Şimdi Ara

Edifier Kullanıcıları Topluluğu (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.128
Cevap
36
Favori
120.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oto müzik sistemleriyle uğraşan bir arkadaşım vardı.en son ondan rica ettim bana iyi bir sistem yapmasını herkese yardımları için fikirleri yorumları için tşk ederim.arkadaşımın görüşlerinide burada paylaşayım bellki faydası olur.birbas nekadar düşük frekanslara inerse o kadar derinden hissedici olurmuş ve daha büyük bir boyut olucak ve büyük olurken incelmiycek kalın bir bass olucakmış.sonra bu marka ürünlerin bass diye koydukları 8'' civarı basslar çok küçükmüş oyle bassmı olur diyor ben o boyutta mid diye ürün satıyorum.ha tabiki bass verir diyor ama normalde midlerin de o bası verebilmesi lazım diyor yani bizim verdiğimiz para kabine markaya,içindeki hoparlöre değilmiş.basss diye verdikleri aslında mid olmalıymış bass daha büyük daha kalın olmalıymış sonra çok çok pahalıymış paralarını haketmiyorlarmış.anladığım kadarııyla doğru yazmaya çalıştım.tekrar tşkler herkese




  • Hepsi Dijital'in sitesinden 330D tekrar stoklarda gözüküyor. Vatan'ın stoklara girerse, %25 indirimden almayı düşünüyorum.
  • Evet bugün itibariyle benide bu topluluğa kabul edersiniz değilmi? Bugün X600 sistemimi Samsung LCD tv'ye bağlamış durumdayım. Ve çok memnunum, iyiki almışım.
    İmzayı da kullanmaya başlayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 15 Nisan 2012; 22:39:20 >
  • @MAVİSAKAL 2

    Hocam sanırım Edifier'de tanınmaya başlamasıyla beraber kapitalist pazar politikasını tam olarak oturtmaya başlıyor.
    İnşallah ileride üretim kalitesini düşürüp,fiyat artışı gerçekleştirmezler.


    @prenss1907

    Kendiniz için en doğru seçimi yapmışsınız,hayırlısı olsun bundan sonra.
    Ancak eklemek istediğim bir kaç nokta var.

    Oto ses sistemleri ile uğraşan arkadaşınızın dediği gibi ses frekansları,sesi duymada ve hissetme konusunda önemli rol oynar.
    Zaten bas kabinlerinin amacı da budur,subwooferı olabildiğince düşük frekanslara indirmeye çalışmak ve bası duymaktan çok hissetmeye yöneltmek.

    Oto ses sistemleri ile multimedya ses sistemlerinin ayrıldığı noktalar var.
    Oto ses sistemlerinde parça satın alırsınız,multimedya ses sistemlerinde ise ''seti'' satın alırsınız.Dolayısıyla bu da masrafın artmasına neden olur.

    Ortalama 200 TL fiyat ile 30cm'lik Rockford Fosgate marka 150 W/RMS değerine sahip subwooferı alırsınız.Ancak bu subwoofer için gerekli kabin (ki kabin subwoofer performansını etkileyen en önemli unsurdur,yanlış kabin tercihi ile dünyanın en kaliteli subwooferına da sahip olsanız performans alamazsınız),beslemek için amfi,kablolama,araç içi mid takımı (doyurucu ses için araç içerisinde en az 6 adet bulunması lazımdır),tiz takımı gibi eklemeler ile fiyat olabildiğince artar.

    Bu yüzden fiyat açısından bu iki farklı kategoriyi karşılaştırmak anlamsızdır.

    Ayrıca subwoofer performansını sadece boyut ile bağdaştırmak yanlıştır.Örneğin Klipsch Promedia,Bose Acoustimass 5,10 gibi ses sistemlerinin subwooferları dinleyicileri şaşkına çevirecek cinstendir.


    @Can-KSK

    Hayırlı olsun Hocam,güle güle kullanmanız dileğiyle.
    Listeye ekledim.




