Şimdi Ara

The Journal of Justice, Sayı 1 (Türkçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 20.12.2011: Bazı çeviri ve yazım hataları giderildi.
    20.12.2001: "Kumungu’da tuhaf bir nesne keşfedildi" eklendi.



    Giriş: Hepinize selam, bundan önceki çeviri işlemlerini başarıyla yerine getirdiğimi düşünüyorum. Bu yüzden biraz daha çeviri yaparak League of Legends'in Türkçe olarak daha anlaşılabilir olmasını sağlamak ve oyunculara daha anlamlı kılabilmek için uğraşmak istiyorum. Daha önce son sayılarını çevirmiş olduğum The Journal of Justice'a baştan başlayarak çevirme kararı aldım. Haftalık olarak her sayıyı çevirmeye özen göstereceğim. Geçmiş sayılara veya çevirilen sayılara bu forumdan veya kaynak kısmında verilen adresten erişebilirsiniz. Eğer çevirileri kullanmak istiyorsanız lütfen kaynağa sadık kalın ve alıntı yaptığınızı belirtin. Ek olarak ileri seviye bir İngilizce'ye sahip değilim bu yüzden çevirilerde (eğer incelerseniz) bazı kelimelerin çıkarıldığını veya bazı kelimelerin eklendiğini görebilmeniz mümkündür. Bunlar konu bütünlüğü sağlansın veya hikayeler Türkçe olarak daha anlamlı hale gelsin diye yapılmıştır. Hepinize iyi okumalar.

    The Journal of Justice: Journal of Justice, kısaca League of Legends'in hikayesinin döndüğü bir takım süreli yayındır. Artık siz gazete olarak veya dergi olarak, nasıl adlandırıyorsanız adlandırabilirsiniz. Journal of Justice'a yeni yazı girişleri bildiğim kadarıyla Xerath çıktıktan sonra ara verildi. Eğer son hikayeyi okursanız Xerath'ın nasıl ortaya çıkarıldığını görebilirsiniz.

    Kalamanda'da Değerli Kaynaklar Keşfedildi


    Orijinal Adı : Precious Resources Discovered in Kalamanda
    Yazar : Bob Nashagogo
    Yer: Institute of War
    Cilt/Sayı/Tarih : Cilt 1, Sayı 1, 13 Temmuz 2010


    Mogron Geçiti’nin kuzey girişinin yakınlarında bulunan Kalamanda’nın tanımlanamaz uykucu köyü, şimdi kendisini dünya sahnesinde önde gelen bir bayan olarak uyanık bulur. Köyün belediye başkanı Anson Ridley bu hafta yerel bir araştırma ekibinin köyün etki alanı içerisinde büyük miktarda altın ve değerli taşlar buldular. Ayrıca, kaynağın yakınlarında sihirli etki gücüne sahip iki önemli “nexus” bulunmuştur.

    Keşiften önce Kalamanda, sadece orta derece alabalık için iyi bir yer olarak bilinen bir yerden çok fazla bir şey değildi. Köy şimdi kendisini çılgın düşlerinin ötesinde şöhret ve zenginlik isteyen maceracılar ve araştırmacılar için hedef noktası olarak bulur. Şehir meclisi şimdiden Mogron Geçiti ve Büyük Mercan’a götüren dağ eteklerinin yakınında, zor bir iş gününün ardından muazzam ödüller ticaret düşünerek akın eden kişilerin umuduyla geçici bir kamp kurdu.

    Belediye başkanı Ridley, Kalamanda’nın, köy ve çevresinin altında yatan ham zenginliklikleri düzgün bir şekilde çıkarmak ve işlemek için donanımlı olmadığını kabul etti. Ridley, “Burada küçük bir sorun var ki biz ortak olarak harici bir madencilik şirketi veya bu kaynakların kullanılmasında başarılı büyük şehir devletleri arıyoruz. Öncelikle Kalamanda’nın çıkarlarını koruma isteğine saygı duyacak bir ortak ile çalışmak istiyoruz” dedi. Ayrıca, değerleri kaynaklarla birbirlerine çok yakın iki büyük “nexusun” keşfiyle, Lig’de Kalamanda’nın son iyi talihine ilgi göstermeye başladı.

    Öz Sermaye Konseyi’nin sözcüsü Rovis Samadon Lig dışında farklı bir kuruluş tarafından keşfedilen iki Nexus ile küçümseyici bir biçimde ilgilendi. Rovis Samadon, ” Lig, Valoran kıtasının üzerinde bulunan tüm Nexus’ları tanımlamak ve korumak için yorulmadan ve özenle çalışmaktadır. Böyle sihirli kutsanmış bir dünya olan Runeterra’da birçok Nexus’un keşfedilmemiş kalmasını varsaymak mantıklı olacaktır.” dedi ve devam etti: “Kalamanda’nın vatandaşları keşiflerini alenen ilan etmeyerek, Lig ile onun hakkında direkt olarak Lig ile irtibata geçerek doğru olanı yaptılar.”

