Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (59. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.727
Cevap
118
Favori
1.227.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam herkese,

    Sonunda bende Panasonic tras makinasini aldim.Modeli 8243.Romanya ya iş gezisine gittigimde elektronik urunleri satan bir market vardi, orda gorunce fiyatida uygun geldi bana bende aldim.Ertesinde ilk trasimi oldum ve gayet basarili diyebilirim.Evet, kabul ediyorum henuz acemiyim kullanmakta ama yinede guzel bir tecrubeydi İleride 2dk da sinek kaydi traslari yapacagim gunleri zamanla gorecegim :))) Ama cok iyi oldu aldigim cunku bogaz bolgesi sıkıntılarım vardi jiletle tras olurken.Ama simdi tahrissiz ve sinek kaydi traslara selammmmmmmm
  • Arkadşlar traş makinesi almayı düşünüyorum şu 3-4 hafta içinde. Hep aklımda Braun Cruzer 4 vardı. kirli sakal olarakta bırakmasından ve iyi bir alate benzediği için. forumun hepsine bakamasamda baktığım kadarıyla PANASONIC denliyor hep. gerçi bu makinede de kirli sakal bırakma gibi bir durum söz konusu değil sanırım. Fiyatıda oldukça iyi. İlk kez jiletten makinaya geçeceğim yardımcı olursanız çok sevinirim. (tahriş etmesini istemem özellikle boyun bölgemi. vize ve fianl haftamda üşendiğim için 3 hafta kesmediğim oluyor bazen ki bu şekildeyken kolaylıkla alsın isterim. ki aynı durum kısaykende geçerli olmalı.)

    Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim...
  • Dostum, öncelikle karar vermelisin; kirli sakala devam mı, yoksa sinek kaydı tıraş mı ?Sen bu kararı verdikten sonra iyi seçenekler mevcut. 3 hafta tıraş olmadığından bahsetmişsin. Hiçbir makine 3 haftalık durumda sakalı sinek kaydı tıraş yapmaz, Amcamın oğlunun kullandığı Panasonic ER214 model bir cihaz var Go.ld dan almıştı. Kendisi bununla kirli sakal, hatta ense, favori v.s. işlerini de yapıyor ve Braun Cruzer dan sonra bu makineyi öve öve bitiremiyor, gerçekten de çok sağlam bir makine. bu amaçlar için alacaksan tavsiye ederim.
  • bu panasonic traş makinalarının ithalatcı firması kimdir, bilen var mı? yani garanti firmasını merak ediyorum.
  • Merhaba, sana internet sitelerini vereyim. Oradan bilgilerine bakarsın.
    www.alpapazarlama.com
  • panasonicte en çok hangi model kullanılıyor forumda arkadaşlar? bir sürü model var kafam karıştı biraz..
  • En çok gördüğüm kadarıyla forumdaki arkadaşlar 8000 serisi lineer motorlu, üst segment modellerden kullanıyorlar. Burada bütçen ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak sana en uygun modeli alabilirsin. Sakalın çok sert veya sıksa bu lineer motorlu makineler neredeyse bir zorunluluk haline geliyor, aynı şekilde boyun altında sorun varsa kavisli elek kullanan modellerden seçmek iyi olur, orta bütçe için de 7101/7027/7026/7036/6002 modelleri iyi seçim olacaktır. Yine yardıma ihtiyacın olursa yaz.
  • Arkadaşlar herkese merhaba, görüyorum ki burayı okuyup da panasonic almayan yok. Ben de 20 kasım 2008'den beri 8243 kullanıyorum ve aldığım günü bayram ilan ettim seneye 20 kasımı bayram olarak kutlayacağım. Şaka bir yana yaptığım en iyi iş diyebilirim. Benim gibi sakalları sık ve gür çıkan biri için jiletle traş eziyetti ama artık 8243 var. Traşı günlük ve kuru oluyorum, 4 dakikayı geçmiyor ve traştan sonra balsam sürüyorum ve cildim harika oldu diyebilirim. KUSURA BAKMAYIN BÜYÜK HARF KULLANACAĞIM; ARKADAŞLAR PARA YÖNÜNDEN ÇOK SIKINTISI OLMAYANLAR İÇİN KULLANDIĞIM MODELİ ÖNERİYORUM. ALIN, KULLANIN VE BU KONU BAŞLIĞINDA YAZAN ARKADAŞLARA DUA EDİN
    Herkese hayırlı traşlar.
  • bende bu forumu okuduktan sonra panasonic 8243 alanlardanım. Daha önce hiç makina kullanmadığım için açıkçası kıyas düzlemini neye göre yapacağım bilemiyorum..yaklaşık 3 aydır bu makina bende. ilk günler biraz acemilikten 10 dakikada anca bir traşı yapabiliyordum. şimdi bu süre 4 dakikaya düştü. öncelikle sert sakalı olanlar bana göre mutlaka kuru traşı tercih etmeli.ben 1 kere ıslak yaptım ama hiç hoşuma gitmedi.
    günlük traşta yanaklar %95, boyun %90
    2-3 günlük sakalda yanaklar %99.9, boyun %95 sinek kaydı yapıyor..
    bence 8000 serisi herhangi bir makina rahatlıkla alınabilir..hatta 7000 bile bence çok iyi traş sağlayabilir..
    braun kullanan günlük traş olan bir abimiz hiç memnun değil ve her traştan sonra birde jiletle üzerinden geçiyor.(makinasıda iyi modellerden 260TL).

