Şimdi Ara

BİTMEYEN KARTUŞ Nedir?Karşılaşılan Sorunlar Ve Çözümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
20
Favori
100.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BİTMEYEN KARTUŞLU YAZICI NEDİR?


    İnkjet mürekkep püskürtmeli yazıcılar, ince nozüllerinden kağıda direk olarak küçük mürekkep damlaları fışkırtma ilkesine göre çalışır. Bu işlem için püskürtme kartuşu kullanılmaktadır. Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz sistem; yazıcının baskı görevini gören baskı kartuşlarına; tank sistemi bağlanarak takılan bir sistemdir. Tank sistemi, hortumlar ve kartuş bağlantıları yazıcıya zarar vermeyecek şekilde monte edilmiştir.

    Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz tanklı sistem yazıcının dışında durur. Bu tanklar hortumlar vasıtasıyla yazıcı içindeki kartuşlara bağlanır. Her tankta yaklaşık 80 ile 100 ml arası değişen mürekkep bulunur. 4 tanklı bir bitmeyen kartuş sisteminde yaklaşık 400 ml mürekkep bulunmaktadır. Toplam 400 ml mürekkeple (%5 doluluk oranı ve Economy baskıya göre) ortalama 3000-5000 sayfa arası çıktı alınabilir. Bu sayede 1 sayfa a4 baskının mürekkep maliyeti 1 kuruş olmaktadır. (100 sayfa 1 TL)

    Bitmeyen Kartuş sistemindeki mürekkep tankları şeffaftır. Kullanıcı tanklardaki mürekkep miktarını çok rahat takip edebilir ve mürekkep azaldıkça tekrar tekrar ve kolayca mürekkep doldurulabilir. Mürekkep doldurmak su doldurmak kadar, çay doldurmak kadar çok basittir. Çok uzun süre mürekkep doldurmak zorunda kalmazsınız.

    Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90’a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir.

    Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler. Bitmeyen Kartuş Sistemi dediğimiz bu sisteme; Sürekli Besleme Sistemi de denilmektedir.



    --------------------------------------------------------------------------------



    DİKKAT EDİLMESİ GELEKENLER NELERDİR?

    1- Mürekkep depoları yazıcı ile aynı seviyede durmalıdır. Yazıcıdan yüksek seviyeye konulursa tüm mürekkep yazıcı içindeki “atık haznesine” dolacaktır. Yazıcıdan daha aşağı seviyeye konursa mürekkep çekmez ve yazdırmaz.

    2- Mürekkep doldurma işlemini tanklardaki büyük tıpayı açarak yapınız. (İki tıpalı tanklarda dolum yaparken, küçük tıpa kapalı, büyük tıpa açık olmalı, Yazdırma yaparken ise ; küçükler açık büyük tıpalar kapalı olmalı)

    3- Yazıcının üstüne ataç, iğne, bozuk para gibi; yazıcının içine kaçabilecek cisimler koymayınız. Bu cisimler kağıt alma haznesine kaçarsa, kağıt almaz ve çıkarmak da çok kolay olmaz.

    4- Yazıcı içindeki baskı kartuşlarının ağız kısmı çok hassastır. Bu kısma sert cisimlerle dokunmayınız. Aksi taktirde bozulabilir ve yazdırma yapmaz.

    5- Mürekkep seviyeleri bilgisayar yada yazıcı üzerinden takip edilemez. Tankların dışından mürekkep seviyelerini gözlemleyebilirsiniz. Mürekkeplerin tamamen bitmemesine dikkat etmelisiniz. Mürekkep tamamen biterse hortumlarda çok fazla hava boşluğu oluşur ve mürekkep akışını keser. Mürekkepler tamamen bitmeden mürekkep doldurmaya dikkat ediniz.

    6- Yazıcının baskı yoğunluğuna göre yaklaşık 50 ile 150 sayfa arasında çıktı aldıktan sonra “B” ve “C” ışıkları yanacak ve ekrana “Mürekkep Bitti” uyarısı gelecektir. Bu uyarı; yazıcı içerisinde bulunan kartuşların içindeki mürekkebin bittiği anlamına gelmektedir. Yapmanız gereken; yazıcı üzerinde bulunan kırmızı renkli (daire içindeki ters üçgen) tuşa 10 sn. basılı tutmaktır. “B” ve “C” ışıkları yanmaya devam etse bile, yazıcınız eskisi gibi yazdırmaya devam edecektir.

    7- Bitmeyen kartuşlu yazıcılarınızda Mümkün Olduğu sürece En kaliteli Mürekkepi Tercih edin.Piyasada tutulan ve bilinen mürekkep markalarını kullanmaya dikkat ediniz. Kötü mürekkep kullanmanız yazıcı kartuşlarınıza yada yazıcınıza zarar verir ve ömrünü kızaltır.

    8- Yazıcınızın kutusunu, kitapçığını, driver cd’sini ve beraberinde gelen aparatları saklayınız. Arıza durumunda kargo için bunlar gerekecektir. Kendi kutusunda kargolanmayan yazıcılarda hasar oluşabilir. Buna dikkat ediniz.

