Şimdi Ara

Volvo V40: Ve O Sensin (299. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (3 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
8.802
Cevap
115
Favori
648.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Traful T kullanıcısına yanıt
    şu göğüsten gelen zırıltı sesinin nedenini bilen varmıdır acaba ? gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı gittikçe. servis bu konuda ne diyor ?
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Doğal Yaşam Parkına doğru gittim bugün; Mavişehir kavşağına gelmeden menüden baktım. "Mavcut" yazıyordu :D Türkçe'ye çevirememişler sanırım. Dün akşam park edinceye kadar çalışmamıştı. Biraz daha şarj oldu sanırım 45-50 dk kullandım. Üzerine de tüketimi 8.1den 7.6lt ye düşürüp döndüm eve :D :D
  • thnsahin T kullanıcısına yanıt
    thnsahin iyi akşamlar, hocam o zırıltısesı benım araçta da mevcuttu servıste önce TFT ekran yalıtım yapıldı daha sonra konsola yalıtım yapıldı(cam ile göğüs arasına küçük bir müdahale)
    şükür şu an ses yok ama servısten öğrendiğime göre göğüs orta vıdanın gevşemesındende yapabılıyor o zaman komple ön konsol sökülmesıne kadar gidildiğini söylemişti yetkili arkadaş
    sizde önce ekranı ve dediğim yerı kontrol ettirin özellikle ses esnasında kaloriferın ön cama hava veren yerleri yanınızdaki biri elıyle bastırsın (siz uzak kalabilirsiniz ) ses kesiliyorsa kolay ,benım sesı öyle bulmuştu teknısyen arkadaş saolsun aracın yalıtımı iyi olunca bu sesler herzaman kulağa gelıyor ve can sıkıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aknasmub

    Aracınız hayırlı olsun. Güle güle , kazasız belasız kullanın.

    Kırmızı gerçekten aracı gösteren bir renk.

    Ayrıca cruise control konusunda soru işaretlerini giderdiğiniz için de teşekkür ederim.

    İyi forumlar.

    Aracınızın fotoğraflarını paylaşırsanız çok mutlu oluruz.

    Teşekkür ederim meslektaşım fakat foto koymayalım, nazarlara gelmeyelim sonra
    Forumda fotoğraf koyunca başına bişey gelir inancı var
  • drerdogan kullanıcısına yanıt
    Sayın meslektaşım @drerdogan

    Tekrar hayırlısı olsun.

    Size nazar boncuğu gerek. Aman nazar değmesin.
    Bu mesaja eklenen görseller:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, kimsenin Volvosuna nazar değmesin, kazasız belasız inşallah
  • Bana servis yolu gözüktü bir ara gitmem lazım :D Gerçekten akü mü bitti yoksa yazılımsal birşey mi acaba? Az önce yine şarj ediliyor yazısı çıktı :D Birazdan yine 1 saat kadar kullanacağım bakalım ne olacak :D
  • Darkraver D kullanıcısına yanıt
    Sayın @Darkraver ,

    Bence yarın servise gidip bu konuyu danışın.

    Ben biraz garanticiyim. O yüzden ben olsam gider sorardım.

    Sanırım akü garanti süresi 3 yıl. Yanlış biliyor olabilirim.

    Baktırın kafanız rahat etsin. Bence aracı çok kullanmadığınız için akü düzgün şarj edemedi kendini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Ailenin büyümesinden dolayı maalesef aracı değiştirmek durumdayım. İlgilenen arkadaşlar aşağıdaki linkte bulunan ilana göz atabilirler.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volvo-ilk-sahibinden-2014-cikisli-volvo-v40-d2-premium-powershift-287421664/detay/
  • aknasmub kullanıcısına yanıt
    Evet yarın uğramaya çalışacağım ; 2. kullanışımda gayet düzgün çalıştı. En sevmediğim arıza tipi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thnsahin

    şu göğüsten gelen zırıltı sesinin nedenini bilen varmıdır acaba ? gerçekten çok sinir bozucu olmaya başladı gittikçe. servis bu konuda ne diyor ?