    sonuç;
    sert sakalı olan ve traştan nefret eden maddi durumu müsait arkadaşlar panasonic 8000 serisinden bütçesine uygun olanı gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirler..( 8243 bence şart değilmiş)
    kullanmaya başladıktan sonra biraz sabır gerekiyor..zaten üretici firma bu uyarıyı yapıyor..ilk 2-3 gün ilk hevesle mutlu bir şekilde traş olduğunuz için makinanın olumsuz yanını pek göremiyosunuz..sonra baktım traş hem uzun sürüyor hemde sinek kaydı olamiyorum..hatta bir an jilete geçmeyi ciddi ciddi düşündüm..neyse 2-3 hafta sabrettikten sonra istediğim sonucu almaya başladım.. şimdi traşım normalde 3 dakikada bitiyor..fazladan 1 dakika fantazi yapıp cildimi kazıyorum iyice..ne kızarıklık ne yanma ne kan..üstüne bir de balsamı sürüyorum ohh cillop gibi oluyor walla :))
    iyi ki almışım diyorum bu makinayı..




  • ben de burayı okuduktan sonra muhtemelen panasonic alacağım.. yalnız hangi modeli alacağıma tam olarak karar veremedim.. cildime uygun birşey almak lazım tabi ki.. benim sorunum cildimin çok hassas olması.. boyun bölgesindeki kıllar ters çıktığı için 2 kez enfeksiyon kaptım ve tüm yüzüm kızarıklık içinde kalmıştı.. traş sonrası boyun bölgemde genellikle kızarıklık oluyor.. traş losyonu, kolonya vs. bile kullanamıyorum.. bir sürü şey denedim, en çok bepanthene iyi geldi, şu an onu kullanıyorum traş sonrası için.. cildim yumuşak olduğu için sinek kaydı traş olmak imkansız oluyor.. hatta diploma için çektirdiğim resmi bile kabul etmemişlerdi sakalın var diye :) benim gibi hassas ciltler için hangi modeli önerirsiniz?
  • drexler senin sorunun çok ciddi görünüyor..eğer anlattığın gibiyse makina falan sana iyi gelmeyebilir..cildiye doktoruna bi görün istersen..
    yanlız yaşadığım bir olayı paylaşayım belki bir fikir verir sana..2 hafta önce dudak altımda çok kötü bir yara çıktı enfeksiyon kapmışım ve yara gittikçe büyüdü..tedirgin olarak makinayla o bölgeyi hafifçe bastırarak traş etmeme rağmen kabuk bağlamış yarayı tahriş etmedi ve sadece kılları kesti..
    tabi herkesin cildi farklı tepki gösterebilir..şunuda belirteyim jiletle traş olurken 15 yıldır 1 kere bile ters yönde jileti vurmadım..ama makinayla ilk günden beri ne ters ne düz kaldı biçiyorum resmen ve hiç bir şekilde tahriş etmiyor..
    sonuçta sen traş olacaksın..bu kesin..sakallı gezecek halin yok..dolayısıyla jilet kullanmaktansa bence makina daha iyidir..ve kesinlikle 13000 devirli 8000 serisinden tavsiye edebilirim..traş losyonu ya da kolonya bence kullanma..nivea balsam bu iş için biçilmiş kaftan..çok hafif yakıyor ve hemen rahatlatıyor..