  • benide ekleyebilirsiniz listeye.
    bende yaklaşık 1-2 haftadır edifier r2000T aldım.
    başta geri göndermeyi düşünüyordum ilk defa stütyo monitör kullandıgımdan.
    ama şimdi yavaş yavAŞ alışıyorum:)
    yalnız iyi ses almak için müzik zevkim değişiyor sanırım :)
  • Edifier keşke DA5000Pro modeline 1 tane optic ses çıkış koysa.
  • Yaklaşık 2 Aydır X600 kullanıyorum çok memnunum, benıde ekleyebılırsınız lısteye.
  • X600'ün tek eksiği kumandasının olmayışı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

    X600'ün tek eksiği kumandasının olmayışı.

    +35.5

    M3200 ile x600 arasında gittim geldim, ancak bir adet (o da paket arızalı idi) 3200 olduğunu söylediklerinde sırf bu dezavantajını (kablolu kumanda eksikliği) kabul ederek x600'ü seçtim.
  • En azından kablolu kumanda koyabilirlerdi. Yine de ilerde, belki, kumandalı sürümünü çıkarırlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Bishounen -- 17 Nisan 2012; 10:18:17 >
  • Çok fazla Z-5500 isteyip S550 aldım ses netliği malzeme kalitesi görüntüsü herşeyi Z-5500'e göre mükemmel gelmişti beni tek hayal kırıklığına uğratan basslar olmuştu sesin birazcıkda olsa önüne geçmesini istiyordum ama onuda ufak bi ses kartı modifiyesi ile hallettim.
    Onboard ses kartı kullanıyorum ve modlu bi yazılımını buldum ses kalitesi ve basslardaki artış inanılmaz oldu modlu yazılım ile creative'in kontrol paneli geldi ve onboard ses kartım realtek'in kaliteli çiplerinden olduğu için ses kalitesinde böyle bir artış yakaladım.
    Şimdi merak ettiğim iyi bi ses kartı alsam bu bass'lardaki ve ses kalitesindeki artış biraz daha fazla olurmu?
  • olmaz mı...hemde nasıl olur....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: skid_row

    Çok fazla Z-5500 isteyip S550 aldım ses netliği malzeme kalitesi görüntüsü herşeyi Z-5500'e göre mükemmel gelmişti beni tek hayal kırıklığına uğratan basslar olmuştu sesin birazcıkda olsa önüne geçmesini istiyordum ama onuda ufak bi ses kartı modifiyesi ile hallettim.
    Onboard ses kartı kullanıyorum ve modlu bi yazılımını buldum ses kalitesi ve basslardaki artış inanılmaz oldu modlu yazılım ile creative'in kontrol paneli geldi ve onboard ses kartım realtek'in kaliteli çiplerinden olduğu için ses kalitesinde böyle bir artış yakaladım.
    Şimdi merak ettiğim iyi bi ses kartı alsam bu bass'lardaki ve ses kalitesindeki artış biraz daha fazla olurmu?

    kesin olur.her yorumumda belirtiyorum bunu dikkat ettiyseniz.kaliteli ses kartıyla, o ses kartıyla beraber gelen çok güzel yazılımların doğru ayarlanmasıyla beraber sesteki değişimi bariz hissedersiniz.özellikle da500pro ve s550 onboard ses kartlarıyla kesinlikle kullanılmaması gereken çok kaliteli ses sistemleridir.bunların kalitesini tam olarak alamazsınız onboardlarla, modlu yazılımla dahi olsa.

    mmesela ben x-fi titanium fatality pro kullanıyorum, biçok yazıda edifier ın film performansının kötü olduğundan bahsediliyor hatta bu forumda bile.kesinlikle katılmıyorum.bu ses kartıyla , yazılımların doğru ayarlanmasıyla beraber 5.1 çevresel ses gümbür gümbür.hangi kriterlere dayanarak söyleniyor bu söylem bilmiyorum ama 2.1 ses sistemlerinde zaten film performansından bahsedemezsiniz.da5000 pro ve s550 gibi kaliteli 5.1 ses sistemleriyle ancak film performansını test edebilirsiniz ve tespitte bulunabilirsiniz.

    mesela bassın yetersizliği deniyorsa benim kullandığım ses kartıyla bassın yetersizliği söz konusu değil.crossover frequency denen yazılım bassın şiddetini artırıp azaltmakta o kadar etkiliki.ben müzik dinlerken bassı daha yumuşatan yarda yani 200 de kullanıyorum.filmde ise 150 ye çekiyorum patlama sahnelerinde yüreğim oynuyo yerinden o kadar diyim.