    Ben bu konudan dolayı 2 kere servise götürdüm ikisinde de deneem sürüşünde ses çıkarmadı. Tam o sırada ses çıkmayınca da mudahale yapılmadı tabi. Ama dediğiniz gibi gercekten sinir bozucu. Bir çözüm bulduğum an yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Daha önce aracın tamponun sol arka kısmına yine park halindeyken birisi sürtmüştü. Bunu kaskodaki mini onarım ile halledebilmiştim. Bu sefer aracın sağ arka tarafına hafriyat kamyonu ya da kasalı olduğunu düşündüğüm bir araç yine park halindeyken imzasını atmış. Aracı aldığım İstinye Otokoç bayii sadece tampon için 600-700 TL gibi bir masraf çıkarttı. Farı sormaya çekindim daha sonra Sizce bu fotoğraftaki hasar ne kadara hallolur? Kaskoyu deldirmeye değer mi çünkü bayağı büyük bir hasarsızlık indirimi var ama hem far hem tampon da büyük bir hasar kaydı bırakacak diye çekiniyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    Bu mesaja eklenen görseller:

  • mrcn[KAL] kullanıcısına yanıt
    Merhaba sayın @mrcn[KAL] ,

    Öncelikle geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

    Tamponda görüldüğü kadarıyla sadece boya konusunda sıkıntı mevcut. Lokal boya ile halledilebilir diye düşünüyorum. Zaten boya için 600-700 tl fiyat almışsınız.

    Esas sıkıntı stop lambasında. Fotoğraftan görüldüğü kadarıyla kırık mevcut. Ön farın tanesinin 2000-2500 tl civarında olduğunu düşünürsek tahmini olarak arka stop lambası 1000-1500 tl dir. Bunun yanında işçilik ile birlikte toplamda 2500 tl gibi bir rakam çıkar diye düşünüyorum.

    Gelelim kasko deldirme konusuna. Hasarsızlığınız maksimum %60 dır. Kaskodan yaptırırsanız %50 ye düşer. Hasarsızlığınız tamamen kaybolmaz. Bu da size kasko ödemesi sırasında maksimum 500 tl bir ek yük getirir. Kaskoyu taksitle yaptırdığınızı düşürsek ayda 50 tl gibi bir rakam ödersiniz. Bence kaskodan yaptırın. Kafanız rahat olsun. Ayrıca fotoğrafları da saklayın satarken sıkıntı olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar
    İkinci el d2 otomatik cc almayı düşünüyorum. Adaptif hız ve şerit takip olsun istiyorum ama sahibindende falan baktığım ilanlarda bu şartları sağlayan yok, fiyatta üst sınırım 85-90, merak ettiğim sonradan şerit takip ve adaptif hız ekleme şansı var mı?
    Kullanan arkadaşlar, gerekli değil yorumu yaparsalar memnun olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer sorulari gectigimiz hafta volvo satis temsilcisine sordum. Sonradan yapilamayacagini soylediler. Dediginiz ozelliklerde arac bulmak oldukca zor olacaktir. Umarim gonlunuzce bulursunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler,
    Buradaki yorumları okumak biraz kafa karışıklığı yapıyor :/
  • Bana kalirsa şerit takip asistani gereksiz bir ozellik ( baz pakette standart geliyor olsaydi bile kapatip gezerdim 😀)
    Adaptif cc cok tatli ve faydali bir donanim. Ancak istenen fiyat cok fazla. Bu yuzdendir ki v40 kullanicilarinin cok az bir kismi bu ozelligi satin aliyorlar.ve 2.elde satan kişi de bu paket fiyatini buyuk olcude satis fiyatina yansitacaktir. Kisisel goruşüm şudur ki ;adaptif cc olsun diye beklememenizdir. Nasilsa istediginiz fiyata bulma ihtimaliniz oldukça dusuk.
    Hatta şu açıdan dusunebilirsiniz. Bu ozelligi alan kisi kalan paketlerin nerdeyse tamamini da almistir ( cam tavan, isitmali koltuk vs) dolayisiyla bunlar aracin fiyatina buyuk olcudr yansiyacaktir. Tekrar soyluyorum insallah gonlunuzce bir arac bulabilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz gibi zor oldu ama buldum bi tane, fiyat 105 civarı pazarlık etsem 100e belki indirilebilir ama o da benim tavan fiyatın üstünde.
    Alternatiflere yöneliyorum mecburen. Volvo'nun d2 motordan vazgeçmiş olması da ayrıca kafamı karıştırdı. Yeni modellerde yok, d4 Türkiye için çok yüksek fiyatlara sahip.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erinde -- 6 Nisan 2016; 12:52:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Ocak sonu itibarıyla, 2011 c30 d2 aracımızı v40 d2 advance ile değiştirmiş bulunuyoruz. Power blue, koyu gri 17 jant, ttec bej döşeme var üzerinde.