  • cemilcam cildiyeye gitmez olur muyum.. bu kızarıklıklar için antibiyotik krem verdiler, öyle geçmişti.. iyileşene kadar menemen gibi dolaştım etrafta :) traş olma yöntemi için ıslak traş önerdiler.. uzun süre cildinimi nemlendirip öyle traş oluyorum.. aftershave için babe'nin bir ürününü önermişlerdi ama fazla işe yaramadı, cildimi yakıyordu.. alkollü ürün kullanmam zarar veriyor cildime.. bepantene'den memnundum ama nivea'yı da bir deneyelim bkalım.. teşekkürler
    makine olarak da 13000 devirlilerden alacam sanırım bu gidişle..
  • bu 8243 modelini veya 8000 serisi herhangi bir modeli en uygun nereden alabiliriz? fiyat bilgisi olan varsa memnun olurum. garantili de olur, spotta olabilir. Ankara'da ikamet ediyorum.
  • walla ben bu forumda adını gördüğüm ucuzlukvar.com dan 6 taksit 478 TL ye almıştım..siparişi verdim 3 gün sonra Erzuruma geldi..tüm belgeler ve faturası eksiksiz geldi..mal da sağlam çıktı, üstelik made in Japan..bir de bunu çin yapımı varmış sanırım..
    maille tüm sipariş bilgilerini güncel takip ediyosun..telefonla yardımcı oldular..dükkan Karaköy yeraltı çarşısındaymış..istanbul da tanıdıın varsa söyle uğrasın baksın..
    ben çok araştırdım ve en uygun fiyatı bu mağazada buldum..Ankara bu konuda çok pahalı..
    bu firmayla alakam yok yanlış anlaşılmasın..kendimi satıcısı gibi hissettim.:))
  • Ben eski mach3 savunanlardandım ama 8807 beni madara etti trıaş bıçağından kesinlikle daha sinek kaydı traş ediyor...
  • Tıraş makinesi jiletten neden daha sinekkaydı tıraş yapıyor diye düşündüğüm zaman, aslında cevabı tersten almakta gizli. Fakat, diyeceksiniz ki jiletle de tersten alabilirsin Evet, bu pratik olarak mümkün, ama ben sonuçları düşünmek bile istemiyorum. Herhalde yüz derim tamamen kalkardı. Bu yüzden şu konuda her erkek hemfikirdir: Kullanacağınız tıraş yöntemi ne olursa olsun, öncelikle cilde zarar vermemeli. Sinekkaydı yapmış ama cildiniz paramparça olmuş veya kanlar içinde kalmış bir anlamı yok. Sanıyorum ki hepimiz Panasonic i bu yüzden seviyoruz sinekkaydı tıraş yapıyor ve bunu en önemlisi cilde zarar vermeden yapıyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: g_boz

    Ben eski mach3 savunanlardandım ama 8807 beni madara etti trıaş bıçağından kesinlikle daha sinek kaydı traş ediyor...




  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün hemen hemen tüm yorumları okudum, benim kafamda 3 makine var bunlarda biri Braun 9585, biri Braun 760 , diğeri ise Panasonic 8243. Fiyatları birnirine yakın görünmekte ve traş açısından da arada uçurum yok gibi görünüyor. Baktığım yorumlara göre karar aşamasında kafamı karıştıran ve tereddüte düşüren bir konu kaldı, bir arkadaşın yorumunda 8243'ün kılları içinde tutmadığı ve dışarı attığı şeklinde bir şeyden bahsetmiş, bu doğrumudur, yani bu doğruysa odada falan traş olmak pek mümkün olmayacaktır ki benim makineden beklentim tam olarak bu değil. Eğerki böyle bir sorun varsa bilgi verilirse memnun oluurum, tabi aynı şekilde aynı soruyu 9585 ve 760 içinde sormuş olacağım, verilecek cevaplara göre iki makineden birinde kararımı vermiş olacağım. Lavabo yerine gerektiğinde odamda otururken de traş olabilmek güzel bir durum olacaktır

    son olarak da eğer fikir varsa bilmek isterim ki top sakalın etrafını almak çok mu zor yoksa alışınca problem olmuyor gibi bir durum söz konusu olabilir mi

    Kusura bakmayın çok soru sordum galiba ama daha önce hiç makine olayına girmdiğim için bu detaylar çok önem arzetmektedir.

    Şimdiden verilecek yorumlara teşekkür ederim,

    Saygılarımla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERKAN_BJK -- 31 Mayıs 2009; 21:43:48 >




  • 8243'Ün dışarı kıl attığı doğrudur ama kum gibi üçük ve gözle görmesi neredeyse imkansız çok çok azdır. Ben araba kullanırken traş oluyorum genelde 8243 ile. Kılın %99'unu içine alıyor.
  • Panasonicten önce bir ara Coolskin 8020 makine kullandım, ve resmen hayal kırıklığına uğramıştım, çünkü makine sakal artıklarının %100 ünü dışarı veriyor. Neymiş duşta kullanmak için yapmışlar. Bence bu savunma büyük bir mühendislik hatasını saklamaya yetmiyor..
  • arkadaşlar merhabalar...

    ben bugün ankara antares'teki electroworld'e gittim ancak orada 8807 bulamadım.. ellerindeki en yüksek model 7101 idi ve fiyatı da sanırım 230 lira idi.. bu makine hakkında neler düşünüyorsunuz? aslında benim aklım 8807'de kaldı ancak internetten almaya da pek sıcak bakmıyorum.. bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz? 7101 ile 8807 arasındaki farklar

    Kavisli Elek/bıçak
    Motor Hızı biri 13000 öbürü 10000
    Lineer motor
    Turbo temizleme


    şöyle bakınca traş performansını etkileyecek baya bir etken var gibi duruyor.. yani 8807 bikaç adım önde.. ama yine de ben mağazadan almak isterim.. ankarada bulabileceğim yerleri söyleyebilir misiniz acaba?

    şimdiden saolun dostlar ;)

    hadi hayırlı traşlar




  • 
Sayfa: önceki 5758596061
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.