Şimdi Ara

İnternetten Evimi Nasıl İzlerim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Eşim ve ben çalıştığımız için çocuğumuzu bakıcıya bırakıyoruz.İşyerimdeki bilgisayardan evimdeki bilgisayar vasıtası ile webcam dan evimi nasıl izlerim? Bana detaylı bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.....(Tlf:0.535.4469352)



  • Valla Tek Yardımcı Olacağım Konu Şu Ki ßı Tane Web Tasarımcısı ßulup Panelden Manelde ßı Yerden Izlemenı Sağlıcaktır Dıye Dusunuyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: erkancavdaroglu

    Merhaba, Eşim ve ben çalıştığımız için çocuğumuzu bakıcıya bırakıyoruz.İşyerimdeki bilgisayardan evimdeki bilgisayar vasıtası ile webcam dan evimi nasıl izlerim? Bana detaylı bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.....(Tlf:0.535.4469352)


    Hocam öncelikle bu konudaki hassasiyetini çok iyi anlıyorum.Güvenerek yavrularımızı emanet ettiğimiz sonrada akla hayale gelmiycek manyaklıklar yapan bi dünya insan var piyasada ve kimin ne olduğunu anlamak mümkün diil.İhtiyacın olan ekipmana gelince anlatayım.
    1.ADSL Bağlantısı (Static IP şarttır.Ekonomik olsun dersen 512 sınırlı seçebilirsin zira upload edileceği için görüntünün kotanı diğer ihtiyaçların için kullanabilrisin.)
    2.PC
    3.DVR kart (4 kamera girişli olanları 50 FPS lik iş görür)www.gittigigidiyor.comda bulabilrsin(siteyle alakam kesinlikle yoktur.
    4.Bu kartı alırsan da maks 4 adet muhtelif yerlere koyacağın 4 adet dom yada başka cins kamera.

    Bu ekipmanı aldıktan sonra donanımın kurulmasını ehil birilerine hatta satıcılara yaptırabilrsin.İstediğin odaya kameraları yerleştirtip kameraların kablolarını bilgisayarın yanına kadar çektireceksin.
    Satın aldığın DVR kartı PC ye takıp driverını ve programını kurup kameraların görüş açılarını ayarlayıp 4 kameranın 4 ününde çalışır olduğuna emin ol.Kurduğun program bilgisayarında bir web server hizmeti de oluşturacaktır.ve giriş için özel bir port yaratacaktır.Sistemi sürekli açık tutarak bu ststik IP aldığın ADSL hattı vasıtasıylahttp://8x.9x.10x.11x:80xx şeklinde bir IP yi dünyanın neresinden olursa olsun izleyebilrisin.

    Ha bu işi ben sadece 1 odada tek kamerayla yapmak istiyorum dersen o zaman tek bir USB webcam ve internetten sürüsüne bereket bişekilde indirebileceğin webcam programı ile yapabilirsin.İşin bütçesine bağlı tabi:):):):) Bu alternatifinde prensibi aynıdır. Detay istersen yardımcı olmaya çalışırım.




  • bu program isini gorur web sayfası destegide var bilgisayarda gizli olarak calısabiliyor sifreliyebiliyorsun ve java olarak internetten yayın alabiliyorsun resim resim bilgisayarına kaydedebiliyor.

    biraz ingilizcen ve biraz bilgisayar bilgin varsa super bir program

    indir

  • öncelikle slm,

    size webcam konusunda pek yardımcı olamayacağım, zaten ark.lar bir miktar bilgi vermişler ancak 1-2 uyarım olacak. kendi gerçek adınıza aldığınız mail adresini ve telefonunuzu asla böyle herkese açık yerlerde yayınlamayın ve isteyenlere de vermeyin. eğer internetten alışveriş yapıyorsanız daha dikkatli olun. bebek bakıcısı bulan firmalarla temasa geçin, bu tip firmalarla en az 3-5 yıldır çalışan kişileri tercih edin.
  • Artık pc bağımlılığını ortadan kaldıran ip kameralar mevcut. Bunları internet üzerinden veya bu tur pc çevre birimleri satan yerlerden bulabilirsiniz. Yazılım % 99 kameralarla birlikte verilir.

