Şimdi Ara

elektirik priz bağlama konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • .öncelikle elektirik konusunda tek bilgim arada bozulan prizleri değiştirmek yada fişleri değiştirmekten ibaret. onuda nötr nötr faz faza gelecek şekilde yapmayı biliyordum bu kadar. yanlız yeni bir sitede yeni bir eve taşındım. inşallah allah herkere nasip eder.
    benim sorum şu. bodrum katında 25 metre kare bir oda tipinde depom var. ama bir priz yok sadece it tame tavanda florosan lamba var.ben eski mobilyalarımı eski tv mi felan oraya koyup kendime bir çalışma odası kurdum. eski bir mikrodalda. mutfagımız küçük belki ileride büyük bir derin dondurucu çalıştırmayı planlıyordum ki. bu priz olmaması beni üzdü. betonarme yapı oldugundan yakınlarda bir buat da göremedim. yanlız lambaların üzerindeki buat benzeri yapının içini açıp oraya toprak hatlı uzun bir 3 lü priz ekledim. fazı faza ve nötrü nötre bağladım. yanlız toprak hattını nereye bağlayacagımı çözemedim.
    ilk fikrim ki cahilligimden elektirik düğmesine o uzatmalı prizi bağlayabilirim sanıyordum ki. düğmenin içini açtığımda bunun olmayacagını anladım. sonra forma girip araştırdım. topraklamanın cihazlar için yada kazalar açısından ne kadar önemli oldugunu anladım. şimdi benim sormak istedigim.
    bu tavandaki lambanın bağlantı yerinden gecen bu buat benzeri kavşaktan mavi ve kahverengi kablo geçiyordu. bu iki kablo floransa geliyor. ve florasanda bir topraklama bağlantısı hali ile yok.ben topraklama kablosunu nötre bağlamamam gerektigini buradan öğrengim. yanlız tavandaki o lambanın akım aldığı buat gibi kavşaga baktıgımda daha derinden siyah bir kablonun daha oldugunu ve o kablonun açık ucunun siyah kablounun devamı olan yine siyah kabloya bağlanmış oldugunu gördüm. yani siyah bir kablo gelmiş. lambaya bir şekilde bağlantı yapılmamış ve bir banta tutturularak yine siyah renkte devam ediyor. benim sormak isteidigim bu siyah kablo toprakmıdır? bunu nasil anlarım . bir mesajda ampermetredenyada voltmetreden bahsedilmiş felan bahsedilmiş ki bunu benim anlamam mümkün degil.
    sizce evdeki herhangi bir prizi açık toprak hattın ne renk oldugunamı bakayım. genelde toprak icin yesil sarı renk kullanıldığını forumdan ögrendim. o halde bu siyah kablo nedir?
    eger topraklayamayacaksam o zaman sanırım orada beyaz eşya çalıştırmamam daha mı doğru olur.televizyon çalıştırabilirmiyim..
    yardımcı olursanız sevinirim.. herkese iyi günler...



  • yanlız şunu farkettim ki.sanırım o prizi topraklasamda ancak odada olup ışığı yaktıgımda o prize elektirk gelecektir. yani sürekli elektirik alabilecegim bir priz olmayacak.derin dondurucu bu durumda çalıştıramayacagım. bu sorunu nasıl çözebilirim fikri olan varmıdır acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cogito74

    yanlız şunu farkettim ki.sanırım o prizi topraklasamda ancak odada olup ışığı yaktıgımda o prize elektirk gelecektir. yani sürekli elektirik alabilecegim bir priz olmayacak.derin dondurucu bu durumda çalıştıramayacagım. bu sorunu nasıl çözebilirim fikri olan varmıdır acaba


    Buat içerisinde bununan direkt faz -nötr baglantısını (anahtara girmeden) kullanırsanız sürekli gerilim elde edersiniz.

    Siyah kabloyu kontrol kalemi ile kontrol edin ucu boş bırakılmış bir kabloda olabilir , ( toprak ise lamba yanmamamalıdır )
    *ortalama 60w gücündeki bir ampulun bir ucunu faza ,diger ucunu toprak hattına baglandıgında lamba normal çalışıyorsa (siyah toprak'tır)

    (bazı binalarda işgüzar elektrikçiler lambaya direkt faz verip, nötr hattını anahtardan geçirebiliyor Kontrol kalemi ile detaylı kontrol etmeden kablolara dokunmamaya özen gösterin

    Elektrik konusunda bilginiz priz degiştirmekten ibaretse, bir uzmandan yardım almanız uygun olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 22 Kasım 2011; 9:53:33 >
  • teşekkurler sanıırm bir elektirikçi çağırmam uygun olacak
  • sadece ilk cümleyi okudum...
    "iyi bir elektrikçi" çağırın...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.