    9- Yazıcınızı açıp kapatırken direkt fişten çıkarmayınız. Mutlaka ON düğmesine basarak kapatıp açmalısınız.

    10- Yazıcınızı arıza durumunda almış olduğunuz firmaya kendi kutusuna koyarak ve tanklardaki tüm tıpaları kapatarak göndermelisiniz.

    11- Tüm mürekkep püskürtmeli yazıcılarda “mürekkep atık haznesi” vardır. Bu hazne çok fazla çıktı alındığında, yada çok fazla kafa temizleme yaptığınızda dolacak ve “Emici Dolu” yada “Pad Hatası” verecektir. Bitmeyen kartuş sistemindeki mürekkep tanklarını yazıcıdan daha yüksek yere konursa da, mürekkep bu bölmeye dolacaktır. Bu hatayı verdiğinde yazıcı çıktı almanıza engel olacaktır. Lütfen bunlara dikkat ediniz



    GENEL OLARAK BASKI KAFASI ÖMRÜ


    Canon IP yazıcılarda 3.000 sayfa

    MP “ 3.000 sayfa

    MG “ 3.000 sayfa

    MX “ 3.000 sayfa



    Epson SX “ 1.000 sayfa

    BX “ 5.000 sayfa

    PX “ 10.000 sayfa

    B “ 15.000 sayfa



    HP Pro “ 10.000 sayfa





    Baskı kafa ömrü nedir?

    Tüm yazıcılarda belli bir baskı ömrü vardır. Bu baskı sayısına ulaşıldığına kafalar tamamen tıkanır ve kesinlikle baskı yapmaz. Yazıcı modeline göre bu sayı değişiklik gösterir. Uygun mürekkep ve sağlıklı kullanımla bu süreyi çok daha fazla uzatmak mümkündür. Yazıcı; belirtilen baskı sayısını geçmişse baskı kafası garantisi sona ermiş olur. Tekrar baskı alınabilmesi için; yeni bir baskı kafası ya da baskı kartuşu satın alınmalıdır. Bu şekilde tekrar çıktı alınmaya devam edilebilir.

    Baskı kafa ömürleri ile ilgili bu açıklamalar, Firmaların garanti süresi için belirlediği tahmini sürelerdir. Belirtilen baskı sayısı aşılmışsa, baskı kafa ya da kartuşunun garantisi bitmiş olur.



    --------------------------------------------------------------------------------
    CANON HATA KODLARI VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ

    Hata Kodu Açıklama Çözüm

    5100 Yazıcı içindeki hortumun sıkışması hatasını ifade eder. Yazıcı içine giren hortum ayarı yapınız.

    5200 Kartuş hatası Yazıcı içindeki kartuşa bakım yapılması gerekmektedir.

    6000 Yazıcının iç kısmında yabancı cisim olduğunu ifade eder. Kağıt sıkışmışsa, kalın bir karton yardımıyla çıkarınız, kağıt dışında başka cisim olabilir, teknik servisi görüşünüz.

    5B00 Emici Dolu Hatası Reset programı ile resetlenmesi için teknik servisi ile görüşülmeli

    E, 0, 2 Kağıt yok hatası Yazıcının kağıt haznesine kağıt koyun

    E, 0, 3 Kağıt sıkışması hatası Kağıt sıkışmışsa, kalın bir karton yardımıyla çıkarınız, yada yazıcı içine giren hortum ayarı yapınız.
    E, 0, 4 Yazıcı içindeki kartuş çipinde sorun var. Kartuşu çıkarıp çip yerleri kuru peçeteyle temizlenmeli, düzelmezse kartuş değiştirilmeli.

    E, 0, 5 Yazıcı içindeki kartuş çipinde sorun var. Kartuşu çıkarıp çip yerleri kuru peçeteyle temizlenmeli, düzelmezse kartuş değiştirilmeli.

    E, 0, 8 Emici Dolu Hatası Reset programı ile resetlenmesi için teknik servis ile görüşülmeli

    E, 1, 5 Yazıcı içindeki kartuş çipinde sorun var. Kartuşu çıkarıp çip yerleri temizlenmeli, düzelmezse kartuş değiştirilmeli.

    E, 1, 6 Kartuş bitti uyarısı; Yazıcı içindeki orijinal kartuşların bittiğini ifade eder. Yazıcı üzerindeki KIRMIZI TERS ÜÇGEN tuşa 10 saniye kadar basılı tutarsanız, sorun çözülür, çıktı almaya devam edebilirsiniz.

    E, 2, 7 Emici Dolu Hatası Reset programı ile resetlenmesi için teknik servisi ile görüşülmeli

    P, 0, 2 Kağıt sıkışmasını yada hortum sıkışması hatasını ifade eder. Kağıt sıkışmışsa, kalın bir karton yardımıyla çıkarınız, yada yazıcı içine giren hortum ayarı yapınız.

