Şimdi Ara

Bilgisayarım Hakkında Yardım Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben buraya daha yeni üye oldum. Ancak söylemeliyim ki, üye olmadan önce de aradığım her şeyi neredeyse buradan buluyordum. Her neyse. Benim bir masaüstü bilgisayarım var. Yanlış hatırlamıyorsam 2005 senesinde falan almıştık herhalde. Yaklaşık daha bir ay bile olmadı ki, bir format atıldı bilgisayarıma. (Artık o kadar eskidi ki, format atmak zorunda kalınıyor her sene.) Formattan geldiğinde hiçbir şeyi yoktu, gayet iyiydi. Ama format atılmadan önceki sorunları tekrar yaşamaya başladım son bir hafta içinde. Yani bilgisayar bazen çok kasınca ekran gidiyor ve lacivert bir ekran geliyordu.

    Perşembe günü bilgisayardayken hiçbir sorun yoktu. Yalnızca yaptığım ödevleri tamamlamak için Word belgesini açtığım zaman kasıyordu, o kadar. Perşembe günü bilgisayarı kapattım ve hiçbir sorunu olmadan öylece bıraktım. Ancak Cuma akşamı (yani dün) bilgisayarı açtığım zaman, "Hoşgeldiniz" yazısında takılıp kalıyordu bilgisayarım. Biraz bekledim ama düzelmeyince reset attım bilgisayara. Ancak yeniden aynı şey olunca bilgisayar kapatıp bir süre bekledim. Sonra tekrar açtım ve yine aynı yerde takıldı bilgisayarım. Bu sefer beklemeyi tercih ettim. Bekledim, bekledim ve bekledim... Ancak bir süre sonra sol üst köşeye küçük bir pencere geldi ve bir şeyler yazıyordu. Tam ben okuyacakken bir anda bilgisayar kendi kendine bir şeyler yapmaya başladı. Sonra yaklaşık bir dakika sonra da bilgisayarım format atıldığı gün nasılsa, aynen öyle oldu. Sistem Geri Yükleme'yi denedim ancak sistem geri yüklemeyi açınca, saçma sapan yazılar çıktı ortaya. Bir pencerenin altında anlam veremediğim saçma yazılar vardı. Nereye başvurduysam bir cevap alamadım. Lütfen yardım edin. Lisede okuyorum ve iki hafta sonraya bitmesi gereken bir ödevin yarısındaydım ve bütün emeklerim boşa gitti. Lütfen yardım edin, yaklaşık iki aydır yaptığım ödevi ben tekrardan nasıl yaparım? Lütfen yardım edin.

    Ayrıca o ödevlerim ve diğer dosyalarım (D diskinde olmayanlar) masaüstündeydi ve onlarda yok oldu. Onları da geri getirmem lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bruiserdaylight -- 17 Aralık 2011; 10:02:17 >



  • Bilgisayarı hiç açmayın, harddiski söküp başka bir bilgisayarda verilerinizi kurtarmaya çalışın.
  • Merhaba. Farklı bir öneride benden. Format atmadan işletim sistemi kurun. Yani disk bölümlerini hiç silmeden kurulum yapın. Bilgisayar açılır. C ve d yi biraz karıştırarak eski verilerinize ulaşabilirsiniz. Sistem çok stabil çalışmaz belki, ama veriler kurtulmuş olur.
  • Ya açıkçası ben bilgisayarı açmış bulunmaktayım ancak eğer Sistem Geri Yükleme'yi nasıl geri getirebileceğimi söylerseniz, oradan yapabilirim. Çünkü saçma yazılar çıkıyor ve hiçbir şeye tıklayamıyorum Sistem Geri Yükleme açılınca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.