimayı kullanmaya başladık kilima su akıtıyor servis geliyor boruya arkadan üflüyor 1 2 ay sonra gine su akıtıyor sonra kumandası 2mt sonra çekmiyor aynı kilima bacanakta var 8 9 metre arası çok rahat çekiyor ama servise anlatamıyorsun bişey yok dediler normal dediler ses çıkaramadık sonra bu seferde su akıtması 10 defamı desem 20 defamı desem hep akıyor önceki servis bunun bu modellerde hastalık olduğunu söyledi ve her seferde su akıtıyor yazmıyorda yok tanıtım yapıldı yok hatalı kullanım bir sefer su akıtıyor yazdırabildim sonra vestel in ambarlar genel merkezini aradım işte bir servis geldi baktı su ızgarasını değişmesi gerektiğini bununda 60 tl olduğunu söyledi ve bir daha akmıyacağını söyledi cihazir tv almamın kedeğişim yapıldı 2 3 aysonra malesef yine akıttı tabi kime laf anlatacaksın başka elemanlar her seferinde geliyorlar beni yalancı çıkarıyorlar yok efendim bu ürünlede üretim hatası olamaz gibi ve merkezlerin arayıp üründen memnun olmadığımı ve verdiğim paranın haram olduğunu söyledim bu arada ana kartı yandı onuda deiştirdim o da elektiriklen alakalıymış cihaz kusursuzmuş eyvallah dedim ve kendi kendmie kızdım evde ç makinası vestel buz dolabı vestel tv vestel fırın vestel uydu vestel vay kafama benim çamaşır makinası pilastik tamburdan yayı kırmış kazan düştü zor matkapla taktım şimdi sıkarken çok ses çıkarıyor fırın düğmeleri koptu servis çağırdık bu cihaz bize ait değil dediydi ya nasıl olur vestel yok dediler sonra meğer auer marka vestele fason üretim yapmış 10 yılı geçince parçaları bulunmuyormuş tam da 10 yıl sonra ya denk geldi ve 2 yıl düğmesiz pense ile kullandık sora 2 ay önce attık buzdolabı ise koku yapıyor ve çaresi mangal kömürü ile yani dolapta bir parça mangal kömürü 10 yıldır durur ve kömür olunca koku azalıyor birde uydu cihazım vardı o tam bir feleket dgitürk uyumlu cihaz normal anten her şey normal yayın bir kararıyor fişi sökmeden düzelmiyor uyducu çağırıp anten tesisatını kontrol etirdim herşey normal yani servis kendi cihazını takıyor bir sorun yok ve vestel servisi bende bu cihazların hatalı olduğunu ve flsah değişmesi gerktiğini ve çok enteresan bununda parayla olacağını söyledi ist fm ayşe özgülün poragramında bu olayı anlattım ve bağcılar sevisi beni arayıp ana kartı değiştirdi sorun düzeldi bu anlatıklarım yaşadıklaarımın %15 ve neler neler ama bütün suç bende bu anlattıklarım vestel alıcaklar düşünsün derim ve evdeki vestel tv de garantisi 3 yıl doldu 2 ay geçti trafosu yandı ve vestel denen markayı hayatımda çıkardım yeni tv almam gerekti ve samsung lcd tv aldım yeni çamaşır makinası alıcam oda lg nin dünyanı en sessiz ve 10 yıl kazan garantili buhar temizlemeli elmas kazanlı seramik ısıtıcılı vs aradaki fiyat farkı 200 300 lira bir da vestelin kapısından geçermiyim acaba
  • 1.5 sene önce yaklaşık 3.000 tl ye 46 inç LG marka lcd tv aldım. TV kurulumundan yaklaşık 2 gün sonra tv orta kısmından ve kenarlarından backlight denen beyaz bulutlanmalar ile arızalandı. Konuyla ilgili kişileri aradığımda konunun onlarla alakalı olmadığını söyleyerek beni bilgilendirdi. Yaklaşık 1 ay uğraşım sonucu hiçbir destek alamadan ürün elimde kaldı. Bende bunun üzerine bitane daha tv almaya karar verdim ve Sony marka 46 inç lcd tv aldım . Ürünün kutusundan kumanda yanlış çıktı konuyla ilgili kişileri aradığımda 2 ay içinde kumandayı alabileceğimi söylediler. Bende gidip üniversal kumandalardan alarak tüm fonksiyonlarını kullanmadan ürünü kullanmaya devam ettim. Şimdi bu dünya devi markalar sony ve lg nin kapısından geçermiyim bilmiyorum.
  • @deniz39

    Kısa kısa cevaplamak gerekirse istanbulda hemde göbeginde 10 yıla yakın vestel yetkili servisi tecrübemde söz konusu emin olun bu 30 yılın içerisinde
    Ama nezaket cercevesinde kibarca kullanmış oldugunuz Aksi durum havanda su dövmeye benziyor. cümlenize cevaben söylüyorum .
    Bahsi geçen kadar yılın tecrübesini 2 satırda özetlemek keşke mümkün olsa o zaman bu forumda bu yazıyı okuyan herkez aynı tecrübeyi edinirdi
    Ben uzmanı olduğum bir konuda size yardımcı olmaya çalıştım sordunuz bildiğimi paylaştım itimat edersiniz veya etmezsiniz ama profesyönel olarak bunca yıl geçirdigim bir konuda bildigim kadarı ile sektörden degil kullanıcısınız sizinle tartışmak bile abestle iştikal bana göre ben size sualinize yardımcı olmak adına yazdım .
    Sınava tabi olmak veya bilgimi sorgulatmakiçin degil , Üstelik profesyonel oldugunuz bir konuda ücretsiz bir hizmet sunmanız yerilmeye değil takdire şayan bir durum yaratır

    Özetle klimanız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın .
  • Ev elektroniği konusunda yerli firmalar başkasının şeyi ile gerdeğe giriyorlar buda halkımızın çok hoşuna gidiyor vede bunu uyarıp bilgi vermek isteyenleride tersleyen cahiller ordusu dolu yurdumda, yazık.

    Vestel diye aldıgı malın çinli midea olduğunu okumayan Türk asla anlamaz, bu ülke böyle gelmiş böylede gider,

    hayırlı kazıklanmalar, yerli ürün alan arkadaşlarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz39

    Arkadaşlar 20-25 m2 için ısıyı 21-22 derecede tutacak invertör klima tavsiyesi yapabilirmisiniz.

    Benim kafama Vestelin kliması yattı (fiyat olarak diğerlerinden uygun ve servisi yaygın) siz ne dersiniz fiyat aralığım 1000-1500 TL



    böyle bir klima olmaz

    klima dediğin 22 ye ayarladığında 22

    30 a ayarladığında 30 veriyorsa klimadır

    20-25 m2 tanımı da olmaz

    20 m2 ye 12.000 btu klima yeterken

    25 m2 ye 12.000 btu yetmeyebilir

    hele ki vestel ???
  • dış sıcaklık -2 ye düştü

    25 m2 oda içerisindeki sıcaklık 15 derece idi

    vestel klima setlenen 22 dereceye 40 dakikada ulaştı.

    alptuğ56 sanırım konuyu yanlış anlamış. Ben setlenen dereceye ulaşması açısından klima sormuştum. Ama yukardaki örnekte görüldüğü gibi klimayı aldım ve kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.