    yani ses kartı her türlü ses kalitesini arttırır, bass sa bass tiz se tiz, filmse film müzikse müzik hepsinden ayrı keyif alırsınız.özellikle da500pro da ve s550 de çok bariz farkeder.son olarak film performanslarının kötü olduğuna da asla ve asla katılmıyorum (5.1 den bahsediyorum).böle düşünenlerin odamda transformers gibi bi filmi izlettirmek isterdim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skid_row


    Şimdi merak ettiğim iyi bi ses kartı alsam bu bass'lardaki ve ses kalitesindeki artış biraz daha fazla olurmu?

    Bende de M3500 var, ses kartı da Realtek ALC892. Bu soruyu ben de çok merak ediyorum, sırf meraktan para denkleştirince Creative Recon3D alacağım.
  • Ses kartı almadan sana kullandığım driver'î öneriyim kesinlikle seste inanılmaz bi kalite artışı sağlıyor. Ben sadece meraktan sordum yoksa kesinlikle bu driver ille çıkan sesten memnunum ve ses kartı almayı düşünmüyorum.
    1.5 aydır kullanıyorum bu driver'ı
    http://forum.donanimhaber.com/m_54676062/tm.htm
  • Arkadaşlar merhaba ses sistemleri üzerine şöyle bir araştırma yaptım ve sonuç olarak Edifier m3500 ile aranıza katılmayı planlıyorum. nasıldır bu ses sistemi. bass sürücüsü 6 inch diye duydum doğrumudur? da5000 pro yu dinledim bir avm de ama daha m3500 dinlemek nasip olmadı, mesela da5000 20 metrekarelik odama fazla gelir. içeride nefes aldırmaz . dinlemedim ama m3500 özellikleri itibariyle bana yeter diye düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apollo_17 -- 17 Nisan 2012; 22:30:33 >
  • araştırmalarım sonucu edifierin müzik için en iyi olduğu sonucuna vardım
    100-150 tl bütçesi olanlar edifier M3300SF almalı bence
    fakat ben almışken iyi bir şey almak istiyorum hem film hem müzik için
    5+1mi 2+1mi almalıyım?

    EDIFIER S550 5+1

    EDIFIER S730 2+1

    EDIFIER S530DB 2+1


    ve bunların yanında bir ses kartı önerir misiniz? usb ses kartları nasıl performans veriyor? (öneriniz nedir)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokeeer

    araştırmalarım sonucu edifierin müzik için en iyi olduğu sonucuna vardım
    100-150 tl bütçesi olanlar edifier M3300SF almalı bence
    fakat ben almışken iyi bir şey almak istiyorum hem film hem müzik için
    5+1mi 2+1mi almalıyım?

    EDIFIER S550 5+1

    EDIFIER S730 2+1

    EDIFIER S530DB 2+1


    ve bunların yanında bir ses kartı önerir misiniz? usb ses kartları nasıl performans veriyor? (öneriniz nedir)

    imzamdanda görebileceğin gibi ben s550 kullanıyorum ve çok memnunum.film için bence 5.1 olmazsa olmazdır o yüzden s550 almanı öneririm.yanınada kaliteli ses kartı alman gerekir.ben hiç kullanmadım ama usb ses kartlarının performansının çok iyi olmadığını okudum.o yüzden dahili ses kartı almanı öneririm.benim kullandığım x-fi fatality pro dan çok memnunum.bunun pro olmayan modeli var ses kalitesi aynı sadece 64mb ram i ve koruyucu muhafazası yok ve benim karttan nerdeyse 2 kat ucuz.ayrıca creative in yeni ses kartlarıda çıktı sanırım, onlarada bakabilirsin.yine kaliteli diğer ses kartlarıda var asus unki gibi.onlarıda araştırarak alabilirsin.ama dediğim gibi ben x-fi fatality den çok memnunum.crystalizer, crossover frequency, thx vs gibi gayet iyi özellikleri var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sarisakal

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jokeeer

    araştırmalarım sonucu edifierin müzik için en iyi olduğu sonucuna vardım
    100-150 tl bütçesi olanlar edifier M3300SF almalı bence
    fakat ben almışken iyi bir şey almak istiyorum hem film hem müzik için
    5+1mi 2+1mi almalıyım?