    Lig, potansiyel gelecek yönetimi ve kullanımı için Nexus’ları inceleme üzere Kalamanda’ya Summoner (Oyuncular, Kuryeler vb.) ve diğer büyücülerden oluşan bir araştırma ekibi gönderme planını açıkladı.

    Korsanlar Demacia Donanması'nı vurdu

    Orijinal Adı : Piracy Strikes Demacian Navy
    Yazar : Bob Nashagogo
    Yer : Demacia
    Cilt/Sayı/Tarih : Cilt 1, Sayı 1, 13 Temmuz 2010

    Demacia Donanması’nın küçük yelkenli kargo gemisi DSS Excursion’un korsanlığın kurbanı olduğu düşünülerek denizde kaybolduğu rapor edildi. Gemideki herkes halen kayıp ve henüz Demacia Hükümeti’nden geri dönüşleri için herhangi bir talep gelmedi.

    Damacia Donanması’nın sözcüsünden aktarılan bilgiye göre idiyopatik ses bağlantısı kesildiği zaman Freljord’tan Demacia’ya gitmek üzere olan Excursion belirsiz ticari mallarla dolu haldeydi. İletişimin kesilmesinden yirmi dört saat sonra kurtarma gemileri Exercusion’un son rapor edildiği noktaya sevk edildi.

    Demacia Muhafızları Kaptanı ve Lig Şampiyonları’ndan Garen tarafından yürütülen geminin kaybolmasıyla ilgili araştırma raporlarına göre Excursion’un kargo yükünden bazıları, kurtarma gemilerinin son rapor ettiği noktadan yaklaşık yirmi kilometre uzaklıkta Conqueror Denizi’ne (Conqueror’s Sea) dökülmüş. Dökülen kargonun yakınlarında bulunan diğer kalıntıların analiz tahminlerinin anlamına göre Excursion, Demacia rotasında iken saldırıya uğramış.

    Sonuç olarak Lig, Kayle “Judicator-Yargıç” önderliğinde bir araştırma takımı sevk etti. Kayle, “Devam eden araştırmada Demacia’nın yanında çalışacağız, korsanlığın tüm çeşitleri her bir şehir devletini etkiler, Lig’in ortak yararları doğrultusunda sadece birlik içerisinde böyle bir kanunsuzluğu ezebililiriz.” dedi.

    Sadece sihir çalışmaları için iki Volaran şehrinde büyücülüğe izin verildiği bilinir: Noxus ve Zaun. Lig kıta üzerinde büyücülük yasaklanmamışken, biraz kötüye kullanıldığı zaman potansiyel olarak tehlikeli olduğu not edilmiştir. Bu tür bir büyü söz konusu olduğunda son derece dikkatli olunması tavsiye edilmiştir. Lig, büyücülük kullanımına bir yaptırım uygulamamıştır fakat büyücülük öğrenimine ve büyü malzemelerinin yapımına Sihir Anadalı (Arcanum Majors) içinde izin verilmemiştir.

    Noxus ve Zaun yetkilileri saldırıyı kınadılar, yine de Noxuslu Lig temsilcisi Katarina, Demacia’nın “saldırgan” ticaret politikaları konusunda ki endişelerini dile getirdi. Katarina, “Demacia’nın devam eden güçlü kolu (ticaret) taktikleri, uzun yıllar için ekilen tohumlardan çürük meyveleri biçmektedir.” dedi.

    Noxus’un verdiği cevap Garen’e sorulduğunda, Garen Noxuslu meslektaşını gerisi geri cevap verdi: “Bu korsan saldırıda büyücülük kullanıldı. Bu benim için veya Noxus gibi sihirsel vahşetleri yaygın bir biçimde kullanan haydut güçlere aşina olanlar için şaşırtıcı değil. Rahat olun, Demacia bu sebepsiz yere gerçekleştirilen kötülük eyleminin arkasındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için duraksamayacaktır. Failler adalete teslim edileceklerdir.”


    Kumungu’da tuhaf bir nesne keşfedildi

    Orijinal Adı : Strange Artifact Discovered in Kalamanda
    Yazar : Reira Kashuld
    Yer : Arcanum Majoris
    Cilt/Sayı/Tarih : Cilt 1, Sayı 1, 13 Temmuz 2010


    Piltover’ın usta yol bulucusu ve Lig şampiyonlarından Ezreal, Valoran’ın güney yarısının derinliklerinde yer alan Kumungu’da, Büyük Mercan’ın dışında kalan gizemli orman bölgesinde gerçekleştirilen arkeolojik keşiften yeni döndü. Savaş Enstitüsü (Institute of War) merkezli Lig’in skolastik şubesi Arcanum Majoris için gerçekleştirdiği özel bir sunum sırasında Ezreal “Çoğunuz için Kumungu tehlikeli bir yerdir, fakat tehlike beni alakadar etmez. Kumungu için yeni keşifler? Bana güvenebilirsiniz.”

