Şimdi Ara

F VE Q KLAVYE KARŞILAŞTIRMASI (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
654
Cevap
12
Favori
341.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 15ekim

    Apple mac kullanıyorum. F klavye rahatlıgını Windows kullanmaya baslayınca isin rengi degisti.
    herbir tusu aramam birkaç sn. sürüyor.
    Alet Bir PC notebook Simens 1451, teknik servislerini aradım ve tus takımı F olarak degistirilmesini istedim.
    Adamların olanakları yokmus dısarda da bulunmazmış,
    neyse gelilm konuya; Siemens de Q tus takımının F için degisimi için stiker dısında ne gibi yontem vardır.
    Tus yerlerinin degisiminde ise kırılma riski yüksek olmalı diye düsünüyorum
    Onerilerinizi bekliyorum



    Kolay gelsin piyasada F varmı bilmiyorumda laptop lara uygun yumuşak klavyeler var rulo yapıp çantaya koyabilirsin şeffaf bir yapıda. görmemiş olamazsın ya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiEralp -- 22 Nisan 2006; 10:45:11 >
  • notebooklar icin ayrıca birkac milyona sağlam stickerlar da var tuşlara yapıştırıyorsun sorunsuz. ama bana kalırsa öğrenmesi hic de zor değil bende vaktiyle f klavyeyi 3 ayda on parmak öğrendim. şimdi cok rahat on parmak yazıyorum ve kullandığım klavyenin tuş takimi q ama 10 parmak bildikten sonra zaten bakmiyorsun. hem başkasında kullanamiyor
  • bugunden itibaren f ye geçtim bakalim hayilisi nasil olacak!
  • Ben de yıllarca Q klavye kullanmıştım. Askerde bazen F klavyeli daktilo ile yazı yazmam gerekiyordu.
    Birkaç sayfa yazıda zorluk çekmiştim. Ama daha sonra Q klavyedeki hızımdan bariz bir şekilde hızlı yazmaya başladım. Arkadaşlara fırsat bulduklarında F klavyeyi denemelerini tavsiye ederim.
    Çabuk alışıldığını göreceksiniz.
  • 1978 yılında (o zaman bilgisayarın adı var kendi yoktu.) daktilo kursuna gitmiştim. on parmak daktilo öğrendim. tabi f kalavye. askerde yine daktilo ve f kalavye. şu anda yine f klavye kullanıyorum. bulunduğum iş yerinde 5 bilgisayar var hepsinin klavyesini f aldım. dolayısıyla kullananlarda f klavyeye alışıyorlar. şu an evimde labtop ile yazıyorum. Q klavye ile yazıyorum ama, onu bile ayarlardan f klavyeye çevirdim. nasıl olsa parmaklarım harflerin bulunduğu tuşu buluyor. mecbur kalırsam Q klavye de kullanıyorum. ayrıca osmanlıca klavye de kullanıyorum. hemde on parmak yazıyorum. hangi klavyeye geçersem zihnim ile parmaklarım hemen kullanacağım klavyeye adapte oluyorum. ama sözün özü f klavye bizim klavyemiz. Q klavye biraz daha yabancı derim. forumdan da anlaşılan bu yönde..
  • Çok güzel bir bilgi paylaşımı
    Yıllardan beri Q klavye kullanıyorum, arada F klavye kullandığım oluyor (zorunlulukla) ve kasılıp kalıyorum
  • teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 2868

    teşekkürler

    tekdad teşekkurler
  • Yıllardır elimin altındaki klavye tuşlarında ne yazarsa yazsın ben F klavye kullanıyom. Bir kere eliniz alışırsa klavyeye bakma ihtiyacı hiç hissetmezsiniz. Ve siz bişeyler yazarken milletin kıskanç bakışlarına muhatap olursunuz. Hiç abartmıyorum konuşma hızında F klavyeyle yazan arkadaşlarım var.
  • ellerine sağlık diyorum, en kısa zamanda f klavye kullanmayı öğrenip, 2 parmakla uyduruk q klavye kullanıcısından, 10 parmak şanlı f kalvye kullanıcısına terfi edeceğim
  • Konu katılımcı arkadaşların da görüşlerini ve tecrübelerini yazması ile bir hayli zenginleşti. Artık kişisel olmaktan çıktı ve genele ait bir nitelik kazandı. Başlangıcı yapabildiği için mutluyum.
    En hızlı bilgisayarlara sahip olsakta kullananlar yine biz insanlarız. Bilgisayarla iletişimimiz kim zaman tuşlar kimi zaman da fare tıklamaları yani parmarlarımızın ucuyla oluyor.
    Bilgisayarlarının çalışmasını hızlandırmak için yüzlerce dolar harcayanlar, bilgisayar kullanmayı hızlandırmanın ne kadar ucuz ve keyif verici olduğunu keşke bilseler.
    F klavye; klavyeler müzeye kaldırılana kadar Türkiye için en faydalı bilgisayar donanımlarından bir olmaya devam edecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akinci -- 19 Mayıs 2006; 19:41:38 >




  • elinize sağlık















    xyzddd
  • Genelde hazır pc ile birlikte Q klavye veriyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adoniss

    Bu yazıyı okuduktan sonra bende bi "f" alayım diyorum.

    +1
  • en iyi klavye ve hız alışılan klavyedir
  • Arkadaşlar merhaba,

    Ben lisede daktiolgrafi dersi aldığım ve hemen hemen Türkiye rekorlarına yakın hızlarda yazdığımdan dolayı F klavye kullanıyorum. Ama bunu q klavyeyi f klavyeye çevirerek yapıyorum.

    Sebebi istediğim özelliklerde f klavye olmaması. Dediğim gibi çok hızlı yazdığımdan klavyenin ağır olması gerekiyor. Yoksa hafif klavyeler elimin altında geziniyo. Şu an kullandığım yaklaşık 1 kilo ve ihtiyaçlarımı karşılıyo.

    Arkadaşlar yapılan bütün araştırmalar göstermiştir ki; insan anadilinde düşünüyor (Yani yabancı dille konuşsa bile önce düşüncelerini anadiliyle toplayıp sonra beyninde çeviriyo) Bu yüzden f klavyenin faydaları hakikaten çok fazla.

    Q klavyeyle 10 parmak yazmaya çalışmayın. Elinizdeki bütün damarlar acayip şişer. Ve kas yapar.

    Yine yapılan bütün araştırmalar dünyada en iyi bilim dilinin Türkçe olduğu ispatlanmış durumda. Bizler ise daha çocuklarımızı Anadolu liselerine giderken ingilizce öğretmeye başlıyoruz. Tamam yabancı dili öğrensinler ama en azından kendi anadilleriyle bilimi öğrendikten sonra öğrensinler.

    Hıncal Uluçun dediklerine ise asla katılmıyorum. Ben Q klavyeyide rahatlıkla (ama f kadar değil tabii ki) kullanabiliyorum. Yeterince de hızlıyım. Ama amacım Q klavyede rekor kırmak olmadığı için kendimi de zorlamıyorum açıkçası.




  • Q Klavyeyi F klavyeye çevirmekle olmazki. Klavyenin başlangıç harfi F olacak. Bu dizilişe göre elimizin alışması lazım.
  • Bu sıralar bir dizüstü amayı düşünüyorum ve ilk yapacağım işlerden biri tuş dizilimini servisinde F klavyeye dönüştürtmek olacak.
  • Q klavyeyide F klavyeyide kullanabiliyom ama tu$ların yerini karıştırıyomm F de
  • Program yazanlardan F klavye kullanan varmi? Meraktan soruyorum.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.