Şimdi Ara

Diş Eti Çekilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
45.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar diş etlerimde çekilme var.Aslında tek dişimin altında var bu çekilme.Doktora gittim 2-3 kere.Tedavisi yok dedi.Her gün dişlerimi fırçalıyorum ama çekilme yine var.Acaba başına gelen vs. var mı? Tedavisi gerçekten yok mu?Çünkü bazı hastalıklarda tedavisi yok deniliyor ama değişik yöntemlerle geçiyor hastalık.



  • bendede var gitgide açılıyor dişler tek çare diş etlerini güçlendiren şeyler kullanmak sanırım
  • tedavisi var yahu. ama çok acılı oluyor. tüm diş etlerini kesiyorlar daha sonra tekrar oluşuyor dişetleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    tedavisi var yahu. ama çok acılı oluyor. tüm diş etlerini kesiyorlar daha sonra tekrar oluşuyor dişetleri.

    Ya onu biliyorum diş eti ameliyatı.Benim bahsettiğim doktora gitmeden kendimiz nasıl halledebiliriz?Mesela birisi bana ağzını sirke ile çalkala demişti? Ayrıca dişetleri yerine gelmiyormuş tekrar.Bu çok düşündürüyor beni.
  • UP!!!!!
  • Çok mu kötü duruyo dişler?
  • Dis eti cekilmesi genelikle denizcilerde olur taze meyve sebze yiyemedikleri icin. Yani vitamin ekskliginden oluyor takviye vitaminler alarak yada taze meyve sebze yiyerek durdurabilirsin.
  • her gün 1 elma yemenizi tavsiye ederim
  • Çekilme genellikle sertçe diş fırçalamaktan kaynaklanır. Yumuşak bir fırçalama işlemi uygulayın, ve C vitaminini de eksik etmeyin, her ne kadar eksikliği diş eti kanamalarına neden olsa da.
  • Tedavisi vardır fakat doktorunuzun seçeceği tedavi yöntemi bu sorunu yaşayan her hastaya göre farklılık gösterir;bu yüzden saçilecek tedavi yönteminin başarısız olma şansı bu rahatsızlıkta biraz da olsa yüksektir.
    Tedavi yönteminde hekiminiz size uygun olan en iyi yöntemi seçtiği takdirde bu sorunu aşacağınızı umuyorum, yeni hekim kardeşlerimizin bazen çekinebileceği rahatsızlıklardan birisi olabildiği için hekim seçiminde biraz daha dikkatli olmanızda fayda var.
  • Benim de dişetlerimde çekilme vardı.Dişetlerim bayağı çekilmişti yani başlangıç aşamasını geçmişti.Korkumdan doktora gitmedim.Gittiğimde ise çok geç kalmıştım.Doktor,ameliyat yapacağız dedi.Mecburen kabul ettim tabi.Koltuğa oturdum 3 kişi (biri doktor) dikildi başıma.sayısız adet iğne yaptılar dişetlerine.tam bir ameliyat ortamı vardı ve doktor girişti ağzımın içine.kan revan acayip.nerdeyse bir buçuk saat sürdü ama berbat bir operasyon.tavsiyem geç kalmadan müdahale edin bu duruma.
  • Saraçoğlu, kır papatyasından 2 çorba kaşığını bir bardak suda 4-5 dak. kaynatıp o suyla dişlerinizi fırçalayın diyor. "İyileşene kadar" devam edin demiş.
  • arkadaşlar diş eti ve deri çekilmesi dişte iltihapla oluyor ve sonunda diş ağızdan düşüyormuş ben dede 2 aydır diş aramda bişey vardı netten baktım diş eti buyumesiymiş oda yani hep bakmamaktan oluyor bunlar en iyisi diş taşlarını temizletmekmiş önce özelde 90 civarı üniv. hastanesinde sanırım parasız diş eti zamanla çekiliyor ve diş pat diye çıkıyormuş ihmal etmeyın dişsiz kalırsınız ben bugun kanal tedavisi yaptırdım çapa dişte 1 aydır en arka dişteki apseyı özel doktor aaa bu 20 lik dişin sorunu demişti çapaya bu diş için gittiğimde doktor sorun 2 ön dişte dedi acil kanal tedavin yapılmalı dedi ve beni 4. kata yolladı ben özele guvenmeyın derim ta o zaman dişin çürük denseydı belkide normal dolguyla kurtulacaktı bu dişim ufak dolgusu vardı zaten ne zaman dişi ellesem altı cızz ediyordu iltihap ta ön dişe geçti özel doktor sadece klomoks yazdı iltihap geçti ama 10 gun sonra yıne çıktı artık köke geçmiş o bilemeyen özel doktor yuzunden ptesi tekrar gidicem kanal tedavime çapa da devem edilicek çapa dişten şaşmayın derim ben size en iyisi orası ve okmeydanı dişmiş özeller bazen dişte çürük bırakıyor çoğunun röntgen aletı bile yok çünkü burda kız 2 kez röntgen çekti dişe iğne takıpta ben beğendim şimdilik




