Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (288. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.801
Cevap
113
Favori
649.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Volvo'ya özel bir durum olmasa da hiç bilgi sahibi olmadığım bir konu kafama takıldığından foruma yazmak istedim. 6 ay kadar önce ikinci el olarak aldığım 2013 V40 aracımda önde 3 parçada ve tamponda kalın koruma filmi var. Elbette zaman içinde ufak tefek çizikleri ve özellikle tekerlek kenarlarından soyulmalar başladı. Görsel açıdan can sıkıcı düzeyde olmasa da uzun vadede bu parçalarla aracın geri kalanı arasında ton farkı oluşur mu merak ediyorum. Okuduğum kadarıyla koruma filmlerinin bir kısmı UV filtreli olabiliyormuş ve benim araçtaki de oldukça kalın ve kaliteli bir ürüne benziyor.

    Kalitesini nereden biliyorsun dersen yayla gibi bomboş otoparkta geçen ay kabiliyet düşmanı komşumuz Tiguanın simsiyah plastik tamponunu arabamın sağ köşesine yaslayıp boylu boyunca geçti gitti. Neredeyse radyatör ızgarasından davlumbaza kadar upuzun sayısız siyah çizik oluştu ve inanılmaz tepem attı haliyle. Ancak hala aklımın almadığı bir şekilde pasta cila ile hepsi silindi gitti. Bu kadar kalın bir koruma filmi olmasaydı muhtemelen boyatmak kaçınılmaz olacaktı.

    Özetle bu tür ürünler için bir son kullanım zamanı var mıdır? Kendinden soyulmaya başlayınca mı çıkartılır? Bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.




  • 2017 volvo v40 sadece farlar degismis. Bu makyajli hali 2017 de cikacaksa eger 2 sene de yeni kasa cikana kadar piyasada kalacagini dusunursek 2019 a bence 2020 de yeni kasa ancak cikacak demektir. V40 sahiplerinin yuregine su serpeyim azcik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurungor -- 24 Şubat 2016; 15:19:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozerkane O kullanıcısına yanıt
    Düzenli araç bakımına (temizlik vs) gittiğim yerdeki personelin bana aktardığı artık soyulmaya başladığı zaman bu tip filmlerin çıkartılması için çok geç kalındığını, çıkartılırken boyada hasar veya ton farkının çok bariz belli olacağı için periyodik olarak değiştirmek gerektiğini aktarmıştı. Yaklaşık 2 senede bir soyulma çatlama vs. olmadan bunları değiştirmenin faydalı olacağını söylemişti.

    Ben tabii ki itimat etmedim, aracım 3 seneye yaklaşıyor, alırken yaptırmıştım. Hafiften uçlarından kalkmaya başladı. Sadece iyice kalkınca sökmek zor olacağı mantıklı geldiği için daha yeni değiştirdim. Bundan sonra da söylendiği gibi 2 sene olmaz ama 3 senede bir veya hafif kalkmalar başlayınca değiştiririm gibi geliyor.

    Yoldan sıçrayan ufak taşlar olsun bahsettiğiniz ufak sürtmeler olsun koruma filmi faydalı gibi geliyor bana.
  • Beklediğim makyaj gelmiş. MY17 siparişleri mayısta açılıp, haziran civarı teslimatların yapılacağı belirtiliyor. 2016 yazında MY17 V40 kesinlikle Türkiye'ye girmiş olur. Umarım başlangıç fiyatları çok artmaz.
  • Şık olmuş :)
  • Led far ile beraber led gündüz farlara gerek kalmıyor sanırım,fotolarda göremedim. Yeni logo ve ızgara için düşünceleriniz nasıl, ben çok da beğenmedim. Farlar çok güzel ama. Bir yenilikte R-design jantta 18"Ixion 3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RST 13

    Led far ile beraber led gündüz farlara gerek kalmıyor sanırım,fotolarda göremedim. Yeni logo ve ızgara için düşünceleriniz nasıl, ben çok da beğenmedim. Farlar çok güzel ama. Bir yenilikte R-design jantta 18"Ixion 3

    Açıkçası V40 ı ilk gördüğümdeki etkiyi bende yaratmadı.

    Size bu konuda katılıyorum.
  • Aynen ben de de pek bir heyecan uyandırmadı, R design jantları bile dahil,mevcut olanlar daha güzel. Fark edebildiğim farlar ve ön panjur, ön ve arka tamponda bir değişiklik göremedim. Arkadaşların düşüncesi gibi ilk aklıma gelen acaba mevcut V40 lara yeni farlar uygun olur mu? Benim tahminim olur yönünde. Çünkü;

    Araçların makyajı tekrardan dikkat çekmek, pazarda kendini hatırlatmak, ilk çıkan modellerdeki kronik hataları düzeltmek amacıyla yapılır. Çoğunlukla kaporta aksamına dokunulmaz, parça tedariği, servis güncellemesi vs sorun olmasın diye. Genelde far/stop lambalar, ön ve arka tamponlar ve tamponlardaki detaylar değiştirilir. Kaput tasarımını değiştiren modeller olabilir ki büyük değişim demektir. 2016 V40 ta ise "sadece değişiklik yapmış olalım" adına değiştirilmiş detaylar var. Yani biz şimdilik V40 ile fazla ilgilenemiyoruz, şimdilik bu kadarla idare edin deniyor. Bu makyaj ile en az 2 sene idare edin, 2018 sonuna doğru yenisi için bir tanıtım yaparız diyor.