    Etkinlik sırasında Ezreal, keşif sırasında bulunan nesneyi açıklaması ve bağışlamasıyla bilim adamlarını şaşkına çevirdi. Bu nesne çoğaltılabildiği zaman Lig maçlarında kullanılması için izin verileceği düşünülüyor ve kopyaları Lig’in Halka Açık Deneme ve Çözümleri savaş arenasında tamamen test edilmiş durumda.

    Eğitimsiz bir göz için, nesne sadece sıradan bir fener olarak görünebilir. Arcanum Majoris’in öncül arkeologlarından Profesör Alowicious Chucat, “O bundan çok daha fazlası. Daha yakından bakınca fenerin altında kazınmış bir isim keşfettik.” dedi. Chucat, Wriggle isminin yıpranmış gravürünü göstererek sözlerine “Başlangıçta buna kim sahipse onun için önemli bir nesne olduğu görünüyor. Alt kısımdaki bıçaklı kenarlarına ve iyi paralanmış koluna göre değerlendirilirse, kesinlikle savaş yüzü görmüş. Büyük olasılıkla bölgede yerli yırtıcı hayvanları savuşturmak için kullanıldığını düşünüyoruz. Kesinlikle ormanda gezinmek için özel olarak hazırlanmış bir araçtır.” diye devam etti.

    Evrensel olarak alimler Kumungu’da değerli nesnelerle zengin olabileceği konusunda hemfikirler. Ne yazık ki, böyle vahşi ve gizemli bir bölge amatör araştırmacıların bölgeye son akınlarını engelleyemedi. Daha sonra Lig, bu şekildeki keşifler için bir tavsiye yayınladı. Ek olarak Chucat, “Kendilerini maceracı ya da arkeolog olarak düşleyen çoğu kişi gerçekte ikisi de değil. Ezreal’in kahramanlıklarını duymuş olanlar benzer şeyleri yapabileceğini düşünüyor. Ezreal’in Lig şampiyonu olduğunu hatırlamak gereklidir, fakat o aynı zamanda onun bir şehir-devleti için öncül bir araştırmacı olduğunu bilmek gerekir. Tehlikeli araştırmaları profesyonellere bırakın.” dedi.

    Kaynak: The Journal of Justice (Türkçe) | Grisayfalar.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutumnLeaf -- 20 Aralık 2011; 3:01:14 >







  • Güncellendi.
  • Ellerine sağlık.Senin blog falan da harika ayrıca.
  • Sağolasın nexus nedir ?sim benzerliğinden noxus olarak algılamışım ?
  • Bu adamın çalışmaları daha takdir görmeli. grisayfalar.com takipteyiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reney

    Sağolasın nexus nedir ?sim benzerliğinden noxus olarak algılamışım ?

    Selam,

    Nexus - Summoner's Rift'te her iki takımın bölgesinde yer alan ve oyuncuların yıkmaya çalıştığı büyük yapıdır. Yani birinci başlık onların bulunuş hikayesini anlatıyor.

    Noxus ise Singed, Katarina, Sion gibi şampiyonların yer aldığı birlik-bölgedir. Demacia'ya düşmanlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutumnLeaf -- 19 Aralık 2011; 3:42:56 >
  • Guzel calisma. Bu cabalarinin surmesini dilerim :)
  • Begendim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AutumnLeaf

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reney

    Sağolasın nexus nedir ?sim benzerliğinden noxus olarak algılamışım ?

    Selam,

    Nexus - Summoner's Rift'te her iki takımın bölgesinde yer alan ve oyuncuların yıkmaya çalıştığı büyük yapıdır. Yani birinci başlık onların bulunuş hikayesini anlatıyor.

    Noxus ise Singed, Katarina, Sion gibi şampiyonların yer aldığı birlik-bölgedir. Demacia'ya düşmanlar.

    Hmm teşekkürler ne özelliği var peki ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eline sağlık umarım devam edersin faydalı bişe bu
  • ellerine sağlık hep merak etmişimdir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reney


    quote:

    Orijinalden alıntı: AutumnLeaf

    quote:

    Orijinalden alıntı: Reney

    Sağolasın nexus nedir ?sim benzerliğinden noxus olarak algılamışım ?

    Selam,

    Nexus - Summoner's Rift'te her iki takımın bölgesinde yer alan ve oyuncuların yıkmaya çalıştığı büyük yapıdır. Yani birinci başlık onların bulunuş hikayesini anlatıyor.

    Noxus ise Singed, Katarina, Sion gibi şampiyonların yer aldığı birlik-bölgedir. Demacia'ya düşmanlar.

    Hmm teşekkürler ne özelliği var peki ?

    Volaran ve League of Legends (Efsaneler Ligi) için önemli yapılar. İçerdikleri sihir vb. durumlardan dolayı.

    Düzeltme: Yeni hikaye eklenmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AutumnLeaf -- 20 Aralık 2011; 3:01:51 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.