    EDIFIER S550 5+1

    EDIFIER S730 2+1

    EDIFIER S530DB 2+1


    ve bunların yanında bir ses kartı önerir misiniz? usb ses kartları nasıl performans veriyor? (öneriniz nedir)

    imzamdanda görebileceğin gibi ben s550 kullanıyorum ve çok memnunum.film için bence 5.1 olmazsa olmazdır o yüzden s550 almanı öneririm.yanınada kaliteli ses kartı alman gerekir.ben hiç kullanmadım ama usb ses kartlarının performansının çok iyi olmadığını okudum.o yüzden dahili ses kartı almanı öneririm.benim kullandığım x-fi fatality pro dan çok memnunum.bunun pro olmayan modeli var ses kalitesi aynı sadece 64mb ram i ve koruyucu muhafazası yok ve benim karttan nerdeyse 2 kat ucuz.ayrıca creative in yeni ses kartlarıda çıktı sanırım, onlarada bakabilirsin.yine kaliteli diğer ses kartlarıda var asus unki gibi.onlarıda araştırarak alabilirsin.ama dediğim gibi ben x-fi fatality den çok memnunum.crystalizer, crossover frequency, thx vs gibi gayet iyi özellikleri var.

    cevap için tşkrler
    aslında benim gönlüm s730dan yanaydı :) ses kartına gelince dahili harici usb olarak 3 ayrılıyor. usb ses kartının iyi sonuçlar vereceğine ben pek inanmıyorum ve harici ses kartlarıı var aklımda hem laptopa hem masaüstü pcye bağlamak için?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jokeeer

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sarisakal

    quote:

    Orijinalden alıntı: Jokeeer

    araştırmalarım sonucu edifierin müzik için en iyi olduğu sonucuna vardım
    100-150 tl bütçesi olanlar edifier M3300SF almalı bence
    fakat ben almışken iyi bir şey almak istiyorum hem film hem müzik için
    5+1mi 2+1mi almalıyım?

    EDIFIER S550 5+1

    EDIFIER S730 2+1

    EDIFIER S530DB 2+1


    ve bunların yanında bir ses kartı önerir misiniz? usb ses kartları nasıl performans veriyor? (öneriniz nedir)

    imzamdanda görebileceğin gibi ben s550 kullanıyorum ve çok memnunum.film için bence 5.1 olmazsa olmazdır o yüzden s550 almanı öneririm.yanınada kaliteli ses kartı alman gerekir.ben hiç kullanmadım ama usb ses kartlarının performansının çok iyi olmadığını okudum.o yüzden dahili ses kartı almanı öneririm.benim kullandığım x-fi fatality pro dan çok memnunum.bunun pro olmayan modeli var ses kalitesi aynı sadece 64mb ram i ve koruyucu muhafazası yok ve benim karttan nerdeyse 2 kat ucuz.ayrıca creative in yeni ses kartlarıda çıktı sanırım, onlarada bakabilirsin.yine kaliteli diğer ses kartlarıda var asus unki gibi.onlarıda araştırarak alabilirsin.ama dediğim gibi ben x-fi fatality den çok memnunum.crystalizer, crossover frequency, thx vs gibi gayet iyi özellikleri var.

    cevap için tşkrler
    aslında benim gönlüm s730dan yanaydı :) ses kartına gelince dahili harici usb olarak 3 ayrılıyor. usb ses kartının iyi sonuçlar vereceğine ben pek inanmıyorum ve harici ses kartlarıı var aklımda hem laptopa hem masaüstü pcye bağlamak için?


    şimdi bidakka.harici ses kartı demek zaten usb ses kartı demek değilmi.harici ise zaten usb ye takarak pc ile iletişimini sağlıyacaksınız.başka nereye bağlayabilirsinizki harici ses kartını.harici ses kartı konusu hakkında pek bilgim yok ama iyi bi pc kullanıcısı olarak mantığımı kullandım.usb ses kartı=harici ses kartı olmalı.yanlışım varsa düzeltin ve beni aydınlatın lütfen :)




  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.