    P, 0, 3 Yazıcının iç kısmında yabancı cisim olduğunu ifade eder. Kağıt sıkışmışsa, kalın bir karton yardımıyla çıkarınız, kağıt dışında başka cisim olabilir, teknik servisi ile görüşünüz.

    P, 0, 6 Servis hatası Servis gerekli

    P, 0, 7 Emici Dolu Hatası Reset programı ile resetlenmesi için teknik servisi ile görüşülmeli

    P, 0, 8 Kartuş hatası Yazıcı içindeki kartuşa bakım yapılması için servisi ile görüşülmeli

    P, 1, 0 Servis hatası Servis gerekli

    P, 2, 2 Scanner arızası Teknik servisi ile görüşülmeli

    U051 Yazıcı içindeki kartuş çipinde sorun var. Kartuşu çıkarıp çip yerleri temizlenmeli, düzelmezse kartuş değiştirilmeli.

    U053 Kağıt sıkışmasını yada hortum sıkışması hatasını ifade eder. Kağıt sıkışmışsa, kalın bir karton yardımıyla çıkarınız, yada yazıcı içine giren hortum ayarı yapınız. (

    U162 Kartuş bitti uyarısı; Yazıcı içindeki orijinal kartuşların bittiğini ifade eder. Yazıcı üzerindeki KIRMIZI TERS ÜÇGEN tuşa 10 saniye kadar basılı tutarsanız, sorun çözülür, çıktı almaya devam edebilirsiniz.

    U163 Kartuş bitti uyarısı; Yazıcı içindeki orijinal kartuşların bittiğini ifade eder. Yazıcı üzerindeki KIRMIZI TERS ÜÇGEN tuşa 10 saniye kadar basılı tutarsanız, sorun çözülür, çıktı almaya devam edebilirsiniz.



    DİĞER SORUNLAR VE ÇÖZÜM YÖNTEMLERİ

    Birinci kağıdı çıkartıyor, ikinci kağıdı yarım alıp, kağıt sıkıştırıyorsa, Yazıcı içine giren hortum ayarı yapınız.
    ADF'den taranamıyor ise, Teknik servisinden destek alınız

    Hortumlar boş ve mürekkep ilerlemiyor ise, yada; Tanklardaki vana yada küçük tıpaları açıp, derin temizleme yapınız. Canon MP serisi için temizleme; Yazıcı üzerinde, tornavida-penseye benzeyen tuşa 3 kere basarsanız yazıcı ekranında Y harfi çıkar,
    Y harfi çıkınca COLOR tuşuna basarsanız,
    renkli hortumları mürekkeple dolduracaktır.
    Bu işlemi BLACK tuşuna basarak, siyah hortum için de yapabilirsiniz.
    Bu işleme yoğun temizleme diyoruz. Yoğun temizleme sayesinde, hortumlar mürekkeple dolacaktır. Sorun kalmayacaktır
    Canon MX serisi için Temizleme yöntemi; Yazıcı üzerindeki MENÜ tuşuna 4 kez basın, BAKIM menüsünde DERİN TEMİZLEMEYİ bulup OKEY tuşuna basın.

    Fax gönderemiyor yada alamıyorsanız, Teknik servisinden destek alınız

    Fotokopi normal, bilgisayar çıktısı soluk çıkıyor ise, Win7 ayarı yapınız. CTRL+P tuşlarına basarak YAZDIR dediğinizde;
    sağ altta seçenekler,
    Renk yönetimi,
    Gelişmiş
    sol en altta, SİSTEM VARSAYILANINI DEĞİŞTİR
    EKRAN Yazan yere tıklayın
    Yazıcıyı seç, otomatik olan yere tıklayın, ELLE olanı işaretleyin
    ICC profilleri 2005 olanı seçin,
    Varsayılan profil ayarla'yı tıklayın
    KAPAT, KAPAT,, yazdırma ekranına geri dönecek
    sonra,,
    Seçenekler, Yazıcı özellikleri, Sayfa Yapısı,
    en altta Varsayılanları Tıklayın
    tamam deyip yazdırın
    bunu 1 defa yapıyoruz.. Renkler fotoğraf kalitesinde çıkacaktır.

    Yazıcı üzerindeki C ve B ışıkları devamlı yanmaya devam ediyorsa Bu bir hata değildir, Bitmeyen kartuş sistemi bu şekilde çalışır. "Mürekkep seviyesi bilinmiyor" dese bile çıktı almaya devam edebilirsiniz.

    Fotokopi çekebiliyor fakat bilgisayardan çıktı alamıyorsanız, USB kablosu yada bilgisayardaki USB girişi sorunlu, değiştirilmesi gerekir.

    Çıktıların kalitesi kötü yada çizik çizik ise, Yazıcı üzerinden yada Bilgisayar üzerinden ; Denetim Masası > Yazıcılar > Yazıcı özellikleri > Bakım Menüsünden > Yoğun temizlemeyi 3-4 kez yapmalısınız. Sorun düzelmezse kartuşlar bozulmuş olabilir, yenisi alınması gerekebilir.

