Şimdi Ara

2. Üniversite için askerlik şart mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
14.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben şu an 4 yıllık bir bölümün 3. sınıfındayım. Seneye bu bölümü bitirmek kısmet olursa bir 4 yıllık bölüm daha okumak istiyorum.
    Fakat bunu yapman için önce askerliği yapman gerekiyor diyenler oldu. İnternette bu konuda büyük bir bilgi kirliliği mevcut o yüzden buradan sormak istedim.
    Konu hakkında detaylı bilgi sahibi kişiler cevap verirse bilgi kirliliğinin bir parçası olmayız ve herkese yararlı oluruz. Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.



  • su an ki yasalara göre ikinci üniversite okuman için askerliğini yapman gerekiyor.

    ama sen okuduğun bölümü bitirmeden bırakıp sınavla başka bir bölüm kazanırsan o zaman askerliğini yapmana gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jeopol

    su an ki yasalara göre ikinci üniversite okuman için askerliğini yapman gerekiyor.

    ama sen okuduğun bölümü bitirmeden bırakıp sınavla başka bir bölüm kazanırsan o zaman askerliğini yapmana gerek yok.

    Dedigi gibi yada açıkögretim seçeneği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadiras

    Merhabalar, ben şu an 4 yıllık bir bölümün 3. sınıfındayım. Seneye bu bölümü bitirmek kısmet olursa bir 4 yıllık bölüm daha okumak istiyorum.
    Fakat bunu yapman için önce askerliği yapman gerekiyor diyenler oldu. İnternette bu konuda büyük bir bilgi kirliliği mevcut o yüzden buradan sormak istedim.
    Konu hakkında detaylı bilgi sahibi kişiler cevap verirse bilgi kirliliğinin bir parçası olmayız ve herkese yararlı oluruz. Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.

    her kafadan bir ses cıkıyor

    kaydını yaptırırsın ama üniden dolayı tecillin olmuyor okuldan cıktıktan sonra normalde 2 yıılık tecilini kullanıyorsun o bittimi ya askere ya da yüksek lisans falan 29 yaşına kadar ertelettirebilirsin.





     2. Üniversite için askerlik şart mı?
  • bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum burdan anladiğm kadarıyla ikinci üniversiteye kayit olmadan askere alinmakta.Ben ilk üniversitedemdenbu sene mezun oldum ve bu sene lysye girip ikinci üniversite okumak istiyordum bu durumu yeni öğrendim.acaba aynı anda ilk okudugum bölümden yüksek lisansa başvurup diğer taraftanda ikinci üniversiteye başvursam ikisini birlikte okusam ki sanırım böle bir hakkım var o zaman yüksek lisansla tecil edermi bu durum.veya başka bir alternatif olarak açık öğretimle birlikte lisansa başvursak açiköğretim burdaki tecil olarak kullanabilirmiyim
  • bende 4 yıllık üniversite bitirdim bu yıl seneye tekrar hazırlanmak istiyorum üniversite sınavına. 2 yıllık tecil hakkımız içerisinde ikinci üniversiteye kayıt yaptırabiliyormuşuz. Ayrıca ilk bölümünden yüksek lisansa başvurup tecilini uzatırsan ikinci üniversiteyi de okuyabilirsin diyenler var ben de bu konuda net bir bilgi olanlardan yardım bekliyorum.
  • Peki beni çağırdığınız diye duydum ve geldim :) arkadaşlar ikinci üniversite için askerliğinizi yapmadan kayıt yapmak cidden zor olur.tabi az da olsa yolları var riskli yollar bunlar.neyse eğer okulu bitirdiyseniz okulu en fazla 2sene tecil edebilirsiniz ve bu sürede sizi ikinci üniversiteye kaydınızı yapmazlar yapan memur suçlu duruma düşer oldu ki gözden kaçtı ya da torpille yaptınız okul yakalamadan daha doğrusu askeriye farketmeden mezun olabilirseniz süper olur ki olabilme ihtimali de vardır örneklerini biliyorum :) ama tecil bitince siz 3e geçeceksiniz ya ışte son iki sene sizin için zehir olur seyahat bile yapamazsınız yolda cevirseler götürürler o derece yani.yüksek lisans da aynıdır her durumda da en fazla 29 a kadar uzatabilirsnz zaten.yüksek lisansı uzatıp tekrar tecil hakkı kazanabilirsiniz ama bir sene çıkan uzatr çok uzatmaz.merak edenlere ozelden daha çok bilgi veririm burdan sistemin açıklarini yazamam malum oke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kafalar karışmış ama mesele çok basit ilk 4yıllık okulunuzda siz kalsanızda geçsenizde yani ilk 4 yıllık okulunuz 29 yaşına kadar tecil ettirebiliyorsunuz. Ama ilk 4 yıllık okulunu okuyup sonra bir 4 yıllık diye okuyacam diğenlerin şöyle bir sıkıntısı olabilir. 4 yıllık okulu bitirince ilk 4 yıllıktan bahsediyorum mazeretsiz kafadan size 2 yıllık tecil verirler yani 2 yıl askerlik yok. O sırada gidip bir 4 yıllık daha okula girerseniz 2 yıllık tecilin bitimden sonra sizin artık okul okudğunuzdan dolayı birincideki gibi tecil hakkınız yok. Gelip alma gibi bir durum olmaz ama sıkıntıda olursunuz. Bakaya kalır asker kaçağı olursunuzki buda mutlaka bi gün askerliği halletmeniz gerekeceğinden başınıza ilerde iş açar. Okulla askerlik tecil etmenin mantığı şu bunu bilin yeter. Hep bir üstünü okuyarak tecil ettirirsiniz. 2 yıllıksanız 4 yıllağa tamamlayarak, 4 yıllık bittitse yüksek lisans yaparak, yüksek lisans bittiyse doktora yaprak.
  • şimdi ben yeni mezunum ve iki yıl tecil hakkım var bu süre içerisinde sınavı kazandım kayır yaptırmamda bir sıkıntı olur mu?