    İhtiyacınız genişbant internet adsl 512/128 olabilir...
    Adsl modem tercihen 4 port ( 3 kamera + 1 de pc evde kullanmak üzere)
    IP kamera (3 adet'in dışına çıkarsanız hub veya switch kullanılması gerekir.)
    Basit arayüzleri sayesinde kurulumunu pc kullanıcılarıda yapabilir.
    + güvenlik içinde kullanabilirsiniz. Yazılım hareketli görüntü tespit ettiğinde belirttiğiniz mail adresine görüntüleri aktarabilir.
    + sistem mpeg formatında sıkıştırlmış olarakta kayıtları saklayabilir. PC veya harici diske...

    ip kameranın tanesi 150-200 usd civarıdır. Ayrıca dijital zom ve hareket kabiliyeti bulunan ürünler fiyat farklı olabilir..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uN3xP3Ct3D

    bu program isini gorur web sayfası destegide var bilgisayarda gizli olarak calısabiliyor sifreliyebiliyorsun ve java olarak internetten yayın alabiliyorsun resim resim bilgisayarına kaydedebiliyor.

    biraz ingilizcen ve biraz bilgisayar bilgin varsa super bir program

    indir

    />



    şu programın kullanımını biraz anlatırmısın ben bunun motion yanı hareket algılayıcı moduna geciremdim bir turlu cok karısık ayarları var




  • çok güzel bir düşünce ama keşke çok basit bir şekilde herkesin kolay bir şekilde yapabileceği birşey olsa
  • programın kullanımı hakkaten kolay. kaç kamera kullanacaksanız modemde o kadar port açmanız gerekiyor (webcam kullanacaksanız pc de ayrıca port açmanız gerekli). http server konumuna getirirseniz kullandığınız pc webserver olur. dışardan 85.x.x.x yaptığınızda kaç kamera varsa hepsini aynı anda ve akıcı bir şekilde izleyebilirsiniz

  • quote:

    Orjinalden alıntı: fader
    vasıtasıylahttp://8x.9x.10x.11x:80xx şeklinde bir IP yi dünyanın neresinden olursa olsun izleyebilrisin.


    burda çok kızdım sana
    8x.9x diye başlayıp türkiye sınırlarındaysa bi kere 81 ,85 ,88 ile başlayan ip adresi var türkiyede bu 3 ü de
    adsl ye ait
    81 ile başlayan 81.21x.axx.axx şeklindedir. a demek 1 yada 2 ve 0 olcak demek 88 ile başlayan 140-160 arası ile devam eder ayrıca adam statik ip alcaksa nerden biliyon 85 ile başlayacağını belki 81 denk gelecek yada 88 denk gelecek ayrıca ilk 2 adres tamam da 85 ile başlayınca 85.103.axx.axx şeklinde ip adresi olmaz mı hiç hele 85.9x.bundan sonra yazdıkların tamamen sallama adam istese portunu da değiştirir ayrıca portunun 8080 olduğunu herkes biliyor hele porttan sonra 10x.11x deyişin yok mu adama 141.125 şeklinde devamı gelemz mi senin dediğin yönteme bakacak olursak max 40 kişi adsl ye girebilir idi 85 ip adresi ile başlayan arasında peki bunu düşünmedin mi türk telekom adsl alan 1.500.000 abone var bunlardan yanlızca 40 tanesinden birisi benim zaten geriye kaldı 39 ihtimali çok düşük olur bunu hiç düşünemedin mi ya

    ayrıca bi üstümdeki kişi 85 ile başlamayabilir ip adresi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Usta_AsH -- 12 Şubat 2006 23:52:08 >




  • ben ipcam ile uğraşmadım webcam ile halletim. ipcam ın avantajı pc olmadan bu işi yapabiliyorsunuz

     İnternetten Evimi Nasıl İzlerim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 12 Şubat 2006 23:57:40 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.