    Depolardaki tanklar tamamen bitmiş, hortumlarda tamamen hava oluşmuş ve yazdırmıyorsa, Yazıcı içindeki kartuşlarda mürekkep bittiği için, tanklara mürekkep doldursanız bile yazdırma yapamayacaksınız. Teknik servisiyle irtibata geçmelisiniz.

    NOT:
    Diğer tüm hatalar için; bilgisayarınıza yüklemiş olduğunuz ekran el kitabına bakınız.

    Diğer tüm soru ve sorunlarınız için bize kolayca ulaşabilirsiniz

    kadirekinci&Yaşar ASA







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 5 Mart 2012; 20:38:05 >
  • Hocalar bir araya gelmişler arşivlik makale yayınlamışlar üst konu olmalı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    Hocalar bir araya gelmişler arşivlik makale yayınlamışlar üst konu olmalı
    quote:

    GENEL OLARAK BASKI KAFASI ÖMRÜ


    Canon IP yazıcılarda 3.000 sayfa

    MP “ 3.000 sayfa

    MG “ 3.000 sayfa

    MX “ 3.000 sayfa



    Epson SX “ 1.000 sayfa

    BX “ 5.000 sayfa

    PX “ 10.000 sayfa

    B “ 15.000 sayfa


    bu bilgileri nereden buldunuz? kaynak nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    Canon IP yazıcılarda 3.000 sayfa


    Baskı kafa ömrü nedir?
    Yazıcı; belirtilen baskı sayısını geçmişse baskı kafası garantisi sona ermiş olur. Tekrar baskı alınabilmesi için; yeni bir baskı kafası ya da baskı kartuşu satın alınmalıdır. Bu şekilde tekrar çıktı alınmaya devam edilebilir.

    Baskı kafa ömürleri ile ilgili bu açıklamalar, Firmaların garanti süresi için belirlediği tahmini sürelerdir. Belirtilen baskı sayısı aşılmışsa, baskı kafa ya da kartuşunun garantisi bitmiş olur.



    verdiğiniz değerli bilgiler pek çok kullanıcıyı gerçekten aydınlatacak nitelikte.öncelikle teşekkür ederim.

    amacım tartışma oluşturmak değil sadece tecrübelerimi paylaşmak.umarım yanlış anlamazsınız.şu an kullandığım canon İP 1000 model ile kendim şu ana kadar 9.000 civarında baskı aldım.en az 8300 sayfasını ise orjinal kartuşa dolum yaparak aldım.yazıcıyı aldığımda yanında bir takımda muadil kartuş hediye etmişlerdi.bir takım bittikçe enjektörle doldurup yedekliyordum,kenardaki diğer kartuşu takıyordum.yaklaşık 8400 sayfa sonrası bildiğiniz gibi sürekli besleme sitemi monte ettim yazıcıya.bundan sonrada geçen kısa zaman içinde bir top daha kağıt bitirdim.şu anda 9000 e yaklaştığımdan eminim.rakamları service toll dan foto alarak eklemek isterdim ama benim hatamdan dolayı EEPROM kendini kilitlediği için resetlemek zorunda kalmıştım 8300 lerde.nedeni ise sarı renk mürekkep o zaman kartuşta bitmişti ve bitti uyarısı veriyordu ben ise hala renkli çıktı almaya devam ettim (renkler sarı olmadığından farklı çıksada tabii) bunu için yazıcıda EEPROM dan sarı rengi kilitlemişti.bir süre sarı rengi doldurduğum halde ve printhead nozzla larını kontrol ettiğimde peçeteye sarı renk geldiği halde yani tıkalı olmadığı halde yazdır dediğimde sarı renk yazmıyordu.hatta paintte hazırladığım sarı renk tam boy A4 resmi yazdır dediğimde boş çıkarıyor yazmıyordu sarı.en sonunda EEPROM resetledim bir baktım sarı renk kendiliğinden yazmaya başladı.bundan sonra tecrübe edindim EEPROM kilidini.

    sonra foruma yurtdışından katılan başka bir arkadaşta bu tecrübeden yararlanarak aynı yöntemi denedi.benzer bir sorun vardı ondada.yakın zamanda oldu.servis bile printhead değişecek demiş kendisine
    forumda meço ile birlikte ilgilenmiştik kendisi ile.onun sorunuda bu şekilde çözülünce bu işlem teyit altına alınmış oldu.


    İP serisi prenthead kullanan modellerde 3000 rakamı bence çok düşük.çünkü fabrika verilerinde bile printheadlı en eski modellere bile printhead ömrü olarak en az 12.000 sayfa ömür verilmiş.tabii bu 12.000 de bozulacak diye bir kaide yok ama nedeninide biliyorum çünkü bu rakamlara gelindiğinde yazıcı kendini EEPROM dan kilitliyor.


    bence yeni bir baskı kafası almadan önce ilk yapılması gereken iş eğer tıkanıklık yok ise EEPROM reset denenmeli.

    edit;imla hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 8 Mart 2012; 9:53:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    Canon IP yazıcılarda 3.000 sayfa


    Baskı kafa ömrü nedir?
    Yazıcı; belirtilen baskı sayısını geçmişse baskı kafası garantisi sona ermiş olur. Tekrar baskı alınabilmesi için; yeni bir baskı kafası ya da baskı kartuşu satın alınmalıdır. Bu şekilde tekrar çıktı alınmaya devam edilebilir.

