Şimdi Ara

Sadece boyalı denen araçta 5 adet hasar kaydı ! Siz siz olun dikkat edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    (araç satılmış alan arkadaşa geçmiş olsun)
    Sahibinden.com'da karşıma çıkan sahibinden "hyundai accent era. 1.4 team lpg li 18.250 TL" başlıklı ilanın sahibini aradım. Sadece boya olduğunu öğrenip arabayı görmek üzere yola çıktım. Giderken 5664'e attığım mesajın cevabı aynen şöyle:

    Kayitlarimiza göre ***8448 Sasi Nolu aracin 5 adet hasari mevcuttur.
    HSR1:14/11/2010, carpma
    HSR2:17/04/2010, Carpma 1021,19 TL
    HSR3:22/08/2008, Carpma
    HSR4:10/09/2007, Carpma
    HSR5:09/09/2007, carpma 4968TL

    ilan sahibinin bayram öncesini arabayı elden çıkarmak için fırsat olarak gördüğünü düşünüyorum. Kendisi çok lafı hakediyor ama arayıp sinirimi bozmadım ve arabayı görmeden geri döndüm. Kendisini Allah'ın takdirine havale ediyorum. İnşallah başkası kanmaz.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-hyundai-sahibinden-hyundai-accent-era-1-4-team-lpg-li-18-250-tl-63090005/detay/

    5664 ile ayrıntılı bilgi için :

    http://www.otokontrol5664.com/page/detail/16/kisa-mesaj-ile-arac-sorgulama-nasil-yapilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit78 -- 7 Kasım 2011; 16:34:37 >







  • 5664 olayını anlatabilirmisin? bizde öğrenelim güzel bişi
  • "HASAR 34AB1234" şeklinde 5664'e gönderiyorsunuz. Önceden 0,5 TL idi şimdi 3,5 TL mesaj ücreti. Tramerde kayıtlı hasarları öğrenebiliyorsunuz. Plaka değişse bile kayıt değişmiyor. Araç alırken mutlaka yapılması gereken bir işlem.
  • Sahibindende hep aynı olay. Bir araç beğeniyorsun , adama soruyorsun taş sıçramalarından dolayı boya var diyor. Bir sorgulatıyorsun aracın her yılı ayrı olay , 5-6 tane hasar almış. Hep aynı şey başıma geliyor bazılarını dayanamıyorum arıyorum hocam diyorum hani hasar yoktu ; "valla kapıya çarpmışlar abi doğru" o zaman neden başta hiçbirşeyi yok aracın diyip 300 lira bile düşmüyorsun araç fiyatından?

    Artık sahibinden'e sadece hangi araç nasıldır diye bakmak için giriyorum. Doğru dürüst araç bulmak çok zoer hale geldi orada.
  • Sahibinden.com'da araç ararken galerileri ve anormal düşük fiyatları genelde dikkate almam ama adam hem plakayı açık yazıp hem de sadece çizik var deyince aradığım araba diye düşünebiliyor insan. 5664 olayı benim gibi çoğu kişiyi kandırılmaktan kurtarıyor.
    Şimdilik bekleyip bayramdan sonra araba almak en iyisi.
  • bı plakadan bilgi öğrenme olayında detay veremediklerinden gösterilen fiyatlarda çarpıklık oluyor.çünkü servis normal fiyatın yaklaşık 4-5 katı fazla hesap çıkarıyor daha fazla primlenebilmek için. benim şahsı görüşüm 2 milyara kadar olan hasar fiyatları genelde boya oluyor fakat 4 milyar biraz fazla
  • malesef günümüzde insan görünümlü ama ne olduğu bilinmeyen varlıklar çok fazla yerınde olsam telefonu açar adama saymadıgımı bırakmazdım yada yanına gidip arabayı ısrarlar hyundai servisine götürmek isteyip adamı zor durumda bıraksaydın yapsaydın bişeyler ya böyle boş dönmeseydın
  • buyuk sehirlerde insanin basina kucuk hasarlarda gelebiliyor pek inanmayin onlara bir tampon ezigi mesela tutanak tutuldugu icin carpma olarak geciyor. Ornegin benim aracima bir kamyonet geri geri gelirken camurlugu kirdi dogus otoya verdim camurluk degisti tampon boyandi simdi sorgulattigimda 2 bin lira cikiyor. Arkadasimin aracina trafikte birkac kez hafif surttuler hepsi carpma olarak cikiyor hic tamirlik birseyi olmadi ama tutanak oldugu icin carpma... Bence gidin gosterin onyargili olmayin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcifal -- 31 Ekim 2011; 12:45:04 >
  • Servislerin kasko şirketlerinden para alabilmek için tamiratları olması gerektiğinden yüksek tutarlarda fatura ettiklerini biliyoruz.
    Benzer hasar için gidip "ben ödeyeceğim" deyip pazarlık edildiğinde istenen paralar daha düşük olabiliyor.

