Şimdi Ara

BIOS ÇÖKTÜ! HARD DİSKİ KAZIDIM. FORMAT ATAMIYORUM. ACİL!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Şöyle bir sorunum var: Bilgisayara bir format atayım dedim. Format atmadan öncede şu harddisci komple kazıyım temizliyim dedim. PARAGON DİSK WİPER PROFESSİONAL CD sini taktım ve silmeye başladım. Tam o sırada yedekleri aldığım HDD ' nin takılı olduğunu gördüm ve onu siliyorum sanıp panikledim (Daha önce böyle bir hata yapmıştım.) hemen USB' yi çektim ve HDD' yi çıkardım. Sonrada o heyecanla ki normalde soğuk kanlıyımdır aslında (Fotoğrafçıyıım, arşivi sildim zannedince adrenalin pompalandı sanırım kalbe.) programı işlemi yaparken kapattım bilgisayarı yeniden başlattım. Bilgisayar açılıyor EXPER yazısı çıkıyor ama F2 ya da F12 tuşlarına basınca işlem yapar gibi yazılar değişiyor fakat işlemi yapmıyor.

    Hali ile ne Boot Manager ne de BIOS açılmıyor. Hal böyle olunca da hiç bir işlem yapamıyorum CD' yi gösteremediğim için. Bu yediğim halttan nasıl kurtulurum? Haftasonu bir çekim yapıcam acil bilgisayar lazım, lütfen yardımınızı esirgemeyin.

    Yeniden BIOS kuracağım sanırım di mi?

    Teşekkürler şimdiden.



  • Tüm diskleri çıkarıp, anakartın üzerinde jumper veya bios pilini çıkarıp takarak, biosu resetleyin. Tekrar bios a ulaşmaya çalışın. Tüm gereksiz parçalar çıktığı halde çalışmazsa biosu tekrar yüklemeye çalışın, o da olmazsa iş artık servise kalır.
  • bilgisayarın notebook olduğunu özellikle belirtmeyi unutmuşum. bios pili aklıma geldi arka kapağı açtım ama göremedim. bios' un nasıl kurulacağını bulamadım bir türlü bulsam bile sanırım CD yi gösteremediğim için kuramayacağım...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.