    Baskı kafa ömürleri ile ilgili bu açıklamalar, Firmaların garanti süresi için belirlediği tahmini sürelerdir. Belirtilen baskı sayısı aşılmışsa, baskı kafa ya da kartuşunun garantisi bitmiş olur.



    verdiğiniz değerli bilgiler pek çok kullanıcıyı gerçekten aydınlatacak nitelikte.öncelikle teşekkür ederim.

    amacım tartışma yaratmak değil sadece tecrübelerimi paylaşmak.umarım yanlış anlamazsınız.şu an kullandığım canon İP 1000 model ile kendim şu ana kadar 9.000 civarında baskı aldım.en az 8300 sayfasını ise orjinal kartuşa dolum yaparak aldım.yazıcıyı aldığımda yanında bir takımda muadil kartuş hediye etmişlerdi.bir takım bittikçe enjektörle doldurup yedekliyordum,kenardaki diğer kartuşu takıyordum.yaklaşık 8400 sayfa sonrası bildiğiniz gibi sürekli besleme sitemi monte ettim yazıcıya.bundan sonrada geçen kısa zaman içinde bir top daha kağıt bitirdim.şu anda 9000 e yaklaştığımdan eminim.rakamları service toll dan foto alarak eklemek isterdim ama benim hatamdan dolayı EEPROM kendini kilitlediği için resetlemek zorunda kalmıştım 8300 lerde.nedeni ise sarı renk mürekkep o zaman kartuşta bitmişti ve bitti uyarısı veriyordu ben ise hala renkli çıktı almaya devam ettim (renkler sarı olmadığından farklı çıksada tabii) bunu için yazıcıda EEPROM dan sarı rengi kilitlemişti.bir süre sarı rengi doldurduğum halde ve printhead nozzla larını kontrol ettiğimde peçeteye sarı renk geldiği halde yani tıkalı olmadığı halde yazdır dediğimde sarı renk yazmıyordu.hatta paintte hazırladığım sarı renk tam boy A4 resmi yazdır dediğimde boş çıkarıyor yazmıyordu sarı.en sonunda EEPROM resetledim bir baktım sarı ren kendiliğinden yazmaya başladı.bundan sonra tecrübe edindim EEPROM kilidini.

    sonra foruma yurtdışından katılan başka bir arkadaşta bu tecrübeden yararlanarak aynı yöntemi denedi.benzer bir sorun vardı ondada.yakın zamanda oldu.servis bile printhead değişecek demiş kendisine
    forumda meço ile birlikte ilgilenmiştik kendisi ile.onun sorunuda bu şekilde çözülünce bu işlem teyit altına alınmış oldu.


    İP serisi prenthead kullanan modellerde 3000 rakamı bence çok düşük.çünkü fabrika verilerinde bile printheadlı en eski modellere bile printhead ömrü olarak en az 12.000 sayfa ömür verilmiş.tabii bu 12.000 de bozulacak diye bir kaide yok ama nedeninide biliyorum çünkü bu rakamlara gelindiğinde yazıcı kendini EEPROM dan kilitliyor.


    bence yeni bir baskı kafası almadan önce ilk yapılması gereken iş eğer tıkanıklık yok ise EEPROM reset denenmeli.

    çok doğru diyorsunuz fakat bunlar ortalama rakamlar yani en az alınabilecek rakamlardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirekinci -- 6 Mart 2012; 14:00:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civalı sokak lambası

    quote:

    GENEL OLARAK BASKI KAFASI ÖMRÜ


    Canon IP yazıcılarda 3.000 sayfa

    MP “ 3.000 sayfa

    MG “ 3.000 sayfa

    MX “ 3.000 sayfa



    Epson SX “ 1.000 sayfa

    BX “ 5.000 sayfa

    PX “ 10.000 sayfa

    B “ 15.000 sayfa


    bu bilgileri nereden buldunuz? kaynak nedir?