    Genel izlenimlerim şöyle:

    - Motor - otomatik vites uyumu gayet başarılı. İlk defa otomatik araç sahibi oldum. Milimetrik park manevralarına alışmak dışında bir sorun yaşamadım. Özellikle yokuş yukarı çıkışlara ilişkin kaygılarımın hepsi boşa çıktı. Manuel C30'da performans ne ise bu araçta da aynı, hatta daha iyi olabilir.

    - Yol tutuş başarılı. Tedirgin etmiyor. Tabi ben de sakin kullanıyorum.

    - İşçilik, iç mekandaki kalite hissi çok iyi. Dijital gösterge farklı bir ortam yaratıyor. Değiştirilebilmesi hoş bir detay.

    - Trim sesi sorununu kısmen yaşadım. Hoparlörlerde ortaya çıkan "dız dız" titreşim sesi, serviste yaklaşık bir saatlik bir operasyon ile giderildi. Gösterge paneli civarından kasislerde gelen tek seferlik "tık" sesi için de servisle görüştüm, ilk fırsatta bir iki saatlik bir işlem ile çözüleceğini öğrendim. Nadiren duyduğum için gösterge panelini söktürmek konusunda çok da kararlı değilim.

    - En beklemediğim dezavantaj, aracın dönüş çapı ile ilgili oldu. Önceki aracımla tek hamlede giriş yapabildiğim otoparka şimdi manevra ile girebiliyorum. ancak çok büyük bir sorun yaratmıyor.

    - C30'a göre daha yüksek, altını henüz hiç sürtmedik.

    - Özellikle eşim kullanırken, park esnasında jantları kaldırıma iki kere sürttük. Muhtemelen geniş jant (225 45 17) - araca yabancı olmak - acelecilik durumlarının birleşmesi sonucu ilk nazar boncuklarımız oldular.

    - İç mekanın genişliği bence yeterli. Ön tarafta hiç sorun yok. Arkaya henüz çok uzun birileri oturmadı. Bagaj da yeterli. Tabi c30 sonrası her bagaj yeterli gelir!

    - Kabin gürültüsü/izolasyonu konusunda bence çok başarılı. Yol çok bozuk değilse radyoyu düşük volümde bile netçe duyabilirsiniz.

    - Ses sistemi (performance), c30'daki high performance sistemden daha iyi değil ama yine çok iyi, keyifli.

    - 1900 km itibarıyla karma tüketimimiz 6.1 litre. Ankara-Beypazarı ve Ankara-Polatlı arasında yol bilgisayarı ortalama yakıt tüketimini 4.3 litre olarak gösterdi. Genelde bir depo ile 700-750 km yapabildim. Şu anda üçüncü depoyu tüketiyoruz.

    - Power blue, çok hoş bir renk. Güneşli veya bulutlu havalarda farklı tonlarda görünüyor. Gören herkes beğendi şimdiye kadar. Ancak 2016 kataloğunda bu rengi göremedim.

    - Silecekler konusunda daha önce yapılan olumsuz yoruma katılıyorum. Orijinal, sıfır km silecek için gürültü (gıcırtı gibi) anlamsız. Temizleme yüzeyi ve sensör performansı iyi. İş yerinin Fluence'larında bu ses hiç yok.

    - Start-stop'u çok sık veya kısa süreli duruşlar olacağı zaman kapatıyorum. Yanlış bilmiyorsam 15 saniye ve üzerinde duraklamalarda anlamlı bir fark yaratıyormuş. Bazen biraz erken stop ediyor gibi geliyor. Köşelerde, sağa sola bakmak için duraksadığınızda bile stop edebiliyor. Artık alışkanlık olarak aracı çalıştırınca bu özelliği kapatıyor, trafiğin durumuna göre açıyorum.

    - Hız sabitleme ve sınırlama özellikleri kullanışlı.

    - Yol bilgisayarını İngilizce kullanırsanız, sesli komut sistemi de çalışıyor. Diğer bir deyişle Türkçe'den anlamıyor. Ancak İngilizce kullanabilirseniz oldukça kullanışlı. Radyo kanalı, cd'de parça değişimi, telefon araması yapılabiliyor.

