Şimdi Ara

Alternatör (Şarj Dinamosu) Bağlantısı Yardımı: Acil!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
10.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. Eski bir willys’i adam etmeye çalışıyorum ve şarj dinamosu bağlantısı işinde takıldım. Sizlere fotografını verdiğim şarj dinamosu bağlantısını arabayı yapması için bıraktığım ve sonradan bizleri dolandırıp kaçan adam yapmış. Veya yarım bırakmış. Tam anlamadım. Şimdi sizlerle bulgularımı ve sorunumu paylaşıyorum. Bu işten anlayan arkadaşların akıl vermelerini rica ediyorum.

    1-Alternatör bu şekilde bağlıyken aracı çalıştırmadan önce aküyü ölçtüm. 12 V. Çalıştırdıktan sonra da ölçtüm, o da 12 V. Herhangi bir şarj lambası falan bağlı değil. Bu bakımdan sistemin çalışmadığını bu ölçümle anlayabildim.

    2-Sistem şu şekilde bağlanmış veya bağlanır gibi olmuş: Resimde görülen 1 ve 2 numaralı ayaklar birbirine kısa bir mavi kablo ile bağlanmış. 1 numaralı ayaktan çıkan 4 numaralı yeşil kablo marş motorunun üzerinde, aküden gelen kablonun bağlandığı yere bağlanmış. 3 numara ile gösterdiğim kırmızı beyaz kablo ise konjektörün 15 numaralı ayağına bağlanmış. Fakat konjoktörün 67 numaralı ayağı boşta, oradan bir çıkış olmamış. Konjektörün şase bağlantısı var fakat konjoktörün sağlam olup olmadığını test etmedim. Nasıl test edileceğini bilmiyorum çünkü 

    Bazı bulgularım ise şöyle: Aracı çalıştırdığımda, göstergenin eksi ucunu akünün eksi kutbuna, artı ucunu da alternatörün 1 numaralı ucuna dokundurduğumda 3-4 voltluk bir akım gösteriyor. Bu arada marş motoruna giden ucu çıkarttığımı da belirteyim. Konjektöre giden kırmızı beyaz ucu (3) akünün artı kutbuna bağladığımda ve aracı çalıştırdığımda herhangi bir voltaj artışı görünmedi. Fakat bu bağlantıyı yaparken kıvılcım çıkması dikkatimi çekti. Sanki eksi kutupmuş gibi davranıyor.

    Sorularım: Bu dinamonun sağlamlığını nasıl test ederim? Bana doğru çalışan bir sistemi, bu elemanlar üzerinde bir tarif edebilir misiniz? Konjoktör bağlantısı nasıl olmalıdır? Bir de merak ettiğim şu: Alternatör bağlantısının bir şekilde marş motoru üzerineki bobinlere ulaşması şart mıdır? Marş sisteminden bağımsız olsa olmaz mı? Kontak anahtarına alternatörden bir gidiş olması gerekir mi? Şarj lambası nasıl eklenir.

    Çok şey istediğimin farkındayım ama durum kritik. Araç, çekme belgeli olduğu için zırt pırt elektrikçiye gidemiyorum. Köy gibi bir yerdeyim. İşi bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.


     Alternatör (Şarj Dinamosu) Bağlantısı Yardımı: Acil!


     Alternatör (Şarj Dinamosu) Bağlantısı Yardımı: Acil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunkarkocali -- 16 Ocak 2012; 12:33:07 >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.