    Mesajın sonunu okumadınız herhalde?
    Yaşar ASA ile yaptğım belli oluyor zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    bir Canon kartus 220 sayfa baskı veriyor sonra mürekkep bitiyor :) ama bu kartusun nozzle teknolojisi fiziki olarak incelendiginde ortalama 3-5 bin sayfa baskı verebilecek yapıda oldugu görülebilir (hatta daha fazla)..
    baskı sayısını uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.. Mürekkep beslemesi kötü ise kartus asırı ısınır ve bozulur böylece baskı sayısı bin sayfaya düsebilir ama mürekkep beslemesi iyidir kartus iyi sogutuluyordur asırı ısınma olmuyordur bu 8bin 10bin hatta 15bin rakamına kadar bile cıkabilir..


    printhead modellerde ise firma bu kafalara 15bin 20bin baskı ömrü veriyor. Sebebi ise seramik sogutma kısmının bulunması ayrıca mürekkeplerinin sürekli yukarıdan geliyor olması. tabiki bosta calıstırılmadıkca.. bundaki rakamları daha gercekci buluyorum acıkcası cünkü test edilebilirligi var, kartuslar gibi degil..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    bir Canon kartus 220 sayfa baskı veriyor sonra mürekkep bitiyor :) ama bu kartusun nozzle teknolojisi fiziki olarak incelendiginde ortalama 3-5 bin sayfa baskı verebilecek yapıda oldugu görülebilir (hatta daha fazla)..
    baskı sayısını uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.. Mürekkep beslemesi kötü ise kartus asırı ısınır ve bozulur böylece baskı sayısı bin sayfaya düsebilir ama mürekkep beslemesi iyidir kartus iyi sogutuluyordur asırı ısınma olmuyordur bu 8bin 10bin hatta 15bin rakamına kadar bile cıkabilir..


    printhead modellerde ise firma bu kafalara 15bin 20bin baskı ömrü veriyor. Sebebi ise seramik sogutma kısmının bulunması ayrıca mürekkeplerinin sürekli yukarıdan geliyor olması. tabiki bosta calıstırılmadıkca.. bundaki rakamları daha gercekci buluyorum acıkcası cünkü test edilebilirligi var, kartuslar gibi degil..

    meco nozzlelar kartuşların olduğu modellerde eğer bitmeyenkartuşla kullanılırsa ve sistemde kurcalanmassa 20,000 rahat alınır.

    bakalım bende ıp4950 aldım dolan kartuşları ile kullanıyorum ve herşeyinden oldukca memnunum.eksisi scanner olmaması
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    bir Canon kartus 220 sayfa baskı veriyor sonra mürekkep bitiyor :) ama bu kartusun nozzle teknolojisi fiziki olarak incelendiginde ortalama 3-5 bin sayfa baskı verebilecek yapıda oldugu görülebilir (hatta daha fazla)..
    baskı sayısını uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.. Mürekkep beslemesi kötü ise kartus asırı ısınır ve bozulur böylece baskı sayısı bin sayfaya düsebilir ama mürekkep beslemesi iyidir kartus iyi sogutuluyordur asırı ısınma olmuyordur bu 8bin 10bin hatta 15bin rakamına kadar bile cıkabilir..


    printhead modellerde ise firma bu kafalara 15bin 20bin baskı ömrü veriyor. Sebebi ise seramik sogutma kısmının bulunması ayrıca mürekkeplerinin sürekli yukarıdan geliyor olması. tabiki bosta calıstırılmadıkca.. bundaki rakamları daha gercekci buluyorum acıkcası cünkü test edilebilirligi var, kartuslar gibi degil..

    meco nozzlelar kartuşların olduğu modellerde eğer bitmeyenkartuşla kullanılırsa ve sistemde kurcalanmassa 20,000 rahat alınır.

    bakalım bende ıp4950 aldım dolan kartuşları ile kullanıyorum ve herşeyinden oldukca memnunum.eksisi scanner olmaması

    evet ciss takılarak 10bin üzerine rahat cıkılır ki buna bende sahitim..

    bu arada isleriniz hafifleyince ip4950 fotolarından örnekler verirseniz seviniriz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    bir Canon kartus 220 sayfa baskı veriyor sonra mürekkep bitiyor :) ama bu kartusun nozzle teknolojisi fiziki olarak incelendiginde ortalama 3-5 bin sayfa baskı verebilecek yapıda oldugu görülebilir (hatta daha fazla)..
    baskı sayısını uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.. Mürekkep beslemesi kötü ise kartus asırı ısınır ve bozulur böylece baskı sayısı bin sayfaya düsebilir ama mürekkep beslemesi iyidir kartus iyi sogutuluyordur asırı ısınma olmuyordur bu 8bin 10bin hatta 15bin rakamına kadar bile cıkabilir..


    printhead modellerde ise firma bu kafalara 15bin 20bin baskı ömrü veriyor. Sebebi ise seramik sogutma kısmının bulunması ayrıca mürekkeplerinin sürekli yukarıdan geliyor olması. tabiki bosta calıstırılmadıkca.. bundaki rakamları daha gercekci buluyorum acıkcası cünkü test edilebilirligi var, kartuslar gibi degil..

    meco nozzlelar kartuşların olduğu modellerde eğer bitmeyenkartuşla kullanılırsa ve sistemde kurcalanmassa 20,000 rahat alınır.

    bakalım bende ıp4950 aldım dolan kartuşları ile kullanıyorum ve herşeyinden oldukca memnunum.eksisi scanner olmaması

    evet ciss takılarak 10bin üzerine rahat cıkılır ki buna bende sahitim..