  • ve dişte sızlama varsa elle dokununca cızlıyorsa sıcak soğuk su hissedilip rahatsız ediyorsa o an doktora gidin diş kurtulabiliyor kanal tedavısıne gerek kalmıyormuş benim dişim tumsek gibiydi ağzım kapatınca diş yuksekte kalıyordu bu halde 2 tane özel doktora gittim fatihte biri de klinik k.m.paşa da az çürümüş dendi 20 lik absesi dedi kulağıma vuruyordu dr meğer ta öteki buyuk azıdan abseymış o garibim en sonunda ön dişe yayılıp şişti çapaya gittim iltihap ta diş köküne yayılmış kanallar temizlendi ilaç kondu iltihap zamanla geçicekmiş iyki de yoksa belki de kalbe iltihap geçicekti özel doktor hala 20 lik absesi diyip durucaktı deneyımsız kişileri doktor yapmamalı bence hersey para sanki

     Diş Eti Çekilmesi




  • macun önemli..bitkisel macun olucak.florür içermicek.diş etlerini yıpratmayacak.

    aloeveralı macun usa dan ithal dene..bence.
  • büyük harfel yazıyorum af edersiniz '' BU KONU ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ ''

    ben size başımdan geçenleri anlatiyim, ben oldum olası dişçiden korkarım bu yüzden dişlerimi mahfettim diyebilirim son bir yıl içinde 4 kez dişçiye gittim allahtan dişlerimin çoğunu kurtardım sadece bir köprü ve bir iplant kaldı en son dişçiye gittiğimde diş taşlarını aldı ( diş etlerimde problem olduğundan sürekli ürüyor ) sonra temizledi ondan önce dolgu düzeltme felan derken ben aynaya bakarken öyle bir güldümki o dişlerin bana ait olduğuna inanamadım, 4 aydır ihmalden gitmiyorum..

    Bu sabah uyandığımda acaip bi diş ağrısı vardı üstelik kalbime vurduğunuda hissediyordum ayrıca nefes alışverişimdede anormallik olduğunu hissettim acısını anlatamam dişlerimi fırçaladım tabi her zamanki gibi kanadı, derken bi apranax aldım 30 dk dayanamadım bitane daha aldım hafiften iyileşti nette forumlarda felan dolandım okudum araştırdım ve sonunda korktuğum başıma geldi..

    KANSERE sepep olduğunu, diş eti tedavisinin dişlerden bile daha önemli olduğunu okudum öğrendim vs ansiklopedileri olduğu gibi karıştırdım, diş doktoruma telefon açtım tatilde olduğundan 2 hafta sonra gelebileceğini ancak ROVAGYL diye bi antibiyotik almam gerektiğin onun dışında LISTERINE diye çok sevdiğim ama ağzımı yakan hoş kokulu gargarayı tekrar kullanmam gerektiğini ki sürekli dişlerimi fırçaladıktan sonra kullanırım bekleme git al dedi...

    An itibariyle 2 saat önce aile hekimime gittim ilaçları yazdırmak için ancak o biraz serzenişte bulunarak ağzımı açtı baktı senin dedi çok acil bi diş hekimine gitmen lazım çok çabuk hemde dedi tabi ben daha çok telaşlandım '' Niye '' diye sordum.

    1- Ağzında çok miktarda tartar var
    2- küçük küçük çürükler oluşuyor
    3- diş etlerin çekilmiş diş diplerin görünüyor dişlerini kaybedebilirsin
    4- tartar ve sağlıksız diş etlerinden dolayı 2 ayrı dişte iltihaplanma var
    5- dilinde buna bağlı sağlıksız bir renk var vs vs
    arkadaşlar inanın o 9 a kadar saydı ama benim 5 ten sonra bilinçaltımda ve gözümün önünde korku dolu anlar aşırı bir evham bir heycan bir obsessif paranoyak manik depresif bir ruh hali bi ter bi endişe bisürü şey yaşadım kendimi sıcak suya atılmış aspirin gibi hoşurtulu ve pofur pofur gibi hissetim.
    ama ilaçları yazmadı sen diş hekimen git dedi, diş hekiminm önerdi dedim ilaçları hani reçeten dedi velhasili kelam anladığınız üzere vermedi. bende direkt gittim karşı eczaneye eczacım Allah var işi bilen diplomalı gerçek bi eczacıydı bu ilaçlar bana lazım dedim diş etinde problemmi var dedi ve hemen anladı..