    - Bluetooth telefon bağlantısı, usb-aux-dvd oynatma özellikleri kullanışlı. Telefon konusunda özellikle memnunum. Gelen mesajları İngilizce okutarak eğlenebilirsiniz bile :)

    - Viraja duyarlı Xenon far oldukça faydalı. Benim gibi halojen farları zayıf bulanlar için bir sınıf atlama sayılır. Sadece araç boşta iken özellikle sağ farın bir duvara vurması halinde ciddi şekilde titremesi garip gelmişti. Serviste kontrol edildi, diğer araçlarla karşılaştırıldı ve hepsinde aynı durum olduğu görüldü. Gaza basınca titreme kesiliyor. Benzer bir hisse kasis geçerken de kapılıyorum ancak bu xenon farın öncekilere göre daha keskin olmasına bağlı bir yanılsama olabilir diye düşünüyorum.

    - 225 45 17 lastikler ve jantlar, konfor anlamında henüz bir sıkıntı yaratmadı. Ancak, önceki 205 55 16'lara kıyasla daha dikkatli kullanıyoruz. Şimdilik tek sıkıntısı, adet başına yaklaşık 100 TL olan fiyat farkı. O da beş senede bir diye umuyorum.

    - Yorumlar ve kişisel tercihler sebebiyle üzerinde gelen michelin PS3 lastikleri satarak good year F1 asymmetric II (yazlık) ve ultra grip Gen I (kışlık) aldık.

    - Servis konusunda, aracı Ankara Arkas'tan almış olsak da Volan'ı düşüyorum. Garanti kapsamındaki (kapı içi izolasyonu) işlem için Arkas'a gittim ancak periyodik bakımda muhtemel adres diğeri olacak. Bugüne kadar (diğer aracım için de) hep daha uygun teklif aldım Volan'dan. Ankara'da yetkili servis olarak tavsiye edebilirim. Tabi bu tavsiyem, arıza durumları için değil, periyodik bakım gibi basit işler için.

    - City safety henüz hiç devreye girmedi. Ancak konuştuğum bazı kullanıcılar, işlerine yaradığını söyledi. Dalgın veya atak kullanıcılar için artı özellik.

    - Aracı eşimle ortak kullandığımız için hafızalı koltuk çok faydalı oldu. Sadece koltuk değil yan aynalar da, aracı açtığınız anahtara kayıtlı ayarlara geliyor.

    - Yan aynalar isterseniz geri vitese geçildiği anda otomatik olarak ya da aynayı seçen tuşa bir an basarak park anında genelde ihtiyaç duyulan arka tekerleri gösteren konuma getirebiliyorsunuz. Pratik bir özellik.

    - Park sensörü (sadece arka var) eleştiriye açık. Pek hassas değil gibi.

    - İç mekanda farklı aydınlatma renkleri ve şiddeti seçilebilmesi hoş bir ekstra özellik.

    - Kapıların otomatik kilitlenmesi ve dursanız içeriden veya anahtarla açmadığınız kapıların kilitli kalması, alışılması gereken bir özellik.

    - Bagajın üç katlı olması pratik.

    - Havalandırma - klima başarılı. Soğuk havalarda otomatik moda alıp buğu/nem yoksa AC modunu kapattık. Örneğin 24 dereceye ayarlarsanız aracın içini 24'te tutmak için gerekirse daha yüksek sıcaklık veriyor. Isındığında duruyor. Otomatik modu kapatırsanız içeriye doğrudan ayarladığınız şiddette ve sıcaklıkta hava veriyor. Cama, ayaklara üfletmek isterseniz otomatik modu kullanamıyorsunuz. Soğutmada da mantık aynı. Dış hava kokularını filtrelemekte başarılı buldum bir astım hastası olarak.

    - İkinci elde değer kaybedeceği kesin gibi. Ancak sanırım sıfır alan pek çok insan, en az 3-4 yıl kullanmayı düşünüyordur. O dönemdeki ikinci el değerini öngörmek de zor. Daha kısa vadede ise belki son Volvo 1.6 dizel olma avantajı olabilir.

    Son not: C30'dan kesinlikle daha iyi bir araba ancak yerini manevi olarak tam olarak da doldurmuyor :)

    Umarım bazı kullanıcı veya meraklılara faydalı olur.

    İyi sürüşler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayderd -- 6 Nisan 2016; 15:42:23 >
  • ayderd A kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun.

    Güle güle kazasız belasız kullanın.

    Ayrıca ayrıntılı yorumunuz için de teşekkür ediyorum. Çok akıcı, anlaşılır bir dille yazmışsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 297298299300301
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.