    bu arada isleriniz hafifleyince ip4950 fotolarından örnekler verirseniz seviniriz :)

    scanner yok suan.ama birşekilde inceleme konusu acacağım emin olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    bir Canon kartus 220 sayfa baskı veriyor sonra mürekkep bitiyor :) ama bu kartusun nozzle teknolojisi fiziki olarak incelendiginde ortalama 3-5 bin sayfa baskı verebilecek yapıda oldugu görülebilir (hatta daha fazla)..
    baskı sayısını uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.. Mürekkep beslemesi kötü ise kartus asırı ısınır ve bozulur böylece baskı sayısı bin sayfaya düsebilir ama mürekkep beslemesi iyidir kartus iyi sogutuluyordur asırı ısınma olmuyordur bu 8bin 10bin hatta 15bin rakamına kadar bile cıkabilir..


    printhead modellerde ise firma bu kafalara 15bin 20bin baskı ömrü veriyor. Sebebi ise seramik sogutma kısmının bulunması ayrıca mürekkeplerinin sürekli yukarıdan geliyor olması. tabiki bosta calıstırılmadıkca.. bundaki rakamları daha gercekci buluyorum acıkcası cünkü test edilebilirligi var, kartuslar gibi degil..

    meco nozzlelar kartuşların olduğu modellerde eğer bitmeyenkartuşla kullanılırsa ve sistemde kurcalanmassa 20,000 rahat alınır.

    bakalım bende ıp4950 aldım dolan kartuşları ile kullanıyorum ve herşeyinden oldukca memnunum.eksisi scanner olmaması

    evet ciss takılarak 10bin üzerine rahat cıkılır ki buna bende sahitim..

    bu arada isleriniz hafifleyince ip4950 fotolarından örnekler verirseniz seviniriz :)

    scanner yok suan.ama birşekilde inceleme konusu acacağım emin olun.

    Alıntıları Göster
    bence scanner yazıcı ile birlikte olmaması gerekir.çünkü ayrı yani tek scannerlar satılmakta piyasada.kullanım gerekiyorsa bunlardan bir tane almak lazım.çünkü benim brother da scanner vardı fakat arızası olmadığı halde yazıcı arızalandı diye çöp oldu çalışan scannerda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    bence scanner yazıcı ile birlikte olmaması gerekir.çünkü ayrı yani tek scannerlar satılmakta piyasada.kullanım gerekiyorsa bunlardan bir tane almak lazım.çünkü benim brother da scanner vardı fakat arızası olmadığı halde yazıcı arızalandı diye çöp oldu çalışan scannerda.

    Alıntıları Göster
    sürekli besleme sistemi montajı yaptığım benim emektar canon İP 1000 ile az önce yine yaklaşık 50 sayfalık bir sunu kitabı bastırdım.mini matbaa gibi çalışıyor maşallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpress34

    sürekli besleme sistemi montajı yaptığım benim emektar canon İP 1000 ile az önce yine yaklaşık 50 sayfalık bir sunu kitabı bastırdım.mini matbaa gibi çalışıyor maşallah

    Alıntıları Göster
    canon ip2700 yazıcım var. Sadece kartuşu alıp yazıcıya monte edebiliyormuyuz yoksa bu sisteme uygun bir ip2700 modeli de mi var?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yated

    canon ip2700 yazıcım var. Sadece kartuşu alıp yazıcıya monte edebiliyormuyuz yoksa bu sisteme uygun bir ip2700 modeli de mi var?

    Alıntıları Göster
    sürekli besleme sisteminden bahsediyorsanız canon uyumlu tank seti alıp mevcut olan kartuşlarınız üzerinde işlem yaparak montajı gerçekleştiriyorsunuz makinanız cıss uyumludur 2702 montajı yaptığım yazıcı hiç sorun çıkarmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    sürekli besleme sisteminden bahsediyorsanız canon uyumlu tank seti alıp mevcut olan kartuşlarınız üzerinde işlem yaparak montajı gerçekleştiriyorsunuz makinanız cıss uyumludur 2702 montajı yaptığım yazıcı hiç sorun çıkarmadı


    cevabı bana verdiğinizi varsayarak;
    1. mevcut kartuşlarımın boş veya dolu olması önemli mi?
    2. montaj işlemini bilgisayardan az çok anlayan biri yapabilir mi?
    3. montaj için sürekli besleme sistemiyle beraber kılavuzgeliyor mu?
    4. cıss nedir?
    5. 2702 dediğiniz ip2702 mi?

    ilginize teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yated

    quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    sürekli besleme sisteminden bahsediyorsanız canon uyumlu tank seti alıp mevcut olan kartuşlarınız üzerinde işlem yaparak montajı gerçekleştiriyorsunuz makinanız cıss uyumludur 2702 montajı yaptığım yazıcı hiç sorun çıkarmadı


    cevabı bana verdiğinizi varsayarak;
    1. mevcut kartuşlarımın boş veya dolu olması önemli mi?
    2. montaj işlemini bilgisayardan az çok anlayan biri yapabilir mi?
    3. montaj için sürekli besleme sistemiyle beraber kılavuzgeliyor mu?
    4. cıss nedir?
    5. 2702 dediğiniz ip2702 mi?