    Bence gidip arabayı görün ve gösterin. Önyargılı olmayalım.
  • Önyargılı olmamak lazım haklısınız ama sadece çizikten dolayı boyalı olmasının toplamda 5000 TL'den fazla gösterilmesi çok düşük ihtimal geliyor bana. Aracın fiyatı piyasasının 1000 TL civarı altında. Fakat altında olması adamın yaptığını doğrulamıyor. Servise götürüp adamı utandırmak da aslında yapılacak iş. Götürsem ben utanırım ama genelde böyleleri utanmaz çıkar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferit78

    Önyargılı olmamak lazım haklısınız ama sadece çizikten dolayı boyalı olmasının toplamda 5000 TL'den fazla gösterilmesi çok düşük ihtimal geliyor bana. Aracın fiyatı piyasasının 1000 TL civarı altında. Fakat altında olması adamın yaptığını doğrulamıyor. Servise götürüp adamı utandırmak da aslında yapılacak iş. Götürsem ben utanırım ama genelde böyleleri utanmaz çıkar.

    Benim aracımın kayıtlı iki hasarı var.

    Birincisi 2006 yılında babam üniversitede otoparkta geri geri giderken frenden ayağı kayıp gaza basıyor, 1 metre arkasındaki ağaca çarpıyor, Hasar 3.000 Tl. den fazla. bagaj kapağı ve tampon değişiyor.

    İkincisi geçen sene çiziklerden dolayı komple boyandı, 2000 TL'yi geçti. Hatta ben fark verdim, aracın rengini de değiştirttim, tavanı da boyattım.

    Yani olabiliyor.
    Ama insanlar artık çok fazla yalan söylediği için kimseye güvenemez olduk. Ki güvenmemek belki de en sağlamı.




  • Bu Adamlar Çokmu Zeki Yada Milleti Kek Yerinemi Koyuyolar Tramer Olayından Haberleri Yokmu Acaba.Bide Plakayı Açık Bırakmış :)
  • Az önce de aşağıdaki ilanı aradım :)

    Adam bendeyken kazası olmadı, benden önce boyası varmış bilgim yok vs. dedi.
    3,5 TL'ye kıyıp mesaj attım aracın 2007'den pert kaydı çıktı. Adamı tekrar arayıp "abi senin aracın pert kaydı varmış" dediğimde "ne zamanmış ? biz 2008'de aldık " diyor :) Hayırlı işler deyip kapadım telefonu.

    El insaf ! Pert kaydından da mı haberin yok :)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-bu-fiyata-vw-polo-kacmaz-62951322/detay/
  • Geçen ben de İzmir de rastladığım iki parça boya var dedikleri 2004 Vectra Elegance ın bir gün sonra pert kaydı olduğunu öğrendim ...
  • keşke arayıp,ona bunun onur kırıcı birşey olduğunu söyleseydiniz

    şaka bi yana,araba almak bir yönden kolaylaştı,bir yönden zor.teknolojiden anlamayan uyanıklar,enayi avında yalanlarla araba satarken,teknoloji sayesinde onların foyaları yatsıya kalmadan çıkıyor ortaya...
  • 2004 model aracımda ön tampon komple arka tampon sol yanda boya vardı,birazda çizik. arayanlar çizik çokmu diyor yok ben kullanıyorum önemli değil diyorum tamam diyip kapatıyor.25000 istedim en son 24000 e bir galeriye verdim.7 yıllık araçtada çizik bile olmıycaksa sıfır alanların hepsi enayidir.ben olanları yazdım insanlar çizik var diyosa değişmiştir diyerek bakmıyo bile şimdi galeri en az 25000 istiycek kazanan kim galeri kaybeden ben 25000 üstüne satarsa kazanan galeri kaybeden ben ve sen.
  • ondan sonra boya takıntılılar aramasın derler
  • kıtır hasarlı amaan neolcek :).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blue-10

    2004 model aracımda ön tampon komple arka tampon sol yanda boya vardı,birazda çizik. arayanlar çizik çokmu diyor yok ben kullanıyorum önemli değil diyorum tamam diyip kapatıyor.25000 istedim en son 24000 e bir galeriye verdim.7 yıllık araçtada çizik bile olmıycaksa sıfır alanların hepsi enayidir.ben olanları yazdım insanlar çizik var diyosa değişmiştir diyerek bakmıyo bile şimdi galeri en az 25000 istiycek kazanan kim galeri kaybeden ben 25000 üstüne satarsa kazanan galeri kaybeden ben ve sen.

    İlana şöyle yazmak lazım aslında:

    Tampon boyasını çok büyük pazarlık konusu yapanlara fiyat: 30 000 lira.

    Sanki teflon tava mübarek üstünde de yemek pişirecekler.

    Eğer bir adam ilanda tamponun boyalı olduğunu bile bile arayıp sonra da arayıp kem küm ediyorsa pazarlığa bile girmeden güle güle demek lazım.




  • Şahsen aradığım arabada komple boya dışında bir kaç parça lokal boya aracın bendeki imajını düşürmez ama değişen olduğu vakit piyasadaki imajı düştüğü için tercih etmek istemiyorum. Kıtır hasar alıcının kendini kandırması :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.