    Rovagyl 3 10 tablet
    Apranax fort 550mg
    Listerine GARGARA
    ve bir adet hassas diş etleri için acaip yumuşak bir diş fırçası önerdi etiket fiyatınında yarısına verdi sağolsun
    daha sonra sürekli fitness yaptığımdan bana şöyle bir soru sordu normalde uyurken veya spor yaparken dişlerini sıkarmısın dedi, bende evet çoğu zaman sıktığımı hissederim dedim o konudada uyardı , bir ilaç daha önerdi ancak bu pahalı bir ilaç dedi ve çok çok iyi bir ilaç olduğunu söyledi

    COENZYME Q10 diye bir ilaç ben daha önce kullandım ve nasıl olduğunuda kullananlar bilir çok faydalı ve doğal bir ilaç 30 tl olmasına rağmen aldım çünkü diş etlerinede oldukça faydalı bir ilaç gözümden nasıl kaçtı anlamış değilim..

    sen bunları hemen kullanmaya başla dedi, derken diş doktorum aradı eczanede olduğumu ve ilaçları aldığımı eczacı arkadaşında önerdiği bi ilaç olduğunu ayrıca diş fırçamıda değiştirdiğimi markasını ve tüylü olduğunu söyledim iyi yapmışsın dedi derken eczacı doktor olduğunu anlayınca telefonu istedi ve onunla görüştü doktora latince bişeyler söyledi sonra ağzında baya diş taşı var diş etleri beyazlaşmış ve şişmiş dedi konuştuktan sonra telefonu kapadı ve doktorumun bana acilen başka bir diş hekimine gitmem gerektiğini söylemiş. bende bi daha terleyip gördüğüm ilk diş doktoru tabelalı kliniğe gittim..

    hayatımda yemediğim kadar fırçayı yedim üstelik hergün dişlerimi fırçalarken, diş taşlarını temizledi doktor ve bana o ilaçları daima kullanmam gerektiğini söyledi çünkü erken teşhis gibi birşey olduğunu ama ihmal edersem maalesef diş eti hastalığı yüzünden sağlam dişlerimide kaybedebiliceğimi bununla ilgilide belgesel gibi birşey izlettirdi..
    arkadaşlar diş eti kaldırmayıda sordum sağlıksız bir tedavi yöntemi dedi çünkü orjinali varken böyle birşeye ihtiyaç olmadığını söyledi..
    özetiyle diş etlerinin dişlerden daha önemli ve sadece fırçalamayla düzeldiğini plağı, tartarı diş taşını önlediğinizde böyle bir belaya bulaşmıycağımı öğrendim..

    eğer tereddüt eden, korkan çekinen varsa hiç düşünmesin derhal bir doktora veya eczaneye uğrasın..




  • Dişetimdeki çekilmenin 'ağrı'ya neden olmasından dolayı ameliyat oldum. Öyle abartıldığı gibi zor bir operasyon değil ancak ceremesi elbette var. Başarılı olamama söz konusu olabilme ihtimali var. Ben kendimden örnek vermem gerekirse 4/4 lük diyecek düzeyde tedavi olamadım. Faydası olmadı mı tabi oldu. Dişetimde oluşan ağrı, azaldı. Sanırım bir müdahaleye daha ihtiyaç var. Maddiyatı dert eden -benim gibi- üniversite hastanelerinin diş hekimliği fakültesinin periodontoji bölümüne başvurarak az bir masrafla (yol parası gibi) tedavi olabilir. Operasyon sonrası yemek içmek gibi faliyetler zorlaşıyor, dikişlerin atmaması için maksimum özen gerekiyor. Dişeti nakli yapılmış ve nakil tutmamışsa -nakil et öldüğü için- ağzınızın içi çok pis kokuyor.. Anlayacağınız, nakil et çürüyor. Bu operasyonu mümkün olduğunca uygun bir zamana denk getirmek gerekiyor. İnsanlarla diyaloglarınızın en aza indiği zammanları seçmek uygun olur. Hem yorulmaz dinlenir, hemde rahatsızlık vermemiş olursunuz. Tam anlamı ile ameliyatlı bölgenin iyileşmesi -abartmış olmayım ama- 20 günden fazla sürüyor.




  • Taze kekikle tedavisi var.
    Günde 2 defa taze kekiki kaynatıp suyunu diş etlerinize diş fırçasıyla masaj yaptırın en geç 3 ay içinde ameliyatsız bir şekilde diş etlerinize kavuşacaksınız

    youtube.com/watch?v=3jwDIc2Mn6E

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Periodontoloji alanında uzman Diş Doktoruna gidip diştaşlarınızı temizletin.Yoksa diş destek kemiğiniz erir , dişiniz sağlam olsa bile sallanır ve dökülür.

    Diş eti hastalığının belirtisi kanayan dişetleridir.Diş taşları temizliği ilk başlarda kolay bir şekilde temizlenir.Ancak bu işlemi geciktirirseniz periodontis'e çevirir ve derinlerde de diş taşı oluşumu oluşur.

    Bu taşları kendiniz temizleyemezsizin.Bu durumda diş macunları da size birşey yapamaz.

    Periodontologlar Üniversite hastanelerinde var.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.