    ilginize teşekkürler

    kartuşlarınızın boş olması önemli değil fakat dolum görmemiş ve yazıcıya takıldğında sorunsuz çalışması gerekmektedir.

    yotubeda bu model yazıcıyla ilgili onlarca video bulabilirsiniz. bitmeyen kartuş montajında bilgisayardan anlamanız birşey teşkil etmemektedir. biraz eliniz kücük tamirat işlerine yatkınsa kolayca yaparsınız.

    ciss (contionus ink supply system)bitmeyen kartuş (devamlı mürekep besleme sisteminin ingilizce adıdır.

    semih37nicli arkadaşımız bu makineye tank takarkenki birkac resimi paylaşmıştı sanırım kolayca bulabilirsiniz.

    klavuz konusu ise bazı tanklarda klavuz geliyor bazılarında gelmiyor ama sonucta her makinenin montajı farklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: yated

    quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    sürekli besleme sisteminden bahsediyorsanız canon uyumlu tank seti alıp mevcut olan kartuşlarınız üzerinde işlem yaparak montajı gerçekleştiriyorsunuz makinanız cıss uyumludur 2702 montajı yaptığım yazıcı hiç sorun çıkarmadı


    cevabı bana verdiğinizi varsayarak;
    1. mevcut kartuşlarımın boş veya dolu olması önemli mi?
    2. montaj işlemini bilgisayardan az çok anlayan biri yapabilir mi?
    3. montaj için sürekli besleme sistemiyle beraber kılavuzgeliyor mu?
    4. cıss nedir?
    5. 2702 dediğiniz ip2702 mi?

    ilginize teşekkürler

    kartuşlarınızın boş olması önemli değil fakat dolum görmemiş ve yazıcıya takıldğında sorunsuz çalışması gerekmektedir.

    yotubeda bu model yazıcıyla ilgili onlarca video bulabilirsiniz. bitmeyen kartuş montajında bilgisayardan anlamanız birşey teşkil etmemektedir. biraz eliniz kücük tamirat işlerine yatkınsa kolayca yaparsınız.

    ciss (contionus ink supply system)bitmeyen kartuş (devamlı mürekep besleme sisteminin ingilizce adıdır.

    semih37nicli arkadaşımız bu makineye tank takarkenki birkac resimi paylaşmıştı sanırım kolayca bulabilirsiniz.

    klavuz konusu ise bazı tanklarda klavuz geliyor bazılarında gelmiyor ama sonucta her makinenin montajı farklı

    Alıntıları Göster
    evet kadir bey bütün cevapları vermiş işlem kolay zor değil

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=DERV1qcdK8M

    video ip2700 montaj detayı sunuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    evet kadir bey bütün cevapları vermiş işlem kolay zor değil

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=DERV1qcdK8M

    video ip2700 montaj detayı sunuyor

    Teşekkür ederim semih37 konuyu bu şekilde zenginleştirelim inşaAlllah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: semih37

    evet kadir bey bütün cevapları vermiş işlem kolay zor değil

    http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=DERV1qcdK8M

    video ip2700 montaj detayı sunuyor

    Teşekkür ederim semih37 konuyu bu şekilde zenginleştirelim inşaAlllah

    Alıntıları Göster
    her ikinize de yardımlarınız için teşekkürler. Böyle bir sistemi kurmak için yazıcı kullanım sıklığı ne olmalıdır? Daha doğrusu ben çok yoğun çıktı alan birisi değilim. Sistemin verimli çalışması için (Tıkanma, hava yapma, mürekkep akıcılğının devamı vs.) hangi sıklıkla kullanılıyor olması gerekir? Anladığım kadarıyla kurulum sırasında besleme sisteminin niteliğide önemli (yükseklik, tip vs.)
    tekrar teşekür eder iyi çalışmalar dilerim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yated

    her ikinize de yardımlarınız için teşekkürler. Böyle bir sistemi kurmak için yazıcı kullanım sıklığı ne olmalıdır? Daha doğrusu ben çok yoğun çıktı alan birisi değilim. Sistemin verimli çalışması için (Tıkanma, hava yapma, mürekkep akıcılğının devamı vs.) hangi sıklıkla kullanılıyor olması gerekir? Anladığım kadarıyla kurulum sırasında besleme sisteminin niteliğide önemli (yükseklik, tip vs.)
    tekrar teşekür eder iyi çalışmalar dilerim.

    bazı kişiler günde bir iki cıktı alanlar kullanmasın diyor ...bana göre sistem doğru monte edildikten sonra haftada bir cıktı alsan bile tık demez makine.ben bunu kendimde denedim.sorun yok yani....tıkanma v.s de mürekkep ile alakalı iyi bir mürekkep seçerseniz sorun olmaz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.