Şimdi Ara

Problemler Pratik Çözümler ????

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
3
Favori
48.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce forumda konusu açılmıştı ama çok fazla mesaj içeriği olduğu için tekrar sormak istedim....

    Matematikte problemler konusunda Tek bir mantık üzerinden tüm problem türlerini çözebilme şansımız varmıdır.

    Yüzde-Kar-Faiz,Karışım,Hareket,İşci-Havuz Problemleri konusunda bildiğiniz pratik yollar nelerdir.....


    Problemler konusunda sıkıntı yaşıyorum....



  • kesinlikle aynı problem bendede var özellikle işçi havuz problemlerinde.
  • fem konu özetli soru bankasını al testlerini sırayla çöz problemler başlığı altında 1er test 1er test çöz yani tüm konuların ilk testleri çözülü olsun sonra 2.tur yap öyle öyle konuların son 2 testlerine geldiğin zaman soruların farklılaştığını göreceksin tüm testleri çözdükten sonra o son 2 testlere geldiğin zaman o soruları çözersen eğer sanırım 20şer soru var 17-18 ini yaparsan ygs denemelerinde çıkan problemler sana basit gelecektir. Bu tip soruları çözersen problem pratiğin artar.
  • Hepsinde aynı formül kullanılır mı hiç? hepsinin kendine göre değişik yöntemleri var da burada anlatamam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HighWoltage!

    kesinlikle aynı problem bendede var özellikle işçi havuz problemlerinde.



    Bu konuda bu problemleri kendine özgü daha hızlı ve daha kolay çözebilen arkadaşlar illa ki vardır.Kullandıkları veya bildikleri yöntemler vardır umarım ve paylaşırlarsa çok yararlı olacak.

    Bana geçen sene matematik hocam tek bir yöntemle tüm problem sorularını çözebilirsin demişti iyi hatırlıyorum ama tabi unuttum....
  • Herkes yöntemlerini bir kaç cümleyle ifade ederse , herkes için faydalı olur
  • Arkadaşlar problemler kullandığınız basit ve hızlı yöntemleri paylaşırsanız mükemmel olacaktır...
  • Olay tamamen okuduğunu anlayıp zihninde soyut olan kavramları somutlaştırmaktan ibarettir ve tabii bunu yaptıktan sonra kağıda dökmek yani denklemleri doğru kurabilmek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legendery

    Olay tamamen okuduğunu anlayıp zihninde soyut olan kavramları somutlaştırmaktan ibarettir ve tabii bunu yaptıktan sonra kağıda dökmek yani denklemleri doğru kurabilmek

    +1
  • Soruyu anlarsan, en kısa çözüm yolunun ne olduğunu da anlarsın. Soruyu anlamak için de arkadaşın dediği gibi soyut kavramları anlamlandırabilme yeteneğine sahip olman/kazanman gerekiyor.
  • mat1'i çözebilmek için nereye x diyeceğine çok iyi karar verebilmelisin. doğru yere x dersen birazda işlem kabiliyetin varsa çözemeyeceğin soru yok
  • Pratik çözümlere kafanı takma konunun özünü kavramaya çalış kavradıktan sonra zaten kendin yaparsın kendine özel bir yöntem.
    Bunun dışında problem çözmek için tabi ki hızlı yollar var ama böyle yollara kendini alıştırma neden mi mesela diyelim

    her problemin x bileşeni ile y bileşeni bölüp eşitlersek kısayoldan çözebiliriz diye bir kural olsun. Böyle problemler çıksın hep sende yönteme alış ve yap. Fakat ileride bir gün z bileşeni işin içine girdiğinde canın sıkılır. O yüzden önce gerçek yolu anla daha sonra kısayollar gelir.

    Ayrıca tüm problemleri tek bir mantıkla çözmek için bir yol var mı demişsin. Şimdi açıkcası hadi işçi havuz hız falan neyse bunlar aynı kefeye konabilir de kar zarar problemlerini nasıl aynı mantıkta toplayacaksın merak ettim. (Toplanamaz mı toplanır kar = paranın artış hızı olmak üzre anapara x0 dersen x = x0 +vt gibi birşey çıkar sanırım. aynı şekilde hız problemlerinde de uygularsın daha sonra işçi havuz da da musluğun hızına v dersin falan ama hiçbir zaman yeni bir değişkenin çıkmayacağını garanti edemem ve bunu nereye yerleştireceğini önceden söyleyemem onun için sen düşünmeye devam et ama işçi-havuz-hız problemleri için x=vt yöntemi iyidir çözülüyor genel olarak)

    Her soruya doğaçlama girmek şu an için en iyisi diye düşünüyorum vakit var nasıl olsa kendi mantığını bulmayı dene. Hiç yoktan denklem kurma ve analitik düşünme yetisi kazanırız
  • http://www.birizegitim.com/index.php?v=2

    hocam şu linkteki sunumları izleyin adamlar gerçekten iyi anlatmış insan mantığı kavrıyor.bunun gibi düşünürsen yapamayacağın soru yok
  • baktınız olmuyor ŞIKLARa yönelin E B D C Asırasıyla gidin ya da 6.hislere yönelin
  • yüzde ve karışım problemlerinde iki saat denklem kuracağına direk şıklardan gitmeni öneririm . belli bir süreden sonra insan hangi şıkkın olabileceğine kanaat getirebiliyor. mesela eğe şıklarda asal bir sayı varsa kafadan eleyebilirsin. çünkü genelde sorularda çarpma ve bölme işlemi yaptıracakları için sonucun asal sayı olma ihtimali çok düşük .

    yapacağın şey çok soru çözmek yapamadıklarını çözdürmek çözdürdüğün soruları kendin çözene kadar tekrar tekrar çözmektir.
  • A musluğunun a B musluğunun b saatte doldurduğu bir havuz için a ile b'nin ortak katı olan x'li bi değer ver (Tercihen EKOK)

    ÖRN: A musluğu 6 saatte B 8 saatte doldursun havuz = 24x o zaman A saatte 4x B 3x doldurur. Burdan devamını yaparsın beraber T saat çalıştılar mesela ; T(4x+3x) gibi

    Faiz problemlerinde Maliyeti 100x ver atıyorum %60 kar dediğinde 160x'e satılır falan bunu yazarsın.

    Aklıma bi tek bunlar geliyo pratik çözümden kastın nedir bilmiyorum bizim dersane hocaları formülümsü şeyler kullanıyo ben onları kullanmadan bu şekilde çözüyorum ama zaten hemen hemen herkesin kullandığı şeyler bunlar öyle az kişinin bildiği sır gibi saklanan bi yöntem yok benim bildiğim kadarıyla :D Mantık basittir her zaman rasyonel sayıyla uğraşmamak için optimum bi değer düşün ve onu ver.

    Bir de yaş problemlerinde şeye dikkat et çok kız babasının yaşına geldiğindeli sorular falan bi onlar zorlar bazı kişileri ben şahsen kralı gelse yapıyorum yaş problemleri tek kendimden emin olduğum konudur.

    Ali ile Veli diyosa yaz isimleri Aralarındaki bağıntıyı iyi kur mesela

    ALİ: x
    Veli: y

    Ali Veli'nin yaşına y-x yıl sonra gelir Veli de o zaman 2y - x yaşında olur gibi.
  • uplanması gereken konu
  • Up
  • up up up
  • Bu probpemler bana mantiksiz geliyor, bazen oyle kasiyorlarki karisim problemi hiz problemi gibi cozuluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.