    Bundan çıkarılacak yorum ise V40 zaten sorunlu bir araç değil, bu şekilde çok kurcalamadan devam edelim diyorlar. (Audi a3 ü düşünün, kasa yenileniyor, makyaj yapılıyor, hep aynı, bmw 1 serisi de aynı mantık sayılır) Bu kısır değişimler biz hali hazırda kullanıcılar için aslında güzel bir haber, arabalarımız eskimiş sayılmıyor, hatta daha güzel bile denebilir




  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Tekrar baktım da fotolara keşke arka tarafı da değiştirselermiş biraz :)
    Cross Country gözüme daha güzel gözüktü ama jantları pek beğenmedim.
  • Yeni xc60 da city safety her hızda devrede yazıyor.Acaba güncellemeye bizim araçlarda olur mu.Sabri bey duy sesimizi!
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sifir V40 r design t3 siyah metalik renk cam tavan geri gorus kamera ve hiz sabitleme baska hic bisey yok anahtarsiz giris calistirma vs diger hic bi guvenlik opsiyonu yok ve fiyat 135 bin. Coooook fazla v40 bile ulasilmaz bi hal almis artik arkadas.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onurungor -- 25 Şubat 2016; 12:29:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurungor

    Sifir V40 r design t3 siyah metalik renk cam tavan geri gorus kamera ve hiz sabitleme baska hic bisey yok anahtarsiz giris calistirma vs diger hic bi guvenlik opsiyonu yok ve fiyat 135 bin. Coooook fazla v40 bile ulasilmaz bi hal almis artik arkadas.

    Fiyat gerçekten çok artmış.

    Bu fiyatı nereden aldınız?

    Bence almayı düşünüyorsanız birkaç bayiye sornanızı tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurungor

    Sifir V40 r design t3 siyah metalik renk cam tavan geri gorus kamera ve hiz sabitleme baska hic bisey yok anahtarsiz giris calistirma vs diger hic bi guvenlik opsiyonu yok ve fiyat 135 bin. Coooook fazla v40 bile ulasilmaz bi hal almis artik arkadas.

    O faytı nasıl oluşturdunuz.
    T3 R-DİSİGN 103600TL
    CAM TAVAN 5459TL
    HIZ SABİTLEME 1288TL
    GERİ GÖRÜŞ 4084TL
    SİYAH MET RENK 2131TL
    Bunlar 116600tl yapıyor
    R-Design Pac eklersek 7578tl
    Toplam 124200tl yapıyor - yine 135000 olmuyor
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Arka aynı kalmış gibi geldi bana.

    Ufak dokunuşlar olması bizim için iyi olmuş.

    Bu led farları eminim advancelerde standart sunarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0 km. fiyatlardan dert yananlar o zaman az km'li ikinci ellere bakacaklar :)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-sahibinden-3,5-aylik-6.000km-de-kirmizi-r-design-262014254/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ognemir kullanıcısına yanıt
    Volvo nun sitesindeki volvo nu olusturdan olusturdum. Valla 133 bin tl fiyat cikti. Ince jantta vardi galiba o fiyatin icinde onu eklemeyi unutmus olabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurungor O kullanıcısına yanıt
    Bende fiyatlara oradan baktım
  • Garan75 G kullanıcısına yanıt
    Aynen ya bmw118i lere 127 bin fiyat cekerlerken volvoya bakarken full v40 99 binken almadik simdi ikinci eller o fiyata gelmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta izmir bayi,
    T3 advanced donanıma 105.000 fiyat verdi,
    yanlış hesaplamış olmayın?
  • RST 13 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar makyajlı V40 kesinlikle orijinal versiyondan güzel değil. Firmalar tasarım çizgilerini değiştirdiklerinde kendi içinde bir bütünlüğü ve tutarlılığı olan eski modellerini de anlamsız bir şekilde buna uydurmaya çabalıyorlar ancak istisnasız olarak başarısız oluyorlar. Mercedes, Ford son dönemde pek sık yapıyor bu işi. V40 ın radyatör ızgarasının eski hali de eski modellerde sunulan Jant seçenekleri de kesinlikle daha göz alıcı ve tasarımla uyumluydu. Vaktiyle profesyonel araba tasarımcısı olmanın eşiğinden dönmüş bir kişi olarak V90 ı da kesinlikle beğenmediğimi söylemeliyim. V90 ve CLS Shooting Starı yan yana koyup bir baktığımda Volvo iyi bir iş çıkarmış diyemiyorum ne yazık ki. XC Concepte ve Concept Estate e lafım yok. Ancak Volvoyu tasarım anlamında diğer markalardan farklı kılan başlıca noktalardan biri sedan modelden türetilmemiş wagonlar (estate) üretmesiyken V90 son derece sıradan ve arkadan fazlaca BMW yi andıran bir araç olmuş.




  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.