    birde tecilim bititğinde yani üçüncü sınıfa geççerken askere giderim dönerim devam ederim bunda sıkıntı yok.

     2. Üniversite için askerlik şart mı?


    Bu belgede kayıt yaptırabiliyor diyor. nasıl bir sıkıntı olabilir ki kayıtta?

    Benim anladığım ikinci bir üniversite okunduğunda okulun tecil edilmeyeceği, yoksa kayıtta bir sorun falan yok.
    İki yıl tecil süresi içerisinde kaydımızı yaptırabiliriz? Tecil bittiğinde gider askerliğimizi yaparız belgede de böyle diyor zaten. Ayrıca boğaziçinin sitesinde

    http://www.boun.edu.tr/tr-TR/Content/Ogrenciler/Ogrenci_Isleri/Askerlik.aspx

    ikinci üniversite yapanların askerliği tecil edilmez diyor. Zaten birinci üniden mezun olunca iki yıl hakkımız var bu sürede okuyabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcanology -- 4 Temmuz 2012; 23:36:22 >
  • Dostum daha önce de yazdım kayıt yapamazsın kaydını yapmazlar.belki yüksek lisans okursan o zaman öğrenci olduğun için kayıt olabilirsin ok.
  • Beyler 92 liyim. İlk okulumda 3. sınıfa geçtim. Bundan kaydımı sildirip bu sene yine 4 yıllığa başlayacağım. Herhangi bir sorun olmaz değil mi askerlik için ?
  • Çıkmaz kardeşim mezun olmamış bırakmışsn 2senen yanar sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Un1qU3

    Çıkmaz kardeşim mezun olmamış bırakmışsn 2senen yanar sadece.

    Görece olarak yanıyor evet . Eyvallah hocam.
  •  2. Üniversite için askerlik şart mı?
  • Volkan kardeşim evet yüksek yaparsan sorun çıkmaz hatta yüksek lisansını uzatıp okulu bile bitirebilirsn tekrar tecil edebilirsin.ama yüksek lisansın da bir süresi var tabi maksimum ne kadarsa o kadara kadar uzatabilirsin.genel olarak üniversite öğrenci işleri'nin bu tarz belgelerden haberi olmuyor.aynı anda yüksek ve lisans yapılabilir zaten belgeye bile ihtiyaç duymazsn ama yüksek olmadan kayıt yapmaya git son çıkar senin sunduğu belge de sanki bir yerden kesilmis gibi.okula bu tarz yazı gitmişse kayıt yaparlar ama yine tekrarlıyorum öğrenci işleri genelde açıp 2547 ye bakarlar sonradan yazı gonderilmiş olmasını takip etmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler an itibarıyla 2 yıllık örgün bitirmiş durumdayım. 1 yıl daha hazırlanıp 2013 te 4 yıllık yerleşmek istiyorum. Askerliği erteletme hakkım var mı?
  • kulaktan dolma bilgilere gerek yok. son mesajda da link var zaten, ona gelene kadar ösym'nin aralık sonunda yayınladığı kılavuzda da gerekli bilgiler mevcut. kayıt yaptırabilirsiniz kısaca.
  • Merhabalar, ben bu sene ikinci üniversiteye yerleşeceğim. İlkini bu yaz bitrdim. Daha askerliği tecil ettirmedim. Sıkıntı yaşar mıyım kayıtlarda? Nereden ne zaman tecil ettirebilirim? Teşekkürler.
  • Ben de aynı durumdayım ilk universitemi bitirdim ve ikinciye baslayacagım kısmetse, bizim durumumuz bu yılın klavuzunda yazıyor fakat tel.den girdigim icin su anda yazamıyorum ancak size izleyeceginiz yolu anlatabilirim.
    İlk universitenizi bitirdikten sonra mezuniyet sonrası hakkınız olan iki yıllık tecilinizi yaptırıyorsunuz ve o tecil belgesi ile yeni universitenize kaydınızı yaptırıyorsunuz.Peki iki yıl bitince ne olacak derseniz iki seceneginiz var ya okulu dondurup askerliginizi yapıp donunce devam edeceksiniz ya da benim planladıgım gibi herhangi bir yuksek lisansa kayıt yaptırım tekrar tecil ederek ogreniminize devam edeceksiniz. (artık hem lisans hem de yuksek lisansa devam edilebiliniyor)
    Bu yılın kalvuzunu da inceleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.